Ипотека
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Ипотека
Е хубаво си против- и аз съм, и другите са против... Ама айде като си против иди си купи едно жилище в кеш да те видя...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
ms написа:Е хубаво си против- и аз съм, и другите са против... Ама айде като си против иди си купи едно жилище в кеш да те видя...
Да така е, ама имаш лека грешка в изречението или по специално - "си купи". Правилното е иди купи на банката едно жилище и плащай десетилетие и повече докато стане твое.
Ама айде като няма възможност както викаш какво да правиш, ама пък тия дето тяхно жилище го ипотекират за заем от банка немога да ги разбера.
Иначе относно наема, не е песен, но поне като нямаш пари си тръгваш, като излезе дефект или недоправено(често срещано по новото строителство) не е твой проблем. Представяш ли си да си купиш на ипотека, в някоя от тия новите сгради като една позната дето толкова е куцо изчислено , че като лае кучето през 2 апартамента в твоя от резонса ше ти падне картината- не се бъзикам.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Твърдо против! Прекалено дългосрочно обвързване с банката - 15-20 години. Няма как да си сигурен, че доходът ти ще се запази за такъв интервал от време, с каквото и да се занимаваш. А тия дето си ипотекират жилището за кредит... не, че не ги разбирам, на всеки му трябват пари и изпада във финансови кризи понякога, ама трябва да се мисли в един по-дългосрочен план. Българинът като види пари и кеф, кеф, кеф... след месец, два, година като ги няма вече тия пари - леле к'во шИ праим сиА?!
Да не говорим, че имам познат, говоря за мъж на около 40, който си ипотекира жилището и си купи Е-class с парите...
Т'ва май само у нас го има - да живееш в гарсониера и да караш кола от високия клас... 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ms написа:Е хубаво си против- и аз съм, и другите са против... Ама айде като си против иди си купи едно жилище в кеш да те видя...
Ше бачкаш и ше си купиш.....
п.п. Забравих

Последна промяна Сондьора на 14 Яну 2011, 23:05, променена общо 1 път
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
В момента съм на четвърти потребителски кредит/това е като покер машинките/,но с/у ипотека на този етап не.Поне знам за какво съм ги вложил,не да изтегля 20к лв. и да си купя само един Лаптоп 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Иначе относно наема, не е песен, но поне като нямаш пари си тръгваш, като излезе дефект или недоправено(често срещано по новото строителство) не е твой проблем. Представяш ли си да си купиш на ипотека, в някоя от тия новите сгради като една позната дето толкова е куцо изчислено , че като лае кучето през 2 апартамента в твоя от резонса ше ти падне картината- не се бъзикам.
Аз не писах нищо , щото толова много доводи има против , че цял ферман ще стане . Хайде да започна от най-важното - купуваш жилище
1 - купуваш на банката
2- жилище ? Или кутия в блок с 1000 човека , където се чува и пърденето на комшията и където никога не може да посрещнеш гости , че бабичките се счупват да звънят на милиция ? Аз не бих давал 20 години пари за подобно нещо
3 - имаш го , ама докато стане твое , се е амортизирало ЯКО и ако както обикновено е 30ина годишна панелка - олеле майко - панел на 50 години
4- ама грам не е сигурно , че ти ще можеш да го плащаш тези години - ами ако загубиш работа ? Ами ако бизнеса пропадне - къде отиваш ? А парите ти къде отиват ?
5- ама и от икономическа гледна точка не е ефективно , че като ти бухнат бруталната сложна лихва и става лошо
(6 - Световната икономическа криза от какво дойде ? )
Дали не е по-добре да си плащаш един 300-400 лева и да знаш , че нищо не си длъжен или 15 години да даваш за същото нещо по 800-900 лева , което като спреш да даваш тия пари , ще е близо до тотал , ест ако не е ново , но тогава ценита са ...
Аз например живея в апартамент в кооперация , който го купиха за 200 000 лв и плащам 500 лв наем - ако го взема на ипотека , колко ще плащам следващите 20 години ? Казвате може да ви изгонят - има предостатъчно време да си намериш точен човек и да подпишете дългосрочен договор . . . Аз си мисля , че съм намерил такъв собственик и следващите 6 години няма да имам проблеми ... След това - ами дано съм събрал пари за имот ПОКРАЙ СоФя , но цял живот да съм обвързан да изплащам кутия и да треперя , дали няма да ме съкратят или дали бизнеса няма да продане

Не обиждам колегите с ипотеки - разбирам ги , винаги има обстоятелства които те принуждават да правиш нещо , но да речем че аз съм на друго мнение и искам да чуя и малко по-комптенти хора какво мислят
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Anfiro написа:Твърдо против! Прекалено дългосрочно обвързване с банката - 15-20 години. Няма как да си сигурен, че доходът ти ще се запази за такъв интервал от време, с каквото и да се занимаваш. А тия дето си ипотекират жилището за кредит... не, че не ги разбирам, на всеки му трябват пари и изпада във финансови кризи понякога, ама трябва да се мисли в един по-дългосрочен план. Българинът като види пари и кеф, кеф, кеф... след месец, два, година като ги няма вече тия пари - леле к'во шИ праим сиА?!Да не говорим, че имам познат, говоря за мъж на около 40, който си ипотекира жилището и си купи Е-class с парите...
Т'ва май само у нас го има - да живееш в гарсониера и да караш кола от високия клас...
Аз одобрявам заем , срещу ипотека , само ако парите ти трябват за инвестиция в бизнеса , но САМО за развит вече бизнес , не за започване на нов .
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Ние затова с братята ми си продадохме апартаментите в София и си построихме голяма къща на мястото на старата.Живуркам си и ми е гот 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Ние затова с братята ми си продадохме апартаментите в София и си построихме голяма къща на мястото на старата.Живуркам си и ми е гот

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
acho.rs написа:Anfiro написа:Твърдо против! Прекалено дългосрочно обвързване с банката - 15-20 години. Няма как да си сигурен, че доходът ти ще се запази за такъв интервал от време, с каквото и да се занимаваш. А тия дето си ипотекират жилището за кредит... не, че не ги разбирам, на всеки му трябват пари и изпада във финансови кризи понякога, ама трябва да се мисли в един по-дългосрочен план. Българинът като види пари и кеф, кеф, кеф... след месец, два, година като ги няма вече тия пари - леле к'во шИ праим сиА?!Да не говорим, че имам познат, говоря за мъж на около 40, който си ипотекира жилището и си купи Е-class с парите...
Аз одобрявам заем , срещу ипотека , само ако парите ти трябват за инвестиция в бизнеса , но САМО за развит вече бизнес , не за започване на нов .
И аз одобрявам заем с/у ипотека за развитие на бизнес, да! Едно е да изтеглиш 20 000лв, и след година да си с 10 000 печалба (например), друго е да ги вложиш в кола, която след година ще е 5000лв. по-евтина от цената, на която си я купил.

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Аз съм по-скоро ЗА. Просто за тия години дето живееш под наем парите отиват в нищото - като си направиш сметката 6 години по 400 лв излизат близо 30000лв, т.е. 1/3 от цената на едно нормално жилище, които просто си ги дал на някой, вместо да си изплащаш апартамента
. А пък по логиката, че след 6 години се надяваш да си събрал пари е още по-добре да си на ипотека - просто я покриваш тогава и си екстра 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:Anfiro написа:Твърдо против! Прекалено дългосрочно обвързване с банката - 15-20 години. Няма как да си сигурен, че доходът ти ще се запази за такъв интервал от време, с каквото и да се занимаваш. А тия дето си ипотекират жилището за кредит... не, че не ги разбирам, на всеки му трябват пари и изпада във финансови кризи понякога, ама трябва да се мисли в един по-дългосрочен план. Българинът като види пари и кеф, кеф, кеф... след месец, два, година като ги няма вече тия пари - леле к'во шИ праим сиА?!Да не говорим, че имам познат, говоря за мъж на около 40, който си ипотекира жилището и си купи Е-class с парите...
То попринцип развит бизнес, би трябвало сам да си вади парите да се развива, но хайде де има случай на крайна нужда.
Но наистина имаш ли веднъж парите е хубаво да ги сложиш добре. Живота в къща с двор е съвсем различен, въпреки ,че си има и свойте минуси. Най-хубавите апартаменти за мен в София са в старите кооперации в центъра, просто им трябва хубав ремонт, приятелката живее в такъв - таваните са високи, а помещенията просторни.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-