"капачки" за лупи във фар?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

"капачки" за лупи във фар?

Мнение от FromZeroToHero » 10 Ное 2010, 20:28

Колеги, някой случайно да знае къде в бг се продават такива "капачки" за лупи тип е46 ?
За ибей ясно, но оттам в краен случай.
Понеже лупите за вграждане в рефлекторен фар според мен не стоят хич оригинално,
съм решил ако намеря такива капачки + 2.5" или 3" инчови прожекторни лещи, да ги монтирам .
Mисля, че ще се получи много оригинално и на вид почти няма да се различават от оригинален фар с лупи
и ще стой в пъти по-добре от лупите, които се вграждат в рефлектора.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E46- ... ccessories

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Re: "капачки" за лупи във фар?

Мнение от dinkomg » 11 Ное 2010, 0:07

Защо не пробваш тук: viewforum.php?f=16
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 11 Ное 2010, 2:51

От къде ще намериш такива лещи ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2010, 8:58

Защо не вземеш лещи от Е30 или Е34, те поне са лесни за намиране.
Иначе евала точно за това, защото предполагам че го правиш заради ксенона, и желанието да не заслепяваш :yes: :yes: :yes:
И тук идва главния въпрос - дали ще светят нормално с настоящия ти рефлектор?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FromZeroToHero » 11 Ное 2010, 10:35

Next написа:От къде ще намериш такива лещи ?

Точно както колегата _65536_kb_sec_ е написал от е30,е34, е36 или от др коли.

_65536_kb_sec_ написа:Защо не вземеш лещи от Е30 или Е34, те поне са лесни за намиране.
Иначе евала точно за това, защото предполагам че го правиш заради ксенона, и желанието да не заслепяваш :yes: :yes: :yes:
И тук идва главния въпрос - дали ще светят нормално с настоящия ти рефлектор?

Правя го поради нежеланието ми да заслепявам другите коли и също така за визия, а и за мое удобство зад волана :P
Защо да не светят нормално? Предполагам, че рефлекторa, който е на късите ще бъде премахнат a на негово място се слага лупата заедно с капачката и пред нея angel eyes-а т.е. настоящия рефлектор въобще няма да бъде във фара.
Ето една полезна тема в която е паднало доста рязане :lol:
http://tuning-club.net/slagane-na-lupi- ... i-t32.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2010, 11:51

Наистина евала, и все ми се иска да запитам - А бе ти ли си единствения съвестен дето му пука че онзи отсреща би могъл да катастрофира, като го заслепиш ?
Масово се карат рефлекторни фарове с ксенон, които вадят очите, и ако не дай си боже пътувам нощем след дълъг път съм като треторазреден заварчик в очите.
Един приятел вече е катастрофирал, със смешна скорост точно защото е бил заслепен. :kuku:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FromZeroToHero » 11 Ное 2010, 17:24

_65536_kb_sec_ написа:Наистина евала, и все ми се иска да запитам - А бе ти ли си единствения съвестен дето му пука че онзи отсреща би могъл да катастрофира, като го заслепиш ?
Масово се карат рефлекторни фарове с ксенон, които вадят очите, и ако не дай си боже пътувам нощем след дълъг път съм като треторазреден заварчик в очите.
Един приятел вече е катастрофирал, със смешна скорост точно защото е бил заслепен. :kuku:

Ми май не съм единствен, защото сигурно и на теб ти пука...по-скоро съм един от малкото.
Аз се питам друго- останаха ли още хора, които вместо да изкарат 50 лв ще го подарят "нещото" (без значение за какво се отнася)?
Много се отклонихме от темата... хайде колеги никой ли не знае къде се продават такива "капачки"? Сигурно ще се поръчва от ибей :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 11 Ное 2010, 17:35

Гледам, че двамата сте по-католици от папата,
та да ви питам : как ще се регулират тези "хоум-мейд" лупи ?
В смисъл ако не искаш да пречиш трябва да имат механизъм за регулиране,
че даже и за авторегулиране , защото ОЕМ ксенона на Е46 се саморегулира в зависимост от нивото на колата.

Да не стане че тези лупи просто концентрират светлината ,за да е пълно заслепяването на насрещния автомобил.
Нерегулираните фарове с лупи заслепяват в пъти повече, защото светлината е концентрирана.

Според мен идеята е гъзария за малко пари , а такова чудо НЕМА :winky:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FromZeroToHero » 11 Ное 2010, 18:04

kriso85 написа:Гледам, че двамата сте по-католици от папата,
че даже и за авторегулиране , защото ОЕМ ксенона на Е46 се саморегулира в зависимост от нивото на колата.

Да не стане че тези лупи просто концентрират светлината ,за да е пълно заслепяването на насрещния автомобил.
Нерегулираните фарове с лупи заслепяват в пъти повече, защото светлината е концентрирана.

"Ти мигача остави на нас" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i

Мнение от doganay » 29 Ное 2010, 21:56

FromZeroToHero написа:
kriso85 написа:Гледам, че двамата сте по-католици от папата,

"Ти мигача остави на нас" :mhihi:

колега ,намерили капачките?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FromZeroToHero » 01 Дек 2010, 0:49

Не съм колега. Другата седмица ще ги поръчвам от и-бей, защото явно в бг
не се продават.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 01 Дек 2010, 8:39

Дай после снимки да видиме как е станало, плийс! :wave:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Дек 2010, 11:29

FromZeroToHero написа: Защо да не светят нормално? Предполагам, че рефлекторa, който е на късите ще бъде премахнат a на негово място се слага лупата заедно с капачката и пред нея angel eyes-а т.е. настоящия рефлектор въобще няма да бъде във фара.
Ето една полезна тема в която е паднало доста рязане :lol:
http://tuning-club.net/slagane-na-lupi- ... i-t32.html

Колега,хубава ти е идеята,но както си го замислил ,няма да стане толкова елементарно ;) С една лупа в капачка и зад нея крушка без рефлектор и без ограничаваща пластина,ще светиш като надгробен фенер.

Примера със темата за фаровете на субарото е много хубав,само ,че там както виждаш лупата не е просто лупа ,а цял кит с рефлектор който фокусира светлината точно където трябва с ограничаваща пластина вътре,която ограничава снопа в дясно на платното за движение и т.н.,а въпросните капачки,който търсиш,просто придават естетически вид на фара. Не знам дали си разглобявал фар с лупа и такъв без,но нямат нищо общо.Рефлекторите са различни фокусират светлината в различни точки и по различен начин и дори и да оставиш настояшия рефлектор на късите ,който имаш и му плеснеш лупи,резултата пак ще бъде незадоволителен.

Подкрепям те в намеренията ти да не заслепяваш насрещнодвижещите се хора с ксенон на рефлекторен фар,но не мисля,че това е начина. Огледай се за цели фарове с лупи или някакъв "swap" на цяла секция за късите от други фарове с лупи ,за да не се разочароваш след това.
Успех с начинанието !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Дек 2010, 11:32

да. на едните са елипсовидни рефлекторите, а на другите параболични. абсолютно нищо няма да стане.
за елипсовидните трябва и пластина за отрязване на горната половина...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Дек 2010, 12:06

Абе вие май наистина падате от луната :mhihi:
За какви лупу без рефлектори говорите за какво изобщо се включвате като не сте на ясно :?:

Ясно е че човека иска да си монтира би-ксенон с лупи за допълнително вграждане, най вероятно от тези които продава бабуна или от бктунинг.
Та като ги монтира тях, и като погледнеш фара те седят малко като подарени, идеята на автора на темата е да сложи капачки които да придадът ОЕМ вид на фара :idea: ;)

Ето малко снимков материял за да не се налага да го търсите

в рефлектора се слага такава лупа:
Изображение

и после фара изглежда така:

Изображение

А желания ефект на колегата е така:
Изображение

Което малко трудно ще се получи, но не е невъзможно.
А колкото до регулирането ми регулират се с врътката от вътре както и когато са без лупи, това е единствения недостатък на така направената биксенонова система.
Но пък за 200лв. толкова.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата