смяна процесор-откъде и колко?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

смяна процесор-откъде и колко?

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 15:49

Колеги мисля да си сменям процесора на компа,че моя доста остаря и немога да подкарвам новите игри както трябва,та въпроса ми е от къде мога даси взема процесор ето този Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM и колко пари вървят горе долу новите и втора ръка? :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Re: смяна процесор-откъде и колко?

Мнение от Mr_Spirit » 08 Окт 2010, 16:05

Нов - от 170-200 лв! :yes:
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F

Мнение от Е.Димитров » 08 Окт 2010, 16:08

Ама да не забравиш да си купиш и ново дъно към процесора де

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 16:11

Е.Димитров написа:Ама да не забравиш да си купиш и ново дъно към процесора де

до колкото разбрах мога да сменя само процесора или саме излагали и трябва да сменям и дъното. :conf:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 16:31

E кажи какво ти е дъното, да ти кажеме какъв процесор можеш да боднеш на него, да не стане после мяу ;) А игрите не ти вървят вероятно заради видео картата, процесора малко участие взима в сметането на видеото ... стига да има необходимите инструкции де. Дай малко повече инфо за проц дъно видео карта и рам памет
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 08 Окт 2010, 16:35

Процесора му е за 775, но проблема по-скоро е във видеото...

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 16:50

A и тоя процесор за какво ти е, все пак е модел 2006 :dunno: Аз лично ти препоръчвам Е3400 на 2.6, цената му е около 100тина лева, има всички необходими инструкции , верно кеша му е малък, ма пък и реално никаква файда от тоя кеш няма, от личен опит го казвам, минах от е2200 на е8200 и разлика не съм видял никаква, освен в цената , 200лв нагоре :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 08 Окт 2010, 17:06

Колега, кажи си сегашната конфигурация и колко парички си склонен да дадеш, за да получиш отговор и евентуално нещо по-ново. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 17:23

Intel Pentium D 945
LGA775Pkg,3.4 GHz, 2x2 L2 Cache, Up only
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
Intel 945P\PL\G Chipset Support CD Rev.213.03 64-bit computing support
искам да го сменя защото по нови игри ми забиват със моя и доколкото разбрах ако го сменя с тоя Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM няма да имам такъв проблем,поне така ми обясниха.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 08 Окт 2010, 18:51

Ако видеото е ти зле не си мисли, че игрите ще ти тръгнат.

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 18:55

paco_sp написа:Intel Pentium D 945
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
искам да го сменя защото по нови игри ми забиват със моя и доколкото разбрах ако го сменя с тоя Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM няма да имам такъв проблем,поне така ми обясниха.

Тоя процесор на някой му е изостанала бройка и се опитва да ти го пробута. :mhihi: Не че е лош, ма има по-нови, по евтини и със същата хубост. Игрите ти забиват, щото твоя процесор е страхотна печка и прегрява, оправи си охлаждането и няма да ти забиват . E това охлаждането ти препоръчвам, ако ти го сложат читаво и с хубава термо паста, нема да имаш грижи http://www.dekada.com/catalog/freezer-7 ... -p-54.html :yes: Всъщност игрите забиват ли ти, или ти се рестартира целия комп направо ? Кажи каква ти е видео картата и колко памет имаш. Хубаво е да си го занесеш в некоя читава фирма да ти направят диагностика, на ЛС мога да ти препоръчам, да не правя реклама ... и не в тая фирма дето се опитват да ги набутат 4 годишен процесор :mhihi:
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 21:06

dimithur написа:
ASUS P5PL2\P5LD2 Family

Тоя процесор на някой му е изостанала бройка и се опитва да ти го пробута. :mhihi: Не че е лош, ма има по-нови, по евтини и със същата хубост. Игрите ти забиват, щото твоя процесор е страхотна печка и прегрява, оправи си охлаждането и няма да ти забиват . E това охлаждането ти препоръчвам, ако ти го сложат читаво и с хубава термо паста, нема да имаш грижи http://www.dekada.com/catalog/freezer-7 ... -p-54.html :yes: Всъщност игрите забиват ли ти, или ти се рестартира целия комп направо ? Кажи каква ти е видео картата и колко памет имаш. Хубаво е да си го занесеш в некоя читава фирма да ти направят диагностика, на ЛС мога да ти препоръчам, да не правя реклама ... и не в тая фирма дето се опитват да ги набутат 4 годишен процесор :mhihi:

колега неси ме разбрал,това е моя процесор които имам в момента а този Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM е които ми казаха да си взема зада се оправят нещата,видеото ми е GeForce 8800 ако не бъркам.за охлаждането незнам но преди време бях драпнал някаква програма и ми показваше 64 градуса на процесора мисля,иначе игрите ми забиват но като поиграя повечко и се влошават нещата.ако сменя само охлаждането дали ше се оправят нещата или все пак трябва и нов процесор.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 08 Окт 2010, 21:10

Доста малко инфо си дал за конфигурацията ти... рам ? както колегите казаха много по вероятно е да ти забиват (спичат/насичат уточни се? ) игрите от видео картата от колкото от CPU-то,но 8800 не е лоша карта (особено ако има GT накрая или GTS :))

п.с. а колегата искаше да каже,че някой се опитва да ти пробута core2duo-то :yes:
Последна промяна sean-john на 08 Окт 2010, 21:16, променена общо 2 пъти

Аватар

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 21:12

paco_sp написа:
dimithur написа:
ASUS P5PL2\P5LD2 Family

колега неси ме разбрал,това е моя процесор които имам в момента а този Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM е които ми казаха да си взема зада се оправят нещата,видеото ми е GeForce 8800 ако не бъркам.

Много добре си те разбрах даже. Твоя процесор е от първите двуядрени , пентиум Д 945 ;) И както казах проблема при тях е, че греят много , инак не са чак пък толкова лоши ;) Видеото ти е екстра, проблема според мен на 90% ти се дължи на прегряване, я на процесора, я на видео картата. Последно, как ти забива точно
1) Рестартира се целия комп
2) Зависва ти на черен екран примерно
3) Насичат ти игрите
?

Сваляш тая програмка и следиш температурите на core0 и core1
http://www.almico.com/speedfan441.exe

Сваляш и е тая за товарене и тестване на процесор http://www.overclock.net/attachments/do ... 060420.zip, пускаш има падаща меню на Small FFT . И пак следиш температурите на коре1 и коре0. Aко тръгнат над 65 градуса , значи охлаждането ти е за смяна, както предположих :)
Последна промяна dimithur на 08 Окт 2010, 21:16, променена общо 1 път
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 08 Окт 2010, 21:14

sean-john написа:Доста малко инфо си дал за конфигурацията ти... рам ? както колегите казаха много по вероятно е да ти забиват (спичат/насичат уточни се? ) игрите от видео картата от колкото от CPU-то,но 8800 не е лоша карта (особено ако има GT накрая или GTS :) )

п.с. а колегата искаше да каже,че някой се опитва да ти пробута core2duo-то :yes:

рам-а ми е 2048,дъното е 260гб и друго маи няма.несъм писл защото неразбирам и незнам какво трябва. :dunno: значи играта която ми засича е Ф1 2010.играта си трагва но засича,след като поиграя кам час примерно като излизаш от менюто така започва да засича че въобще неможе да зареди и трябва да рестартираш,но чак дасе рестартира сам или черен екран не е имало.първата програма нещо немога да я отворя,втората я пуснах но къде ги шпише градусите че нещо немога да ги видя.
Последна промяна paco_sp на 08 Окт 2010, 21:23, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата