Въпросчета за уоки-токита!
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Въпросчета за уоки-токита!
Колеги дайте идея от къде да си взема уоки токита. Искам да си купя някакви качествени,с обхват поне 1 км...даже 1 км е малко...
Има ли някой идея по колко вървят и къде има магазин за такива неща?

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпросчета за уоки-токита!
BULL3T написа:Колеги дайте идея от къде да си взема уоки токита. Искам да си купя някакви качествени,с обхват поне 1 км...даже 1 км е малко...
Ебаси темата от 4 сутринта

Иначе 1 км. е много малко като обхват. Считай, че ако пише 1 км. на опаковката реално ще си приказваш на не повече от 200 метра - то може и без уоки токи; просто да си викате

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
ТЕХНОМАРКЕТ аз от там си вземах пред 3 години някаде за 140лв с обхват много над 1км. 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
BULL3T написа:Колеги дайте идея от къде да си взема уоки токита. Искам да си купя някакви качествени,с обхват поне 1 км...даже 1 км е малко...
отиваш в Метро... продават радиостанции Кобра... 2 бройки струват 90 лв. и са с обхват 12 километра... ние от Плевен си накупихме сигурно 10 радиостанции и сме много доволни от радиостанцийката
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил

Иначе - Технополис-Техномаркет, но смятай, че повечето са китайчета ..
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
мойте са униден и модела е до 28мили при идеални условия! сега има модел до 36 мили ,който ще ми е в ръцете утре. тука не се продават - най-добре си поръчай отвън -щатите е мястото. в европа са леко забранени модели над 12 мили мисля, че беше ,защото имат мощност над разрешената и се иска разрешение за честота от некво там министерство и намитница могат да ти ги приберат ако пътуват с пратка ,а не ги носи човек! иначе цената не им е прекалено висока. даже в сравнение с тия ,които чета за метро-играчките е направо супер.
има и едни ,които се водят "морски" и там мощностите са 5 вата и се чува на десетки километри! там, обаче цените са доста високи- над 500-600 долара и нагоре ,а и са доста тежки ,големи и ноудобни!
с модела до 28 мили направих проба и се чух от черни връх от пистите със човек на раковска до френската гимназия насред сградите! може да видиш на гугъл колко е разстоянието по права линия ,но никак не е малко. в коли като съм ги ползвал в движение се чуваме на поне 5-6км една от друга колите..... в съвсем градски условия се чух - единият в горубляне/което е в дупка / до ал. малинов в младост1 до 43ти блок..... тва е ,което съм пробвал.
метро-джуджавките според мен са некви детски играчки и за повече от 300м изобщо не стават.
има и едни ,които се водят "морски" и там мощностите са 5 вата и се чува на десетки километри! там, обаче цените са доста високи- над 500-600 долара и нагоре ,а и са доста тежки ,големи и ноудобни!
с модела до 28 мили направих проба и се чух от черни връх от пистите със човек на раковска до френската гимназия насред сградите! може да видиш на гугъл колко е разстоянието по права линия ,но никак не е малко. в коли като съм ги ползвал в движение се чуваме на поне 5-6км една от друга колите..... в съвсем градски условия се чух - единият в горубляне/което е в дупка / до ал. малинов в младост1 до 43ти блок..... тва е ,което съм пробвал.
метро-джуджавките според мен са некви детски играчки и за повече от 300м изобщо не стават.
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
И аз съм с униден обвхват около 4км мисля. Много съм доволен, идеални са за чистене на пътя 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Кобрите които си накупихме ние в града м/у сгради и т.н. до 2-3 км се чуваме перфектно... иначе сме си говорили в права линия без препядствия м/у станциите от 5 км. пак се чуват перфектно...
- SKISA
-
-
общо взето моторола ,мидланд и униден са истинските марки ,но пак зависи от модела де....
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
SKISA написа:мойте са униден и модела е до 28мили при идеални условия! сега има модел до 36 мили ,който ще ми е в ръцете утре. тука не се продават - най-добре си поръчай отвън -щатите е мястото. в европа са леко забранени модели над 12 мили мисля, че беше ,защото имат мощност над разрешената и се иска разрешение за честота от некво там министерство и намитница могат да ти ги приберат ако пътуват с пратка ,а не ги носи човек! иначе цената не им е прекалено висока. даже в сравнение с тия ,които чета за метро-играчките е направо супер.
Моите са моторола с 25 мили обхват, и в градски условия на 5-6 км. се чува идеално. На магистралата и повече, но всичко е относително.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- lowrider
- ентусиаст
-
Я моите явно още са актуален модел в гамата на униден, че и обхватът им бил 12мили
http://www.uniden.com/products/productdetail.cfm?product=GMR1235-2

http://www.uniden.com/products/productdetail.cfm?product=GMR1235-2

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Това е перфектното средство за връзка между колегите в даден град примерно... било то за полицаи, за сбирки и т.н. А как всъщност се връзват няколко в дадена мрежа ?? Че малко не съм наясно с уоки-токитата , трябва да се настроят всичките на определена честота ли ?

- lowrider
- ентусиаст
-
Имат си канали тия евтинджосите като моите, аз съм с 22 канала, настройваш всички на един канал и си ти, връзвал съм с друг модел на Униден със 7 канала и беше ок. Предполагам, че са унифицирани тия канали и други марки също трябва да са съвместими... Последно ги ползвах преди 2 вечери, ходихме със zoomer-а към копитото, става шоу. Имаше "полека патрулка" на няколко пъти
Удобно си е, даже съм пробвал да оставя едното в приятелката ми, тя живее на около км от нас. Има доста сгради м/у нас, но си се чуваме перфектно. Преди няколко години обикаляхме София и се бъзикахме с разни сот-аджии предполагам на същите честоти.

Удобно си е, даже съм пробвал да оставя едното в приятелката ми, тя живее на около км от нас. Има доста сгради м/у нас, но си се чуваме перфектно. Преди няколко години обикаляхме София и се бъзикахме с разни сот-аджии предполагам на същите честоти.

Последна промяна lowrider на 25 Фев 2011, 17:03, променена общо 1 път
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- SKISA
-
-
Kambe написа:Това е перфектното средство за връзка между колегите в даден град примерно... било то за полицаи, за сбирки и т.н. А как всъщност се връзват няколко в дадена мрежа ?? Че малко не съм наясно с уоки-токитата , трябва да се настроят всичките на определена честота ли ?
всички трябва да са на един канал, като на по-скъпите модели има вариант да се заключи групата с код и само ,който знае кода да може да чува останалите .
има и вариант за автоматично местене на каналите на групата ако единия бъде уцелен от някой външен или пък има смущения на него...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2