въпрос към татковците: препоръчайте ми столче за кола
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
въпрос към татковците: препоръчайте ми столче за кола
колеги татковци,
препоръчайте ми детско столче за кола, моля ви се. става въпрос за такова, дето може да се променят поициите от изправено до почти легнало, и цитирам жена ми " да предпазва от камшичен удар отстрани".
и да се захваща здраво за седалката, а не да хлопа и мърда.
за деца от 10 кила нагоре.
благодаря предварително.
препоръчайте ми детско столче за кола, моля ви се. става въпрос за такова, дето може да се променят поициите от изправено до почти легнало, и цитирам жена ми " да предпазва от камшичен удар отстрани".
и да се захваща здраво за седалката, а не да хлопа и мърда.
за деца от 10 кила нагоре.
благодаря предварително.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: въпрос към татковците: препоръчайте ми столче за кола
има основно два вида "столчета"- такива за бебета (коритца) и такива за по-големи деца (столчета)
за много малките бебета коритцата са обърнати с главата по посока на движението. като пораснат малко (но са под 10 кила) коритцето се обръща и се изправя малко. закачат се с колана или със специална система (ако колата ти има такива опорни точки- маркирани са с символ на "котва"). регулират се колко да са изправени, но по принцип правилното е да бъдат успоредни на шасито на колата (на самото коритце често има линии които трябва да са хоризонтални с шасито).
като станат 10 кила се слагат в столчета. столчетата нямат регулиране на наклона и се закачат с колана. също така за предпазването от удар отстрани - повечето имат крилца за главата но ако ги направиш много тясни (и ефективни) детето няма да си държи главата в тях и кьор файда.
от 20 кила нагоре се слагат само да седят на "седалката" на столчето а облегалката им се маха и се облягат директно на седалката.
като говориме за фирми- аз препочитам "рекаро" за детски столчета.
единствения ми практичен съвет е не избирай столче което е "извито" прекалено по формите на детето защото едно че ще му умалее бързо, две че детето ще се чувства притеснено и няма да може да мърда... а те... обичат да мърдат.. и да изразяват недоволство като не им е удобно... особено на по-дълъг път
за много малките бебета коритцата са обърнати с главата по посока на движението. като пораснат малко (но са под 10 кила) коритцето се обръща и се изправя малко. закачат се с колана или със специална система (ако колата ти има такива опорни точки- маркирани са с символ на "котва"). регулират се колко да са изправени, но по принцип правилното е да бъдат успоредни на шасито на колата (на самото коритце често има линии които трябва да са хоризонтални с шасито).
като станат 10 кила се слагат в столчета. столчетата нямат регулиране на наклона и се закачат с колана. също така за предпазването от удар отстрани - повечето имат крилца за главата но ако ги направиш много тясни (и ефективни) детето няма да си държи главата в тях и кьор файда.
от 20 кила нагоре се слагат само да седят на "седалката" на столчето а облегалката им се маха и се облягат директно на седалката.
като говориме за фирми- аз препочитам "рекаро" за детски столчета.
единствения ми практичен съвет е не избирай столче което е "извито" прекалено по формите на детето защото едно че ще му умалее бързо, две че детето ще се чувства притеснено и няма да може да мърда... а те... обичат да мърдат.. и да изразяват недоволство като не им е удобно... особено на по-дълъг път

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Колега, до 4тия месец не е препоръчително изобщо да го возиш в столче или ако няма начин, на всеки час почивки, след това няма значение, всички столчета са съобразно стандарта три точкови -регулируеми......след 120 см, не е задължително да е на столче, там е по твое усмотрение..
п.п. ако ще го слагаш за седалка постели найлон...
п.п.2 alx, стига с тоя google бе човек, кви коритца кви пет стинки.....( и то знаеш ли на колко години е "бебе" 20 кила
)
"

п.п.2 alx, стига с тоя google бе човек, кви коритца кви пет стинки.....( и то знаеш ли на колко години е "бебе" 20 кила

"
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Колегата alx не е съвсем прав, има столчета за по-големи деца, които не са неподвижни. На сина купих такова, което може да се ползва до 20-25 килограма. В инструкцията е описано, че когато детето е малко се ползват коланите на самото столче /4 точкови/, като столчето е захванато с коланите на колата за седалката. При по-голямо дете се маха една част от столчето и тогава детето се закрепва към столчето с колана на автомобила, като колана държи и столчето и детето. Втория начин не съм го пробвал, все още сме 12 килограма, но столчето става и за малкия син, който е на година и три месеца и е 8.5 кг. Същото столче има и полулегнало положение, като самата седалка се приплъзва напред спрямо основата, абе читаво е направено. Марката е Чиполино и струваше 180лв. А иначе съм твърдо за столчетата, претърпях челен удар, когат баткото бе на 6 месеца /тогава бях пак с чиполино, ама за бебета с монтаж напред с главата легнало/ и оттогава съм им върл привърженик. Ако е нужно мога да пратя и снимки на столчето.
only rear wheel drive
То хyбаво ще препоръчаме, но не казваш с какъв бюджет разполагате..!?
Относно захващането ти предлагам да го пробваш на място.
Относно захващането ти предлагам да го пробваш на място.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
michev написа: за малкия син, който е на година и три месеца и е 8.5 кг.
Колега, да не бъркаш килата нещо, 8.5 не е ли малко за 1,3г...малката е на 7,5м и е 7,6кг....

п.п не ми се обръща на бг мама, нито ги разбирам, просто се учудих...
Голямата е на 6,5г и е 20кила, а е слаба....
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Абе толкова е, вчера бяхме на консултация, та съм сигурен.То нали знаеш - там стандарти няма, а и на кого да се метне - майка му е 43 кг, а аз съм 75
. А иначе за поста над мен -Спаркото е перфектно, но си е цифра. Има и по-разумни предложения.

only rear wheel drive
Сондьора написа:Колега, до 4тия месец не е препоръчително изобщо да го возиш в столче или ако няма начин, на всеки час почивки, след това няма значение, всички столчета са съобразно стандарта три точкови -регулируеми......след 120 см, не е задължително да е на столче, там е по твое усмотрение..
п.п.2 alx, стига с тоя google бе човек, кви коритца кви пет стинки.....( и то знаеш ли на колко години е "бебе" 20 кила)
"
къв гугъл бе човек... през ръцете са ми минали ...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Не четете закона, колеги...
Детето трябва да е в столче до 12 годишна възраст !
Столчетата са разделени на 3 групи и са общо 4 вида:
От новородени до 13 кг

НО! Когато рамената на детето започнат да стърчат извън столчето се взема следващия модел, независимо колко килограма е детето!
За деца от 9-18 кг.

Тук важи същото правило за раменете.
За деца от 9 до 36 кг.

Последното столче е това:

Тук родителя преценява според детето: Ако е някой дългуч още от 4-5 годишна възраст слага последното столче. Примерно за момиче третото столче е по-безопасно поне до 7-8 годишна възраст.
Ще кажете какво пък опасно?
Ами колана! До третото столче включително той е 5 точков, но след 4-5 година на детето му умалява този колан особено зимата с грейките и прочие. И трябва да се сложи големия кола на колата. Да, ама тоя колан минава точно през врата на детето
Затова облегалката на третото столче си има една джаджа и детето остава с облегалката докато не му се покажат рамената над нея.
Някой хора казват "абе да ти таковам и столчетата!".
Няма да споря. Отговорност на всеки родител си е това. Наказанието от закона е смешно и така, че живота и здравето на детето си остава изцяло на разума на родителя.
Още много детайли има по този въпрос, ако колегата пуснал темата го интересува ще споделя.
Поздрави,
Д
Детето трябва да е в столче до 12 годишна възраст !

Столчетата са разделени на 3 групи и са общо 4 вида:
От новородени до 13 кг

НО! Когато рамената на детето започнат да стърчат извън столчето се взема следващия модел, независимо колко килограма е детето!
За деца от 9-18 кг.

Тук важи същото правило за раменете.
За деца от 9 до 36 кг.

Последното столче е това:

Тук родителя преценява според детето: Ако е някой дългуч още от 4-5 годишна възраст слага последното столче. Примерно за момиче третото столче е по-безопасно поне до 7-8 годишна възраст.
Ще кажете какво пък опасно?
Ами колана! До третото столче включително той е 5 точков, но след 4-5 година на детето му умалява този колан особено зимата с грейките и прочие. И трябва да се сложи големия кола на колата. Да, ама тоя колан минава точно през врата на детето

Затова облегалката на третото столче си има една джаджа и детето остава с облегалката докато не му се покажат рамената над нея.
Някой хора казват "абе да ти таковам и столчетата!".
Няма да споря. Отговорност на всеки родител си е това. Наказанието от закона е смешно и така, че живота и здравето на детето си остава изцяло на разума на родителя.
Още много детайли има по този въпрос, ако колегата пуснал темата го интересува ще споделя.
Поздрави,
Д

Каквото и да харесаш, гледай да си го поръчаш и купиш от чужбинско... Разликите в цените са огромни..
За моята малка принцеса аз взех столче на Рьомер, но всичко зависи какви пари искаш да отделиш... Този модел тук в БГ го продаваха с 250-300 лв по скъпо, отколкото в Германия от където го поръчах...
За моята малка принцеса аз взех столче на Рьомер, но всичко зависи какви пари искаш да отделиш... Този модел тук в БГ го продаваха с 250-300 лв по скъпо, отколкото в Германия от където го поръчах...
- michev
- старши ентусиаст
-
Чиполиното, за което говоря е точно като клипа на Рьомера на сайта, даден от колегата
only rear wheel drive
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица

досега го возехме в кошница, корито, или там каквото се казва, ама вече омалява. имаме едно ново, ама то е само с едноположение, на 90 градуса, а ние искаме то поляга. поседно се спряхме на cybeх (германски), на около 380 кинта, до 36 кила. не са лоши и besafe( норвежки) , ама те не са толкоз универсални за килата, трее да се сменят през 6 кила. реално така е по добре, ама излиза по-скъпо. сайбекса и бесейф и още едно, не го помня са на челни места по безопасност по някаква класация на ЕС, рекарото за моя изненада се представи доста посредствено по таз класация.
та така, благодаря на всички отзовали се.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
аз съм се спрял на ето това:
http://www.recarochildseat.com/Recaro-Vivo.pro
мойто хлапе е още малко (3 месеца 7кила) но като дойде време ще го търся точно това, мисля добре ще се върже на черна кожа
цената също е доста добра според мен

http://www.recarochildseat.com/Recaro-Vivo.pro
мойто хлапе е още малко (3 месеца 7кила) но като дойде време ще го търся точно това, мисля добре ще се върже на черна кожа

"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2