31.01-01.02.1945 г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

31.01-01.02.1945 г.

Мнение от Elesar74 » 01 Фев 2011, 16:47

Позволявам си да ви занимая с тази тема уважаеми съфорумци, защото малко или много е неудобна дори и в наши дни. И сякаш нищо не се е случило тогава, а това което се е случило, за мнозина и днес е правилно. А случката е следната. На тези дати, преди 66 г. са изпълнени смъртните присъди, изд. от т. нар. Народен съд, над бивши министри, царски регенти и други членове на кабинетите управлявали България в периода 1941-1944 г., много депутати и близките, семействата на тези хора.. Всичко това се случва под давлението на Георги Димитров от Москва и неговият представител в България, Трайчо Костов. Сформирания т.нар Народен съд е съставен от хора без юридическо образование, от дейци на ОФ по места. Издадените смъртни присъди, които са изцяло политически, а не юридически са около 2700, съдени са дори вече убити хора. Работата на тези съдилища започва през декември 1944 г., а първите присъди са изпълнение на горните дати, не са си губили времето гадовете. Общия борй на избитете без съд и присъда, още след 09.09.1944 г. е над 10 000 души. А до средата на 1945 г. цифрата надминава според някои изследователи, 30 000 човека. Всичко това става с нареждания , чрез радиограми от Москва, от Георги Димитров, до Трайчо Костов. Процесите са несправедливи, съдът е манипулиран, с предварително определени присъди, не е дадена възможност за защита, целта е била чрез скалъпени процеси да се избият определени хора. Хората, които са можели да попречат в следващите 45 г., безметежното и успешно "царуване" на комунистическата номенклатура. За жалост, успели са. Темата е много обширна, позволих си само някои мисли. И днес, толкова години след тези масови убийства има хора, които ги оправдават и одобряват. "Враговете на народа" са избити. Не, враговете на комунистическата сган са избити. Мир на праха им.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: 31.01-01.02.1945 г.

Мнение от BMW_RIDER » 01 Фев 2011, 17:19

Не ви ли писна с едни и същи работи при това отпреди 60 год да се занимавате. Никой не ги "одобрява" тези убийства.
Обаче и не са и нищо ново. Коли се и се беси в името на управлението и контрола над хората откакто свят светува. И при това във всички държави. Царете през средновековието въобще не са колили ама никой не му обръща внимамие вече нали? Инквизицията колко повече от 33 000 е затрила и колко повече е пратила да мрът на кръстоносни походи.
Иначе какво мислиш ,че тия преди 44 г не са осъждали несправедливо неудобните им ли? И другия ми въпрос какво според теб трябва да се направи в случая. И Г. Димитров умрял и другия вече умрял.
Все пак говорим за времената около 2рата Световна война - правилото убий или ще те убият важало с пълна сила не мислиш ли?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 01 Фев 2011, 17:41

BMW_RIDER написа:Коли се и се беси в името на управлението и контрола над хората откакто свят светува. И при това във всички държави.

:yes:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Фев 2011, 17:53

BMW_RIDER написа:.......не мислиш ли?

не мисля! щото като забравяме историята ще ни сполети същото или подобно нещо и няма да знаеме от къде е дошло. плюс тва тия хора имат внуци,деца,правнуци и некакси няма как да се забрави...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 01 Фев 2011, 18:02

Г-н BMW Rider, прости написах тема, на тема едни несправедливи, масови убийства, станали съвсем неотдавна в новата българска история, които днес имат за цел едно нещо. Да помним и никога повече да не позволим като нация това да се случи. Посочените от вас примери в световната история не са релевантни към събитията отпреди 66 г. Българската нация или народ имат удивителна сколонност към забравяне. Няма лошо да се напомнят събития, станали преди години, особенно такива, в които са загинали невинни хора. И не е било война. Трябва да си безмозъчно говедо за да останеш равнодушен към подобни зверства. А ти ако обичаш, не си губи времето тук и не се занимавай с неща отпреди толкова години, все пак темата е за паметта на убити невинни хора, някак не върви този твой пост по-горе. Ако няма какво да кажеш смислено, поне се въздържай, би било възпитано.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2011, 18:25

Да ама са изпуснали неколко и през незнам коя година като дойде и целия български народ го фана яд че са го изпуснали на времето...
Иначе на 1 .02.1991 цените си е*баха мамата ,тоест се "освободиха"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 01 Фев 2011, 18:44

Оставам с впечатление, че във форума сериозни теми не се дискутират сериозно, вместо това се омаловажават, изопачават или се подхожда насмешливо и подигравателно за сериозни неща. Пуснах настоящата тема, както казах, в паметта на несправедливо убитите преди 66 г. български граждани, обвинени и осъдени с фалшиви обвинения от неконституиран съд и веднага се намират хора, които да възроптаят, да осмеят едва ли не, какво толкова е станало, става и другаде. Аз лично не мога да го разбера това на какво се дължи, може би на незнание, невежество, или съзнателно преиначаване на истината? А поста по горе е просто без коментар, какво иска да каже Е.Димитров с това,...е нямам очевидно ясновидски спсобности. Има неща, за които да се смеем, да сочим с пръст и т.н, настоящата тема не е такава. Ако няма аудитория, която да дискутира историческите факти и тези събития с цялата необходима сериозност и отношение, моля темата да бъде заключена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2011, 18:59

Айде глупости сега,не можел да се сети,ми за царя говоря бре колега,освен това хайде стига с тая пропаганда,винаги и на всякъде при смяна на режим има несправедливо съдени и убити,ами хайде да се върнем малко,ами Вапцаров,амо 6 те ястребинчета,ами колко са изгнили по занданите в полицейските участаци при фашизма,ами при правителството на царя колко са затворени,съдени и разтреляни,ами по турско робство колко са избити???
Хайде и по-нови данни да посочим,ето от днес,жена с инсулт е возена 150 километра щото няма болница в която да я приемат и е починала,ами ето и други новини,колко са починали от измръзване от 1990 година до днес,ами колко са починали само за последните 2 години заради отказано лечение-нима това не е осъждане на смърт...аа да,тогава е било друго,тоталитарна власт,сега имаш избор,може да си умреш от рак след като са ти отказали лечение или няма медикаменти,или от диабет...ами си свободен да си ритнеш камбаната в къщи,демократично...
Чесно,повръща ми се от подобни философи дето само дрънчат на кухо за стари събития и са слепи за света в който са съвременици,ти знаеш ли че от депресия в тая държава страда всеки 4 ти гражданин и от какво е депресията породена-от мизерията и безработицата,знаеш ли че България оглавява числото на самоубииците в европа за последните 5 години...или сега е по-хуманно осъждането на смърт в болници и учреждения-ти си дрънкай как е било по "онова " време и подминавай бездомниците дето живеят при минус 10 градуса в 2 стаен кашон

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2011, 19:03

И понеже колегата пуснал темата е начетен,да земе да провери колко са убитите в щатите през 1943-55 година по същата причина,неколко хиляди японци+ още много по подозрение че сашпионирали за ссср

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Фев 2011, 19:11

BMW_RIDER написа:Не ви ли писна с едни и същи работи при това отпреди 60 год да се занимавате. Никой не ги "одобрява" тези убийства.

:yes: Да гледаме с оптимизъм бъдещето, а не с омраза да се връщаме към миналото :wave:

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Фев 2011, 19:16

емо, само за самоубийците не ти е верна справката!!!
в скандинавските страни и нагоре изобщо ,където е студеничко и тъмничко самоотпътувалите са в пъти повече от при нас!!!гаранция! на бас....!?!?
иначе не е въпроса да се мрази, въпреки че аз ги мразя,а да не се забравя...! пусни си тема за избитите при царя или през турско и никой няма да я оплюе....! гаранция!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 01 Фев 2011, 19:17

SKISA написа:
BMW_RIDER написа:.......не мислиш ли?

не мисля! щото като забравяме историята ще ни сполети същото или подобно нещо и няма да знаеме от къде е дошло. плюс тва тия хора имат внуци,деца,правнуци и некакси няма как да се забрави...

Ами това дали ще се повтори си остава в наши ръце. Утре ако реши някой да прави революция, който не му харесва и наистина е патриот може да стане и да ходи да се стреля с тия които не понася, така поне или ще направи нещи или ще умре и в двата случая ще е постигнал целта си - няма да го управлява този който неиска, няма да го репресира никой.

Иначе другия вариант е преколената глава и 100 години след това леле тия колко бяха гадни.

Не искам да взимам страна относно убийства, но както писа колегата по горе монетата има две страни. Единия дядо му е умрял заради комунистите , другия е умрял заради царистите, на третия заради капиталистите. Мен лично единия ми дядо е бил пребит щото след 44г "се бил облякъл като германец", другия преди това щото "може би" запалил цех за кожуси за швабите. Кво са на кои да се сърдя? На кои да търся внуците да ги пребия? Просто такова било времето.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2011, 19:20

След 1989 има над 200 показни убийства. Няколко стотин по-премълчани. И няколко десетки хиляди доживотно душевно травмирани българи в следствие рекет, изнудване, побои, кражби, изназилвания, несигурност и т.н. Без демокрация зле, с нея още по-зле.. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Фев 2011, 19:25

BMW_RIDER написа:Единия дядо му е умрял заради комунистите , другия е умрял заради царистите, на третия заради капиталистите. Мен лично единия ми дядо е бил пребит щото след 44г "се бил облякъл като германец", другия преди това щото "може би" запалил цех за кожуси за швабите. Кво са на кои да се сърдя? На кои да търся внуците да ги пребия? Просто такова било времето.

Па да земете да се замислите върху това ли?!

Ако тръгнем по логиката на омразата и отмъщението - то май всеки човек има причина да мрази поне няколко други...
И накрая ще свършим в един свят, основан на омразата и на принципа "зъб за зъб - око за око"...
Тогава обаче всички ще сме беззъби и слепи...
Затова де не поощряваме омразата!

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Фев 2011, 19:26

bum_bum написа:След 1989 има над 200 показни убийства. Няколко стотин по-премълчани. И няколко десетки хиляди доживотно душевно травмирани българи в следствие рекет, изнудване, побои, кражби, изназилвания, несигурност и т.н. Без демокрация зле, с нея още по-зле.. :dunno:

адаш, замисли се какъв щеше да си ако не беше дошла 89та и какъв си сега.... помага да се отрезвят оценките и да се прецени по-малкото зло.....!
аз съм го правил! ако не беше дошла или щях да съм в телефонния завод изпробвач, да взимам около 480лв ,които не бяха малко ,да работя на смени ,да ходя на море в станцията в черноморец, да карам уникална жигула с лети джанти и да се налага да се "разведа" с жена ми ,ако случайно успея да събера кинти за второ жилище....!...или щях да съм военен, да затъпея ,да нося зелени чорапи и потник и да къркам, за да се чуствам свободен.....!
без да подробнича сега как е със сигурност е по-добре...! а и 200 убити ако е вярно срещу хиляди преди това ,и избора да мога да напусна ,като не ми изнася тука са ми достатъчни.

Следваща

Назад към Извън Темата