Куче - мъжко или женско ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Куче - мъжко или женско ?

Мнение от Chapai » 17 Окт 2010, 21:18

Нищо не разбирам от кучета. Обаче съм се навил да си взема едно Доберманче което да ми прави компания в парка. Та въпросче като за отскок: мъжко или женско и защо ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Куче - мъжко или женско ?

Мнение от e36_Fanatik » 17 Окт 2010, 21:29

Аз бих си взел женско / лично мнение / Женското се привързва повече към стопанина, може да има поколение и е по добър пазач. Аз гледам 2 женски кавказки овчарки и съм много доволен. Баща ми има един мъжкар и не може никой да отиде при него. Може ли малко инфо за добермачето което ще купуваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 17 Окт 2010, 22:16

Страшно много си зависи от самия характер на кучето, но според мен ( моето куче е на 13 години вече ) женско е по-добрият вариант. По-мили са, но в никакъв случай не са "девойки", лаят, хапят ако трябва и тн. Пази си стопанина ревностно :D както и е много по-добре от гледна точка на това че се разгонва доста рядко. Много често съм виждал как дресирано мъжко куче което по принцип е много послушно, като види разгонена женска полудява и прави каквото му скимне. При женските това го няма. Поколението е добре, ама и не, че с женската ще трябва да гледаш и кученца поне 40 дни, но пък ако пък обичаш кучета ще преживееш този малък ад не чак толкова трудно... Личен съвет, изцяло базиран на моето 13 годишно куче е че женско е по-добре от всякаква гледна точка май...
П.С. Да знаеш как само лае по девойките които вижда за първи път да са с мен :mhihi:
П.С. 2: Кучето ми е лайка, готино, красиво, мило, но своенравно, което лично на мен ми харесва отчасти понеже си показва че не е просто плюшена играчка, която вместо батерии яде кокали :mhihi: С добермана мисля че няма да имаш никакви проблеми от такова естество :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 17 Окт 2010, 22:22

за домашен любимец и разходки в парка не ти препоръчвам доберман,това са много злобна порода...
Понеже са изкуствено съсздадена порода и имат няква кост в черепа която със годините расте и притиска мозъка,и един ден кучето става много агресивно и даже не помни собственика си...
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 18 Окт 2010, 0:03

trance4life написа:за домашен любимец и разходки в парка не ти препоръчвам доберман,това са много злобна порода...
Понеже са изкуствено съсздадена порода и имат няква кост в черепа която със годините расте и притиска мозъка,и един ден кучето става много агресивно и даже не помни собственика си...

Знам за не един случей на познати наядени от доберманите си...
А пък най-странното е че една приятелка имат доберман на 13 години с който нямат никакви такива проблеми, да чукна на дърво :conf:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 18 Окт 2010, 1:17

този въпрос е малко като "кое е първо? яйцето или кокошката" :mhihi: гледал съм и мъжко и женско куче,и 2те немски овчарки.(за мен лично това са най-умните и въобще най-добрите кучета).1во гледах мъжкото,което беше огромно за немска овчарка,а беше преминало и дресура.всичко хубаво,докато накрая не ми го откраднаха с разгонена женска.от тази гледна точка мъжкото куче е доста податливо на бягане и кражба.при женско този проблем го няма,но пък като се разгони,ако живеете в къща,а и не само жална ви майка.цяла вечер на прозореца с въздушната пушка и накрая пак може да се окаже забременило от някой помияр.тъй че моя съвет колега е,каквото харесаш,това взимай ;)

Аватар

Мнение от jokopa » 18 Окт 2010, 9:21

Здраво,колега добре си решил за куче но първо провери /в интернет има/дали характера който имат кучетата от тази порода отговарят на твоя начин на живот.А относно мъжко или женско избора си е твой и двете имат и плюсове и минуси.За това че стават злобни,всичко е до правилно възпитание,както при хората."Каквото посееш това ще жънеш"п.п.Гледал съм доберман,а в момента имам стаф

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 18 Окт 2010, 11:47

Вземи си мъжко. Мъжкото куче може да е не по-малко добро от женското. Всичко зависи от това как ще го възпиташ. Друг е въпроса, че колкото и да е добро хората ще се страхуват от него заради породата.
При мъжкото куче липсват притеснения от рода на това коя мастия може да го оплоди докато е разгонено, а и при бременността си иска грижи.
Не слушай глупостите за костите в главата, защото такова нещо няма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 18 Окт 2010, 13:11

Всичко е въпрос на обучение, колега! Всяка порода може да бъде добре обучена, няма значение дали е женско или мъжко кучето. Има една таблица за интелигентността на кучетата, ако искаш хвърли едно око, просто за информация - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Intelligence_of_Dogs! Имаме и мъжко и женско куче, преди това основно мъжки. Гледали сме санбернар или Сан Бернард (не съм сигурен как е правилно), немска овчарка, сега имаме женска кавказка овчарка и мъжко сибирско хъски. И пак си държа на тезата, че всичко е до обучение, без значение породата, без значение пола на животното. Това, което е по-характерното е периодът на разгонване. 2 пъти в годината, обикновено пролет-есен. Ако имаш женско куче е добре да не го разхождаш в паркове или други места, където има други кучета. Разгонването минава за около месец, малко по-малко. Женските кучета имат и цикъл, ако се гледа в апартамент трябва да се обърне внимание на това! Мъжките кучета от своя страна, ако хукнат след разгонена женска спирането е много, много трудно. Но не невъзможно. Повечето мъжкари след като навлязат в полова зрялост (седмия месец до първата година) започват да не харесват други мъжки кучета. Често има сбивания и т.н. Най-добре в паркове да се води на повод! Това е в общи линии, което мога да кажа от опита си. И един последен съвет - купувай куче от легитимиран развъдник! Да по-скъпо е, да може да чакаш кучилото повече, но със сигурност няма да има болести! Успех! :yes:
Последна промяна Anfiro на 18 Окт 2010, 13:23, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 18 Окт 2010, 13:13

Аз имам мъжко .
Взех го точно за тичане в парка .
Но сега нещата седят по друг начин .
Всичко се върти около него . Искаш не искаш разходка , разбира се ако се грижиш както трябва .
Косми навсякъде .Не можеш да го оставиш сам за повече от няколко часа .

Не мисля ,че доберман е подходяща порода за това което го взимаш . Хората ги е страх от тях.
Първо бях решил да си взема черна немска овчарка но в последния момент завих към бяла /швейцарска овчарка ,едно към едно с немската / именно за да не ги е страх хората като го разхождам .
Сега всяка ученичка иска да се снима с него :mhihi:

Ако не живееш в къща вземи си нещо по-малко .
За разходите по издръжка също трябва да се мисли . За моя давам около 200 лв за храна на месец а всяко идване на доктора е 20 лв минимум .

И най-най- важното .
Гледай от къде ще го вземеш ,че много мошеници има . Ще ти вземат парите а може да получиш и болно куче, и куче, което да не е отговаря точно на породата си .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 18 Окт 2010, 14:30

Мъжко разбира се! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Назад към Извън Темата