смяна процесор-откъде и колко?
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
смяна процесор-откъде и колко?
Колеги мисля да си сменям процесора на компа,че моя доста остаря и немога да подкарвам новите игри както трябва,та въпроса ми е от къде мога даси взема процесор ето този Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM и колко пари вървят горе долу новите и втора ръка? 

- Mr_Spirit
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48
- Мечтае да кара: ///M
Re: смяна процесор-откъде и колко?
Нов - от 170-200 лв! 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
Ама да не забравиш да си купиш и ново дъно към процесора де
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Ама да не забравиш да си купиш и ново дъно към процесора де
до колкото разбрах мога да сменя само процесора или саме излагали и трябва да сменям и дъното.

E кажи какво ти е дъното, да ти кажеме какъв процесор можеш да боднеш на него, да не стане после мяу
А игрите не ти вървят вероятно заради видео картата, процесора малко участие взима в сметането на видеото ... стига да има необходимите инструкции де. Дай малко повече инфо за проц дъно видео карта и рам памет

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Процесора му е за 775, но проблема по-скоро е във видеото...
A и тоя процесор за какво ти е, все пак е модел 2006
Аз лично ти препоръчвам Е3400 на 2.6, цената му е около 100тина лева, има всички необходими инструкции , верно кеша му е малък, ма пък и реално никаква файда от тоя кеш няма, от личен опит го казвам, минах от е2200 на е8200 и разлика не съм видял никаква, освен в цената , 200лв нагоре 

- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Колега, кажи си сегашната конфигурация и колко парички си склонен да дадеш, за да получиш отговор и евентуално нещо по-ново. 

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
Intel Pentium D 945
LGA775Pkg,3.4 GHz, 2x2 L2 Cache, Up only
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
Intel 945P\PL\G Chipset Support CD Rev.213.03 64-bit computing support
искам да го сменя защото по нови игри ми забиват със моя и доколкото разбрах ако го сменя с тоя Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM няма да имам такъв проблем,поне така ми обясниха.
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
искам да го сменя защото по нови игри ми забиват със моя и доколкото разбрах ако го сменя с тоя Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM няма да имам такъв проблем,поне така ми обясниха.
paco_sp написа:Intel Pentium D 945
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
Тоя процесор на някой му е изостанала бройка и се опитва да ти го пробута.

- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
dimithur написа:paco_sp написа:Intel Pentium D 945
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
Тоя процесор на някой му е изостанала бройка и се опитва да ти го пробута.Не че е лош, ма има по-нови, по евтини и със същата хубост. Игрите ти забиват, щото твоя процесор е страхотна печка и прегрява, оправи си охлаждането и няма да ти забиват . E това охлаждането ти препоръчвам, ако ти го сложат читаво и с хубава термо паста, нема да имаш грижи http://www.dekada.com/catalog/freezer-7 ... -p-54.html
Всъщност игрите забиват ли ти, или ти се рестартира целия комп направо ? Кажи каква ти е видео картата и колко памет имаш. Хубаво е да си го занесеш в некоя читава фирма да ти направят диагностика, на ЛС мога да ти препоръчам, да не правя реклама ... и не в тая фирма дето се опитват да ги набутат 4 годишен процесор
колега неси ме разбрал,това е моя процесор които имам в момента а този Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM е които ми казаха да си взема зада се оправят нещата,видеото ми е GeForce 8800 ако не бъркам.за охлаждането незнам но преди време бях драпнал някаква програма и ми показваше 64 градуса на процесора мисля,иначе игрите ми забиват но като поиграя повечко и се влошават нещата.ако сменя само охлаждането дали ше се оправят нещата или все пак трябва и нов процесор.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Доста малко инфо си дал за конфигурацията ти... рам ? както колегите казаха много по вероятно е да ти забиват (спичат/насичат уточни се? ) игрите от видео картата от колкото от CPU-то,но 8800 не е лоша карта (особено ако има GT накрая или GTS
)
п.с. а колегата искаше да каже,че някой се опитва да ти пробута core2duo-то

Последна промяна sean-john на 08 Окт 2010, 21:16, променена общо 2 пъти
paco_sp написа:dimithur написа:paco_sp написа:Intel Pentium D 945
ASUS P5PL2\P5LD2 Family
Тоя процесор на някой му е изостанала бройка и се опитва да ти го пробута.Не че е лош, ма има по-нови, по евтини и със същата хубост. Игрите ти забиват, щото твоя процесор е страхотна печка и прегрява, оправи си охлаждането и няма да ти забиват . E това охлаждането ти препоръчвам, ако ти го сложат читаво и с хубава термо паста, нема да имаш грижи http://www.dekada.com/catalog/freezer-7 ... -p-54.html
Всъщност игрите забиват ли ти, или ти се рестартира целия комп направо ? Кажи каква ти е видео картата и колко памет имаш. Хубаво е да си го занесеш в некоя читава фирма да ти направят диагностика, на ЛС мога да ти препоръчам, да не правя реклама ... и не в тая фирма дето се опитват да ги набутат 4 годишен процесор
колега неси ме разбрал,това е моя процесор които имам в момента а този Core2Duo e6700 2.66GHz 65nM е които ми казаха да си взема зада се оправят нещата,видеото ми е GeForce 8800 ако не бъркам.
Много добре си те разбрах даже. Твоя процесор е от първите двуядрени , пентиум Д 945

1) Рестартира се целия комп
2) Зависва ти на черен екран примерно
3) Насичат ти игрите
?
Сваляш тая програмка и следиш температурите на core0 и core1
http://www.almico.com/speedfan441.exe
Сваляш и е тая за товарене и тестване на процесор http://www.overclock.net/attachments/do ... 060420.zip, пускаш има падаща меню на Small FFT . И пак следиш температурите на коре1 и коре0. Aко тръгнат над 65 градуса , значи охлаждането ти е за смяна, както предположих

Последна промяна dimithur на 08 Окт 2010, 21:16, променена общо 1 път
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
sean-john написа:Доста малко инфо си дал за конфигурацията ти... рам ? както колегите казаха много по вероятно е да ти забиват (спичат/насичат уточни се? ) игрите от видео картата от колкото от CPU-то,но 8800 не е лоша карта (особено ако има GT накрая или GTS)
рам-а ми е 2048,дъното е 260гб и друго маи няма.несъм писл защото неразбирам и незнам какво трябва.

Последна промяна paco_sp на 08 Окт 2010, 21:23, променена общо 1 път
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4