Употребявани автомобили с гаранция ?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Употребявани автомобили с гаранция ?
Александър Цветков: От днес употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция
07.11.2010
Употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция, която удостоверява тяхната техническа изправност. Това става факт след като днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подписа тристранен меморандум с Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите.
С меморандума ще бъде подобрен контролът и качеството на продаваните автомобили в Република България, като се акцентира върху тяхната безопасност, техническа изправност и гарантиран произход. Клиентите ще получават гаранция от минимум 3 месеца за закупения автомобил, която ще бъде давана от автокъщи, които са членове на Асоциацията на вносители на автомобили, обясни Александър Цветков. Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на стъклото на автомобила, допълни министърът.
В случай, че някоя от автокъщите продаде неизправен автомобил и откаже да отстрани повредата или да възстанови парите за ремонт на клиента, съгласно вътрешния етичен кодекс на членовете на организацията, ще понесе санкция, която може да достигне 5 000 лв.
В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места и потребителите могат да избират между повече от 10 хиляди автомобила, които вече са със гаранционни условия от продавача. Организацията е отворена и за нови членове, като по този начин ще бъде разширено предлагането на употребяване автомобили с гаранция.
От страна на Комисията за защита на потребителите меморандума подписа нейният председател Дамян Лазаров, а от Асоциацията на вносителите на автомобили - Цветелина Цанева, която е изпълнителен директор на организацията.
Източник: http://www.mtitc.government.bg/page.php ... 92&id=4537
07.11.2010
Употребяваните автомобили в България ще бъдат продавани с гаранция, която удостоверява тяхната техническа изправност. Това става факт след като днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков подписа тристранен меморандум с Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите.
С меморандума ще бъде подобрен контролът и качеството на продаваните автомобили в Република България, като се акцентира върху тяхната безопасност, техническа изправност и гарантиран произход. Клиентите ще получават гаранция от минимум 3 месеца за закупения автомобил, която ще бъде давана от автокъщи, които са членове на Асоциацията на вносители на автомобили, обясни Александър Цветков. Това се удостоверява чрез сертификат и стикер, който се залепя на стъклото на автомобила, допълни министърът.
В случай, че някоя от автокъщите продаде неизправен автомобил и откаже да отстрани повредата или да възстанови парите за ремонт на клиента, съгласно вътрешния етичен кодекс на членовете на организацията, ще понесе санкция, която може да достигне 5 000 лв.
В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места и потребителите могат да избират между повече от 10 хиляди автомобила, които вече са със гаранционни условия от продавача. Организацията е отворена и за нови членове, като по този начин ще бъде разширено предлагането на употребяване автомобили с гаранция.
От страна на Комисията за защита на потребителите меморандума подписа нейният председател Дамян Лазаров, а от Асоциацията на вносителите на автомобили - Цветелина Цанева, която е изпълнителен директор на организацията.
Източник: http://www.mtitc.government.bg/page.php ... 92&id=4537
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Употребявани автомобили с гаранция ?
Runnaway написа:В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места
Ето тук е уловката.... освен това нали не мислиш, че тия коли ще са някви трошки за по 2000лв? Всичко е сметнато

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това си е реклама на автокъщите,как точно ще ме обещетат като си купя автомобил и му цъфне мотора след 2 месеца и 10к километра,ми аз може да съм го карал само в червената зона,най-вероятно става въпрос за елементарна гаранция че няма да се разпадне в близките 3 месеца,ама под разпадне-некъде на пътя да останеш след като ти е паднала гумата...
В щатите има закон-който продава автомобили повече от 3-4 на година му се води бизнес и трябва застраховка,която е около 2000 долара на месец за премия един милион долара,така ако има проблем с продаваният автомобил-нещо като "гражданска отговорност"
И аз мога да дам на моят автомобил който продавам 3-4 месеца или 10к километра,ама как ще ми докаже новият собственик че ще я кара колата както аз съм я карал,тоест внимателно,тоест нормално...
Само еФтин популизъм...
В щатите има закон-който продава автомобили повече от 3-4 на година му се води бизнес и трябва застраховка,която е около 2000 долара на месец за премия един милион долара,така ако има проблем с продаваният автомобил-нещо като "гражданска отговорност"
И аз мога да дам на моят автомобил който продавам 3-4 месеца или 10к километра,ама как ще ми докаже новият собственик че ще я кара колата както аз съм я карал,тоест внимателно,тоест нормално...
Само еФтин популизъм...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Mollov написа:Runnaway написа:В Асоциацията на вносителите на автомобили членуват 82 автокъщи от 16 населени места
Ето тук е уловката.... освен това нали не мислиш, че тия коли ще са някви трошки за по 2000лв? Всичко е сметнатоА останалите 82 000 автокъщи в България, които не са членове на тая асоциация - те няма да предлагат нищо... и народа ще има да точи лиги за гаранция, ама йок...
Не съм толкова наивен. Просто мисля, че е едно добро начало. Не че съм фен на Министъра.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Просто всяка повреда, която по принцип се покрива от гаранцията ще се дължи на "неправилна експлоатация" и няма да плащат нищо.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
bum_bum написа:Просто всяка повреда, която по принцип се покрива от гаранцията ще се дължи на "неправилна експлоатация" и няма да плащат нищо.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
доколкото съм наблюдавал, в испания и португалия продават с някаква гаранция...
ефекта какъв е ?... ми цените са като у нас, ма в евро
... и другия ефект е, че испанците си пазаруват коли от франция, че дори и италия ...
ефекта какъв е ?... ми цените са като у нас, ма в евро

- meckata
- Потребител
-
- Кара: E36-компакт-1,9-105кс , 1999г
- Мечтае да кара: нещо от порядъка на поне 300к.с.
В Германия също можеш да купиш кола с гаранция. Всичко зависи от това какъв договор подписваш. Но идеята никак не е лоша като цяло. По-скоро с това ще се опитат да оправдаят по-високите цени, на които ще се опитват да продават такива коли. Мерцедес го купуваш нов от магазина и е само с 2 години гаранция.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
а другия въпрос е какво се има предвид под "технически изправен автомобил", щото ако тва е проверката при първоначална регистрация, забрави просто. Там се минава със "пусни фаровете, аа добре айде давай нататък" 

9 мнения
• Страница 1 от 1