Ще мога ли да я "гледам" (E46 328)
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ще мога ли да я "гледам" (E46 328)
Здравейте. Много съм се запалил по тази красавица и ако всичко е наред, скоро е възможно да се сдобия с една такава. Главно ме интересува, какво ще ме посъветвате? Първа кола със задно ще ми е, освен това не съм от най-послушните и нали разбирате, не ми се умира от стълб ;>. Т.е разумно ли е да се качвам на това зверче или да си седна на гъза и да взема нещо по-слабо(само не 320d). Другото вече е финансовата част. Можете ли да ми дадете долу-горе някаква примерна схема за да си направя сметка дали има смисъл или да продължавам да си мечтая за нея и/или да си взема нещо друго. Сега ясно ми е, че разхода зависи от мен, но аз съм се примирил, че под 15 едва ли ще направя. Повече ме притсняват разни консумативи. Поразгледах Е46 под-форума и ми стана сравнително ясно, но ще изнахалствам да ви помоля и тук за едно мнение.
П.С. Не съм сигурен, че тук е мястото за тази тема, моля да бъде преместена, ако не съотвества с правилата
П.С. Не съм сигурен, че тук е мястото за тази тема, моля да бъде преместена, ако не съотвества с правилата

Re: Ще мога ли да я "гледам" (E46 328)
Темата по-скоро е за тук
viewtopic.php?f=34&t=144992
Ако случиш на читава, само масла, филтри и гуми ще сменяш... Останалото ще е по твое желание... Но това само, ако случиш на читава и не се хвърляш като средностатистическия българин на е46ци на цени на стегнати е36ци
За останалото е писано също тук
viewtopic.php?f=34&t=44574 , от там нататък, можеш сам да си направиш сметката, според дохода, според града, според стила на каране, според това колко ще се кара, според това как ще се кара, според това за какво ще се използва...
Казвам го като притежател на е46
Поздрави и успех 

Ако случиш на читава, само масла, филтри и гуми ще сменяш... Останалото ще е по твое желание... Но това само, ако случиш на читава и не се хвърляш като средностатистическия българин на е46ци на цени на стегнати е36ци

Казвам го като притежател на е46

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Aз 18ка/20ка трудно свалям под 12-13 в града, ти 328ца искаш с 15/100 да я караш "непослушно". Не знам
И верно - пиши в нашия подфорум, има си тема специално за съвети при покупка.

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз 7-8 години само коли с предно съм карал. Първата ми кола със задно е сегашната ми печка. Много лесно се научават пинизите на задното. И за протокола - повече кола с предно няма да си купя! Хич не му мисли - ако колата те грабне значи е твойта 

Si non confectus, non reficiat.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Тя колата си има системи, ако не ги изключваш бъди спокоен, няма да умреш от стълб
Сега пак за разхода - 330и в града не минава 14 с нормално каране, като голяма част от времето минава в стабилни задръствания (17:30 до 19:30), не знам колегите къде правят по-висок разход
Извън града пада на 8, даже с много кротко каране може и 7.6 да стигне. За 28-ца предполагам данните ще са с 4-5% по-малки. Но поне ще знаеш, че караш истинско БМВ.
ПС: Ако я настъпваш здраво най-много с по-високия разход да отнесеш и някой акт.

ПС: Ако я настъпваш здраво най-много с по-високия разход да отнесеш и някой акт.

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Ако нямаш постояннен приход над 1000лв на месец забрави за е46. Красавица е, върви много ама иска глезене (освен ако не ти пука в какво състояние ти е колата).
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
snipermkd написа:Ако нямаш постояннен приход над 1000лв на месец забрави за е46. Красавица е, върви много ама иска глезене (освен ако не ти пука в какво състояние ти е колата).

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Гледането е безплатно колега, освен в киното, театъра и зоопарка 

uCnaHeTcA написа:Темата по-скоро е за тукviewtopic.php?f=34&t=144992
Ако случиш на читава, само масла, филтри и гуми ще сменяш... Останалото ще е по твое желание... Но това само, ако случиш на читава и не се хвърляш като средностатистическия българин на е46ци на цени на стегнати е36циЗа останалото е писано също тук
viewtopic.php?f=34&t=44574 , от там нататък, можеш сам да си направиш сметката, според дохода, според града, според стила на каране, според това колко ще се кара, според това как ще се кара, според това за какво ще се използва...
Казвам го като притежател на е46Поздрави и успех
Принципно съм сметнал около 11-12к за покупката й, регистрации, смяна на масла, филтри и прочее. Как са? Иначе ще се ползва главно вечер, когато няма голям трафик и сутрин в долу-горе стабилно задръстване. Не ме притеснява толкова разхода, колкото останалите консумативи. В смисъл, лошото при мен е, че ако изведнъж трябва да сменя нещо за 1к лева, ще ми дойде малко нанагорно. Благодаря ти за включването, каква ти е 46-цата?
Archangel написа:Aз 18ка/20ка трудно свалям под 12-13 в града, ти 328ца искаш с 15/100 да я караш "непослушно". Не знам![]()
Благодаря и на теб за включването. Според мен в нормални условия трябва да ми харчи около 15, все пак няма да стоя в задръстването по 1 час. И не винаги ще карам "непослушно", но няма и да сменям скорости на 1,8-2к оборота ;p
Иначе се надявам скоро да пиша в "нашия" подфорум, като горд собственик на една такава. Засега съм я пуснал темата тук, защото събирам мнения, когато се реша, че ще я взимам ще предприема и други действия. Ще прочета всичко ОТ-ДО, ще искам мнения и съвети за по-конкретни неща, ще разглеждам, просто още разучавам.
Zagy написа:Аз 7-8 години само коли с предно съм карал. Първата ми кола със задно е сегашната ми печка. Много лесно се научават пинизите на задното. И за протокола - повече кола с предно няма да си купя! Хич не му мисли - ако колата те грабне значи е твойта
Много ме е грабнала, супер вманиачен съм. И това е още преди да съм я пробвал на 2.8, представям си какво ще ми стане като и направя едно кръгче

///M3 написа:Тя колата си има системи, ако не ги изключваш бъди спокоен, няма да умреш от стълбСега пак за разхода - 330и в града не минава 14 с нормално каране, като голяма част от времето минава в стабилни задръствания (17:30 до 19:30), не знам колегите къде правят по-висок разход
Извън града пада на 8, даже с много кротко каране може и 7.6 да стигне. За 28-ца предполагам данните ще са с 4-5% по-малки. Но поне ще знаеш, че караш истинско БМВ.
Това в кой град е? Има разлика м/у София и Разград да речем

snipermkd написа:Ако нямаш постояннен приход над 1000лв на месец забрави за е46. Красавица е, върви много ама иска глезене (освен ако не ти пука в какво състояние ти е колата).
Е ти пък. Ще си я глезя супер много. Зарекъл съм се момичето ми и колата ми да бъдат глезени

Еми приходът в момента ми е около 1000-те, но има тенденция да се увеличава. Ще стигнат ли или ще трябва да живея на сухи корички

jordanov написа:Гледането е безплатно колега, освен в киното, театъра и зоопарка

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
///M3 написа:Тя колата си има системи, ако не ги изключваш бъди спокоен, няма да умреш от стълбСега пак за разхода - 330и в града не минава 14 с нормално каране, като голяма част от времето минава в стабилни задръствания (17:30 до 19:30), не знам колегите къде правят по-висок разход
Дааа близо си до истината мойта 328ца при "нормално" каране под 15 градско не пада. Пък ти за 330ка ми говориш...

- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
vvaskoo написа:///M3 написа:Тя колата си има системи, ако не ги изключваш бъди спокоен, няма да умреш от стълбСега пак за разхода - 330и в града не минава 14 с нормално каране, като голяма част от времето минава в стабилни задръствания (17:30 до 19:30), не знам колегите къде правят по-висок разход
Дааа близо си до истината мойта 328ца при "нормално" каране под 15 градско не пада. Пък ти за 330ка ми говориш...
С десен волан са по-лакоми

Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kokali praa vsiakvi написа:С десен волан са по-лакомиМойта с много настъпване не може да дигне 15 в града!
глупости на търкалета! нещо ти е калпаво настъпването

Борд компютър имаш ли?
28-ца с постоянна ръчка харчи 18 до 20 литра из града!!! и 10 извън града
с "котене" същата 28-ца харчи 12.5-13 в града и 7.5-8 извънградско
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
2 неща-
Първо, щом веднъж ти е влезнала мухата няма мърдане. От опит го знам и то точно с 328 купе - видях я за първи път точно преди 10 години (явно е била чисто нова) и онемях. Зарекох се, че това един ден ще е моята кола. Е, не стана баш така, щото май 2009 като разбрах, че пада акциза се зарекох друго и след една година търсене и проучване ей го на - намерих съвършенството на 4 колела - Е46 купе, на което VIN-а почва с WBS...
Така, че следвай какво ти говори сърцето, то рядко лъже.
Второ - ти хубаво ще я вземеш, но за да й се наслаждаваш истински и да ти служи вярно, а не ти на нея е добре да си направиш много добре сметката. Много е важна самата покупка - не знам откъде я гледаш тази, но най-добрият вариант е Германия. Не че и там няма подводни камъни, но изборът е най-голям. Най-добре от частно лице и то немец. Не мога да те ориентирам колко ще ти излезе едно обслужване, имай предвид и неизбежните разходи за регистрация, гражданска, каско, данък (евентуално
) Разходът няма да те събори. Големият мотор гори много, когато го подгониш - общо взето има и 2 и 200. Мен ме плашеха с някакъв баснословен разход, но аз при все че не злизам от нея не съм регистрирал по-голям разход от 14.5 градско в София и то с 19-ките. В лютеницата обаче нещата са други, над 4000-5000 оборота смуче здраво, ама да видиш пък как върви
И последно - сигурно ще има хора, които да те разубеждават. Слушай какво ти говорят, някои може и да има с какво да ти помогнат, но решенията си вземи сам. Ти ще й броиш парите на тази кола и те ще й се наслаждаваш (дано
) Хич да не те притеснява, че не си карал задно. И аз не бях, с изключение на Жигулата на баща ми за кратко преди години. Това въобще не ми попречи тази година да сляза от градския транспорт и да се кача на ///М3. Важното е ти да караш колата, а не тя теб 
Първо, щом веднъж ти е влезнала мухата няма мърдане. От опит го знам и то точно с 328 купе - видях я за първи път точно преди 10 години (явно е била чисто нова) и онемях. Зарекох се, че това един ден ще е моята кола. Е, не стана баш така, щото май 2009 като разбрах, че пада акциза се зарекох друго и след една година търсене и проучване ей го на - намерих съвършенството на 4 колела - Е46 купе, на което VIN-а почва с WBS...

Второ - ти хубаво ще я вземеш, но за да й се наслаждаваш истински и да ти служи вярно, а не ти на нея е добре да си направиш много добре сметката. Много е важна самата покупка - не знам откъде я гледаш тази, но най-добрият вариант е Германия. Не че и там няма подводни камъни, но изборът е най-голям. Най-добре от частно лице и то немец. Не мога да те ориентирам колко ще ти излезе едно обслужване, имай предвид и неизбежните разходи за регистрация, гражданска, каско, данък (евентуално

И последно - сигурно ще има хора, които да те разубеждават. Слушай какво ти говорят, някои може и да има с какво да ти помогнат, но решенията си вземи сам. Ти ще й броиш парите на тази кола и те ще й се наслаждаваш (дано

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет

rve написа:... Това въобще не ми попречи тази година да сляза от градския транспорт и да се кача на ///М3....
Даа бе. Вярно ли до сега си се возил на градския и първата ти собствена кола е ///М3 Е46

- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
vicho написа:kokali praa vsiakvi написа:С десен волан са по-лакомиМойта с много настъпване не може да дигне 15 в града!
глупости на търкалета! нещо ти е калпаво настъпването, ма ако искаш може да заредим 15лв и да видя дали ще минеш 50км с тях на ръчка
![]()
Борд компютър имаш ли?
28-ца с постоянна ръчка харчи 18 до 20 литра из града!!! и 10 извън града
с "котене" същата 28-ца харчи 12.5-13 в града и 7.5-8 извънградско
Много е този разход, Вичо, горния, такъв/или от тоя порядък/ трябва да е за пистата ! Аз все пак възприемам града като писта не повече от 5 - 6 пъти на ден. Колкото за тестване на твърдението ми - поканен си в Пловдив и после двамата ще дадем отчет! Не се шегувам!

Апък 7,5 извън градско съм постигал само в Гърция, че ме е стах от техните полицаи и си спазвам ограниченията. Обикновено междуградско ми е 10.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2