За форума и взаимопомощта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

За форума и взаимопомощта

Мнение от DjFace » 16 Окт 2010, 19:17

Здравейте колеги,
в последните дни имах поредната възможност да се убедя, че в другите форуми не е както в този.
Миналата седмица си купих автомобил от друга (много популярна) марка който има някакви проблеми. Регистрирах се в техния форум (не споменавам кой за да не се създава излишно напрежение) и помолих за малко информация. 3 дена, никой не написа и една дума, а беше прочетено от над 60 човека. Дори и сервиз не ми препоръчаха (това беше един от трите ми въпроса).
Аз не познавам лично, почти никой от тук, но въпреки това, винаги когато съм имал нужда от съвет, или информация се е намирал колега (дори и по няколко) да помогне. Както и аз съм помагал с информация, или съвет. С две думи: ЕВАЛА КОЛЕГИ! Славата на БМВ форума, че е най организирания, не е случайна. Мисля, че другите има какво да научат от този форум!
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Re: За форума и взаимопомощта

Мнение от ja » 16 Окт 2010, 22:20

Другите развиват комплекси понеже не са могли да си купят БМВ. Еби ги у гъзъ, продавай кошника и си идвай при нас...

Верваш ли ми, че аз преди да си купя първото БМВ се бех спрял на няколко марки и писах по форумите, и само тук получих отговорите които ми трябваха. Може да се каже, че заради този форум си купих баварка.

Кой форум, я кажи да не вземе и некой друг да напрай кофти покупка :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Окт 2010, 22:39

При мен се случи абсолютно същото в Опел форума.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 16 Окт 2010, 22:58

имах подобен проблем с VW форума , но на третия ден получих отговор и то решаващ проблема ми и за това им простих :mhihi: , но две мнения няма - нашия форум е най :yes:
Изображение

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 17 Окт 2010, 3:17

Каквито колите, такъв и форума :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e34 Renaut Megane Lada 2106
Мечтае да кара: Kawasaki zx14r

Мнение от Vikenso » 17 Окт 2010, 3:38

Евала момчета :bchug:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 17 Окт 2010, 3:58

аз па кво да ви кажа.. взех да карам един форд.. обаче ми се счупи една част.. намерих втора ръка от форума им.. пратиха ми нещо съвсем не ставащо при което като обявих продавача в некоректен че не ми каза че е различно ами ми каза че било точно за мен.. и си поисках парите ме обвиниха че аз съм бил грешника и кво съм се оплаквал.. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Окт 2010, 6:29

Ами така е колеги...като не ползвате търсачките във форумите,и в тойота и в пежо ,нямам зададени въпроси а съм ползвал търсачките,може просто да си задал въпроса ....мх...некоректно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 17 Окт 2010, 7:00

Ryapoff написа:При мен се случи абсолютно същото в Опел форума.

:yes:
Е.Димитров написа:Ами така е колеги...като не ползвате търсачките във форумите,и в тойота и в пежо ,нямам зададени въпроси а съм ползвал търсачките,може просто да си задал въпроса ....мх...некоректно...

Преди да задам въпросите се разрових и не открих инфото което ме интересуваше. И схеми на инжекциони свалях и пак не намерих това което ми трябваше. Но, дори и да съм сбъркал раздела, да съм задал глупав (некоректен) въпрос... Ми, тук винаги ще се намери някой, да ти каже - сбъркал си раздела, пусни си темата еди къде си, потърси из темите, или каквото там. Дори съм виждал не еднократно, колега е задал дискутиран въпрос, някой изравя темата и му я поства.

пп: не съм се отказал от БМВ-тата, просто се сдобих с една Астра оня ден. За всекидневна употреба е идеална, непретенциозна, икономична и с евтина подръжка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: С 45-ти номер

Мнение от todor kerin » 17 Окт 2010, 8:36

Помня ,единствения път,като закъсах,с едно е34,скъсан ремък на водната помпа.Та и батерията на телефона ми паднала...не мога да се обадя на никой :banghead: За половин час и може би 60-70 коли,единствения който спря да помогне,беше първото БМВ,което мина,колега със черно е91 :bowdown:.Толкоз драго ми стана,че чак пак ми се искаше да закъсам :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: С 45-ти номер

Мнение от todor kerin » 17 Окт 2010, 8:46

За впечатлението ми от други форуми,не е толкова лошо,даже напротив.Лятото ни удариха с едно Пежо бяхме.Регистрирам се в Пежо форума и още изнервен пиша,че търся калници и т.н. без да дам нито кординати,нито модел на колата :mrgreen: ,абе пишеше точно "търся преден десен калник и маската между фаровете ,в цвят бордо" :mhihi: Последвалия отговор от модератор ме удиви,а именно "Здравей,колега,добре дошъл във форума.Би ли уточнил каква е колата и малко повече детайли за нея....." както и един линк с правилата на форума.Нямаше злобеене,нокой не ми обясняваше ,колко съм малоумен да пусна такава тема и т.н. Друг е въпроса,че никой не предложи въпросните части :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Окт 2010, 9:08

знаех ,че има форум от създаването му ,но тогава мноо не се заседявах на комп и не се бях регнал....! първото ми влизане стана заради некъв проблем с печката на една стара 5ца. турих си темата,попитах и се случи следното:
след 10мин имах 5 отговора по въпроса с ясни обяснения и напътствия кво да правя.....
след още пет минути имах вече и две снимки с телефон от коша на коли ,където ми посочваха с червени стрелки кво да пипам..../едната беше с печка,другата без/
след още 3мин имах и чертеж,схема и нови обяснения....
след 30мин имах оправен проблем....
тва просто ме разби!

2ри случай!
троша лагер на главина във варна,където съм за пръв път ,не познавам никой и вися в събота сутринта в 7 пред хотела и оплаквам нещастието си.
пускам тема във форума с цел некой като се събуди да ме опъти къде е официалния сервиз да знам къде да се завлека в понеделник
след 15мин имах пет питания за телефона ми,след като го качих ми се обадиха 3ма човека,двама дойдоха след 20мин,един доведе още един,заведоха ме при местните наши хора със сервиз,след 30мин донесоха нов лагер от некъв склад и след 1ч и кафета бях на пътя с оправена кола.
вечерта - на сбирка на варненци.....

е просто няма кво да кажа.....

иначе и аз малко се дразня на отношението на старите вълци понякога към новите ,щото всеки някога е бил нов и незнаещ.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ti
Мечтае да кара: лястовица с рамка

Мнение от Skip_209 » 17 Окт 2010, 10:04

или другия момент да закъсаш на пътя,само ако си с БМВ има шанс да спре някой колега иначе кесиш кат прани гащи.
Случвало ми се е да закъсам и в колата да съм с познат който кара фиат,спря друго бмв и попита имам ли нужда от помощ,при което моя познат :shock: ,после ми разправя това с фиата не му се е случвало никога.
www.Steroid-X.com
0887 474 880

Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Окт 2010, 10:18

Факт неуспорим,просто тая техника БМВ предполага повече ръчкане,може би се дължи на факта че всички дето са си закупили БМВ и които са се регистрирали във форума,голяма част са "компютърджии",няколко колеги са майстори,други се занимават с някаква "интелектуалска" раУта и може би това предполага по-голяма взаимопомощ,по-интелигентни решения,иначе олигоелементите ги виждаме на улицата,пресен пример от вчера пред фантастико в младост 4 минава един мангасар,ама мангасар ви казвам с една Е38 ца,минава с 20 км/ч,свалил джама и от вътре ,ма такава мангасарска музика,маанета,ония пуснал волата и куфее се едно е пуснам Рамщайн...баси,е тоя съм на 1000% че не влиза у форума :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2010, 10:42

В е36 се е преместила централата на БАН ;)

Следваща

Назад към Извън Темата