Паркиране в "синя зона" по постоянен адрес?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Паркиране в "синя зона" по постоянен адрес?!

Мнение от TPAKTOP » 19 Яну 2011, 20:44

Колеги преди малко като се прибирах чух по Дарик Радио че Столична община са приели някакви глупости за паркирането в ''синя зона" по постоянен адрес но проблема е че не успях да чуя всичко и сега нещо не мога да намеря инфо в нета! Моля за помощ! Аз хубаво се моля за помощ ама не казах какъв е проблема. :oops: Чух че само и единствено ще може да се паркира автомобил чиито собственик е с постоянен адрес на определеното място! Тук обаче изниква въпроса за моя джип. Собственост е на името на фирма и имам пълномощно да го правя каквото си искам но не знам как седят нещата в общината и дали въобще мога да спирам на двете улици които ми се предлагат като безплатни? Просто го имам от средата на миналата година и тогава само прехвърлих въпросния стикер - проблем не съм имал до сега! Дали ще може с това пълномощно да си взема стикер или не?
ПС другия вариант за помощ е да ми продадете гараж :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Re: Паркиране в "синя зона" по постоянен адрес?!

Мнение от Macros » 19 Яну 2011, 22:40

Колега, в момента не ти трябва стикер за паркирането на синя зона ако адресът на собственика е на адреса :confused: Аз от близо година си паркирам спокойно моята е36 на улицата ( и аз съм на синя зона) само с ксерокопие от талона, където е въден регистрационният номер и че моят адрес (собственик) е на това място. дано съм бил полезен :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Яну 2011, 22:41

Гледам, че си снимат талоните и ги слагат на джама. Най-добре питай тоя, дето обслужва улиците от "Паркинги и гаражи" той ще знае всички новини. Щото тука ще стане малко "аз чух че..", "един приятел ми каза.." и накрая най-много да ходиш да търсиш джипката по наказателните паркинги :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 19 Яну 2011, 22:48

Ами има стикер поне за миналата година! Гаранция! Това с талоните май беше предната година! Талончето е жълто и се лепи от шофьорската страна до ГО.
Но проблема е друг:
Аз съм по лична карта там ама автомобила е на фирма която не е там!!! И това ми беше въпроса дали мога да взема стикер с генералното пълномощно което имам?!
bum_bum написа:Гледам, че си снимат талоните и ги слагат на джама. Най-добре питай тоя, дето обслужва улиците от "Паркинги и гаражи" той ще знае всички новини. Щото тука ще стане малко "аз чух че..", "един приятел ми каза.." и накрая най-много да ходиш да търсиш джипката по наказателните паркинги :mhihi:

Е за това не се бях сетил! Благодаря ти много! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Яну 2011, 22:52

Стикери вече доколкото знам няма за тази година. Бяха до края на миналата. Оказа се нещо, че повече коли има регистрирани, отколкото са местата в сините зони. После приеха да не можеш да спираш без да плащаш независимо дали имаш регистрация по местоживеене или не, но като си сложиш талона не те закачат. Но това е което съм чувал оттук, оттам, понеже не ме касае, за това най-добре питай чичката с жилетката за да си спокоен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 19 Яну 2011, 22:57

Съжалявам не съм знаел че от април 2010г. тези стикери са били отменени! Аз го бях взел доста по-рано и не съм имал проблеми!
Изображение
Разпоредби в Закона за движение по пътищата спират връщането на абонамента за паркиране в "синя зона", ползван от живеещите в района й. Допреди няколко месеца регистрираните по постоянен адрес в зони с платено паркиране ползваха местата пред дома си, без да дават лев на час, ако са купили годишен стикер от 70 лв. Съдът обаче отмени тази преференция и в момента живеещите в центъра паркират по общия ред. Досега в Центъра за градска мобилност са постъпили 1200 жалби срещу отмяната.

"Подготвихме нов текст, който да върне отново преференциалното паркиране. Юристите обаче казаха, че той противоречи на текст в Закона за движение по пътищата, според който временното паркиране, каквато е "синята зона", може да е от 30 минути до 3 часа", обясни съуправителят на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски пред комисията по транспорт на общинския съвет. Абонаментът за "синя зона" за живеещите в центъра позволява тя да се ползва неограничено време.

"Подготвихме предложение до транспортната комисия в парламента този текст от закона да отпадне и да се запише, че управителят на пътя може да определя продължителността на временното паркиране", обясни Доковски. Според юристите на общината, докато изменението не влезе в сила, не може да се върне и преференциалното паркиране пред дома. То беше въведено преди две години, когато този запис в закона вече е действал.

bum_bum написа:Стикери вече доколкото знам няма за тази година. Бяха до края на миналата. Оказа се нещо, че повече коли има регистрирани, отколкото са местата в сините зони. После приеха да не можеш да спираш без да плащаш независимо дали имаш регистрация по местоживеене или не, но като си сложиш талона не те закачат. Но това е което съм чувал оттук, оттам, понеже не ме касае, за това най-добре питай чичката с жилетката за да си спокоен.

Ами то като нямаше места миналата година и спирах на друга улица пах си пращах СМС-и! Бъгава с-ма
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 19 Яну 2011, 23:14

Значи моето инфо да си спирам спокойно беше именно от лелка с жилетка и вече го правя безпроблемно от 10ина месеца сигурно !
И не те закачат и да не спираш на твоята си улица- просто да е "близо до адреса" както ми каза леличката и нямаш ядове! Иначе това със служебната кола не мога да ти помогна но пак ако запиташ някой от хората с жилетки както каза бум бум мисля ще ти дадат точно инфо :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 19 Яну 2011, 23:42

Macros написа:Значи моето инфо да си спирам спокойно беше именно от лелка с жилетка и вече го правя безпроблемно от 10ина месеца сигурно !
И не те закачат и да не спираш на твоята си улица- просто да е "близо до адреса" както ми каза леличката и нямаш ядове! Иначе това със служебната кола не мога да ти помогна но пак ако запиташ някой от хората с жилетки както каза бум бум мисля ще ти дадат точно инфо :yes:

Мерси пич! Наистина утре ще си питам! Вечер просто се прибирам късно и не ги хващам на работа! то не е проблем да се прибера рано ама пък тогава не мога да си намеря место за паркиране! :ranting:
Изображение

Назад към Извън Темата