Веригите за сняг и лед
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Веригите за сняг и лед
Здравейте колеги,
Предстои ми за 8-ми декември (ех този любим празник) да се катеря с БМВ-то по планините и не искам да ме изненада някой сняг, въпреки новите зимни гуми и шпера. Нямам вериги а и гумите са ми 205/70/15, малко нестандартен размер.
Споделете кой какви вериги ползва и дали е доволен. В нета гледам вериги от 25 лв. в Практикер до 600 лева професионални вериги за кола.
Предстои ми за 8-ми декември (ех този любим празник) да се катеря с БМВ-то по планините и не искам да ме изненада някой сняг, въпреки новите зимни гуми и шпера. Нямам вериги а и гумите са ми 205/70/15, малко нестандартен размер.
Споделете кой какви вериги ползва и дали е доволен. В нета гледам вериги от 25 лв. в Практикер до 600 лева професионални вериги за кола.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Re: Веригите за сняг и лед
Баща ми кара от 3 години с Практикерски вериги от 25лв. И досега не са издали багажа. Тази година щото вече и аз си имам лично возило си купих същите. Няма да се състезаваш с тях, не живееш в Сибир за да даваш 600лв за професионални вериги и прочие.. Моя съвет е дай 25 лв купи си едни съвсем обикновени... няма смисъл от скъпи вериги, щото наще зимни условия са съвсем нормални 

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
И евтините варианти вършат работа, не е необходимо да си купуваш "професионални", каквото и да значи това. Аз съм с вериги закупени от бензиностанция за около 30-тина лева. Вършат идеална работа, за трите пъти когато съм ги слагал. Пък какви ще са тези дето са за 600 лв, няма да превръщат колата в танк я. Съвети:
- веригата е предназначена за сняг и лед, не я ползвай на сухо, ще се скъса (ако ще и професионална да е)
- след закупуването и научи се да я поставяш още преди да си предприел пътуването, за да не се наложи да се учиш на пътя с премръзнали ръце
- не карай с повече от 30-40 км/ч с веригите
- слагай вериги тогава, когато почустваш колата несигурна, не прибързвай. Щом си с нови зимни гуми и по пътя е минал снегорин, шофирай внимателно и няма да имаш проблеми
- веригата е предназначена за сняг и лед, не я ползвай на сухо, ще се скъса (ако ще и професионална да е)
- след закупуването и научи се да я поставяш още преди да си предприел пътуването, за да не се наложи да се учиш на пътя с премръзнали ръце
- не карай с повече от 30-40 км/ч с веригите
- слагай вериги тогава, когато почустваш колата несигурна, не прибързвай. Щом си с нови зимни гуми и по пътя е минал снегорин, шофирай внимателно и няма да имаш проблеми
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колега,мой приятел миналата зима си взе от тези от плат и каза че е много доволен.Не заемат място и се поставят много бързо.
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Колеги знчи миналата година ми се случи да закасам с моето БМВ на чудните мостове баш на 8-ми , имах вериги от 25 лв сложих ги и се качих.после горе ги свалих и надолу никакви дертове, даже бешо много яко по завоите си дрфтвах
но ако не карате на постоянен сняг и ви се случи да закасате в преспа било то да потънат гумите в снега от превартане или нещо подобно, а през другото време колата да няма проблеми на снега със зимните гуми се продава една много интересна джаджа, която представлява някаде около 10 см пласмаса със железни шипчета по нея която се захваща около гумата с ремък .Ремъка минава през някоя от дупките на джантата обилая гумата и пак се вразва за тая джаджа.аз бих си купил 2 за 2-те гуми защото се слагал за 1 мин и не се цапаш както когато слагаш веригите.а и ако ти се налага само за да излезеш и ако няма кои дате бутне е доста добър вариант.а относно веригите за по 600лв.Те са напаравени да се слагат без почти никакво усилие и цапане за това са толкова пари, а сигурно и варшат по добра работа.Поне така мисля аз.Успех в тарсенето

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Ако взимаш вериги-метални, гледай да бъдат с дебелина поне 12 мм. Има и от 9 мм., но са по-слаби.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Ако па успееш да си намериш от старите български или съветски вериги от някой "стар шофьор" хем няма закъсване хем са здрави 

7 мнения
• Страница 1 от 1