АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: bmw е46

АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток

Мнение от vladuicho » 09 Ное 2010, 17:49

Дали ще плащаме по малки сметки за ток,като направят АЕЦ „Белене" или пак ще изнасяме и пак ще се гушат определен кръг от хора :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток

Мнение от Е.Димитров » 09 Ное 2010, 17:54

Сметките за ток никога няма нищо общо с това как се добива нещо в тая тъпа държава,в центъра на софия да изникне гейзер с нефт ,горивото пак ще е скъпо...
Преди имах сметки за ток в порядъка на 13-22 лева,само телевизор и чат пат готвех,в момента в който дойде чез,веднага 1 вият месец ми дойде сметка за ток 80 лева,а на другия 100 лева-електромера не беше сменяван...навсякъде сметките за ток скочиха,ей ся откриха газ и естествено е даден на концесия и неква фирма ще ни го продава на нас българите с около 15% по-ниско от цената на европейските цени...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Ное 2010, 17:59

НЕ! Ще плащаме даже по-високи, щото от некъде трябва да се вземат пари, за да се построи тая глупост !
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 09 Ное 2010, 18:08

да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път :| .

ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
-за скъпите телефонни разговори които водим,тука ми иде да тегла една майна на Globul i M-tel

и половин заплата замина :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Ное 2010, 18:35

vladuicho написа:да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път :| .

ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
-за скъпите телефонни разговори които водим,тука ми иде да тегла една майна на Globul i M-tel

Ааа,и горивото-дето акциза е над 70% (60 % +ддс)...
Аз не мога да разбера,като ми дойде сметка за тока +20% ддс,за кво ми е това ддс,да го турат на фирмите,аз немам фирма и не ми се водат разходи,както и парното,както и хляба...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Ное 2010, 18:41

Алтернативата е назад към природата! :mhihi:
Фащате по една брадва и като братята римляни - към най-близката гора! :lol:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Ное 2010, 18:43

flame написа:Алтернативата е назад към природата! :mhihi:
Фащате по една брадва и като братята римляни - към най-близката гора! :lol:

На горите отдавна им видеха сметката доган и царчето. Па после некои хора се чудят, що имало такива урагани :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Мнение от totopz » 09 Ное 2010, 19:02

Е.Димитров написа:Аз не мога да разбера,като ми дойде сметка за тока +20% ддс,за кво ми е това ддс,да го турат на фирмите,аз немам фирма и не ми се водат разходи,както и парното,както и хляба...

ДДС-то винаги се плаща от крайния потребител. То не е за фирмите. А когато фирма се явява като краен потребител в повечето случаи се правят врътки, за да минат разходите през фирмата и да не се плаща ДДС.
Примерно ти имаш фирма и имаш служебни автомобили, в същото време имаш и личен автомобил (ако не си си купил джип на името на фирмата) - сипваш си бензин в личния автомобил, взимаш фактура и той минава за разход на фирмата.

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 10 Ное 2010, 12:30

Плащаме на мангалите тока, затова ни са такива цените (най-ниски в ЕС) :mhihi: :mhihi: :mhihi: Но Белене трябва да се построй, защото на Козлудуй техническия живот ще изтече до 10 год.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 11 Ное 2010, 13:11

Е.Димитров написа:ей ся откриха газ и естествено е даден на концесия и неква фирма ще ни го продава на нас българите с около 15% по-ниско от цената на европейските цени...

Защо продължава да се вдига тогава се питам аз? Реалната цена трябва де под 70 стотинки говореха в едно предаване.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Ное 2010, 15:59

Next написа:Защо продължава да се вдига тогава се питам аз?

Защото трите електроразпределителни дружества са монополисти в района си. Няма къде да отидеш. Само една единствена е фирматата за ток където може да се вържеш.

Аз имам въпрос към тези навътре в материята. В Чехия - Гърция или Словения каква е цената на ел.енергията и колко ел.дружества има в един град съответно?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Ное 2010, 16:06

vladuicho написа:да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път :| .

ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно

Къде забравяш основния смукач на портфейла на мъжа с личен автомобил - горивото за колата :cry:
Аз го поставям на първо място. Токът в къщи за двама възрастни ми е 65 лв. за октомври при положение че бичеха два климатика от 22 до 07.00 ч. почти целия месец. Горивото ми обаче, колкото и да стискам е към 300 лв. - пет пъти повече!
И храната е нереално скъпа дори в Кауфланд където най-често пазаря. Имам чувството че в немския Кауфланд е по-евтино от нашия?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 12 Ное 2010, 15:07

Демирев написа:

ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно

Къде забравяш основния смукач на портфейла на мъжа с личен автомобил - горивото за колата :cry:
Аз го поставям на първо място. Токът в къщи за двама възрастни ми е 65 лв. за октомври при положение че бичеха два климатика от 22 до 07.00 ч. почти целия месец. Горивото ми обаче, колкото и да стискам е към 300 лв. - пет пъти повече!
И храната е нереално скъпа дори в Кауфланд където най-често пазаря. Имам чувството че в немския Кауфланд е по-евтино от нашия?

За немските били, мауфланди и прочее винаги храната ще е по-евтина, най-малкото защото тук ДДС-то е 7 процента за хранителните продукти ако не се лъжа и за лекарствата беше така ;) А за тока, най-добре да не се надяваме да поевтинее след построяването на беляне, все пак всичко ще се продава :mhihi: но има плюс, че държавата ще има повече приходи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2010, 21:42

колко е един киловат дневна тарифа?

иначе "20-30 лева на месец" и "100 лева на месец" е... ябълки и круши...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 12 Ное 2010, 22:27

Да, ще плащаме ниски сметки, ама друг път, тази сутрин слушам по радиото, че щяли сме да изнасяме за Сирия, от какъв зор, някой трябва да си напълни джоба най-вероятно :no:

Следваща

Назад към Извън Темата