1.18 промила?!
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
1.18 промила?!
здравейте колеги.
възможно ли е от 3 бири на дрегера да покаже 1.18 промила алкохол.
каква е глобата (за колко месеца и каква сума ще е акта)
и дали на кръвна проба ще покаже по-малко или повече?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: 1.18 промила?!
Като се има в предвид, че от 1 бира може да покаже 0.5.... "разни хора, разни идеали".
Добре, че не е показало над 1.2, че тогава щеше да видиш...
Добре, че не е показало над 1.2, че тогава щеше да видиш...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
danzata_ написа:здравейте колеги.
възможно е ...
(0.25 промила алкохол в кръвта и се съдържа приблизително в 150 мл вино, 250 мл бира и 30 мл концентриран алкохол.)
0.5 до 1.2 промила, наказание глоба от 200 до 500 лева и лишаване от право да се управлява МПС за срок от един до дванадесет месеца и се отнемат 10 контролни точки.
ЧЕСТИТО ДЕТ се вика и другия път пак да караш пил!
АМАН!

п.с. бивша колежка с 1.44 промила и отнеха книжката за 6 месеца и 600лв глоба

п.п.с. и все пак глобите са малки сравнение с други държави, да ви вземат по 1к Евро за над 0.5 да ви видя тогава

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Не забравяй, че в другите държави не те дебнат толкова арогантно, а те спират основно, ако направиш простотия. Там става лошо, ако направиш гаф пил. А колегите ми си връткат по няколко бири и се качват на колата спокойно.
Спряха ме един път Щутгарт, обясниха ми че карам в/у осевата линия и набързо ми върнаха книжката като видяха България на нея и рент-а-кар. Просто ме помолиха да не карам в/у осевата линия. Ама как да им обясня, че в БГ ако карам вдясно на пътя, чак диска си мога да изкривя през джантата от някоя дупка
Навици...
Питал съм и приятели там, обясниха че изключително рядко те спират без причина. Не е ли като тук... като изляза да карам нощем съм редовен за "рутинна проверка".
Спряха ме един път Щутгарт, обясниха ми че карам в/у осевата линия и набързо ми върнаха книжката като видяха България на нея и рент-а-кар. Просто ме помолиха да не карам в/у осевата линия. Ама как да им обясня, че в БГ ако карам вдясно на пътя, чак диска си мога да изкривя през джантата от някоя дупка

Питал съм и приятели там, обясниха че изключително рядко те спират без причина. Не е ли като тук... като изляза да карам нощем съм редовен за "рутинна проверка".
- vicho
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Не забравяй, че в другите държави не те дебнат толкова арогантно, а те спират основно, ако направиш простотия. Там става лошо, ако направиш гаф пил. А колегите ми си връткат по няколко бири и се качват на колата спокойно.
А не трябва да е така...
И това, че няма да те спрат не те оправдава, че караш пил!
За рутинните проверки съм съгласен, много е досадно - в Щатите за 5 месеца не ме спряха нито веднъж, в БГ за 5 месеца са ме сприрали 50 пъти! И все пак темата е за пияници, а да караш пил е крайно тъпо! АМА КРАЙНО!

Това ти говоря за германци, не за наши балкански субекти, като онея в Гърция дето караха без книжка, ама ревяха че им взели номерата за неправилно паркиране.vicho написа:А не трябва да е така...liloff написа:Не забравяй, че в другите държави не те дебнат толкова арогантно, а те спират основно, ако направиш простотия. Там става лошо, ако направиш гаф пил. А колегите ми си връткат по няколко бири и се качват на колата спокойно.
vicho написа:да караш пил е крайно тъпо! АМА КРАЙНО!![]()

Не щото може да ти вземат книжката.
Не щото може да направиш мазало и да утрепеш някой.
Ми щото може ТИ да си в центъра на мазалото и да дадеш фира или да ти ампутират я крак, я ръка...

- vicho
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Това ти говоря за германци, не за наши балкански субекти, като онея в Гърция дето караха без книжка, ама ревяха че им взели номерата за неправилно паркиране.vicho написа:А не трябва да е така...liloff написа:Не забравяй, че в другите държави не те дебнат толкова арогантно, а те спират основно, ако направиш простотия. Там става лошо, ако направиш гаф пил. А колегите ми си връткат по няколко бири и се качват на колата спокойно.
разбрах аз, че за тях говориш...
един мой бивш колега спасител редовно караше употребил ( трева )

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
danzata_ написа:здравейте колеги.
Ако си дребногабаритен, изцицал си бирите и след 20 минути си се качил да караш, е напълно възможно да отчете толкова. А кръвната проба вече си я изтървал, ако си в града обикновено ти дават 40 минути за изследване, а ако трябва да се придвижиш до друг град за да ти вземат кръв - до 2 часа, ама тия неша си пише на талона за мед. изследване.
Никой не мое ма връне на селу!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ей, ей.... я по-леко с караницата.... и изказванията да са по към идеята на темата и питането на човека.... и няма нужда да му обяснявате колко е лошо да кара пил... вервам, дека знае... а може и да не става дума за него... айде по-спокойно, че да не трия после и да сте се хабили излишно 

кръв дадох след 40 мин. с полицаите сядях около 30 мин. Минаха околи 1 час и нещо до даване на кръв.
дали ще покаже по млако от 1.18 ?
дали ще покаже по млако от 1.18 ?
- vicho
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Ей, ей.... я по-леко с караницата.... и изказванията да са по към идеята на темата и питането на човека.... и няма нужда да му обяснявате колко е лошо да кара пил... вервам, дека знае... а може и да не става дума за него... айде по-спокойно, че да не трия после и да сте се хабили излишно
някои индивиди наистина не го разбират

Имам познати, които са ги хващали по няколко пъти с алкохол и продължават да си пият! То к*р да му го набиеш, ама акъл не става...

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
liloff написа:Не забравяй, че в другите държави не те дебнат толкова арогантно, а те спират основно, ако направиш простотия. Там става лошо, ако направиш гаф пил. А колегите ми си връткат по няколко бири и се качват на колата спокойно.
Спряха ме един път Щутгарт, обясниха ми че карам в/у осевата линия и набързо ми върнаха книжката като видяха България на нея и рент-а-кар. Просто ме помолиха да не карам в/у осевата линия. Ама как да им обясня, че в БГ ако карам вдясно на пътя, чак диска си мога да изкривя през джантата от някоя дупкаНавици...
Нощем е пълно с пияни и дрогирани зад волана! Забелязъл съм по статистиките че колкото и младежи толкова и 50 годишни дъртаци с Кадети и 19-ки по малките селища карат пияни с над 1.2 промила!!!
Ако станем като в немско да няма рутинни проверки без причина ще стане страшно тук!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
то германия -хубаво ,ма там манталитета е друг.
не винаги зависи усвояването на алкохола от килограмите - по-скоро си има различни хора с различна степен на усвояване и тва е повече ген.
с всяка измината минута падат промилите , с всяко физическо натоварване - също.
не бива да се кара пил по две причини. едната е ,че наистина се забавят реакциите и може да се утрепаш и да утрепаш някой.
другата е ,че дори да си лизнал малко и да не ти е повлияло на реакциите може друг да те тресне и тогава пак си виновен.
тва е.
не винаги зависи усвояването на алкохола от килограмите - по-скоро си има различни хора с различна степен на усвояване и тва е повече ген.
с всяка измината минута падат промилите , с всяко физическо натоварване - също.
не бива да се кара пил по две причини. едната е ,че наистина се забавят реакциите и може да се утрепаш и да утрепаш някой.
другата е ,че дори да си лизнал малко и да не ти е повлияло на реакциите може друг да те тресне и тогава пак си виновен.
тва е.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2