Трябва да отида до Атина- какво трябва да знам за пътя?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
Трябва да отида до Атина- какво трябва да знам за пътя?
Налага ми се да отида до Атина да си прибера една кола,обмислям да го направя с кола и закачен репатрак отзад.
Какви такси имат,винетки,гориво(газ и бензин ме интересува) и въобще всичко което трябва да знам за тази разходка?
Какви такси имат,винетки,гориво(газ и бензин ме интересува) и въобще всичко което трябва да знам за тази разходка?
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Трябва да отида до Атина- какво трябва да знам за пътя?
Ми освен, че трябва да знаеш пътя
другото, което питаш за винетки, нямат винетки - имат диодия, тва е пътна такса от 2 до към 3 евро на различните пунктове. Мисля, че бяха 6 пункта, на които се плаща( тва в едната посока). Значи едни 15 евро да си ги имаш на една страна само за това. И още толко на връщане. Бензина около Атина е от 1,58 до 1,68 евро/литър. По пътя ще е около 1,70 според мен. Понеже нямам газ и не съм сипвал, но мисля, че по бензиностанциите насам по Е75 трябва да има газ, ама за цени си нямам идея. В Атина има на няколко места. Около 10 часа ще ти е пътя. Преди 2 месеца си ходих (само че с автобус), не видях някъде да има някакви ремонти (щото по принцип често има), и така. А забравих, значи туби с бензин в никакъв случай не взимай!!! Че ако те спрат и намерят не ми се мисли... За това се сещам. Лек път ти пожелавам!

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
И малко да добавя само... значи по добре не сипвай бензин в северна Гърция,там е по скъп с до 10 стотинки... напълни от БГ и чак долу в Атина (колегата ти е казал как вървят цените може да се намери и на 1.50) газта е ~77-80 стотинки... аз бих добавил,че диодите (Toll station) на едната страна са около 8 абе и аз не помня колко точно са,но си приготви едни 40Е за двете страни.Това е за което се сещам рано сутрин,ако има нещо питай
. Лек път 

Доколкото знам, ако намерят радар дедектор режат главата от кръста.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Chapai написа:Доколкото знам, ако намерят радар дедектор режат главата от кръста.
Точно така!

sean-john написа: може да се намери и на 1.50
Е кажи (ЛС) къде да ходя да сипвам

Последна промяна Yanko Petrov на 17 Яну 2011, 8:37, променена общо 1 път
Като минеш Кулата, хващаш по пътя и гледаш табелите където пише Thessaloniki, което ще рече Солун-абе караш само направо
Стигаш Солун, има еднин байр и после нанадолнище, там държиш средната лента, от двете ти страни ще има заводчета и магазини, от дясната обаче е табелата на която пише Атина-
.
Като видиш табелата от далече, престрояваш се и влизаш в отбивката и там се качваш на друга магистрала и следиш табелите Larisa-Lamia-Athens.
Няма да се притесняваш ако виждаш табели на който пише само Лариса или Ламия, това е пътя към Атина
, спазвай си ограниченията и няма да имаш проблеми, Гърция е Америка на Балканите и ще се изкефиш
А, като влизаш в Атина имаш няколко варианта, ама табели Elevsina, Axarnon, Pirea.
За Елевсина не ти трябва, тя те води за Патра и по нататък, ако хванеш за Пирея отиваш на пристанището, а хванеш ли Ахарнон отиваш на(Омония) центъра на Атина.
Ти си знаеш, приятен път

Стигаш Солун, има еднин байр и после нанадолнище, там държиш средната лента, от двете ти страни ще има заводчета и магазини, от дясната обаче е табелата на която пише Атина-

Като видиш табелата от далече, престрояваш се и влизаш в отбивката и там се качваш на друга магистрала и следиш табелите Larisa-Lamia-Athens.
Няма да се притесняваш ако виждаш табели на който пише само Лариса или Ламия, това е пътя към Атина

А, като влизаш в Атина имаш няколко варианта, ама табели Elevsina, Axarnon, Pirea.
За Елевсина не ти трябва, тя те води за Патра и по нататък, ако хванеш за Пирея отиваш на пристанището, а хванеш ли Ахарнон отиваш на(Омония) центъра на Атина.
Ти си знаеш, приятен път

Гърците много обичат да спират за радар-детектори, за затъмнени стъкла и за тегличи.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
ludnik написа:Гърците много обичат да спират за радар-детектори, за затъмнени стъкла и за тегличи.
Странно, но факт, нашите преди да заминат на почивка, баща ми си размонтира теглича (добре че е ОЕМ

Така че с тази платформа, не знам...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 1eb4752d20
Тук е отбелязано къде има LPG......бих добавил-не карай на фарове и си оправи "ремуса" $$$
Тук е отбелязано къде има LPG......бих добавил-не карай на фарове и си оправи "ремуса" $$$

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сипи си достатъчно бензинец, че газстанциите освен че са кът обичат да не работят когато им скимне.
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
няколко неща са ясни,бензин и газ от тук догоре преди да се тръгне,колата не е тунингосана (няма затъмнени джамове,ремуси и т.н.)
това за тегличите и аз го четох някъде и няма да се очуда да не ме пуснат да влезна с репатрак - това има ли как да се провери?
за пътя ясно с GPS ще се кара,лошото е,че все още ннесъм намерил репатрак
също някъде четох че за нарушения свалят номерата - за това да ми кажете нещо?
това за тегличите и аз го четох някъде и няма да се очуда да не ме пуснат да влезна с репатрак - това има ли как да се провери?
за пътя ясно с GPS ще се кара,лошото е,че все още ннесъм намерил репатрак

също някъде четох че за нарушения свалят номерата - за това да ми кажете нещо?
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гледай да не те хващат в нарушение,че наистина ги свалят ... в атина гледай къде спираш - да не ти забранено и да можеш да гледаш от време на време че много обичат да крадат там разни gps-и и подобни 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
И страничните стъкла на задните врати ли не дават там да са затъмнени?
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
CTORH написа:И страничните стъкла на задните врати ли не дават там да са затъмнени?
Няма проблем за тях.
внимавай с ксеноните, заяждат се за самоделки (такива, които не са фабрични)
спазвай ограничението, полицайте са неподкупни
глобите са много сериозни и са в ЕВРО
и под 100 евра не знам да има глоба
спазвай ограничението, полицайте са неподкупни
глобите са много сериозни и са в ЕВРО

No bling at the Ring
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2