Оптимизмът и какво е той?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Оптимизмът и какво е той?

Мнение от ((:BuKcu:)) » 28 Фев 2011, 2:43

Здравейте отново!
вече разбрах за пътя, сега друго ще питам :mhihi:

(1) Философски възглед, че всичко на света е добро и върви към по-добро;
(2) Наклонност да виждаш все хубавото в живота, да вярваш, че ще дойде по-добро

Понеже си говоря с един човек на тема да гледаме оптимистично на нещата, се очудвам на себе си какъв е този оптимизъм, където го имам. Как с лекота мога да давам съвети и да вдъхвам надежда /може би/ в другите, а същите тези приказки не мога да ги приложа в собствения си живот. Има хора, които имат сили за всичко, устояват и на най-големите мъчения /психически/ и имат силата и вярата да продължат напред.

В какво се изразява за вас оптимизмът? Къде го го намирате, какво ви вдъхновява? Кое е нещото, което ви дава сили да борите и знаете, че си струва?

Надявам се да ми харесате темата, защото във великия Фейсбук няма да се получи никаква дискусия, а ми е интересно да разбера какво мислят по-голям кръг от хора!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Оптимизмът и какво е той?

Мнение от acho.rs » 28 Фев 2011, 3:04

Поздравления за чудесната тема :bowdown:
Но мисля , че много хора ще кажат веднага - как няма да си оптимист , като "си богата" , по-долу пише , защо така мислят хората
В какво се изразява за вас оптимизмът?

- написала го по-горе ...
Къде го го намирате, какво ви вдъхновява?

Намирам го навсякъде , светът е и хубав и гаден , въпроса е ти коя част избираш да видиш и коя част от света допускаш до себе си . Който иска да постоянно информиран точно колко младежи стават на кайма на пътя и колко точно са изнасилените за деня - късмет му пожелавам ...

Кое е нещото, което ви дава сили да борите и знаете, че си струва?

- вярата че мога да постигна много - самочувствието , самоувереността . Ако ги няма , си живееш ден за ден и това е .
Това че си вярвам , далеч не означава че ще постигна нещо , но ако не си вярвам със сигурност нищо няма да направя .
Много важно е да се радваш и на малките неща , защото са много жалки хората,които са винаги недоволни , каквото и да им дадеш или каквото и да се случи , все гледат , че на другия в паницата има повече :kuku:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Фев 2011, 3:10

((:BuKcu:)) написа:Здравейте отново!
Как с лекота мога да давам съвети и да вдъхвам надежда /може би/ в другите, а същите тези приказки не мога да ги приложа в собствения си живот. Има хора, които имат сили за всичко, устояват и на най-големите мъчения /психически/ и имат силата и вярата да продължат напред.

В какво се изразява за вас оптимизмът? Къде го го намирате, какво ви вдъхновява? Кое е нещото, което ви дава сили да борите и знаете, че си струва?

правиш го с лекота защото не знаеш цялата картина на човека на които го вдъхваш. ако знаеше- задачата ти щеше да е много по-трудна. защото така отстрани- е лесно да надъхаш някой. това е простия отговор.

какво е оптимизъма? оптимизъма е "оправданието" ни да се бориме и вървиме напред и нагоре. понякога е обоснован, понякога не. но винаги е "извинение" за вложените усилия и енергия.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 28 Фев 2011, 3:15

Поздравления за хубавата тема!
Ще я следя с интерес!
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Фев 2011, 3:25

Защото така отстрани- е лесно да надъхаш някой. Това е простия отговор.

А защото трябва да се натоварваш с пълната картина на всеки - нужно ли да познаваш някой изцяло,за да го потупаш по рамото и да му кажеш - давай напред !
Често най-сложните въпроси са със най-лесни решения .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 28 Фев 2011, 3:26

хубава тема.. :yes:

мнението на alx ми допада, но моята гледна точка е, че оптимизмът (надежтата) е тясно свързан с душевното състояние на човек, от което следва, че е константа.

надеждата е хубаво нещо, което човек никога не трябва да губи :yes:

keep dreaming
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Фев 2011, 5:22

лесно е да се дават съвети, защото "на чужд гръб и 100 тояги са малко", "the grass is always greener on the other side" и т.н. ;)
за мен по-важна е мотивацията от колко оптимизма. а оптимизма идва сам с успехите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 28 Фев 2011, 6:11

steeN написа:за мен по-важна е мотивацията от колко оптимизма. а оптимизма идва сам с успехите.

В тоя ред на мисли - какво ви мотивира ?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 28 Фев 2011, 7:11

Съгласна съм, че е лесно да даваш акъл на другите. Но сме по-склонни да приемаме чуждите проблеми, отколкото своите...един вид се вдъхновяваш да помогнеш на другия, а не на самия себе си.
Ами ако няма успехи, значи ли че трябва да загубим всякаква вяра? Не е ли точно това момента, когато трябва да сме нй-надъхани? Защото точно в моменти, когато успехът не е с човек, той губи всякакво желание за всичко и точно това е моментът, в който трябва да черпиш енергия, която да те тласка напред.

Мотивацията, тя като че ли е повече външна мотивация, позволявайки на външни предмети като парите например да са двигаталя на мотивацията на човек.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Фев 2011, 8:46

не съм съгласен с ачо ,че трябва да се гледа само бялото. и черното в живота е част от живота и не можем да го отхвърлим. и вече гледайки и лошото и доброто е въпроса ти към коя част ше се причислиш и кой път ще гледаш.
момента с богат или по-малко беден не смятам ,че играе толкова роля за оптимизма. оптимист е вярващ. така мисля аз. вярва в собствените си способности ,вярва в целта ,която гони ,вярва и на приятелите и близките си. обикновенно песимистите постигат по-малко от оптимистите. въпреки ,че няма гаранция ,че като си оптимист и ще стане...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Фев 2011, 9:13

Но понякога деца, които са били възпитавани в безпочвен оптимизъм, после стават най- върлите песимисти...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Фев 2011, 9:43

Изображение
едни от тези
Изображение
после слагаш от тези и оптимизма те налазва
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Фев 2011, 10:59

Ха,
ето как започвам сутрин.
Ставам естествено,правя си кафе,дигам щорите и гледам времето,в кюхнята си правя кафе,взимам чашата и първо отпивам...гледм си цигарите и след малко паля цигара...ето това е кеф,позитивизъм и спокойствие,после с колата,пускам си "Радио1" или "РокРадио1",в 9 без 5 пускат някаква класика,където в 99% от случаите е страхотна,общо взето си се радвам на започващият ден :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 28 Фев 2011, 13:39

SKISA написа:...оптимист е вярващ. така мисля аз. вярва в собствените си способности ,вярва в целта ,която гони ,вярва и на приятелите и близките си. обикновенно песимистите постигат по-малко от оптимистите. въпреки ,че няма гаранция ,че като си оптимист и ще стане...

:yes: Подпрекям мнението! За мен оптимизма и вярата вървят заедно. Вярата във всичките и измерения, било то от чисто религиозната страна, вярата в себе си, вярата в близките или просто вярата в нещо! Няма как да вярваш и да не си оптимист! Няма как! Песимистите не ги разбирам и никога не съм ги разбирал. За к'во изобщо стават сутрин и правят каквото там правят, след като не очакват нищо или очакват нещо скапано?! Да понякога има трудни моменти, но нали имаше една приказка "Човек се познава какъв е наистина, когато дойде бурята...". Всеки пада сам или го бутат, но важното е да се изправиш на крака възможно най-бързо! Трудностите трябва да те мотивират, не да те отказват! Нали т'ва е идеята - успехът се измерва в това да се изправиш един път повече, от пътите в които си бил повален. Т'ва е! Всеки иска да има успех, а за да има успех трябва да вярва в него, т.е. да е оптимист за постигането му. Да вярва, че ще стигне там, където отива. И да го направи, заради себе си, заради хората, които обича и които го обичат.

П/П За мотивация - http://www.youtube.com/watch?v=G1GWBB7qrBA ! Превеждайте си... ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Фев 2011, 14:24

Aз поне го виждам така - оптимизма е капчицата гориво, която е нужна за да накара човек да не спре да действа в дадена насока.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата