Питане за фотоапарат..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Питане за фотоапарат..

Мнение от BMWALPINA » 04 Сеп 2005, 19:48

Става въпрос за Практика DCZ 3.4
3х оптично и 2х цифрово приближение
ръчни и автоматични режими на снимане
видеоклип със звък
16МБ вградена памет и слот SD/MM

Кажете си мнението по принцип знам че Канон са можеби най-добрите в тва отношение, но нищо незнам за Практика. Кажете ми зуума как че на мен ми се струва малко :roll: :confused: ма не ги разбирам много.
Ако можете да ми препоручате и някъв до към 300лв, мен ме интересува да може да прави видео и зуума да му е добър.
Благодарая предварително

Потребител
Аватар

Мнение от W_Smith » 04 Сеп 2005, 20:34

Ми аз имам модела 3.5 Много съм доволен от апарата. Снимките са с доволно качество. Съотношението цена/качество доволно. Само че ще трябва бързо да се снабдиш със зарядни батерии щот преди да си купя такива от 1900 mAh купувах по два-три чифта алкални на седмица тва му е най-големия недостатък ама с тея батерии се решава.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 04 Сеп 2005, 20:38

W_Smith написа:Ми аз имам модела 3.5 Много съм доволен от апарата. Снимките са с доволно качество. Съотношението цена/качество доволно. Само че ще трябва бързо да се снабдиш със зарядни батерии щот преди да си купя такива от 1900 mAh купувах по два-три чифта алкални на седмица тва му е най-големия недостатък ама с тея батерии се решава.

А видеото и зуума как са горе долу. Ако можеш да ми пратиш неква снимка правена от него 6те сам много благодарен

Потребител
Аватар

Мнение от W_Smith » 04 Сеп 2005, 20:51

Начи видео не съм правил освен да пробвам дали работи, така че не мога да го оценявам. Зуума според мен е приличен обаче забравяш за цифровия тва е неква пълна гадост. Ето тук всички снимки са правени с това фото. http://www.bgphoto.net/Popov/ ААААААААА сетих се има още една врътка в документацията някъде пишеше, че не може да се слага повече от 128мб карта памет, а това са някъде към 8 мин. видео на високо качество. Обаче не съм пробвал да слагам по-голяма, според мен може и да може.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 04 Сеп 2005, 20:59

Практика в момента са едни китайски боклуци на нивото на българските фотоклип.
По добре нещо на канон, пентакс, самсунг.
За пентакс в метро доста често има промоции и са около 300лв. апаратите.

Потребител
Аватар

Мнение от W_Smith » 04 Сеп 2005, 21:09

Бе всякакъв боклук може да са ама нали не ми прави никакъв проблем и си снимам на воля.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 04 Сеп 2005, 21:48

Момчета гледайте обектива да е от реномиран производител с име в оптиката! Например Leica,ползва ги Панасоник,Карл-Цайс мисля Сони ги ползва и тнт. Ето къде може да се направи сравнение и да се избере цифров апарат:
http://www.steves-digicams.com/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Сеп 2005, 0:33

Сони май направо изкупиха Цайс даже.
А 3Х оптичен зум ми се струва малко скромничко..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 05 Сеп 2005, 1:00

Преди имах практика ама го продадох, защото ме дразнеше качеството на снимките :evil: Сега съм с Canon и разликата е от земята до небето. Така, че търси някаква реномирана марка- Pentax, Konica- Minolta, Olympus( и те не ми харесват), Nikkon, Sony i Panasonic също имат хубави оптики. Зуум-а си е стандартен и за тези пари едва ли ще намериш някакъв с по- голямо варио. Колкото до видеоклипа- всички вече правят и със звук, обаче не можеш да ползваш зуум при клиповете(май). Метро правят често примамливи промоции. Може и да са стари модели ама никак не са лоши като качество (аз ги предпочитам пред 6 мегапиксела HP или Практика).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 05 Сеп 2005, 1:24

За цифров фотоапарат не е толкова важен зума или пикселите,колкото марката :idea: Взимаш си канон,кодак,олимпус и си готов ;) Направи сравнение качеството на снимките с изброените по-горе с някой друг апарат с повече пиксели и зум,но не тясно специализирам в тази сфера :idea:Пък да не говорим,че повече от 4 мега пиксела не ти и трябват за любителски снимки :)
One passion,one car,one life...

Назад към Извън Темата