Питане за фотоапарат..
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Питане за фотоапарат..
Става въпрос за Практика DCZ 3.4
3х оптично и 2х цифрово приближение
ръчни и автоматични режими на снимане
видеоклип със звък
16МБ вградена памет и слот SD/MM
Кажете си мнението по принцип знам че Канон са можеби най-добрите в тва отношение, но нищо незнам за Практика. Кажете ми зуума как че на мен ми се струва малко
ма не ги разбирам много.
Ако можете да ми препоручате и някъв до към 300лв, мен ме интересува да може да прави видео и зуума да му е добър.
Благодарая предварително
3х оптично и 2х цифрово приближение
ръчни и автоматични режими на снимане
видеоклип със звък
16МБ вградена памет и слот SD/MM
Кажете си мнението по принцип знам че Канон са можеби най-добрите в тва отношение, но нищо незнам за Практика. Кажете ми зуума как че на мен ми се струва малко

Ако можете да ми препоручате и някъв до към 300лв, мен ме интересува да може да прави видео и зуума да му е добър.
Благодарая предварително
Ми аз имам модела 3.5 Много съм доволен от апарата. Снимките са с доволно качество. Съотношението цена/качество доволно. Само че ще трябва бързо да се снабдиш със зарядни батерии щот преди да си купя такива от 1900 mAh купувах по два-три чифта алкални на седмица тва му е най-големия недостатък ама с тея батерии се решава.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
W_Smith написа:Ми аз имам модела 3.5 Много съм доволен от апарата. Снимките са с доволно качество. Съотношението цена/качество доволно. Само че ще трябва бързо да се снабдиш със зарядни батерии щот преди да си купя такива от 1900 mAh купувах по два-три чифта алкални на седмица тва му е най-големия недостатък ама с тея батерии се решава.
А видеото и зуума как са горе долу. Ако можеш да ми пратиш неква снимка правена от него 6те сам много благодарен
Начи видео не съм правил освен да пробвам дали работи, така че не мога да го оценявам. Зуума според мен е приличен обаче забравяш за цифровия тва е неква пълна гадост. Ето тук всички снимки са правени с това фото. http://www.bgphoto.net/Popov/ ААААААААА сетих се има още една врътка в документацията някъде пишеше, че не може да се слага повече от 128мб карта памет, а това са някъде към 8 мин. видео на високо качество. Обаче не съм пробвал да слагам по-голяма, според мен може и да може.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Практика в момента са едни китайски боклуци на нивото на българските фотоклип.
По добре нещо на канон, пентакс, самсунг.
За пентакс в метро доста често има промоции и са около 300лв. апаратите.
По добре нещо на канон, пентакс, самсунг.
За пентакс в метро доста често има промоции и са около 300лв. апаратите.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Момчета гледайте обектива да е от реномиран производител с име в оптиката! Например Leica,ползва ги Панасоник,Карл-Цайс мисля Сони ги ползва и тнт. Ето къде може да се направи сравнение и да се избере цифров апарат:
http://www.steves-digicams.com/
http://www.steves-digicams.com/
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Преди имах практика ама го продадох, защото ме дразнеше качеството на снимките
Сега съм с Canon и разликата е от земята до небето. Така, че търси някаква реномирана марка- Pentax, Konica- Minolta, Olympus( и те не ми харесват), Nikkon, Sony i Panasonic също имат хубави оптики. Зуум-а си е стандартен и за тези пари едва ли ще намериш някакъв с по- голямо варио. Колкото до видеоклипа- всички вече правят и със звук, обаче не можеш да ползваш зуум при клиповете(май). Метро правят често примамливи промоции. Може и да са стари модели ама никак не са лоши като качество (аз ги предпочитам пред 6 мегапиксела HP или Практика).

За цифров фотоапарат не е толкова важен зума или пикселите,колкото марката
Взимаш си канон,кодак,олимпус и си готов
Направи сравнение качеството на снимките с изброените по-горе с някой друг апарат с повече пиксели и зум,но не тясно специализирам в тази сфера
Пък да не говорим,че повече от 4 мега пиксела не ти и трябват за любителски снимки 

One passion,one car,one life...
10 мнения
• Страница 1 от 1