Какво мислите за тази идея ?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rey_cra4ola
- Потребител
-
- Кара: е36 318is
- Мечтае да кара: m6
Какво мислите за тази идея ?
Здравейте колеги, първо искам да се извиня ако темата не ми е за тук и за правописа ми малко е зян,та да си дойдем на темата тъй като тия дни мисля да напусна работа по няколко причини и ми се завъртя една идея, която видях в едно английско предаване идеята е следната- имаме едно хале разделено на така да го кажа клетки ,тези клетки са 3,4,5 зависи от парите ,които ще имам.Всяка от тези клетки ще бъде обурудвана с инструмент като започнем от малка трисчотка до лимбус т-70 ще има също така и един или два подемника и канал идеята на цялото мероприятие е да стане така,че хора, които имат желание ,а нямат дадените възможности дали гараж ,дали инструмент или не харесват майстори да им работят по колата да могат да влязат в този сервиз и сами да ремонтират автомобилът си като сервиза ще си е работещ вътре ще има монтьори които ще си работят .Мисля да направя и едно тенекеджиино и бояджиино отделение. Какво мислите вие за тази идея, ще бъде ли печеливша ,дали ще има хора които ще предпочитат сами да си работят по колата, отколкото пишман майсторите? А за цената ,която може да е на час ми се върти около 8, 9 или 10 лева идеята,която дадох е осъществима имам даден капитал в недвижемо имущество, така че парите не са проблем донякъде моля коментирайте и изкажете мнение ще съм ви много благодарен .
П.П сега ще ви дам един пример за да ви стане по ясно
аз имам вектричка (примерно) и знам че в Пловдив има сервиз, в който мога и да ида да си сменя накладките (защото в моя гараж, който е доста малък нямам тази възможност и тези инструменти) сам престигам пред сервиза и влизам вътре там ме посреща човек ,който ме пита за какво съм аз обеснявам че съм чул ,че в този сервиз можеш сам да си работиш по колата човека ми казва да така е имате дадената клетка вътре дадения инструмент цената на час наем на клетката и инструмента е 10 лева при което аз се съгласявам вкарвам си колата в клетката и почва да работя свлям едното колело свалям накадките свалям и другото колело но единия билт на апарата се къса и незнам какво да направя за щастие в сервиза има монтьори ,които си работят ии които ще помогнат(срещу допълнително заплащане ) за да отсраним проблема монтьорите отсраняват проблема нон се сещам че не съм взел накладките ,отивам при човека ,който ме посреща и питам можем ли да поръчаме наклатки защото не съм взел и човека каза да господине има ги 56 лева (примерно) са имаме ги и аз казвам добре дайте ми ги взимам накладките и ги монтирам слагам си гумите затягам си болтовете и отивам за да си платя и да кажа че съм готов заквам че съм готов на човека, който ме прие той идва за да провери дали не съм си харесал някоя тресчотка или камаче на форс като проверява ,че всичко си е на мястото ме праща при касата там ме чака човек усмихнат и лъчезарен( а не човек тип закво ме занимаваш) смята ми че имам 1ч23мин + 56лв наклатки + помощ от монтьор = на 14 + 56 + 10 =80 лева аз оставям дадената сума и доволен от свършената работа паля вектричката и си отивам и край на съмненията „тоя кви накладки ми сложи, дали затегна болтовете на гумите” и такива работи знам, че аз съм си ги сложил и ако стане нещо аз съм виновен .
П.П.2 дано колеги ви е станало ясно за какво става дума и много ми се иска да коментирате ,защото си мисля че повечето "наематели" на клетки и инструмент ще са от авто форумите .
П.П.3 мястото за което се отнася за направата на този сервиз е гр.Пловдив
П.П.4 мисля да има и бояджиино и тенекеджиино ,както и една автомивка + кафенце където Пешо чака да му сменят маслото на голфа (нищо против голфовете).

П.П сега ще ви дам един пример за да ви стане по ясно
аз имам вектричка (примерно) и знам че в Пловдив има сервиз, в който мога и да ида да си сменя накладките (защото в моя гараж, който е доста малък нямам тази възможност и тези инструменти) сам престигам пред сервиза и влизам вътре там ме посреща човек ,който ме пита за какво съм аз обеснявам че съм чул ,че в този сервиз можеш сам да си работиш по колата човека ми казва да така е имате дадената клетка вътре дадения инструмент цената на час наем на клетката и инструмента е 10 лева при което аз се съгласявам вкарвам си колата в клетката и почва да работя свлям едното колело свалям накадките свалям и другото колело но единия билт на апарата се къса и незнам какво да направя за щастие в сервиза има монтьори ,които си работят ии които ще помогнат(срещу допълнително заплащане ) за да отсраним проблема монтьорите отсраняват проблема нон се сещам че не съм взел накладките ,отивам при човека ,който ме посреща и питам можем ли да поръчаме наклатки защото не съм взел и човека каза да господине има ги 56 лева (примерно) са имаме ги и аз казвам добре дайте ми ги взимам накладките и ги монтирам слагам си гумите затягам си болтовете и отивам за да си платя и да кажа че съм готов заквам че съм готов на човека, който ме прие той идва за да провери дали не съм си харесал някоя тресчотка или камаче на форс като проверява ,че всичко си е на мястото ме праща при касата там ме чака човек усмихнат и лъчезарен( а не човек тип закво ме занимаваш) смята ми че имам 1ч23мин + 56лв наклатки + помощ от монтьор = на 14 + 56 + 10 =80 лева аз оставям дадената сума и доволен от свършената работа паля вектричката и си отивам и край на съмненията „тоя кви накладки ми сложи, дали затегна болтовете на гумите” и такива работи знам, че аз съм си ги сложил и ако стане нещо аз съм виновен .
П.П.2 дано колеги ви е станало ясно за какво става дума и много ми се иска да коментирате ,защото си мисля че повечето "наематели" на клетки и инструмент ще са от авто форумите .
П.П.3 мястото за което се отнася за направата на този сервиз е гр.Пловдив
П.П.4 мисля да има и бояджиино и тенекеджиино ,както и една автомивка + кафенце където Пешо чака да му сменят маслото на голфа (нищо против голфовете).

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Re: Какво мислите за тази идея ?
Мене лично много ме кефи и бих се възползвал! Ама аре да е в Варна! 

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
мисля че нищо няма да излезе от идеята ти
определям я като меко казано несериозна 

bedrock city racing
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
що да е несериозна, в чуждениеция има такива сервизи,но виж това с усмихнатите монтьори ми се вижда трудно 

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
чужденеция може...нали се сещаш колко пари струват интсрументите за оборудването на едно гаражче за българския стандарт ....а определено тенекиджииското и бояджииското отделение не ми се коментира 

bedrock city racing
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Е човека си казва че има ресурс.. Какъв.. той си знае.. въпроса е че идеята е добра стига да не остане наистина само идея 

- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
че е цифра никой не го успорва,според мен най-трудно ще е да се опазят тези инструменти 

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
- Dourden
- Потребител
-
- Кара: ше Опел, но сега...
- Мечтае да кара: Boeing 747
- Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.
///ivanE30 написа:мисля че нищо няма да излезе от идеята тиопределям я като меко казано несериозна
Съгласен съм с твоето мнение. Не можем да сравняваме БГ манталитета с този на чужденците. Непрекъснато ще изчезва по нещо (днес ключе, утре гидоре). Не сме свикнали с такива удобства ние българите. Ако сервиза се посещава само от хора като тези от форума (говоря за сериозните) - да става, но като знам какви ги има в хубавата ни държавица....
Но това това е мое мнение, не искам да звучи все едно завиждам на идеята на колегата, напротив ЕВАЛА, че обмисляш нещо такова, но просто не е за нашата страна. Малко са хората които ще пазят инструментите и всичко останало в сервиза ( "платил съм си, шси трошим").
Така че трябва хубаво да премислиш преди да се захванеш с идеята. Ако решиш да я осъществиш, най-искрено ти пожелавам успех.
Колега, идеята ти е добра, реализирането ще стане с доста голяма инвестиция, но се съмнявам, че ще избиеш парата. Колко човека ще дойдат да сменят накладки или масло, или ще предпочетат да го направят пред блока на студено и тъмно...
Българите сме съмнителни субекти, как ще си опазиш оборудването и инструментите от кражба и баш-майстори за каквито споменаваш? Ще може ли да се извършват по-солидни ремонти(смяна на агрегат примерно) ?
Пожелавам ти успех, но съм малко скептичен.

Българите сме съмнителни субекти, как ще си опазиш оборудването и инструментите от кражба и баш-майстори за каквито споменаваш? Ще може ли да се извършват по-солидни ремонти(смяна на агрегат примерно) ?
Пожелавам ти успех, но съм малко скептичен.

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Нямаше ли тема със същата идея преди около половин година?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тази идея би вървяла в страна където труда е скъп, а частите ефтини.
в българия е точно обратното.
другото е, че елементарни операции (като смяна на накладки), няма никаква пречка да си направиш пред блока.
аз и реглаж на клапаните съм си превил пред блока... за какво ми е да ходя някъде ако просто ще се занимавам за кеф.
за сметка на това, в много страни не можеш да ремонтираш на улицата.
също и това, което споменаха по-горе за възможността за липсващи неща.
това е моята гледна точка, други хора може да имат и по-различна.
в българия е точно обратното.
другото е, че елементарни операции (като смяна на накладки), няма никаква пречка да си направиш пред блока.
аз и реглаж на клапаните съм си превил пред блока... за какво ми е да ходя някъде ако просто ще се занимавам за кеф.
за сметка на това, в много страни не можеш да ремонтираш на улицата.
също и това, което споменаха по-горе за възможността за липсващи неща.
това е моята гледна точка, други хора може да имат и по-различна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- trance4life
- Потребител
-
Да идеята е страхотна
и аз го гледах това предаване и си мислех следното-имам проблем мога сам да го отстраня но нямам нужните инструменти и гараж следователно трябва да платя на майстор за нещо което сам мога да си го ремонтирам а е много по добре да наема едно такова място и сам самичък евтинко да си го пипна
Отделно да си има и майстори ако нещо се оплеска работата да удрят по едно рамо срещу заплащане
Супер идея колега действай не се чуди,с повечко реклами и ще пожънеш голям успех
То нали ние всичко знаем и всичко можем за какво са ни майстори
дай ми инструмента и ми гледай сеира 

Отделно да си има и майстори ако нещо се оплеска работата да удрят по едно рамо срещу заплащане

Супер идея колега действай не се чуди,с повечко реклами и ще пожънеш голям успех

То нали ние всичко знаем и всичко можем за какво са ни майстори

:)
аз мисля, че идеята не е лоша и ако успее да я реализира в началото ще му е трудно, докато не си нареди нещата..
има и още нещо което ми се върти в мисълта и искам да го кажа - не разчитай много на предварителни сметки, просто ако си решил да правиш нещо го направи и ако си достатъчно упорит няма да останеш разочарован
има и още нещо което ми се върти в мисълта и искам да го кажа - не разчитай много на предварителни сметки, просто ако си решил да правиш нещо го направи и ако си достатъчно упорит няма да останеш разочарован

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Лесно можеш да сложиш камери и да се вижда ако някой пипа 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми аз миналата година писах за такъв действащ сервиз и вътре имаше всякакви нови инструменти,подемници и беше нс околомръсното-никакъв интерес нямаше...ти си направи сметката
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2