Въпросчета за уоки-токита!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Въпросчета за уоки-токита!

Мнение от BULL3T » 25 Фев 2011, 5:09

Колеги дайте идея от къде да си взема уоки токита. Искам да си купя някакви качествени,с обхват поне 1 км...даже 1 км е малко...

Има ли някой идея по колко вървят и къде има магазин за такива неща?
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпросчета за уоки-токита!

Мнение от drago_pavlov » 25 Фев 2011, 8:49

BULL3T написа:Колеги дайте идея от къде да си взема уоки токита. Искам да си купя някакви качествени,с обхват поне 1 км...даже 1 км е малко...

Ебаси темата от 4 сутринта :shock:
Иначе 1 км. е много малко като обхват. Считай, че ако пише 1 км. на опаковката реално ще си приказваш на не повече от 200 метра - то може и без уоки токи; просто да си викате :mhihi: Аз имам едни дето уж са с обхват 40 км, ама на повече от 6-7 не става. Това което дават на опаковката е макс. дистанция при идеални условия - примерно единия на баира, а другия долу на полето, без никакви препятствия помежду им :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 25 Фев 2011, 9:37

ТЕХНОМАРКЕТ аз от там си вземах пред 3 години някаде за 140лв с обхват много над 1км. :yes:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 25 Фев 2011, 10:29

BULL3T написа:Колеги дайте идея от къде да си взема уоки токита. Искам да си купя някакви качествени,с обхват поне 1 км...даже 1 км е малко...

отиваш в Метро... продават радиостанции Кобра... 2 бройки струват 90 лв. и са с обхват 12 километра... ние от Плевен си накупихме сигурно 10 радиостанции и сме много доволни от радиостанцийката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 25 Фев 2011, 13:28

:OT: Защо са ти, бе? Да те предупреждават в четвъртъците като идвам на седмичната сбирка, че да бягаш надалеч ли :mhihi: :mhihi: :mhihi: Споко, мойта бухалчица е малка, няма да нанесе големи щети...мисля.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе - Технополис-Техномаркет, но смятай, че повечето са китайчета ..
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Фев 2011, 13:31

повече от 20 долара :kuku:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 15:00

мойте са униден и модела е до 28мили при идеални условия! сега има модел до 36 мили ,който ще ми е в ръцете утре. тука не се продават - най-добре си поръчай отвън -щатите е мястото. в европа са леко забранени модели над 12 мили мисля, че беше ,защото имат мощност над разрешената и се иска разрешение за честота от некво там министерство и намитница могат да ти ги приберат ако пътуват с пратка ,а не ги носи човек! иначе цената не им е прекалено висока. даже в сравнение с тия ,които чета за метро-играчките е направо супер.
има и едни ,които се водят "морски" и там мощностите са 5 вата и се чува на десетки километри! там, обаче цените са доста високи- над 500-600 долара и нагоре ,а и са доста тежки ,големи и ноудобни!
с модела до 28 мили направих проба и се чух от черни връх от пистите със човек на раковска до френската гимназия насред сградите! може да видиш на гугъл колко е разстоянието по права линия ,но никак не е малко. в коли като съм ги ползвал в движение се чуваме на поне 5-6км една от друга колите..... в съвсем градски условия се чух - единият в горубляне/което е в дупка / до ал. малинов в младост1 до 43ти блок..... тва е ,което съм пробвал.
метро-джуджавките според мен са некви детски играчки и за повече от 300м изобщо не стават.

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 25 Фев 2011, 15:17

И аз съм с униден обвхват около 4км мисля. Много съм доволен, идеални са за чистене на пътя :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 25 Фев 2011, 15:42

Кобрите които си накупихме ние в града м/у сгради и т.н. до 2-3 км се чуваме перфектно... иначе сме си говорили в права линия без препядствия м/у станциите от 5 км. пак се чуват перфектно...

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 15:57

общо взето моторола ,мидланд и униден са истинските марки ,но пак зависи от модела де....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Фев 2011, 16:31

SKISA написа:мойте са униден и модела е до 28мили при идеални условия! сега има модел до 36 мили ,който ще ми е в ръцете утре. тука не се продават - най-добре си поръчай отвън -щатите е мястото. в европа са леко забранени модели над 12 мили мисля, че беше ,защото имат мощност над разрешената и се иска разрешение за честота от некво там министерство и намитница могат да ти ги приберат ако пътуват с пратка ,а не ги носи човек! иначе цената не им е прекалено висока. даже в сравнение с тия ,които чета за метро-играчките е направо супер.
има и едни ,които се водят "морски" и там мощностите са 5 вата и се чува на десетки километри! там, обаче цените са доста високи- над 500-600 долара и нагоре ,а и са доста тежки ,големи и ноудобни!
с модела до 28 мили направих проба и се чух от черни връх от пистите със човек на раковска до френската гимназия насред сградите! може да видиш на гугъл колко е разстоянието по права линия ,но никак не е малко. в коли като съм ги ползвал в движение се чуваме на поне 5-6км една от друга колите..... в съвсем градски условия се чух - единият в горубляне/което е в дупка / до ал. малинов в младост1 до 43ти блок..... тва е ,което съм пробвал.
метро-джуджавките според мен са некви детски играчки и за повече от 300м изобщо не стават.

Моите са моторола с 25 мили обхват, и в градски условия на 5-6 км. се чува идеално. На магистралата и повече, но всичко е относително.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 25 Фев 2011, 16:50

Я моите явно още са актуален модел в гамата на униден, че и обхватът им бил 12мили :mhihi:
http://www.uniden.com/products/productdetail.cfm?product=GMR1235-2

Изображение
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 25 Фев 2011, 16:57

Това е перфектното средство за връзка между колегите в даден град примерно... било то за полицаи, за сбирки и т.н. А как всъщност се връзват няколко в дадена мрежа ?? Че малко не съм наясно с уоки-токитата , трябва да се настроят всичките на определена честота ли ?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от lowrider » 25 Фев 2011, 17:02

Имат си канали тия евтинджосите като моите, аз съм с 22 канала, настройваш всички на един канал и си ти, връзвал съм с друг модел на Униден със 7 канала и беше ок. Предполагам, че са унифицирани тия канали и други марки също трябва да са съвместими... Последно ги ползвах преди 2 вечери, ходихме със zoomer-а към копитото, става шоу. Имаше "полека патрулка" на няколко пъти :mhihi:
Удобно си е, даже съм пробвал да оставя едното в приятелката ми, тя живее на около км от нас. Има доста сгради м/у нас, но си се чуваме перфектно. Преди няколко години обикаляхме София и се бъзикахме с разни сот-аджии предполагам на същите честоти. :mhihi:
Последна промяна lowrider на 25 Фев 2011, 17:03, променена общо 1 път
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2011, 17:02

Kambe написа:Това е перфектното средство за връзка между колегите в даден град примерно... било то за полицаи, за сбирки и т.н. А как всъщност се връзват няколко в дадена мрежа ?? Че малко не съм наясно с уоки-токитата , трябва да се настроят всичките на определена честота ли ?

всички трябва да са на един канал, като на по-скъпите модели има вариант да се заключи групата с код и само ,който знае кода да може да чува останалите .
има и вариант за автоматично местене на каналите на групата ако единия бъде уцелен от някой външен или пък има смущения на него...

Следваща

Назад към Извън Темата