Лаптоп дилема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Лаптоп дилема

Мнение от hell's angel » 15 Окт 2010, 2:31

Здравейте колеги,

Дойде времето за пазаруване на нов лаптоп. Горе долу съм си направил избора, но все пак
ще ви помоля да си кажете мнението за тези две машинки :

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541066

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540931

Всякакви други предложения също се приемат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Лаптоп дилема

Мнение от Владо » 15 Окт 2010, 2:35

за затискане на зелките, или за въздушна навигация ще ги ползваш :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e34 Renaut Megane Lada 2106
Мечтае да кара: Kawasaki zx14r

Мнение от Vikenso » 15 Окт 2010, 2:46

Не сам много разбирач имам ASUS K50IN-SX025L много добра и сполучлива машинка даже съм я изпускал и засега държи печено :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 15 Окт 2010, 3:00

За каквото дойде - тежки приложения (Geovation,Geovector, Geocluster) филми, музика, интернет, от време на време некоя съвременна пуцалка :mhihi: ...
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Окт 2010, 9:40

idepad-a разбира се, има го с RapidDrive (30-40% повече бързина при трансфер на данни), поръчай си го директно от тяхният сайт, ще ти дойде на 1300-1500 лв или си вземи и7 направо ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 15 Окт 2010, 9:52

hell's angel написа:Здравейте колеги,

Дойде времето за пазаруване на нов лаптоп. Горе долу съм си направил избора, но все пак
ще ви помоля да си кажете мнението за тези две машинки :

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541066

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540931

Всякакви други предложения също се приемат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

VAIO-то взимаш няма какво да се чудиш. Леново отдавна е собственост на китайци и по всеобщо мнение качеството на лаптопите им е много ниско.

hell's angel написа:За каквото дойде - тежки приложения (Geovation,Geovector, Geocluster) филми, музика, интернет, от време на време некоя съвременна пуцалка :mhihi: ...

За музика, филми, нет всичко става. За "съвременни пуцалки"... каквото и да вземеш сега след отрицателно време(разбирай по-малко от година) ще ти дойде слабо. Сегашното НФС примерно ще ти е на макс, следващото на медиум и т.н. Същото е и по отношение на "тежките" приложения. За тях двуядрено, четириядрено колкото можеш да си позволиш. Колкото повече ядра толкова по-добре.

hell's angel написа:...Всякакви други предложения също се приемат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не, че сонито е лоша марка лаптопи, но са 99% по-скъпи от подобен лаптоп, но на конкурентна марка. Примерно АСУС правят добри лаптопи(разбирай здрави машинки), НР и Делл също. Тези са топ 3 за мен. Ейсърите можеш да погледнеш - не са супер хипер дупер машини като горните три, но имат много добро съотношение цена/качество.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Окт 2010, 10:12

опс... колега... с тия гео-та се превъплащаваш в смъртта на сондьора... т.е. геолог :mhihi:
както винаги съм казвал, колкото и да съм наясно с двигатели, хидравлики и сондиране, един геолог винаги е по-умен от мен, щото освен от тези работи, разбира и от геология :mhihi:
всичките ми познати ползват джемкома, това негови приложения ли са, или друга програма... не съм останал с впечатление, че се изискват особени машини за работа с него, просто по-бързите си обработват по-бързо... за пуцалките си трябва пс като и да го гледаш... другото не е проблем...
отлика от двата модела е екрана, и картата /някой по-знаещ ще ти ги каже разликите/... другото май е идентично... ако е за общо приложение, бих взел сонито, ако е за повече работа, леново...
успех

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Окт 2010, 10:20

Ох тея от джар ще ме уморят от смях, каква видео карта са написали на леновото :mhihi:

Видео контролер NVIDIA ATI RADEON HD 5730 1GB :mhihi:

Инак относно видео картите, те практически са еднакви, 5730 е просто клокната 5650, файда почти никаква, освен че по бързо ще мори батерията
Процесора на сонито е малко по-бърз
Батерията на Леновото обаче е по-голяма (6 клетъчна, 4ри за сонито), но както казах, заради клокнатата видео карта, вероятно живота ще им е еднакъв :dunno:

Лично аз бих взел Сонито, все пак Вайо се водят хай-енд лаптопи, докато Леново я измислиха тая марка IBM, за да не си развалят реномето :mhihi:

Задължително, каквото и да взимаш, искай удължена гаранция поне 3 години, защото имат навика да се прецаква 2-3 месеца след като изтече двугодишната гаранция, и то дъното се прецаква, което струва колкото целия лаптоп общо взето и е големо навътряне :!:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 15 Окт 2010, 10:41

Владо написа:всичките ми познати ползват джемкома, това негови приложения ли са, или друга програма... не съм останал с впечатление, че се изискват особени машини за работа с него, просто по-бързите си обработват по-бързо... за пуцалките си трябва пс като и да го гледаш... другото не е проблем...

http://www.cggveritas.com/default.aspx?cid=1925
Пуцалките по-на рядко, ама като ми писне ги пускам щото иначе ме избива на насилие спрямо франсетата ...

@dimithur: Ей тва мнение чаках :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 15 Окт 2010, 11:04

Ами да ти кажа .... нито един от двата.
И двата са с хард по 500ГБ ама на 5400. Имам лаптоп със същите параметри, само по стар процесор (тогава още нямаше и5).
Та моя е 64bit windows, 4GB memory, Core 2 Duo, ная яката видео карта...обаче харда ми е абсолютно същия - 500ГБ на 5400 и е супер бавен, което като цяло лаптопа се усеща че не е много бърз.

Съвет - търси си хард на 7200, дори и да е по малък. Най-често съм виждал 320ГБ на 7200 и аз се полакомих за тези екстра 180ГБ които сега ми излизат през носа. Хем не ги ползвам - средно около 250ГБ са заети, хем ми е бавен харда...

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Окт 2010, 11:46

колега, извинявам се ... :oops:
навремето влезнах с идеята да уча геофизика в нашия институт, ма се извъртяха работите...
това май наистина иска сериозен ресурс, нека колегите кажат конфигурация, но това дето казва ескейп има много логика...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Окт 2010, 11:51

Земи си 12.1" по лесно се фърка с него, нема да ти къса рамото по летищата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 15 Окт 2010, 12:00

за Леново-то... все "хубави" неща
Вайо-то ... Сони отдавна не са това което бяха, но имат много хубави шасита - машината ще е сполучлива
предложение и от мен (нарочно не пействам линк а само параметри)

Аcer AS5741G-5454G64MNKK
• Part Number
LX.PZH0C.017
• CPU
Intel® Core i5-450M processor (3 MB L3 cache, 2.4 GHz)
• LCD
15.6" HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness (220-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™
16:9 aspect ratio
8 ms response time
60% color gamut
• Chipset
Mobile Intel® HM55 Express Chipset
• Memory
4GB DDR3 1066MHz
Dual-channel DDR3 SDRAM support
upgradeable to 8 GB using two soDIMM modules
• VGA
NVIDIA® GeForce® GT 320M with 1024 MB VRAM, supporting NVIDIA® CUDA™, PhysX™, PureVideo® HD technology, OpenEXR High Dynamic-Range (HDR) technology, Shader Model 4.0, Microsoft® DirectX® 10.1
MPEG-2/DVD decoding
16.7 million colors
Dual independent display support
WMV9 (VC-1) and H.264 (AVC) decoding
HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface) with HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) support
• HDD
640 GB, SATA
• Optical storage
8X DVD-Super Multi double-layer drive
• Communications
Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
Gigabit Ethernet; Wake-on-LAN ready
• Expansion slots
Multi-in-1 card reader (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)
3x USB 2.0 ports
HDMI™ port with HDCP support
1x external display (VGA) port
1x Headphone/speaker/line-out jack
1x Microphone-in jack
• Audio
Two built-in stereo speakers
High-definition audio support
MS-Sound compatible
Built-in microphone
• Camera
1.3 Mpx webcam
• Keyboard
103-/104-/107-key keyboard, with inverted "T" cursor layout, 1.8 mm (minimum) key travel
Multi-gesture touchpad pointing device, supporting:
• Circular-motion scrolling
• Pinch-action zoom
• Page flip
• Battery
6-cell, 48 Wh, 4400 mAh
• Dimension & Weight
381 (W) x 253 (D) x 25/34 (H) mm
2.6 kg with 6-cell battery pack
цена 1502лв с ДДС
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 16 Окт 2010, 21:55

и аз съм за Ацер. 3 години съм с Ацер и съм доволен. Не е перфектен, но за парите си беше добре... Примерно няма еб@ти якия дизайн, обаче е приятен на външен вид - липсват всякакви светещи лога,циганийки, просто черен мат и тва е. Тежи много, по характеристика 2,8кг, ама аз си мисля, че е към 3,3 кг - 3,5 кг - не знам тежък ми се вижда. Клавиатурата му е сравнително шумна и шасито видимо не е най-добрата изработка която съм виждал. Понякога тъч-пада прави к'вот си иска, обаче рядко. Като + ове мога да изброя:
+ 30 % по-евтин от конкурентите си, за времето когато го купих
+ отдолу (специално за моя говоря) лаптопа се отваря супер лесно, не е нужно да свалям клавиатурата монитора и всичко, за да мога да си изчистя вентилатора. Това ми спестява отделно, ако не 40-50лв на всеки 6 месеца, то поне годишно.

При по-новите модели шасито е по-здраво, проблема с тъч-пада е останал (обикновено като загрее лаптопа дали от игри или от нещо друго и топлиния сензор на тъч-пада полудява и започва да мести random мишката ), поне при по-ниските модели. Шасито отдолу вече не се отваря така лесно както на моя, а се разглобва цялостно. Звукът от говорителите, обаче е доста по-добър, а клавиатурата по-тиха. А сони наистина отдавна не са нищо особено, то не може да правиш всичко - хем фотоапарати, хем телефони, хем лаптопи, хем телевизори и накрая - продуктите им не са нищо особено, обаче цената е цифра, защото пише SONY - няма смисъл. Ти БМВ да си видял да правят освен коли и мотори нещо друго? Ми няма и да ги видиш ;)
Последна промяна u`F`o на 16 Окт 2010, 22:15, променена общо 1 път

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 16 Окт 2010, 21:59

Аз съм за това, което е с по-хубави характеристики, на по хубава цена, в случая Acer-a дето го е постнал колегата е точно такъв :yes: Но задължително с поне 3г гаранция, да няма после мяу ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Следваща

Назад към Извън Темата