Лаптоп дилема
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Лаптоп дилема
Здравейте колеги,
Дойде времето за пазаруване на нов лаптоп. Горе долу съм си направил избора, но все пак
ще ви помоля да си кажете мнението за тези две машинки :
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541066
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540931
Всякакви други предложения също се приемат

Дойде времето за пазаруване на нов лаптоп. Горе долу съм си направил избора, но все пак
Всякакви други предложения също се приемат

Ubi dubium, ibi libertas
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Лаптоп дилема
за затискане на зелките, или за въздушна навигация ще ги ползваш 

- Vikenso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e34 Renaut Megane Lada 2106
- Мечтае да кара: Kawasaki zx14r
Не сам много разбирач имам ASUS K50IN-SX025L много добра и сполучлива машинка даже съм я изпускал и засега държи печено 

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
За каквото дойде - тежки приложения (Geovation,Geovector, Geocluster) филми, музика, интернет, от време на време некоя съвременна пуцалка
...

Ubi dubium, ibi libertas
idepad-a разбира се, има го с RapidDrive (30-40% повече бързина при трансфер на данни), поръчай си го директно от тяхният сайт, ще ти дойде на 1300-1500 лв или си вземи и7 направо 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
hell's angel написа:Здравейте колеги,
Всякакви други предложения също се приемат![]()
![]()
VAIO-то взимаш няма какво да се чудиш. Леново отдавна е собственост на китайци и по всеобщо мнение качеството на лаптопите им е много ниско.
hell's angel написа:За каквото дойде - тежки приложения (Geovation,Geovector, Geocluster) филми, музика, интернет, от време на време некоя съвременна пуцалка...
За музика, филми, нет всичко става. За "съвременни пуцалки"... каквото и да вземеш сега след отрицателно време(разбирай по-малко от година) ще ти дойде слабо. Сегашното НФС примерно ще ти е на макс, следващото на медиум и т.н. Същото е и по отношение на "тежките" приложения. За тях двуядрено, четириядрено колкото можеш да си позволиш. Колкото повече ядра толкова по-добре.
hell's angel написа:...Всякакви други предложения също се приемат![]()
![]()
Не, че сонито е лоша марка лаптопи, но са 99% по-скъпи от подобен лаптоп, но на конкурентна марка. Примерно АСУС правят добри лаптопи(разбирай здрави машинки), НР и Делл също. Тези са топ 3 за мен. Ейсърите можеш да погледнеш - не са супер хипер дупер машини като горните три, но имат много добро съотношение цена/качество.

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
опс... колега... с тия гео-та се превъплащаваш в смъртта на сондьора... т.е. геолог
както винаги съм казвал, колкото и да съм наясно с двигатели, хидравлики и сондиране, един геолог винаги е по-умен от мен, щото освен от тези работи, разбира и от геология
всичките ми познати ползват джемкома, това негови приложения ли са, или друга програма... не съм останал с впечатление, че се изискват особени машини за работа с него, просто по-бързите си обработват по-бързо... за пуцалките си трябва пс като и да го гледаш... другото не е проблем...
отлика от двата модела е екрана, и картата /някой по-знаещ ще ти ги каже разликите/... другото май е идентично... ако е за общо приложение, бих взел сонито, ако е за повече работа, леново...
успех

както винаги съм казвал, колкото и да съм наясно с двигатели, хидравлики и сондиране, един геолог винаги е по-умен от мен, щото освен от тези работи, разбира и от геология

всичките ми познати ползват джемкома, това негови приложения ли са, или друга програма... не съм останал с впечатление, че се изискват особени машини за работа с него, просто по-бързите си обработват по-бързо... за пуцалките си трябва пс като и да го гледаш... другото не е проблем...
отлика от двата модела е екрана, и картата /някой по-знаещ ще ти ги каже разликите/... другото май е идентично... ако е за общо приложение, бих взел сонито, ако е за повече работа, леново...
успех
Ох тея от джар ще ме уморят от смях, каква видео карта са написали на леновото
Видео контролер NVIDIA ATI RADEON HD 5730 1GB
Инак относно видео картите, те практически са еднакви, 5730 е просто клокната 5650, файда почти никаква, освен че по бързо ще мори батерията
Процесора на сонито е малко по-бърз
Батерията на Леновото обаче е по-голяма (6 клетъчна, 4ри за сонито), но както казах, заради клокнатата видео карта, вероятно живота ще им е еднакъв
Лично аз бих взел Сонито, все пак Вайо се водят хай-енд лаптопи, докато Леново я измислиха тая марка IBM, за да не си развалят реномето
Задължително, каквото и да взимаш, искай удължена гаранция поне 3 години, защото имат навика да се прецаква 2-3 месеца след като изтече двугодишната гаранция, и то дъното се прецаква, което струва колкото целия лаптоп общо взето и е големо навътряне

Видео контролер NVIDIA ATI RADEON HD 5730 1GB

Инак относно видео картите, те практически са еднакви, 5730 е просто клокната 5650, файда почти никаква, освен че по бързо ще мори батерията
Процесора на сонито е малко по-бърз
Батерията на Леновото обаче е по-голяма (6 клетъчна, 4ри за сонито), но както казах, заради клокнатата видео карта, вероятно живота ще им е еднакъв

Лично аз бих взел Сонито, все пак Вайо се водят хай-енд лаптопи, докато Леново я измислиха тая марка IBM, за да не си развалят реномето

Задължително, каквото и да взимаш, искай удължена гаранция поне 3 години, защото имат навика да се прецаква 2-3 месеца след като изтече двугодишната гаранция, и то дъното се прецаква, което струва колкото целия лаптоп общо взето и е големо навътряне

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Владо написа:всичките ми познати ползват джемкома, това негови приложения ли са, или друга програма... не съм останал с впечатление, че се изискват особени машини за работа с него, просто по-бързите си обработват по-бързо... за пуцалките си трябва пс като и да го гледаш... другото не е проблем...
http://www.cggveritas.com/default.aspx?cid=1925
Пуцалките по-на рядко, ама като ми писне ги пускам щото иначе ме избива на насилие спрямо франсетата ...
@dimithur: Ей тва мнение чаках

Ubi dubium, ibi libertas
Ами да ти кажа .... нито един от двата.
И двата са с хард по 500ГБ ама на 5400. Имам лаптоп със същите параметри, само по стар процесор (тогава още нямаше и5).
Та моя е 64bit windows, 4GB memory, Core 2 Duo, ная яката видео карта...обаче харда ми е абсолютно същия - 500ГБ на 5400 и е супер бавен, което като цяло лаптопа се усеща че не е много бърз.
Съвет - търси си хард на 7200, дори и да е по малък. Най-често съм виждал 320ГБ на 7200 и аз се полакомих за тези екстра 180ГБ които сега ми излизат през носа. Хем не ги ползвам - средно около 250ГБ са заети, хем ми е бавен харда...
И двата са с хард по 500ГБ ама на 5400. Имам лаптоп със същите параметри, само по стар процесор (тогава още нямаше и5).
Та моя е 64bit windows, 4GB memory, Core 2 Duo, ная яката видео карта...обаче харда ми е абсолютно същия - 500ГБ на 5400 и е супер бавен, което като цяло лаптопа се усеща че не е много бърз.
Съвет - търси си хард на 7200, дори и да е по малък. Най-често съм виждал 320ГБ на 7200 и аз се полакомих за тези екстра 180ГБ които сега ми излизат през носа. Хем не ги ползвам - средно около 250ГБ са заети, хем ми е бавен харда...
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
колега, извинявам се ...
навремето влезнах с идеята да уча геофизика в нашия институт, ма се извъртяха работите...
това май наистина иска сериозен ресурс, нека колегите кажат конфигурация, но това дето казва ескейп има много логика...

навремето влезнах с идеята да уча геофизика в нашия институт, ма се извъртяха работите...
това май наистина иска сериозен ресурс, нека колегите кажат конфигурация, но това дето казва ескейп има много логика...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Земи си 12.1" по лесно се фърка с него, нема да ти къса рамото по летищата 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
за Леново-то... все "хубави" неща
Вайо-то ... Сони отдавна не са това което бяха, но имат много хубави шасита - машината ще е сполучлива
предложение и от мен (нарочно не пействам линк а само параметри)
Аcer AS5741G-5454G64MNKK
• Part Number
LX.PZH0C.017
• CPU
Intel® Core i5-450M processor (3 MB L3 cache, 2.4 GHz)
• LCD
15.6" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™
16:9 aspect ratio
8 ms response time
60% color gamut
• Chipset
Mobile Intel® HM55 Express Chipset
• Memory
4GB DDR3 1066MHz
Dual-channel DDR3 SDRAM support
upgradeable to 8 GB using two soDIMM modules
• VGA
NVIDIA® GeForce® GT 320M with 1024 MB VRAM, supporting NVIDIA® CUDA™, PhysX™, PureVideo® HD technology, OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technology, Shader Model 4.0, Microsoft® DirectX® 10.1
MPEG-2/DVD decoding
16.7 million colors
Dual independent display support
WMV9 (VC-1) and H.264 (AVC) decoding
HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) with HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) support
• HDD
640 GB, SATA
• Optical storage
8X DVD-Super Multi double-layer drive
• Communications
Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN ready
• Expansion slots
Multi-in-1 card reader (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)
3x USB 2.0 ports
HDMI™ port with HDCP support
1x external display (VGA) port
1x Headphone/speaker/line-out jack
1x Microphone-in jack
• Audio
Two built-in stereo speakers
High-definition audio support
MS-Sound compatible
Built-in microphone
• Camera
1.3 Mpx webcam
• Keyboard
103-/104-/107-key keyboard, with inverted "T" cursor layout, 1.8 mm (minimum) key travel
Multi-gesture touchpad pointing device, supporting:
• Circular-motion scrolling
• Pinch-action zoom
• Page flip
• Battery
6-cell, 48 Wh, 4400 mAh
• Dimension & Weight
381 (W) x 253 (D) x 25/34 (H) mm
2.6 kg with 6-cell battery pack
цена 1502лв с ДДС
Вайо-то ... Сони отдавна не са това което бяха, но имат много хубави шасита - машината ще е сполучлива
предложение и от мен (нарочно не пействам линк а само параметри)
Аcer AS5741G-5454G64MNKK
• Part Number
LX.PZH0C.017
• CPU
Intel® Core i5-450M processor (3 MB L3 cache, 2.4 GHz)
• LCD
15.6" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™
16:9 aspect ratio
8 ms response time
60% color gamut
• Chipset
Mobile Intel® HM55 Express Chipset
• Memory
4GB DDR3 1066MHz
Dual-channel DDR3 SDRAM support
upgradeable to 8 GB using two soDIMM modules
• VGA
NVIDIA® GeForce® GT 320M with 1024 MB VRAM, supporting NVIDIA® CUDA™, PhysX™, PureVideo® HD technology, OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technology, Shader Model 4.0, Microsoft® DirectX® 10.1
MPEG-2/DVD decoding
16.7 million colors
Dual independent display support
WMV9 (VC-1) and H.264 (AVC) decoding
HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) with HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) support
• HDD
640 GB, SATA
• Optical storage
8X DVD-Super Multi double-layer drive
• Communications
Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN ready
• Expansion slots
Multi-in-1 card reader (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)
3x USB 2.0 ports
HDMI™ port with HDCP support
1x external display (VGA) port
1x Headphone/speaker/line-out jack
1x Microphone-in jack
• Audio
Two built-in stereo speakers
High-definition audio support
MS-Sound compatible
Built-in microphone
• Camera
1.3 Mpx webcam
• Keyboard
103-/104-/107-key keyboard, with inverted "T" cursor layout, 1.8 mm (minimum) key travel
Multi-gesture touchpad pointing device, supporting:
• Circular-motion scrolling
• Pinch-action zoom
• Page flip
• Battery
6-cell, 48 Wh, 4400 mAh
• Dimension & Weight
381 (W) x 253 (D) x 25/34 (H) mm
2.6 kg with 6-cell battery pack
цена 1502лв с ДДС
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
и аз съм за Ацер. 3 години съм с Ацер и съм доволен. Не е перфектен, но за парите си беше добре... Примерно няма еб@ти якия дизайн, обаче е приятен на външен вид - липсват всякакви светещи лога,циганийки, просто черен мат и тва е. Тежи много, по характеристика 2,8кг, ама аз си мисля, че е към 3,3 кг - 3,5 кг - не знам тежък ми се вижда. Клавиатурата му е сравнително шумна и шасито видимо не е най-добрата изработка която съм виждал. Понякога тъч-пада прави к'вот си иска, обаче рядко. Като + ове мога да изброя:
+ 30 % по-евтин от конкурентите си, за времето когато го купих
+ отдолу (специално за моя говоря) лаптопа се отваря супер лесно, не е нужно да свалям клавиатурата монитора и всичко, за да мога да си изчистя вентилатора. Това ми спестява отделно, ако не 40-50лв на всеки 6 месеца, то поне годишно.
При по-новите модели шасито е по-здраво, проблема с тъч-пада е останал (обикновено като загрее лаптопа дали от игри или от нещо друго и топлиния сензор на тъч-пада полудява и започва да мести random мишката ), поне при по-ниските модели. Шасито отдолу вече не се отваря така лесно както на моя, а се разглобва цялостно. Звукът от говорителите, обаче е доста по-добър, а клавиатурата по-тиха. А сони наистина отдавна не са нищо особено, то не може да правиш всичко - хем фотоапарати, хем телефони, хем лаптопи, хем телевизори и накрая - продуктите им не са нищо особено, обаче цената е цифра, защото пише SONY - няма смисъл. Ти БМВ да си видял да правят освен коли и мотори нещо друго? Ми няма и да ги видиш
+ 30 % по-евтин от конкурентите си, за времето когато го купих
+ отдолу (специално за моя говоря) лаптопа се отваря супер лесно, не е нужно да свалям клавиатурата монитора и всичко, за да мога да си изчистя вентилатора. Това ми спестява отделно, ако не 40-50лв на всеки 6 месеца, то поне годишно.
При по-новите модели шасито е по-здраво, проблема с тъч-пада е останал (обикновено като загрее лаптопа дали от игри или от нещо друго и топлиния сензор на тъч-пада полудява и започва да мести random мишката ), поне при по-ниските модели. Шасито отдолу вече не се отваря така лесно както на моя, а се разглобва цялостно. Звукът от говорителите, обаче е доста по-добър, а клавиатурата по-тиха. А сони наистина отдавна не са нищо особено, то не може да правиш всичко - хем фотоапарати, хем телефони, хем лаптопи, хем телевизори и накрая - продуктите им не са нищо особено, обаче цената е цифра, защото пише SONY - няма смисъл. Ти БМВ да си видял да правят освен коли и мотори нещо друго? Ми няма и да ги видиш

Последна промяна u`F`o на 16 Окт 2010, 22:15, променена общо 1 път
Аз съм за това, което е с по-хубави характеристики, на по хубава цена, в случая Acer-a дето го е постнал колегата е точно такъв
Но задължително с поне 3г гаранция, да няма после мяу 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2