АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток
Дали ще плащаме по малки сметки за ток,като направят АЕЦ „Белене" или пак ще изнасяме и пак ще се гушат определен кръг от хора 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: АЕЦ „Белене" и дали ще плащаме по малки сметки за ток
Сметките за ток никога няма нищо общо с това как се добива нещо в тая тъпа държава,в центъра на софия да изникне гейзер с нефт ,горивото пак ще е скъпо...
Преди имах сметки за ток в порядъка на 13-22 лева,само телевизор и чат пат готвех,в момента в който дойде чез,веднага 1 вият месец ми дойде сметка за ток 80 лева,а на другия 100 лева-електромера не беше сменяван...навсякъде сметките за ток скочиха,ей ся откриха газ и естествено е даден на концесия и неква фирма ще ни го продава на нас българите с около 15% по-ниско от цената на европейските цени...
Преди имах сметки за ток в порядъка на 13-22 лева,само телевизор и чат пат готвех,в момента в който дойде чез,веднага 1 вият месец ми дойде сметка за ток 80 лева,а на другия 100 лева-електромера не беше сменяван...навсякъде сметките за ток скочиха,ей ся откриха газ и естествено е даден на концесия и неква фирма ще ни го продава на нас българите с около 15% по-ниско от цената на европейските цени...
НЕ! Ще плащаме даже по-високи, щото от некъде трябва да се вземат пари, за да се построи тая глупост !
да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път
.
ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
-за скъпите телефонни разговори които водим,тука ми иде да тегла една майна на Globul i M-tel
и половин заплата замина

ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
-за скъпите телефонни разговори които водим,тука ми иде да тегла една майна на Globul i M-tel
и половин заплата замина

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vladuicho написа:да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път.
ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
и половин заплата замина
Ааа,и горивото-дето акциза е над 70% (60 % +ддс)...
Аз не мога да разбера,като ми дойде сметка за тока +20% ддс,за кво ми е това ддс,да го турат на фирмите,аз немам фирма и не ми се водат разходи,както и парното,както и хляба...
Алтернативата е назад към природата!
Фащате по една брадва и като братята римляни - към най-близката гора!

flame написа:Алтернативата е назад към природата!![]()
На горите отдавна им видеха сметката доган и царчето. Па после некои хора се чудят, що имало такива урагани

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Е.Димитров написа:Аз не мога да разбера,като ми дойде сметка за тока +20% ддс,за кво ми е това ддс,да го турат на фирмите,аз немам фирма и не ми се водат разходи,както и парното,както и хляба...
ДДС-то винаги се плаща от крайния потребител. То не е за фирмите. А когато фирма се явява като краен потребител в повечето случаи се правят врътки, за да минат разходите през фирмата и да не се плаща ДДС.
Примерно ти имаш фирма и имаш служебни автомобили, в същото време имаш и личен автомобил (ако не си си купил джип на името на фирмата) - сипваш си бензин в личния автомобил, взимаш фактура и той минава за разход на фирмата.
Плащаме на мангалите тока, затова ни са такива цените (най-ниски в ЕС)
Но Белене трябва да се построй, защото на Козлудуй техническия живот ще изтече до 10 год.

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Е.Димитров написа:ей ся откриха газ и естествено е даден на концесия и неква фирма ще ни го продава на нас българите с около 15% по-ниско от цената на европейските цени...
Защо продължава да се вдига тогава се питам аз? Реалната цена трябва де под 70 стотинки говореха в едно предаване.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Next написа:Защо продължава да се вдига тогава се питам аз?
Защото трите електроразпределителни дружества са монополисти в района си. Няма къде да отидеш. Само една единствена е фирматата за ток където може да се вържеш.
Аз имам въпрос към тези навътре в материята. В Чехия - Гърция или Словения каква е цената на ел.енергията и колко ел.дружества има в един град съответно?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
vladuicho написа:да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път.
ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
и половин заплата замина
Къде забравяш основния смукач на портфейла на мъжа с личен автомобил - горивото за колата

Аз го поставям на първо място. Токът в къщи за двама възрастни ми е 65 лв. за октомври при положение че бичеха два климатика от 22 до 07.00 ч. почти целия месец. Горивото ми обаче, колкото и да стискам е към 300 лв. - пет пъти повече!
И храната е нереално скъпа дори в Кауфланд където най-често пазаря. Имам чувството че в немския Кауфланд е по-евтино от нашия?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Демирев написа:vladuicho написа:да бе и аз си спомням че преди сметките за ток бяха доста добри ,както казва колегата 20-30лв ........то ако не намалеят сметките ебем ти АЕЦА,бак ше си ги бутат парите от печалбата в банките на запад и ния ще духаме като всеки път.
ето кво ебава заплатата:
-високи сметки за ток
-парно
и половин заплата замина
Къде забравяш основния смукач на портфейла на мъжа с личен автомобил - горивото за колата![]()
Аз го поставям на първо място. Токът в къщи за двама възрастни ми е 65 лв. за октомври при положение че бичеха два климатика от 22 до 07.00 ч. почти целия месец. Горивото ми обаче, колкото и да стискам е към 300 лв. - пет пъти повече!
И храната е нереално скъпа дори в Кауфланд където най-често пазаря. Имам чувството че в немския Кауфланд е по-евтино от нашия?
За немските били, мауфланди и прочее винаги храната ще е по-евтина, най-малкото защото тук ДДС-то е 7 процента за хранителните продукти ако не се лъжа и за лекарствата беше така

колко е един киловат дневна тарифа?
иначе "20-30 лева на месец" и "100 лева на месец" е... ябълки и круши...
иначе "20-30 лева на месец" и "100 лева на месец" е... ябълки и круши...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Да, ще плащаме ниски сметки, ама друг път, тази сутрин слушам по радиото, че щяли сме да изнасяме за Сирия, от какъв зор, някой трябва да си напълни джоба най-вероятно 

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2