Революция..дали е възможно..
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Революция..дали е възможно..
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3424951
Бихте ли подкрепили и дали е възможно???...банката би отказала да даде цялата сума, примерно отиваме 2000 човека, подаваме си 1 седмичната заявка /даречем в банка Х в БГ/....просто е абсурдно /поне за БГ/.
п.п. Може би се е подвел от "Голямата Мечка" -причинил голямата депресия или Сорос, който срива лирата...
Бихте ли подкрепили и дали е възможно???...банката би отказала да даде цялата сума, примерно отиваме 2000 човека, подаваме си 1 седмичната заявка /даречем в банка Х в БГ/....просто е абсурдно /поне за БГ/.
п.п. Може би се е подвел от "Голямата Мечка" -причинил голямата депресия или Сорос, който срива лирата...
Re: Революция..дали е възможно..
Монетарната система е обречена на провал по един или друг начин,но докато е в сила едва ли може да стане революция.
Една такава власт като банките може да манипулира обикновенния човек по много начини,че да избегне такива действия.Нали се сещате,че отиват 2000 души да си теглят парите от банка Х-дотук добре,но банката в един момент не може да ви върне парите и какво следва?Обявява фалит.И ако това се случи дори и само с две банки ще има повече опозиция на подбна идея,от колкото привърженици.
П.П. До админите: Винаги ли мненията ми трябва да минават през одобрение? Благодаря предварително.
Една такава власт като банките може да манипулира обикновенния човек по много начини,че да избегне такива действия.Нали се сещате,че отиват 2000 души да си теглят парите от банка Х-дотук добре,но банката в един момент не може да ви върне парите и какво следва?Обявява фалит.И ако това се случи дори и само с две банки ще има повече опозиция на подбна идея,от колкото привърженици.
П.П. До админите: Винаги ли мненията ми трябва да минават през одобрение? Благодаря предварително.
Родили сме се без да искаме,
ще умрем без да сикаме,
затова ще живеем както си искаме.
ще умрем без да сикаме,
затова ще живеем както си искаме.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Не ми се рови да търся оригинала на статията - някой споменава ли какво ще прави после ? Т.е. хората си изтеглят парите и става какво ? В момента в целия западен свят банките се крепят с напечатани пари - Щатите печатат най-усилено, но и Европа не вади пари от матрака, за да измъква Гърция, Исландия, Ирландия, прибалтийците, скоро и иберийците. Хората на запад имат основно ипотеки, а не влогове, така че ми е интересно и какво ще теглят.
При нас като спретнаха преди 1-2 години на ПИБ опит за фалит, точно така го направиха - масово разпространение на слухове, че банката е пред фалит и хората се засилиха да теглят. И нищо не стана, защото се оказа, че ПИБ работи много повече с корпоративни клиенти отколкото с физически лица. Говори се, че и държавата е ударила едно рамо, но така или иначе банката оцеля.
Революция под каквато и да е форма, трудно ще се получи, но даже и да я започнат някъде, ние както обикновено ще я проспим и после ще си носим последствията, че на даден етап сме се обвързали с губещата кауза
Но и без революция смятам, че ни очакват доста интересни времена, като това не е задължително хубаво.
При нас като спретнаха преди 1-2 години на ПИБ опит за фалит, точно така го направиха - масово разпространение на слухове, че банката е пред фалит и хората се засилиха да теглят. И нищо не стана, защото се оказа, че ПИБ работи много повече с корпоративни клиенти отколкото с физически лица. Говори се, че и държавата е ударила едно рамо, но така или иначе банката оцеля.
Революция под каквато и да е форма, трудно ще се получи, но даже и да я започнат някъде, ние както обикновено ще я проспим и после ще си носим последствията, че на даден етап сме се обвързали с губещата кауза

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
А пък, какво ли ще стане, ако на 07.12.2010г. всички си върнем кредитите към банките? Аз лично ще спа една нощ ЩАСТЛИВ ,а като се наспя ще ти отговоря на въпроса

Тоя прос футболист по-голяма глупост не можа ли да измисли? Какво ще стане ако на 7ми банките почнат да обикалят и да зимат на всички длъжници жилищата?
- Сондьора
- ентусиаст
-
AGD написа: В момента в целия западен свят банките се крепят с напечатани пари - Щатите печатат най-усилено, но и Европа не вади пари от матрака, за да измъква Гърция, Исландия, Ирландия, прибалтийците, скоро и иберийците. Хората на запад имат основно ипотеки, а не влогове, така че ми е интересно и какво ще теглят.
И аз не виждам как тва може да стане тая революция, просто според мен няма как дадена банка, да извади кеш примерно, няколко милярда...
Хитлер така е създал оная германия с печатане, а уж тва водило до обезценяване на дадена валута...а в последно време, печатането води до стабилизиране на валутата...пример са $ и еврото....долара пада, конгреса решава да влеят 300млрд долара, стабилизира се.....еврото тръгва надолу, наливат 90 млрд в Ирландия стабилизира се....Е то по-добре да не бяхме влизали в ЕС ми да си печатаме левове и ок.
Бати то целата икономика е с краката нагоре, и е анти секви разбирания...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да, ама еврото и USA доларът са конвертируерми валути в световен мащаб, а нашите левове освен да си бършем задните части с тях, незнам за к'во друго стават. Не можеш да сравняваш така произволно световни икономики , дори и в затруднение с нашето подобие на икономика, че тя даже е не е конкурентна на вътрешния пазар, ко остава за навън... Печатът пари хората, ама имат някакво покритие, а какво е нашето покритие? Валутен резерв и валутен борд. Това не е икономика. Няма икономически подем в горните условия. Те са за изостанали и разклатени бюджети. От 10 г. сме така вече. И докога? Евро щели да ми приемат, смех.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Самата идея за такъв протест срещу банките, публикувана и дадена гласност е вече революция! Сега просто ще се види колко ще са революционерите 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Сондьора
- ентусиаст
-
То както е тръгнало, може и да няма евро, ся уж и Испания и Португалия са следващите след Ирландия ...а на Испания БВПто и е 4 пъти тва на Ирландия, демек кво тряя да и сипят 400млрд евра...
Баси само ние ли не сме в криза....
И якото е че банките в Ирландия не фалират, ми стават държавни с тая инжекция, демек тая революция, ако некой се фане де, най-много да фалира некоя банка фъф Франция, ама те ше отпуснат ххх млрд, и става държавна и ок сичко..
Elesar74,
Прав си, ама едно време къв лев имахме по силен от долара 80 ст за 1 $....
Баси само ние ли не сме в криза....

И якото е че банките в Ирландия не фалират, ми стават държавни с тая инжекция, демек тая революция, ако некой се фане де, най-много да фалира некоя банка фъф Франция, ама те ше отпуснат ххх млрд, и става държавна и ок сичко..
Elesar74,
Прав си, ама едно време къв лев имахме по силен от долара 80 ст за 1 $....

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ирландците зле,гърците зле,испанците и те зле.е в какво се изразява лошото им състояние,като българи работят там....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Сондьора написа:Баси само ние ли не сме в криза....:
Ние постоянно сме в криза и нали сме свикнали винаги да сме смачкани та не ни прави впечатление!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
павката написа:ирландците зле,гърците зле,испанците и те зле.е в какво се изразява лошото им състояние,като българи работят там....
Ами ще ти кажа поне за Ирландия . Още 2007ма се заговори за криза . Лятото на 2008ма имаше около 40% спад в самолетните пътувания . Ресторанта в който бях (на летището) , точно седмицата след като заминах, намалиха персонала от 200 на 155 човека . Оборота спадна драстично и така и това 2008ма , когато само се говореше за криза , не ми се мисли как е сега .
Колкото до печатане на пари - хората го правят с някаква мярка , докато в БГ печатането води само до галопираща хиперинфлация - за справки - 1996та когато бяхме кажи-речи като Сомалия .
12 мнения
• Страница 1 от 1