Часовник - Hublot Big Bang
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Часовник - Hublot Big Bang
Колеги , имам едно питане към по - просветените на тема часовници. Подариха ми въпросният часовник като от снимката същият. Реплика е естествено , но е супер готино изработен всички стрелки работят , всичко е като истинско "уж". Питането ми е каква е разликата между тази реплика и истинският освен материалите предполагам. Видях снимки , на които , на гърба на истинския часовник се вижда механизма , а на моя пише "JENEVE BIG BANG" нещо си.

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Часовник - Hublot Big Bang
И пак не питаш батко си
Пиши в скайп да ти обясня някой работи

Пиши в скайп да ти обясня някой работи

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Колега, като цяло има 3 големи производители на реплики: Китай, Япония, Швейцария. Китайците ясно - репликите им струват не повече от 150-200лв (най-скъпите), използвани са възможно най-евтините материали. Японските - 400-500лв (пак крайна цена), по-добри материали - така познатата stainless steel например. Самият механизъм също е класи над китайския и съответно дава по-малко дефекти. И накрая швейцарските реплики - до 2000лв. като цена, правят се от по-качествени материали, като дори в някои часовници се слагат истинско злато и полускъпоценни/скъпоценни камъни. Много от швейцарските реплики са точно копие на оригинала и като материали и като механизъм. Т'ва е в общи линии. Основната разлика освен изброените по-горе е, че имат по-малък живот от оригинала. 

съществената разлика е че ще си личи от 5 метра че е фалшив заради секундната му стрелка.
а основната е че ти ще знаеш че е фалшив. с което въпроса поне за мене се изчерпва.
а основната е че ти ще знаеш че е фалшив. с което въпроса поне за мене се изчерпва.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Ами не мога да кажа този колко струва с точност понеже ми е подарък , но ги гледах днес на витошка за 450 лева. Като цяло може ли да бъде да се нарече добър часовник. Изглежда страхотно , масивен е , всичко си му работи единствената разлика , която аз вижда е това с механизма отзад.
)) И както колега по - горе каза - материала , който всъщност е една от главните сили. 
Наистина хал хабер си нямам от часовници

Наистина хал хабер си нямам от часовници

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Та нашумелите напоследък реплики на Юбло или хЪблот как им викат псевдо гъзарите. Лично аз немога да гледам реплики на скъпи часовници, а пък Юблотата и оригинални не ми харесват.
Но, на въпроса ти:
Евтините реплики се забелязват лесно - първо по каишката. Гладка каишка и шевове по нея, са знак за фалшив часовник. Юблотата имат текстура и две вдлъбнати линий като на снимката която си постнал.
Винтчетата са второто нещо по което лесно се разпознава евтина реплика - Юблотата имат специфичните за тях "H" винтове.
Ако погледнеш отзад, репликите имат съвсем различни движения, ротора е по груб и различен, освен това надписът "Hublot Geneve" на оригиналните е гравиран, а на ментетата е лепенка или боя. Както и "H" логото е по удебелено и изразено на оригиналния.
Третия начин, е наистина да се вгледаш в материалите. Особено при часовници които претендират ,че са със ценни метали. Ментето обикновенно е по леко, и покритието се изтрива. Не е толкова финно и точно направен, цифрите и стрелките не са също изпипани.
Та това, за мен купувайки си реплика на такъв часовник все едно казваш: "това е което НЕСЪМ"
Но да не упреквам, щом те кефи вида си го взимай, макар ,че станаха много масови, като ония грозните кафяви чанти на Витон дето всека трета лелка е с таква.
Но, на въпроса ти:
Евтините реплики се забелязват лесно - първо по каишката. Гладка каишка и шевове по нея, са знак за фалшив часовник. Юблотата имат текстура и две вдлъбнати линий като на снимката която си постнал.
Винтчетата са второто нещо по което лесно се разпознава евтина реплика - Юблотата имат специфичните за тях "H" винтове.
Ако погледнеш отзад, репликите имат съвсем различни движения, ротора е по груб и различен, освен това надписът "Hublot Geneve" на оригиналните е гравиран, а на ментетата е лепенка или боя. Както и "H" логото е по удебелено и изразено на оригиналния.
Третия начин, е наистина да се вгледаш в материалите. Особено при часовници които претендират ,че са със ценни метали. Ментето обикновенно е по леко, и покритието се изтрива. Не е толкова финно и точно направен, цифрите и стрелките не са също изпипани.
Та това, за мен купувайки си реплика на такъв часовник все едно казваш: "това е което НЕСЪМ"
Но да не упреквам, щом те кефи вида си го взимай, макар ,че станаха много масови, като ония грозните кафяви чанти на Витон дето всека трета лелка е с таква.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
По принцип не бих си купил такъв часовник не , защото не ми харесва , а защото "всеки се простира според чергата си" дето се вика. Винаги съм носел часовници на CASIO харесват ми , удобни са ми и са на достъпни за мен цени. Попитах за този , защото ми го подариха и ми беше интересно какви са разликите. Сега загледах в сайта им за какво става дума след мнението на BMW_RIDER и наистина разликите са видими и са доста.
Няма да го върна след като ми е подарен ще си го нося макар и фалшив
Благодаря на компетентните колеги

Няма да го върна след като ми е подарен ще си го нося макар и фалшив

Благодаря на компетентните колеги

![]()
![]()

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
кьорав да си ако сложиш оригинала и ментето едно до друго ще познаеш кое кое е!
хора ,които се интересуват ще познаят и без до него да е оригинала. личи си от 100 неща. по-груба изработка ,по-некачествени материяли,самите фуги и финиши не са читави и си личи. аз най-много ми личи като видя надписите по капака отзад и на циферблата. просто си личи ,че не е правено читаво и са разместени.
никога не бих носил менте- по-добре да си взема некой сейко за 150лв , но всеки си решава сам. а и е някакси кофти да се появиш някъде с менте и все пак го носиш не само заради себе си ,а и другите да го видят и като го видят ,че е менте некакси олекваш. кофти....
със сигурност някой с истинско убло ще го носи и сина му и внука му при добро смазване ,а твоя ще сдаде след 3-4г максимум.
другият лесен начин да се разбере най-тъпите ментета е ,че правят копия на часовници ,които никога не са правили кварцови ,а като видиш ментето как му цъка стрелката от секунда на секунда ти става ясно ,че вместо механизъм зад грозно надписаният циферблат се крие батерийка и малко платка....
хора ,които се интересуват ще познаят и без до него да е оригинала. личи си от 100 неща. по-груба изработка ,по-некачествени материяли,самите фуги и финиши не са читави и си личи. аз най-много ми личи като видя надписите по капака отзад и на циферблата. просто си личи ,че не е правено читаво и са разместени.
никога не бих носил менте- по-добре да си взема некой сейко за 150лв , но всеки си решава сам. а и е някакси кофти да се появиш някъде с менте и все пак го носиш не само заради себе си ,а и другите да го видят и като го видят ,че е менте некакси олекваш. кофти....
със сигурност някой с истинско убло ще го носи и сина му и внука му при добро смазване ,а твоя ще сдаде след 3-4г максимум.
другият лесен начин да се разбере най-тъпите ментета е ,че правят копия на часовници ,които никога не са правили кварцови ,а като видиш ментето как му цъка стрелката от секунда на секунда ти става ясно ,че вместо механизъм зад грозно надписаният циферблат се крие батерийка и малко платка....
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
BMW_RIDER написа:Та нашумелите напоследък реплики на Юбло или хЪблот как им викат псевдо гъзарите. Лично аз немога да гледам реплики на скъпи часовници, а пък Юблотата и оригинални не ми харесват.
Но, на въпроса ти:
Колега, момчето каза, че му е подарен... явно не си прочел?

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Anfiro написа:BMW_RIDER написа:Та нашумелите напоследък реплики на Юбло или хЪблот как им викат псевдо гъзарите. Лично аз немога да гледам реплики на скъпи часовници, а пък Юблотата и оригинални не ми харесват.
Но, на въпроса ти:
Колега, момчето каза, че му е подарен... явно не си прочел?Т'ва първо и второ - съгласен съм с теб и нещата, които си изброил. Но има производители, които наистина си изпипват изключително добре репликите. Лично съм виждал реплика на Tag Heuer Monaco V4, който (не претендирам, че разбирам) но изглежда изключително труден за копиране, та въпросната реплика изглеждаше прекрасно, ама наистина. От каишката, през механизма (включително на задния капак) до платинения корпус. Идеята ми е, че има реплики и реплики.
Съжалявам, прочетох ,че е подарък след като си написах мнението. Но няма реплика и реплика, има оригинал и
"wanna be" как викат американците. Независимо дали е добра пак си е реплика.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
Колеги , няма смисъл да спорите наистина. Всеки човек е индивидуална личност с индивидуален начин на мислене. За едни нещата са от значение до последният детайл , за други всичко е повърхностно , така ще бъде винаги. Разбрах това , което ме интересува , благодаря на хората споделили мнение. Мисля темата за приключена , хубава вечер на всички 

![]()
![]()

- Amitival
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: e36 M3
Една качестена реплика на един хубав часовник е 300лева и нагоре и това са реплики на часовници над 10 000 лева .......
до скоро се занивах с реплики и мога да ви уверя че тоя модел има 15 качества струващи 160-1900 лв.,към колегата пуснал темата има реплики на който им се вижда механизма ако са автомати,така че не подценявайте толкова много качеството на по скъпите
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Само да вметна, понеже темата е вече финиш, че специално на този модел или на който и да е НЯМА реплика, която да струва 1900лв! Има ама само в некои болни глави. И да допълня, че 3-4 години са му много, давам му макс 3-4 месеца..........ааааааааа и швейцарски реплики пак НЯМА! сичко е чайна майна 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
...швейцарска реплика със сигурност няма! ако знаете кви са им законите за нарушаване на правата на марка ше се сетите ,че никой не би направил реплика на територията на швейцария... да не говорим, че като влезеш в магазина ,търсиш нещо -примерно каишка и си кажеш номера на часовника ти казват на кой е ,кога го е купил ,от кой дилър ,в коя държава и случайно ако не си ти може и да се наложи да поизчакаш да проверят дали не се издирва от истинският собственик....
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3