Това дали някога ще се случи в БГ сервиз?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Това дали някога ще се случи в БГ сервиз?

Мнение от mistyrain » 16 Окт 2010, 15:15

Така, днес смених катализатора с резонатор. Човека след като ми видя катализатора ми каза че сега мога да очаквам някаква малка разлика в мощноста. Ще видиме. Искам обаче да споделя с вас цялата случка, понеже за мен е много показателна че българина не е много тъговец. родолюбец съм голям, но съм сигурен че такова нещо българин няма да направи.

Значи в Събота можех да го направя това и отидох в ем комплект обаче беше 13:00 и ми казаха че нямало време въпреки че работят до 14:00. Тръгнах си и на К. Величков виждам гараж за гърнета и катализатори. Влизам директно и там ми казват, че ще ми махнат катализатора и ще ми сложат резонатор, като катализатора остава за тях и нищо няма да плащам. То си имаше цял плакат "смяна катализатор за резонатор безплатно" ама кои да чете :). ОК съм аз с това. Хората там са араби или турци, не съм сигурен. Свалят обаче катализатора и се оказва че е изгорел яко и 1/3 е останало от него. Даде ми даже сам да бръкна с една пръчка и видях че е почти кухо. Обаче какво ми каза човека което ме смая. Цитирам "Ти като влезе аз ти казах че е без пари, щом така съм казал няма да се отметам от думата и пари ти не искам". Айде сега кажете ми каде българин ще направи така? Аз съм яко националист и родолюбец ама тоя ме изненада много. Извадих 20лв, дадох му и си тръгнах. Отдавна не си бях плащал за нещо с кеф.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Това дали някога ще се случи в БГ сервиз?

Мнение от alex_matrix » 16 Окт 2010, 15:32

ами или не си влизал в сервиз със точни механици или не си ходил в доста по сервизи

аз познавам един куп такива хора които понякога се налага да направят ремонта в техен минус, но го правят защото са поели ангажимент и имат правила които сами са си наложили и спазват

в една такава държава където почти всеки е "разбирач" и "топ механик", наистина е полезно да познаваш няколко точни хора
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion

http://www.facebook.com/alexmatrix

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 16 Окт 2010, 15:42

alex_matrix, наистина се надявам да си прав и аз да съм този дето не е оцелвал досега. Имам подобни случай но в сервизи дето съм редовен, а тук бях за пръв път, амо гърнета правят а това не е нещо дето може да си му редовен клиент и ако ме отсвири нищо няма да загуби. Просто принципа ме впечатли. Но пък от друга страна и в нашия форум съм че много мнения дето много грозно са се отнесли или некоректно с колегите. За туй просто исках да споделя, не съм казали нищо против които и да е. Нека не ме разбирате погрешно. Просто помислете на какво дередже сме щом едно такова отношение може да те изненада. Но пък от друга страна може и вече да става тенденция. А дано.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Окт 2010, 15:43

Колега това дето е било в катализатора ти струва 200лв., резонатора дето ти го е монтирал струва 50лв.
А ся кажи още ли се чувстваш супер доволен и добре "обслужен" :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 16 Окт 2010, 15:56

vld написа:Колега това дето е било в катализатора ти струва 200лв., резонатора дето ти го е монтирал струва 50лв.

+1 :mhihi:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 16 Окт 2010, 16:32

Не че нещо ама катала на твоето БМВ е както казаха 200лв....а си видял че е кух понеже 1/2 от самата обвивка си е куха по принцип(нещо като резоантор)...
Не знам защо си толкова доволен, и аз бих с кеф ти свалил твоя актализатор, пък резонатора от мен и 10 минути работа с ЦО-то :mhihi:
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 16 Окт 2010, 19:10

vld написа:Колега това дето е било в катализатора ти струва 200лв., резонатора дето ти го е монтирал струва 50лв.
Точно от неговата кола не е 200лв., не се е минал колегата!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Окт 2010, 19:53

140 лв е катализатора от Е46 318 118кс. :yes:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 16 Окт 2010, 19:54

не ми ги хвалете българските дюнери :winky:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 16 Окт 2010, 20:32

Ей тея араби са страшна работа, чак па и с пръчка са ти дали да бъркаш :mhihi: :mhihi: :mhihi: Изгорял бил, то платината вътре така лесно гори :mhihi: Ма инак си прав, българите не сме търговци, кога българин ще ти даде да бъркаш с пръчка, и да седне да те убеждава, че ти прави услуга да ти смени кокошка за кон
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 16 Окт 2010, 20:41

Ами незнам как го преценихте но преди това сменях средно гърне, след това апк преглеждах нещо че дрънкапе, все на различни сервизи и на двата не ми го искаха катализатора за извършване на такава услуга. Другото което е виждал съм как вътрешносста на катализатора е игоряла и разпаднала се тъй че това с платината не гори айде моля ви се. то тоя катализатор да не е плътна платина бре. А и в ем-коплект като ми казаха да ида в понеделник ми казах че ще го вземат но само ако е пълен, ако е поизгоряла част от него, няма да го искат. Другото което е, катализатора има две пити, една от едната страна(входа) енда от другата (изхода) по между им има място, такова нещо че половината треа да е кух няма.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Окт 2010, 21:42

Моя стария катализатор (на 530d) искаше да ми го вземе мастера дето ми го сменя за 80 лева, пак арабюха, запознатите знаят колко струва...

Арабин нема да се мине бате, лъзнали са те...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 16 Окт 2010, 21:46

dimithur написа:... кога българин ...., и да седне да те убеждава, че ти прави услуга да ти смени кокошка за кон

Не е въпроса да те убеждава, а това дали наистина ти сменя кокошка за кон. А че арабите в "доводите" нямат равни е факт. Но не винаги свършеното отговаря на обясненото. И има доста сервизи и хора българи, които също държат на името и клиентите си (независимо дали са еднократни като теб или не) и това отношение им е практика. Имам личен пример за познати ми и непознати майстори, на които съм била случаен клиент.
Не отричайте чак толкова всички българи, всичко българско.....има хора и хора.
Хубаво е, че си си свършил работа и си останал доволен. Кой напред, кой назад от тази работа..... той не е назад;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 16 Окт 2010, 21:50

на никого не трябва да се вярва

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 16 Окт 2010, 22:06

Мишел написа:
dimithur написа:... кога българин ...., и да седне да те убеждава, че ти прави услуга да ти смени кокошка за кон

Не е въпроса да те убеждава, а това дали наистина ти сменя кокошка за кон. А че арабите в "доводите" нямат равни е факт. Но не винаги свършеното отговаря на обясненото. И има доста сервизи и хора българи, които също държат на името и клиентите си (независимо дали са еднократни като теб или не) и това отношение им е практика. Имам личен пример за познати ми и непознати майстори, на които съм била случаен клиент.
Не отричайте чак толкова всички българи, всичко българско.....има хора и хора.
Хубаво е, че си си свършил работа и си останал доволен. Кой напред, кой назад от тази работа..... той не е назад;)

Май не съм се изразил правилно :mhihi: Ако трябва да избирам м/у майстор българин и майстор арабин, много ясно, че ще предпочета българина , просто арабите са по-големи мошеници и от нас . Отделно, че може да има и много добри майстори българи, ма не са добри търговци ... докато това араби, арменци, евреи, от 9 дола вода ще ти донесе, само и само от него да си купиш нещо, което един вид даже ти го продава на "загуба" , само и само щото си му много симпатичен :mhihi: http://www.youtube.com/watch?v=_b7SXsfCa2M
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Следваща

Назад към Извън Темата