Това дали някога ще се случи в БГ сервиз?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Това дали някога ще се случи в БГ сервиз?
Така, днес смених катализатора с резонатор. Човека след като ми видя катализатора ми каза че сега мога да очаквам някаква малка разлика в мощноста. Ще видиме. Искам обаче да споделя с вас цялата случка, понеже за мен е много показателна че българина не е много тъговец. родолюбец съм голям, но съм сигурен че такова нещо българин няма да направи.
Значи в Събота можех да го направя това и отидох в ем комплект обаче беше 13:00 и ми казаха че нямало време въпреки че работят до 14:00. Тръгнах си и на К. Величков виждам гараж за гърнета и катализатори. Влизам директно и там ми казват, че ще ми махнат катализатора и ще ми сложат резонатор, като катализатора остава за тях и нищо няма да плащам. То си имаше цял плакат "смяна катализатор за резонатор безплатно" ама кои да чете
. ОК съм аз с това. Хората там са араби или турци, не съм сигурен. Свалят обаче катализатора и се оказва че е изгорел яко и 1/3 е останало от него. Даде ми даже сам да бръкна с една пръчка и видях че е почти кухо. Обаче какво ми каза човека което ме смая. Цитирам "Ти като влезе аз ти казах че е без пари, щом така съм казал няма да се отметам от думата и пари ти не искам". Айде сега кажете ми каде българин ще направи така? Аз съм яко националист и родолюбец ама тоя ме изненада много. Извадих 20лв, дадох му и си тръгнах. Отдавна не си бях плащал за нещо с кеф.
Значи в Събота можех да го направя това и отидох в ем комплект обаче беше 13:00 и ми казаха че нямало време въпреки че работят до 14:00. Тръгнах си и на К. Величков виждам гараж за гърнета и катализатори. Влизам директно и там ми казват, че ще ми махнат катализатора и ще ми сложат резонатор, като катализатора остава за тях и нищо няма да плащам. То си имаше цял плакат "смяна катализатор за резонатор безплатно" ама кои да чете

- alex_matrix
- младши ентусиаст
-
Re: Това дали някога ще се случи в БГ сервиз?
ами или не си влизал в сервиз със точни механици или не си ходил в доста по сервизи
аз познавам един куп такива хора които понякога се налага да направят ремонта в техен минус, но го правят защото са поели ангажимент и имат правила които сами са си наложили и спазват
в една такава държава където почти всеки е "разбирач" и "топ механик", наистина е полезно да познаваш няколко точни хора
аз познавам един куп такива хора които понякога се налага да направят ремонта в техен минус, но го правят защото са поели ангажимент и имат правила които сами са си наложили и спазват
в една такава държава където почти всеки е "разбирач" и "топ механик", наистина е полезно да познаваш няколко точни хора
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion
http://www.facebook.com/alexmatrix

2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion
http://www.facebook.com/alexmatrix

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
alex_matrix, наистина се надявам да си прав и аз да съм този дето не е оцелвал досега. Имам подобни случай но в сервизи дето съм редовен, а тук бях за пръв път, амо гърнета правят а това не е нещо дето може да си му редовен клиент и ако ме отсвири нищо няма да загуби. Просто принципа ме впечатли. Но пък от друга страна и в нашия форум съм че много мнения дето много грозно са се отнесли или некоректно с колегите. За туй просто исках да споделя, не съм казали нищо против които и да е. Нека не ме разбирате погрешно. Просто помислете на какво дередже сме щом едно такова отношение може да те изненада. Но пък от друга страна може и вече да става тенденция. А дано.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега това дето е било в катализатора ти струва 200лв., резонатора дето ти го е монтирал струва 50лв.
А ся кажи още ли се чувстваш супер доволен и добре "обслужен"

vld написа:Колега това дето е било в катализатора ти струва 200лв., резонатора дето ти го е монтирал струва 50лв.
+1

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
Не че нещо ама катала на твоето БМВ е както казаха 200лв....а си видял че е кух понеже 1/2 от самата обвивка си е куха по принцип(нещо като резоантор)...
Не знам защо си толкова доволен, и аз бих с кеф ти свалил твоя актализатор, пък резонатора от мен и 10 минути работа с ЦО-то
Не знам защо си толкова доволен, и аз бих с кеф ти свалил твоя актализатор, пък резонатора от мен и 10 минути работа с ЦО-то

Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Точно от неговата кола не е 200лв., не се е минал колегата!vld написа:Колега това дето е било в катализатора ти струва 200лв., резонатора дето ти го е монтирал струва 50лв.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
не ми ги хвалете българските дюнери 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Ей тея араби са страшна работа, чак па и с пръчка са ти дали да бъркаш
Изгорял бил, то платината вътре така лесно гори
Ма инак си прав, българите не сме търговци, кога българин ще ти даде да бъркаш с пръчка, и да седне да те убеждава, че ти прави услуга да ти смени кокошка за кон

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами незнам как го преценихте но преди това сменях средно гърне, след това апк преглеждах нещо че дрънкапе, все на различни сервизи и на двата не ми го искаха катализатора за извършване на такава услуга. Другото което е виждал съм как вътрешносста на катализатора е игоряла и разпаднала се тъй че това с платината не гори айде моля ви се. то тоя катализатор да не е плътна платина бре. А и в ем-коплект като ми казаха да ида в понеделник ми казах че ще го вземат но само ако е пълен, ако е поизгоряла част от него, няма да го искат. Другото което е, катализатора има две пити, една от едната страна(входа) енда от другата (изхода) по между им има място, такова нещо че половината треа да е кух няма.
Моя стария катализатор (на 530d) искаше да ми го вземе мастера дето ми го сменя за 80 лева, пак арабюха, запознатите знаят колко струва...
Арабин нема да се мине бате, лъзнали са те...
Арабин нема да се мине бате, лъзнали са те...
dimithur написа:... кога българин ...., и да седне да те убеждава, че ти прави услуга да ти смени кокошка за кон
Не е въпроса да те убеждава, а това дали наистина ти сменя кокошка за кон. А че арабите в "доводите" нямат равни е факт. Но не винаги свършеното отговаря на обясненото. И има доста сервизи и хора българи, които също държат на името и клиентите си (независимо дали са еднократни като теб или не) и това отношение им е практика. Имам личен пример за познати ми и непознати майстори, на които съм била случаен клиент.
Не отричайте чак толкова всички българи, всичко българско.....има хора и хора.
Хубаво е, че си си свършил работа и си останал доволен. Кой напред, кой назад от тази работа..... той не е назад;)
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
на никого не трябва да се вярва
Мишел написа:dimithur написа:... кога българин ...., и да седне да те убеждава, че ти прави услуга да ти смени кокошка за кон
Не е въпроса да те убеждава, а това дали наистина ти сменя кокошка за кон. А че арабите в "доводите" нямат равни е факт. Но не винаги свършеното отговаря на обясненото. И има доста сервизи и хора българи, които също държат на името и клиентите си (независимо дали са еднократни като теб или не) и това отношение им е практика. Имам личен пример за познати ми и непознати майстори, на които съм била случаен клиент.
Не отричайте чак толкова всички българи, всичко българско.....има хора и хора.
Хубаво е, че си си свършил работа и си останал доволен. Кой напред, кой назад от тази работа..... той не е назад;)
Май не съм се изразил правилно

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2