Грешка поради незнание или умишлена заблуда?
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Грешка поради незнание или умишлена заблуда?
Пускам тази тема, защото съм афектиран и искам да спестя малко време на евентуалните купувачи на автомобили втора употреба от любимата ни марка...
Искам да попитам всички "коректни продавачи": Защо при пускане на обява в сайт за продажба на автомобили, когато се попълва графата "година на производство" е масова практика да се посочва грешна година? Дали никой не се интересува коя година е колата всъщност и пише датата на първа регистрация, посочена в талона, или умишлено се посочва по-късна година? Ако е първото ОК. Когато собственикът твърди, че колата е произведена на посочената от него дата а проверката по шаси покаже друго, както е в следните няколко обяви, на какво се разчита? Ако мине номера а? Да не говорим че някои от колите са докарани с елементи на фейс лифт:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Ясно е че целта е да се получи по-висока цена ама при положение че всеки с достъп до интернет може да провери защо го правите бе хора? Колкото и да ми харесва някоя кола като видя че не отговаря на годината край с интереса. Не е нужно да си губите времето и това на купувачите.
Мисълта ми е - гледайте внимателно като избирате и проверявайте всичко, колеги!
...а и успех на продавачите
Искам да попитам всички "коректни продавачи": Защо при пускане на обява в сайт за продажба на автомобили, когато се попълва графата "година на производство" е масова практика да се посочва грешна година? Дали никой не се интересува коя година е колата всъщност и пише датата на първа регистрация, посочена в талона, или умишлено се посочва по-късна година? Ако е първото ОК. Когато собственикът твърди, че колата е произведена на посочената от него дата а проверката по шаси покаже друго, както е в следните няколко обяви, на какво се разчита? Ако мине номера а? Да не говорим че някои от колите са докарани с елементи на фейс лифт:
Ясно е че целта е да се получи по-висока цена ама при положение че всеки с достъп до интернет може да провери защо го правите бе хора? Колкото и да ми харесва някоя кола като видя че не отговаря на годината край с интереса. Не е нужно да си губите времето и това на купувачите.
Мисълта ми е - гледайте внимателно като избирате и проверявайте всичко, колеги!
...а и успех на продавачите

THE ONE & ONLY E30
Re: Грешка поради незнание или умишлена заблуда?
И моята ме излъгаха, че е 2000г. , а се оказа септември 99г. , но автокъща - логично...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
По принцип... една кола не е по-различна при първото й подкарване (регистрация) спрямо когато е била произведена... ако се седяла и чакала ред... какво й е различното?
Ако обаче е обявена като произведена ХХХХ година, но се рекламира като произведена ХХХY година - това вече е лошо... но реално с това много се спекулира от страна на автокъщите, които при положение, че не гледат по VIN кога е направена колата, използват дата на 1-ва регистрация като дата на производство... "его, тука пише в документите...".
Ако обаче е обявена като произведена ХХХХ година, но се рекламира като произведена ХХХY година - това вече е лошо... но реално с това много се спекулира от страна на автокъщите, които при положение, че не гледат по VIN кога е направена колата, използват дата на 1-ва регистрация като дата на производство... "его, тука пише в документите...".
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
поправят и талоните от италия , както някой го паравеха в БГ със старите сиви талони - ганьовска работа
Мен пък най-много ме дразни тъпотията"всички екстри за модела"
.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Или "поръчкова", "уникална", "перфектна" и т.н. глупости
Тея хора не разбраха ли, че от доооста години по-високият клас коли всички реално са поръчкови

Тея хора не разбраха ли, че от доооста години по-високият клас коли всички реално са поръчкови

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Важното е да има вълшебните думички „уникална”; „качваш се и караш”; „като нова” и прочие при това за кошник на 10++ години.
А пък най-забавно е като някой сульо ти дава гаранция от него.
Аз лично никога не бих си купил „уникална” кола.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Лично аз публикувам коли с друга година когато модела започва в края на една година, но от хората масово се знае че е от следващата. Примерно Е53 фейслифт. Идвала ми е такава кола 12.2003г., публикувам я януари 2004, за да може при търсене да излиза сред фейслифтовите. В допълнителната информация посочвам първа рег. 12.2003г. и тва е.
Другото което е добре да знаете. Голяма част от колегите са нискограмотни. Някои от тях наистина не знаят как да проверят годината на колата. Каквото пише в талона това е.
Пича който твърди че се човърка по италианските талони, да знае, че ако някой му го предлага да бяга далече, защото при регистрация в КАТ всеки талон минава проверка и ако те пипнат за такава фалшификация гориш.
Обявите тип "УНИКАТ", "КАЧВАШ СЕ И КАРАШ", "КАТО НОВА", "ЕТАЛОН ЗА АВТОМОБИЛ", "ЕДНА НАИСТИНА НОВА КОЛА" и т.н. - БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ!!!!
Обява с правописни грешки, 4-ки и 6-ци вместо ч, ш и щ... я затваряйте на минутата!
За да си спестите време и нерви, не налитайте на най-евтините оферти, старайте се да пазарувате от нормални автокъщи, в които ще нормално отношение, лоялно обслужване.
Преди да платите поискайте да прегледате документите - ВАШЕ ПРАВО Е!
Другото което е добре да знаете. Голяма част от колегите са нискограмотни. Някои от тях наистина не знаят как да проверят годината на колата. Каквото пише в талона това е.
Пича който твърди че се човърка по италианските талони, да знае, че ако някой му го предлага да бяга далече, защото при регистрация в КАТ всеки талон минава проверка и ако те пипнат за такава фалшификация гориш.
Обявите тип "УНИКАТ", "КАЧВАШ СЕ И КАРАШ", "КАТО НОВА", "ЕТАЛОН ЗА АВТОМОБИЛ", "ЕДНА НАИСТИНА НОВА КОЛА" и т.н. - БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ!!!!
Обява с правописни грешки, 4-ки и 6-ци вместо ч, ш и щ... я затваряйте на минутата!
За да си спестите време и нерви, не налитайте на най-евтините оферти, старайте се да пазарувате от нормални автокъщи, в които ще нормално отношение, лоялно обслужване.
Преди да платите поискайте да прегледате документите - ВАШЕ ПРАВО Е!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Nasti
-
-
smg написа:Важното е да има вълшебните думички „уникална”; „качваш се и караш”; „като нова” и прочие при това за кошник на 10++ години.
Ела да си купиш кола с гаранция от мен. Когато договаряме колата да ти бъде продадена с гаранция. Освен всички други документи подписваме договор за гаранция!!!
- Alpina_fanatic
-
-
Nasti написа:Ела да си купиш кола с гаранция от мен. Когато договаряме колата да ти бъде продадена с гаранция. Освен всички други документи подписваме договор за гаранция!!!

п.с.И после има се съдите 5-10 години....

- Nasti
-
-
По твойта логика, аз от съдилища не би трябвало да имам време за интернет и за форуми.
Nasti написа:Ела да си купиш кола с гаранция от мен. Когато договаряме колата да ти бъде продадена с гаранция. Освен всички други документи подписваме договор за гаранция!!!
Nasti, интересно ми е, ще обясниш ли какво точно като гаранция поема автокъщата-търговец?
Като нормални потребители на други стоки си представяме гаранцията по един начин, който почти съм убедена, не се разбира във вашия бизнес по същия.
- Alpina_fanatic
-
-
Nasti написа:По твойта логика, аз от съдилища не би трябвало да имам време за интернет и за форуми.
Може сега да цъкаш от панделата...

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
търговията с автомобили в България си е печелбарство в по-голямата си част, а и като всеки с 10к за харчене иска да пробва дали ще тръгне, нормално е да има такива обяви, но и купувачите не сме най-образованите в областта, та баланса не се нарушава 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4