Традиционна vs. нетрадиционна медицина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

На коя медицина се доверявате повече?

На традиционната
19
49%
На нетрадиционната
7
18%
На никоя не вярвам
13
33%

Общо гласове : 39
ентусиаст
Аватар

Традиционна vs. нетрадиционна медицина

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 16:31

Измамената врачанка ще съди плевенската врачка до дупка
http://shansnews.vratza.com/bg/izmamena ... -do-dupka/
38-годишната Татяна Кръстева броила на Тотка Тотевска 60 бона

Гадателката Тотка Тотевска бе арестувана в понеделник за измамата на 38-годишната Татяна Кръстева от Враца. Врачката поискала от фризьорката 100 хиляди лева, за да я излекува. Ако бъде осъдена, шарлатанката може да лежи в затвора от 3 до 10 години, съобщи говорителката на прокуратурата в Плевен Дияна Маркова.

Врачанката попаднала на шарлатанката след като през октомври миналата година специалисти и открили миома на матката. По съвет на клиентка от фризьорския си салон тя се добрала до компрометираната плевенска лечителка, която й поискала баснословни суми, за да я изцери от гинекологичното заболяване. Прилъгала я, че ще я отърве от сложната и рискова операция с процедури, които били само неин патент. Зарибената клиентката започната да пътува по един-два пъти в седмицата до Плевен, докато направила 250 от така наречените процедури. Те се изразявали в някакви неразбираеми брътвежи от страна на врачката, докато пациентката й седяла на стол, а главата и била покрита с кърпа. За това лечение в кавички Татяна броила четвърт милион лева на шарлатанката, но като минала на контролен преглед се оказало, че миомата не само не намалява, но и расте. „Лечителката” обаче не паднала духом и настояла да продължи процедурите като поискала от клиентката си още 40 000 лева. Тогава Татяна Кръстева се обадила в предаването „Господари на ефира”, а след скандалните излъчвания е сезирана плевенската прокуратура и е образувано досъдебно производство за имотна вреда в особено големи размери.

Само преди няколко дена Татяна Кръстева е претърпяла успешна операция в плевенската клиника „Св. Марина”. Професор Григор Горчев извършил успешно интервенцията, като премахнал миомата. Сега Татяна се възстановява в дома си във Враца. Вчера дори почти цял ден бе навън, защото имаше да си урежда делови въпроси. Таня смята да годи интереса си до дупка и да съди шарлатанката, за да си възстанови парите, които й е дала.

3.6 г. затвор за плевенска гадателка
http://news.ibox.bg/news/id_415875087

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим бе осъдена плевенската гадателка Тотка Тотевска. Тя трябва да заплати на четиримата ищци по делото общо почти 85 хиляди лева, информира БНР.
Тотевска беше призната за виновна за умишлено въвеждане на хора в заблуждение, че ги лекува. Така придобила материални облаги в особено големи размери.
Основната свидетелка Татяна Кръстева, двама ищци от Бургас и един от Плевен обявиха след края на заседанието, че отчасти са доволни от присъдата, но ще искат още по-строго наказание.
61-годишната Тотевска заяви, че ще обжалва.
Случаят с гадателката нашумя след излъчен телевизионен материал със скрита камера от "Господари на ефира".
Врачката обещала на врачанката да я излекува от раково гинекологично заболяване и й взела 60 бона.

Плацебо-ефект
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D1%82

Плацебо ефектът (placebo effect), познат още под термина неспецифични ефекти, е феномен, при който симптомите на пациента могат да се подобрят при наличие на неуспешно или лъжливо лечение, само защото пациентът вярва, че ще се възстанови или че лечението му помага, независимо от медицинската гледна точка. Някои хора смятат, че това е удивителен аспект от човешката психология.

Пример: Лекар казва на свой пациент, че ще му инжектира много ефикасно лекарство за лечение на неговата болест. В действителност лекарят инжектира най-обикновен физиологичен разтвор на пациента, но последният не знае това. Той вярва, че му е инжектирано лекарство, което ще му помогне. В резултат пациентът действително показва подобрение, просто защото вярва в това. Плацебо е пример за начина, по който психиката може да въздейства върху тялото. За съжаление въздействието може да бъде и негативно.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Re: Традиционна vs. нетрадиционна медицина

Мнение от Ogi » 12 Окт 2010, 16:35

ба ти не се спря ве човек...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 12 Окт 2010, 16:46

Аз до колкото разбрах, тая гадателка са я насадили нещо. Да не и е опряла на въпросната от господари на ефира тъжителка нож в гърлото и да и е взела 60те бона, сама си ги е дала патка глупава :mhihi: Докато има балъци, ще има и тарикати, това е физичен закон, с който трябва да се примирим :mhihi: То по тая логика, ако набия примерно 500лв в некоя смс игри, да тръгна да съдя организаторите, че не съм спечелил и че са мошенници :dunno:

Инак по повод анкетата, гласувах, че не вярвам на никоя медицина, вярвам само на собствената си имунна система и чат пат по некоя аспиринче или аналгинче като ми вдигнат кръвното в работата :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Окт 2010, 16:46

Ogi написа:ба ти не се спря ве човек...

Ебаси, направо ми взе думите от клавиатурата :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 12 Окт 2010, 16:46

я ми дефинирай, моля те, какво е аджеба традиционна и какво НЕтрадиционна, ама имай в предвид, че традициите не са това, което бяха...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Окт 2010, 16:58

Само трябва да се добави в анкетата за къде става въпрос,ако е за българия не вярвам на нищо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Окт 2010, 17:04

хаха, усещам, че резултатите ще бъдат много показателни за здравната ни система : )))
Може след няколко дена да я пратите в Министерство на здравеопазването...
Да видим колко вярват на медицината като цяло...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Окт 2010, 17:09

Моя доктор се казва Собйески и сега сме в сеанс :have one:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 17:20

dimithur написа:Докато има балъци, ще има и тарикати, това е физичен закон, с който трябва да се примирим :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Zagy написа:Моя доктор се казва Собйески и сега сме в сеанс :have one:

Препоръчвам ти д-р Danzka, много е добра! :mrgreen: :mhihi:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 12 Окт 2010, 17:25

flame написа:
dimithur написа:Докато има балъци, ще има и тарикати, това е физичен закон, с който трябва да се примирим :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Zagy написа:Моя доктор се казва Собйески и сега сме в сеанс :have one:

Препоръчвам ти д-р Danzka, много е добра! :mrgreen: :mhihi:

кажи нещо по темата бе, калъф...

нещо бягаш по тъча и само си цитираш, това което ти е удобно, мишок... :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 12 Окт 2010, 17:31

Естествено, че на традиционната! Все пак сме 21 век и подобен въпрос ми се струва по-подходящ за средновековието.... :kuku:
А ако някой ме пита дали земята е кръгла или плоска - ами, кръгла е!!!
F**k them all!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 17:33

Projektzwo написа:кажи нещо по темата бе, калъф...
нещо бягаш по тъча и само си цитираш, това което ти е удобно, мишок... :no:

Колега-некалъф, нали се сещаш кои хора обиждат други хора? :D
Ако се нуждаеш от внимание, но няма кой да ти го окаже, сигурен съм, че все ще намериш някой! :wave:

Иначе съм съгласен с колегата долу:
ITK написа:Естествено, че на традиционната! Все пак сме 21 век и подобен въпрос ми се струва по-подходящ за средновековието.... :kuku:
А ако някой ме пита дали земята е кръгла или плоска - ами, кръгла е!!!

Изобщо обичам да комуникирам с културни хора, които се аргументират :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 12 Окт 2010, 17:51

мн писано,мн нещо :mhihi:
пп. бирата лекува всичко.вервайте ми :mhihi:

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 12 Окт 2010, 18:24

Гласувах за нетрадиционна ,като имам напредвид хомеопатията.От доста време се лекуваме всички в къщи с нея ,включително и децата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2010, 19:14

Ква медицина, аз направо имам абонамент при една врачка, 10 бона на година и ме лекува дистанционно по телефона, ако не работи по кабелната. 10 години вече болест не ме лови.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата