Инвестиция по време на криза...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Инвестиция по време на криза...

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Ное 2010, 20:17

Нека поразмишляваме малко...
Ако разполагате с 10 000лв. (примерно) днес и са ви само и единствено за инвестиция, то в какво бихте ги инвестирали, така че да имат добра възвращаемост в дългосрочен период... и да имат стабилен месечен приход... :roll:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Инвестиция по време на криза...

Мнение от LiTtLeRoCk » 24 Ное 2010, 20:22

Коли за части,винаги ще има търсене,въпроса е да се ориентираш правилно в търсенето на пазара.Ако аз имам тези пари,ще вкарам няколко Е36 или Е39 с двигатели не по малки от 2.5 бензин,за части.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Ное 2010, 20:23

някакси не мисля ,че 10хил лв са инвестиционни пари за съжаление. но определено ако имаш възможност по време на криза се пазарува! най-вече недвижимост.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 24 Ное 2010, 20:26

а ако говорим примерно за около 40 000 лева?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Ное 2010, 20:36

LiTtLeRoCk написа:Коли за части,винаги ще има търсене,въпроса е да се ориентираш правилно в търсенето на пазара.Ако аз имам тези пари,ще вкарам няколко Е36 или Е39 с двигатели не по малки от 2.5 бензин,за части.

Ето такива мнения се търсят :yes:

SKISA написа:някакси не мисля ,че 10хил лв са инвестиционни пари за съжаление. но определено ако имаш възможност по време на криза се пазарува! най-вече недвижимост.

Скис, даже и 10лв. са си инвестиционни, стига да ги инвестираш правилно... Точно това се мъча да разбера с тая тема... Кое е "правилното" в момента...
Недвижимост с 10хил.лв. е малко трудно... :roll: Това, че днес точно недвижимите имоти са доста добра инвестиция, е така... Но там цените са сериозни :yes: Все пак трябва да се почне от някъде... Някак не върви студент да си купува недвижим имот :mhihi:
Сега ще питаш... то и студент с 10хил. , пак не върви... :mhihi: Върви, върви - това от "Кара:..." се продава, взима се една евтина евридейка, да ми върши работа или ако с инвестицията, се изисква комбинизон (примерно), се взима такъв за евридей с газчица и се върши работа... Все пак не мисля, че 15хил днес, са по-добре от 20хил след месеци... Поне такова ми е мисленето, пък може и да греша... Може да са ми промили мозъка с тва средно икономическо, че после и специално икономическо, пък сега и висше икономическо... :mhihi: :kuku:
Това разбира се, е само идея, но защо да не стане реалност... Както казах, трябва да се започне от някъде... Защо да не е по специалността :D
А и смятам, че ще се получи добра тема... Стига с тия рационалности и нерационалности, които нашумяха в Извън Темата :mhihi: :yes:

devil_vas написа:а ако говорим примерно за около 40 000 лева?

Ами главно се стремим към 10хил. , но може и нагоре да давате идеи :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 24 Ное 2010, 20:47

аз си имам мнение, че в Бългаиря хората за коли и храна няма да спрат да дават пари. както и да ходят по кафетата. Стари коли винаги ще има в България и те винаги ще се чупят. продажба на авточасти, автосервиз (ако отбираш от работата, или имаш кинти да обзаведеш такъв и да си намериш работници), някакво подобие на морга с коли от чужбина... такива неща. кафе, вървежно на правилното място също вади добри пари. същото е и за хранителен магазин, денонощен магазин... но говоря за по голема инвестиция. и аз съм на тази вълна сега и се интересувам от същото в момента :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 24 Ное 2010, 20:47

LiTtLeRoCk написа:Коли за части,винаги ще има търсене,въпроса е да се ориентираш правилно в търсенето на пазара.Ако аз имам тези пари,ще вкарам няколко Е36 или Е39 с двигатели не по малки от 2.5 бензин,за части.

На 100% съгласен :yes: Взимаш е36,е39 и може и някое ефтино е46 и за части.... напоследък този бизнес има огромна разрастване :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Ное 2010, 20:59

Aбе преди всичко е добре много да разбираш в областа в която инвестираш. И първо да си направиш списък на нещата с които разполагаш и които може да подобриш, вместо да слагаш в нещо ново.

Примерно ако имаш малък имот на прилично място с тия 10К може а направиш автомивка. А също аз винаги съм си мислил и за малък сервиз в който инструментите и подемниците са под наем. Т.е. отиваш и си бърникаш сменяш гумите и т.н. сам после само плащаш наем на инструментите.

Това за частите незнам, пълно е с всякакви части и т.н. с несигурен произход, но ако смяташ ,че ги разбираш и може да ги доставяш на конкурентна цена - давай :yes: .

После трябва да решиш, ще регистрираш ли фирма , търговец или ще бачкаш в сивата икономика.

Иначе и аз съм на мнението ,че с повече пари в България по добро от недвижими имоти на правилното място засега няма.

Но аз лично ако разбирах борсата със тия 10 к щях да се пробвам на нея. Но в България сигурно са единици тия дето разбират от борсата.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 24 Ное 2010, 21:06

devil_vas написа:а ако говорим примерно за около 40 000 лева?

Ако говорим с днешна дата.
40 000 лв. -> 27 341.08 $ по курса за деня.
27 341.08$ -> 19.908 трой унции злато (1 тр.унция = 1373.34 $)
Смята се, че 2012 златото ще достигне цена от 1700 $ или достигайки тази цена вече ще си реализирал печалба от 6503.14 $.
Все пак всичко е една прогноза и винаги има риск от загуба на средства, било то и минимални.
Изображение
Който е инвестирал в злато 2000-2001г, сега бере пари :mhihi:
Къде са 250$, къде са сега 1370$ :mhihi:

Всичко това е ако имаш излишни пари и няма да ти се наложи да прибягваш към тях, следващите 2-3-5-10 години.
Еврейското правило - 33% в имоти, 33% злато, 33% кешовица ;)
Последна промяна sobiss на 24 Ное 2010, 21:09, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 24 Ное 2010, 21:06

Ако се инвестира в гробищен парк доста парички ще се вземат после. :mhihi:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Ное 2010, 21:08

SKISA написа: най-вече недвижимост.

:yes:
Но пък идва момента, че се разполага с 10хил!

Другата идея с авточастите сега може да е добра, но след година две нещата ще са по-различни! Ще станем като другите държави от ЕС от където сега се вкарват колите за части, там ги дават на безценница заради големите данъци, затова тук печалбата е голяма. Ще намалеят и хората който карат мощни коли, да кажем над 170к.с., едно заради високите дануци и второ заради високата цена на петрола. Но пък далаверата в момента е голяма, ако си можеш и ги завъртиш по този начин парите. След година две, като почне да замира този бизнес парите може да не са 10хил, а няколко пъти повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2010, 21:09

10к и на мен ми се виждат по-скоро джобни пари, отколкото пари за инвестиция..
Може да инвестираш във всичко от което разбираш или с което наистина искаш да се занимаваш, а не в нещо то което си чул от някой, че много се печели.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 24 Ное 2010, 21:20

Към колегата със златарското предложение - $1700 викаш, а? Минимален риск от загуба? :mhihi: Не давай такива предложения, че току виж някой те послушал и като се спука балонът има да реве...

П.С. Изразявам ЛИЧНО мнение ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Ное 2010, 21:22

отиваш при вашите в спанско,почваш да поработваш и след време ще си като бял човек
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 24 Ное 2010, 21:22

JohnnyBlack написа:Към колегата със златарското предложение - $1700 викаш, а? Минимален риск от загуба? :mhihi: Не давай такива предложения, че току виж някой те послушал и като се спука балонът има да реве...

П.С. Изразявам ЛИЧНО мнение ;)

Ами на никой не съм бръкнал в джоба, пък и всеки си има глава ;)

Следваща

Назад към Извън Темата