огхранителни камери ?
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
огхранителни камери ?
някой има ли представа как точно работят тия камери? в метро се продават едни малки камерки които изкарват доста добър образ дори и на тъмно дори и на 15-20 метра далечина и мисля да взема 2 такива едната да ми гледа терасата да не ми свият кучето пак (т. е. второто куче)
както и една да "гледа" колите пред блока! доколкото разбрах правела снимка на всеки 10 секунди... има кабел който може да се върже към телевизор (май с-видео)
въпроса е:
Как да го вържа към компютъра за да може да ми записва информацията на хард диска ? какъв хардуер и софтуер са ми необходими за целта ?

въпроса е:
Как да го вържа към компютъра за да може да ми записва информацията на хард диска ? какъв хардуер и софтуер са ми необходими за целта ?
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
това лесно може да се направи за движението, има датчици - продават се в практикер и бриколаж, обикновенно по заведенията ги слагат във WC-тата за да пускат и гасят лампите, само че ако има движение и някой се скатае и тя спира да работи, има и камери с 4 секунди снимане, разгледай по-внимателно, не мисля че Метро е най-удачното място за покупка на такива артикули
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Записа на образ на ПЦ е сложна работа ако нямате необходимия хардуер и софтуер .. последно купувах платка за вход от камери на 170$ като бяха с 4 входа ..има тенденция на поевтиняване .. платката беше таиванска ... малко дървен софтуер .. но иначе имаше доста функционалности, отдалечено наблюдаване и т.н. купих я от един арабин на Илиянци 

R.I.P Landikar
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
идеята с датчиците за движение не ми допада - навън духа вятър и постоянно има движение (има мн растения които се клатят) както и други неща...
имам една платка с ИЕ1394 порт чрез която свалях филмче от видео камера с мини ДВ формат (JVC ако има някакво значение) което ме води на мисълта че самия образ лесно стига до компа - тая платка струваше 30лв. ако не ме лъже паметта
но все пак трябва да знам точно какво ми трябва... и като софтуер най-вече....
за пространството в хард диска - ако се прави по 1 снимка на всеки 10 секунди това са 6 снимки на минута
6*60 = 360 за час *24= 8640 снимки * 100кб на снимка (което е доста) = 864 000 кб : 1024 = 843.75мб за 24 часа което не е кой знае колко много
а идеята ми е да прави цикли от около 24 часа - и периодично да проверявам и да се уверявам че всичко е наред - след като го направя мога да изтрия файловете и цикъла да започне отново...
и само в случаите когато някой реши да краде нещо, или да пука гумите на колите, да чупи прозорец, да краде цд или нещо от тоя сорт - само тогава да проверявам направените снимки и да разублеча евентуалния извършител....
това което не ми е ясно е точно каква платка трябва да се купи,. какъв кабел (туй не е чак толкоз неясно). какъв софтуер да използвам и най-вече какви ресурси трябва да има компютъра за да не ми забива и да си работи всичко нормално ?
имам една платка с ИЕ1394 порт чрез която свалях филмче от видео камера с мини ДВ формат (JVC ако има някакво значение) което ме води на мисълта че самия образ лесно стига до компа - тая платка струваше 30лв. ако не ме лъже паметта
но все пак трябва да знам точно какво ми трябва... и като софтуер най-вече....
за пространството в хард диска - ако се прави по 1 снимка на всеки 10 секунди това са 6 снимки на минута

и само в случаите когато някой реши да краде нещо, или да пука гумите на колите, да чупи прозорец, да краде цд или нещо от тоя сорт - само тогава да проверявам направените снимки и да разублеча евентуалния извършител....
това което не ми е ясно е точно каква платка трябва да се купи,. какъв кабел (туй не е чак толкоз неясно). какъв софтуер да използвам и най-вече какви ресурси трябва да има компютъра за да не ми забива и да си работи всичко нормално ?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
какъв е изходния сигнал на масовите камери? ако си е аналогов с един тв тунер няма ли да стане достатъчно ефтин вариант?
за нощното виждане всяка камера може да я накараш да снима вечер ако осетяваш мястото с инфра червена светлина.
за нощното виждане всяка камера може да я накараш да снима вечер ако осетяваш мястото с инфра червена светлина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
7 мнения
• Страница 1 от 1