Нов вид търговия - с пренасочване...
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Нов вид търговия - с пренасочване...
Не вярвах, че има вариант и за подобен тип търговия, но ето, че е възможно...
Потребител А пуска обява за продукт(и), който в последствие продава, но темата е все още активна и няма информация, че продукта е продаден... потенциален клиент изявява желание да закупи продукта, свързва се с продавача и в последствие получава продукта?...
... продукта не отговаря на предварително заявеното състояние, след което при свързване с продавача се оказва, че продукта не е неговата бройка, а той прави услуга на приятел, като му подава купувача към него, с цел продажба на същият (друга бройка) продукт. За съжаление обаче, алтернативната бройка не е на ниво.
Потребител А заявява, че вината не е в него и няма нищо общо със ситуацията и изпраща купувача да ходи да си решава проблема с реалният (евентуално) продавач.
Наистина, човешката изобретателност винаги е имала опцията да изненада човек, но подобни "инжинерни" хрумвания направо ме изумяват...
Потребител А пуска обява за продукт(и), който в последствие продава, но темата е все още активна и няма информация, че продукта е продаден... потенциален клиент изявява желание да закупи продукта, свързва се с продавача и в последствие получава продукта?...
... продукта не отговаря на предварително заявеното състояние, след което при свързване с продавача се оказва, че продукта не е неговата бройка, а той прави услуга на приятел, като му подава купувача към него, с цел продажба на същият (друга бройка) продукт. За съжаление обаче, алтернативната бройка не е на ниво.
Потребител А заявява, че вината не е в него и няма нищо общо със ситуацията и изпраща купувача да ходи да си решава проблема с реалният (евентуално) продавач.
Наистина, човешката изобретателност винаги е имала опцията да изненада човек, но подобни "инжинерни" хрумвания направо ме изумяват...
Re: Нов вид търговия - с пренасочване...
нищо не разбрах...
продава се нещо, но няма ясен продавач, който да носи отговорност за продукта?

продава се нещо, но няма ясен продавач, който да носи отговорност за продукта?

Бил си въвличан в подобна търговия ли, Моллов? Звучи ужасно.
Мишел написа::shock: Къде се търгува по този начин? (освен във форума, понякога)
Бил си въвличан в подобна търговия ли, Моллов? Звучи ужасно.
Ей сега в Некоректни се разправят за това, въпреки че аз друго разбрах от онази ситуация, 'ма може да не съм доразбрал

- Mollov
- Мародератор
-
@Слави - В известен смисъл - да....
Иначе обяснявам отново:
Продавач А предлага нещо, Купувач А го харесва и иска да го вземе.... Купувач А получава продукта и се оказва, че не отговаря на представеното... излиза, че Продавач А си е продал продукта, но Продавач Б (страничен, неизвестен на купувач А, но известен на Продавач А) имал същият (друга бройка) продукт и Продавач А прави услуга на Продавач Б и подава Купувач А като клиент... в последствие Продавач А отказва отговорност по случая, защото продукта реално не е негов и упътва Купувач А да ходи да си търси правата при Продавач Б (известен само на Продавач А).
@Испанеца - ситуацията е ТОЧНО същата...
P.S. От двама мъже и една жена, само жената веднага е разбрала за кво иде реч...
Иначе обяснявам отново:
Продавач А предлага нещо, Купувач А го харесва и иска да го вземе.... Купувач А получава продукта и се оказва, че не отговаря на представеното... излиза, че Продавач А си е продал продукта, но Продавач Б (страничен, неизвестен на купувач А, но известен на Продавач А) имал същият (друга бройка) продукт и Продавач А прави услуга на Продавач Б и подава Купувач А като клиент... в последствие Продавач А отказва отговорност по случая, защото продукта реално не е негов и упътва Купувач А да ходи да си търси правата при Продавач Б (известен само на Продавач А).
@Испанеца - ситуацията е ТОЧНО същата...
P.S. От двама мъже и една жена, само жената веднага е разбрала за кво иде реч...

Аз на момента разбрах какво обясни, ама за конкретната ситуация в Некоректни имах предвид... На пръв прочит помислих, че Продавача продава продукт от името на 2ро лице... Та така 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Да вършиш услуга на приятел да му продаваш частите-да,но не да твърдиш примерно,че са твой а да не знаеш какво му даваш на купувача.Ако аз продавам части на мой човек ще му обясна на купувача,че не са мой нещата а ще го свържа директно с продавача,защото ще му обясна,че му върша услуга и да се пазари и види директно с него.Всеки допуска грешки,но най важното е дали ще си ги признаем.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Някъде споменато ли е, че продукта на Продавач А не е физически същия, като този на Продавач Б(скрития)? Защото ако не е така Продавач А си носи отговорността, че не продава това, което е получено от купувача.
Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
Идентични като марка/модел, различни като бройка...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Че то тва си е редовна практика
Не веднъж съм срещал подобни опити за "бърза далаверка"

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако продавача е бил публикувал снимки на неговата стока, а е пратил друга - виновен е.
Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
VesoPesa написа:Че то тва си е редовна практика![]()
Аз не бях... и честно казано... не знам какво да си мисля....
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Mollov написа:VesoPesa написа:Че то тва си е редовна практика![]()
Аз не бях... и честно казано... не знам какво да си мисля....
Ми точно това дето си описал като случка си е чиста измама за мен

Ако обаче продавач А си каже че стоката е друга, на друг човек, и просто му е оставена за продажба и предупреди че не се ангажира с връщане на пари при някаква нередност, която не е имало как да я знае всичко мисля си е в реда на нещата, защото тогава евентуалния купувач щеше да знае какъв риск поема и дали е оправдан.
Следователно продавача си е коректен, а купувача е направил грешна преценка.
НО ПАК ПОВТАРЯМ! В конкретната ситуация имаме далавера в мръсния смисъл на думата

Ето заради такива "услужливи" колеги вече ме е страх да пазарувам от хора чрез еконт, ако не е от някой много сигурен колега 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
аз пак не разбрах. след като продукта е идентичен като марка и модел, къде е проблема- в некви партидни номера ли? или в бройката: демек плащам пакетна цена за 5 шарнира за бмв е36, а получавам 3? това ли е?
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2