Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?
Ха да видим...
Инспириран съм от доста майстори знайни и незнайни, които са влизали в нашата къща за да ремонтират, правят и т.н., еми до сега само тези с външната изолация си свършиха работата без забележка, всички други --> трагедия! Например днес отново ми целнаха инсталацията в стаята, докато дупчеха за климатика!
Преди няколко месеца пък на горния етаж, друг "майстор" целна инсталацията, докато дупчеше да слага шкафове. Имам чувството, че като имаш великата титла МАЙСТОР, то задължително като се появиш в къщата на хора за услуга/ремонт трябва да им създадеш повече работа, отколкото си свършил. И на фразата "замажете дупката, която направихте", отговора е "ми то няма да се вижда (звъни се на шефа)...", шефа идва "ми то няма да се вижда"
"Е като няма да се вижда, що не ми бутнете стената, а?" Еб*м ти и тъпанари! Аааа и захранващия кабел е къс, та в момента ми виси разклонител от стената
Това не са единични случаи, то е нон-стоп! Питам аз "майстор", който е редил ламината на БАЙ БРАДАР (молим ти се, екскюз ми да го ева), как се реди въпросния ламинат? И той ми обяснява, викам "А това дето се маже за фугите?", отговора е "Ми то не е нужно!"
, все пак аз си купих 3 тубички по 12лв бройката и намазах 50те квадрата, да съм си спокоен, нищо, че не е "нужно"
ЗА АВТОМАЙСТОРИТЕ пък съм абсолютно без думи, да не говорим за гумаджиите, които всяка зима ми обясняват къде аджеба трябва да са поставени НОВИТЕ зимни гуми...
Е питам аз, майстор = некадърник ли е, или не?
Инспириран съм от доста майстори знайни и незнайни, които са влизали в нашата къща за да ремонтират, правят и т.н., еми до сега само тези с външната изолация си свършиха работата без забележка, всички други --> трагедия! Например днес отново ми целнаха инсталацията в стаята, докато дупчеха за климатика!

Това не са единични случаи, то е нон-стоп! Питам аз "майстор", който е редил ламината на БАЙ БРАДАР (молим ти се, екскюз ми да го ева), как се реди въпросния ламинат? И той ми обяснява, викам "А това дето се маже за фугите?", отговора е "Ми то не е нужно!"

ЗА АВТОМАЙСТОРИТЕ пък съм абсолютно без думи, да не говорим за гумаджиите, които всяка зима ми обясняват къде аджеба трябва да са поставени НОВИТЕ зимни гуми...

Последна промяна vicho на 10 Ное 2010, 20:26, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
Re: Думата "майстор" синоним ли е на некадърник?
Няма нищо по лошо от майстор да ти влезе в къщата или в колата
Лично мнение

Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Не би трябвало да са синоними, Вичка. Има и доста кадърни хора, но е факт, че са рядкост.
Причината може би е, че повечето "майстори" са всъщност хора останали без работа, хора търсещи препитание в друг град, не винаги опитни....но като типично мъжки занаят всеки може да си каже "Абе, ше се науча, не е голяма философия", ама е лошото, че на хората на домовете се учат
А то си има тънкости, колкото и привидно да е "проста работа", в буквалния, и в преносния смисъл на думата.
Ама това да ти виси разклонител.....не знам как си го пуснал да си тръгне
Причината може би е, че повечето "майстори" са всъщност хора останали без работа, хора търсещи препитание в друг град, не винаги опитни....но като типично мъжки занаят всеки може да си каже "Абе, ше се науча, не е голяма философия", ама е лошото, че на хората на домовете се учат

А то си има тънкости, колкото и привидно да е "проста работа", в буквалния, и в преносния смисъл на думата.

Мишел написа:Не би трябвало да са синоними, Вичка. Има и доста кадърни хора, но е факт, че са рядкост.
Причината може би е, че повечето "майстори" са всъщност хора останали без работа, хора търсещи препитание в друг град, не винаги опитни....но като типично мъжки занаят всеки може да си каже "Абе, ше се науча, не е голяма философия", ама е лошото, че на хората на домовете се учат![]()
много точно написано. съгласен.
а разклонител може да виси само ако съм го обесил "майстора" преди това...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
то вече да си майстор не е модерно,сега е Байче (Бай Гошо примерно) и най-сериозната титла БАШ Байче
едно време и аз монтирах климатици и доста често са висяли разклонители по стените,ама като момчетата са бачкатори и не купуват те материалите и шефа не купува щот е стиснат така се получава колкото и да е куцо

едно време и аз монтирах климатици и доста често са висяли разклонители по стените,ама като момчетата са бачкатори и не купуват те материалите и шефа не купува щот е стиснат така се получава колкото и да е куцо

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
vicho написа:Ха да видим...
...........
а може ли да те запитам ти като си търсил фирма за дадена услуга /в случая монтаж на климатик/ коя оферта за монтажа избра???
най високата цена или най-ниската?
щото българина е толкова тарикат, че си казва: "за кво да дам 300 лева за монтаж, като може да ми го монтират и за 100" ....та мисълта ми е, че не може да очакваш да платиш минимума за дадена услуга, а да очакваш максимума като краен резултат

и понеже се занимавам във въпросната сфера ти казвам, че съм се сблъсквал с подобни проблеми и сме предлагали на клиенти монтаж за 300 и след монтажа да не се личи, че е влизано в къщата....ама думите са : "ааа, по-добре за 200, ние ше си го оправим след това"
а и за ламината...с тоя "безплатен" монтаж кво очакваш??
я плати на момчето, дето го е монтирало по 5 кинта на квадратен метър /примерно/ да видиш дали няма да сложи от уплътнителя за фугите...даже ще измие и паркета преди да си тръгне.....ма не ти се дават пари, нали?
ама пък на никой не му се работи за без пари, сещаш ли се?

- vicho
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:vicho написа:Ха да видим...
...........
а може ли да те запитам ти като си търсил фирма за дадена услуга /в случая монтаж на климатик/ коя оферта за монтажа избра???
веднага ти отговарям бачи Кико, избрах "Безплатен монтаж" и това трябва да ги оправдава, че са некадърници ли? Да ти го кажа така, че да ме разбереш - МОНТАЖА Е ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА НА КЛИМАТИКА, т.е. те надницата си я получават и пак ми къртят къщата
zazomazo написа:а и за ламината...с тоя "безплатен" монтаж кво очакваш??
я плати на момчето, дето го е монтирало по 5 кинта на квадратен метър /примерно/ да видиш дали няма да сложи от уплътнителя за фугите...даже ще измие и
"безплатен" монтаж на ламината не съм споменал дори, не знам откъде си го измисли, ама айде - те ми предложиха монтаж по 3.50лв на квадратен метър, което е чисто безумие, да не говорим за твойте 5лв.
zazomazo написа:паркета преди да си тръгне.....ма не ти се дават пари, нали?
хич не искам да ми обясняваш за кое как плащам, защото от далеч личи, че си същия "майстор"

zazomazo написа:ама пък на никой не му се работи за без пари, сещаш ли се?
Зазолине в много грешна посока си, бате... ама много

успех в сферата

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:vicho написа:Ха да видим...
...........
най високата цена или най-ниската?
щото българина е толкова тарикат, че си казва: "за кво да дам 300 лева за монтаж, като може да ми го монтират и за 100" ....та мисълта ми е, че не може да очакваш да платиш минимума за дадена услуга, а да очакваш максимума като краен резултат![]()
и понеже се занимавам във въпросната сфера ти казвам, че съм се сблъсквал с подобни проблеми и сме предлагали на клиенти монтаж за 300 и след монтажа да не се личи, че е влизано в къщата....ама думите са : "ааа, по-добре за 200, ние ше си го оправим след това"
а и за ламината...с тоя "безплатен" монтаж кво очакваш??
я плати на момчето, дето го е монтирало по 5 кинта на квадратен метър /примерно/ да видиш дали няма да сложи от уплътнителя за фугите...даже ще измие и паркета преди да си тръгне.....ма не ти се дават пари, нали?
ама пък на никой не му се работи за без пари, сещаш ли се?
а на теб за кво ти плащат бе сладур

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Doberman_vas написа:а на теб за кво ти плащат бе сладур![]()
![]()
. Нали си на заплата, ако беше съвестен, пак повтарям съвестен, щеше да няма разлика дали ти дават накрая нещо на ръка или не.
Плащат му за да лае по форумите, че му е ниска заплатата и да обяснява, как ние трябва да сме балъците, които да НАДПЛАЩАТ за дадена услуга!

Doberman_vas написа:ако не ти е приятел то малко са съвестните майстори
не съм съгласен, дори и приятелите карат през пръсти, че и през ръце
vicho написа:zazomazo написа:ама пък на никой не му се работи за без пари, сещаш ли се?
Зазолине в много грешна посока си, бате... ама много![]()
успех в сферата![]()
Е те тука обърка генерално нещата:баш човек,който си разбира от работата,няма да работи за без пари

Последна промяна exotique на 10 Ное 2010, 22:10, променена общо 2 пъти
Аз мисля, че изначално не изяснихте на кое казвате майстор- на човек, който се прехранва със занаята си, или на човек, който работи на трудов договор във фирма, която предлага И някаква услуга към покупката.
Защото Вичо засяга и двата вида "майстори", а съпоставянето им според мен е невъзможно
Защото Вичо засяга и двата вида "майстори", а съпоставянето им според мен е невъзможно

- vicho
- старши ентусиаст
-
exotique написа:Е те тука обърка генерално нещата:баш човек,който си разбира от работата,няма да работи за без пари.То кризата част от позитивната й страна е че отстрани от бизнеса неразбиращи и неможещи,и не оставя куцу кьораво и сакато да те обират под предлог че ще ти свършат работа
А,и работа в сферата на строитеслтвото ИМА,и то много,но квалифицирани майстори-малко.

аз ли бъркам или ти нещо не разбра, по-скоро второто

Мишел написа:Аз мисля, че изначално не изяснихте на кое казвате майстор- на човек, който се прехранва със занаята си, или на човек, който работи на трудов договор във фирма, която предлага И някаква услуга към покупката.
еднакво трагични са...
п.с. собствен опит
vicho написа:Мишел написа:Аз мисля, че изначално не изяснихте на кое казвате майстор- на човек, който се прехранва със занаята си, или на човек, който работи на трудов договор във фирма, която предлага И някаква услуга към покупката.
еднакво трагични са...
п.с. собствен опит
Монтажите на паркета и на климатика са били предполагам от фирмите, от които си купил. Нямаше ли договор... клаузи за монтажа, как се задължават да ти предадат обекта (не говоря за чистотата, а за дупки по стените, висящи кабели и разклонители), изобщо не поемат ли за нещо ангажимент? Да осигурят достатъчно дълъг кабел да речем? Да се хванеш за неспазени точки по този договор и да си търсиш правата? Може би фирмите с 300лв монтаж осигуряват подобен договор, а тия със 100-те не. Знам ли...
Изобщо има ли такава практика? Нека запознатите да кажат.
На мен примерно като ми монтираха паркета ( беше "безплатен монтажа"), останах много доволна. И пасти си слага, и подложки слагахме...изчисти си...
От другите майстори също имам отлично впечатление, но от един само. Това момче изобщо не разбирах, че е влизало вкъщи...
Така, че явно си е до човека...просто не си случил

Вземай винкела и да се свършват мъките им на тия

- vicho
- старши ентусиаст
-
Мишел написа:Монтажите на паркета и на климатика са били предполагам от фирмите, от които си купил. Нямаше ли договор... клаузи за монтажа, как се задължават да ти предадат обекта (не говоря за чистотата, а за дупки по стените, висящи кабели и разклонители), изобщо не поемат ли за нещо ангажимент? Да осигурят достатъчно дълъг кабел да речем? Да се хванеш за неспазени точки по този договор и да си търсиш правата? Може би фирмите с 300лв монтаж осигуряват подобен договор, а тия със 100-те не. Знам ли...
Изобщо има ли такава практика? Нека запознатите да кажат.
Така, че явно си е до човека...просто не си случил
Вземай винкела и да се свършват мъките им на тия
Михи, не, че не съм уцелил, много майстори са идвали и са си отивали, само едни си свършиха работата качествено и без забележки

Ей сега ще тръгна да ги съдя и като опре делото до Съдията и той каже "маловажно, прекратява се", мерси! Ще си оправя дупките и кабела, живи и здрави! Просто не е само това, където пипне "майстор", мъката е голяма!

ВИНКЕЛА наистина оправя нещата, може би само това ни остана.
Колеги аз със псевдо "майстори" съм имал доста проблеми.Особено за боядисване,кърпене и прочие...в началото правех грешката-да търся ниската цена.Но това ми носеше само нерви,забавяне и викане на нови майстори и едни драми....В крайна сметка попаднах на един човек,с много опит,и е направо вълшебник.Цената разбира се е малко по-висока,и е много ангажиран,но като си стиснете ръцете ти издава обекта за нула време....
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4