Дебитна карта - къде е по изгодно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Дебитна карта - къде е по изгодно?

Мнение от dopestar » 09 Мар 2011, 19:11

Колеги налага ми се да си извадя такава карта заради парични преводи от НОИ, но за в бъдеще може да ми потрябва и за друго нещо, за това ме интересува в коя банка е по-добра оферта да ти извадя?
:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Дебитна карта - къде е по изгодно?

Мнение от Е.Димитров » 09 Мар 2011, 19:28

Незнам коя е най-изгодна,ама да използвам темата и да предупредя колегите,колеги,ако нямате карта на пощенска банка,никога не теглете пари от банкомат на пощенска банка,взима по 3.60 лева на транзакция,ще ги познаете освен по стикера и по това че не ви пита дали искате бележка,направо издава и това струва тая сума...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 09 Мар 2011, 19:33

Е.Димитров написа:Незнам коя е най-изгодна,ама да използвам темата и да предупредя колегите,колеги,ако нямате карта на пощенска банка,никога не теглете пари от банкомат на пощенска банка,взима по 3.60 лева на транзакция,ще ги познаете освен по стикера и по това че не ви пита дали искате бележка,направо издава и това струва тая сума...

Аз ако съм стигнал до бележката кел файда?! :mhihi: :mhihi:
Иначе колега не знам дали има някаква разлика! Дрането от страна на банките си е дране! Вече безплатно не може да се тегли дори на каса! Хващаш една за ушите и им ставаш роб!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 09 Мар 2011, 19:38

Най-изгодно е в Централна Кооперативна :yes:

1.Никакви такси за откриване !
2.Никакви такси за поддръжка!
3.Минимален неснижаем минимум в размер само на 2 лева!

Другите банки са по 5, 10 лв неснижаемите минимуми :ok: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 09 Мар 2011, 19:41

С дебитните на ОББ не може да се плаща през нет-а :shock:
Аз съм на ПИБ и нямам никакви проблеми за сега, 0.90лв. е тегленето от банкомат, плащането през пос терминал е безплатно, може да се плаща по нет-а и в чужбина няма никакви проблеми с използването й.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 318i M43
Мечтае да кара: M4

Мнение от BMW318 i-KOKO » 09 Мар 2011, 19:44

Аз имам на Unicredit Bulbank и ми се наложи да си изтегля парите,
от касата да ми ги дадат на рака че си блокирах картата, и ми казаха че немогат да
ми ги дадат, такава им била политиката, и ми се ноложи да чакам един месец за да
ми издадат нова карта зада си ги изтегля.Казвам ти какъв случей имам с тази банка
иначе за другите незнам как седи въпроса,колкото до банкоматите независимо от кой
теглиш всеки взима различно.

Потребител
Аватар

Мнение от Кузман » 09 Мар 2011, 19:46

Е.Димитров написа:Незнам коя е най-изгодна,ама да използвам темата и да предупредя колегите,колеги,ако нямате карта на пощенска банка,никога не теглете пари от банкомат на пощенска банка,взима по 3.60 лева на транзакция,ще ги познаете освен по стикера и по това че не ви пита дали искате бележка,направо издава и това струва тая сума...

Ако пък си клиент на друга банка и теглиш от банкомат на пощенска банка, транзакцията е в размер на 10 (десет) лева.

Не препоръчвам и Сосиете Женерал - на пръв поглед приемливи до добри оферти, има обаче много месечни и годишни таксички от по 1.79 и 9 и нещо и към края на годината се събират към 30 - 40 лева само за управление на сметката.
Освен това както каза някой преди мен - и на гише дори не е безплатно тегленето. Ако не се намираш в района, в който ти е издадена картата (България е районирана на няколко парчета), то на каса плащаш 3 лева за теглене на пари от собствената ти сметка. И не могат да ти дадат каквато и да било информация, освен наличността. "Различен район сме".

Не мога да ти препоръчам обаче нищо, което да е ЗА.

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 09 Мар 2011, 19:50

как така не можеш да изтеглиш пари на каса?
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Мар 2011, 19:51

те и пиреус го направиха това, че от картова сметка не можеш да теглиш на каса... щото имало злоупотреби, демек теглиш на каса и от банкомата малко след това :mhihi: ...
като условия не съм видял някакви разлики особени... имам на пиреус и на най-смотаната банка на света :mhihi: дск... ма важат в ибея...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M57, N52, S65

Мнение от tintirimintiri » 09 Мар 2011, 19:52

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 09 Мар 2011, 20:18

Ползвал съм картите на ОББ, ПроКредит и ПИБ. С първите приключих и повече не искам да ги видя. С тях не се захващай! Що се отнася до таксите, всички банки ти бъркат в джоба, но гръцките ти бъркат най-дълбоко. За Прокредит и ПИБ мога само добро да кажа, но ти препоръчвам ПИБ, защото:
1. Ориентирани са към физическите лица повече, отколкото другите банки!
2. Картите им работят навсякъде, за разлика от на някои други банки!
3. Имат голяма клонова мрежа и банкомати в страната!
4. Имат гъвкаво работно време (7 дни в седмицата) за разлика от ОББ, Пощенска и не знам още кои, при които трябва да избягаш от работа ако ти се налага да ги посетиш!
5. Те са сред първите (да не кажа направо първите), които въвеждат всяко нововъведение в банковия сектор. За пример ти давам картите с чип, а сега и pay pass картите за безконтактно пазаруване!
6. Сайта им е интуитивен, направен да се ориентираш и банкираш лесно сам.
За другите банки нека другите колеги да ти кажат.
Измежду ПИБ, ПроКредит и гръцките (ОББ, Пощенска, Пиреус и Алфа Банк), препоръчвам ти една от първите две и да бягаш далеч от последните.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 09 Мар 2011, 21:00

Аз имам дебитна и кредитна към ПИБ и нямам проблеми /засега/!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 318i M43
Мечтае да кара: M4

Мнение от BMW318 i-KOKO » 09 Мар 2011, 21:07

bigmurzi написа:как така не можеш да изтеглиш пари на каса?

Еми, просто като си блокирах картата немога да си изтегля парите от банкомата
отидох на касата, казах че съм си блокирал картата ида ми дадат парите на ръка
естествено показах лична карта сметката првериха че съм аз но ми казха че по
тзи нчин немогат да ми дадат парите са мо с картата на банкомата

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 09 Мар 2011, 21:42

Кузман написа:

Ако пък си клиент на друга банка и теглиш от банкомат на пощенска банка, транзакцията е в размер на 10 (десет) лева.

Да, освен ако не различаваш дебитната от кредитната си карта :mhihi: :mhihi: Пък като внасяш ти удържат 20лв!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Мар 2011, 22:24

Baca®di написа:Ползвал съм картите на ОББ, ПроКредит и ПИБ. С първите приключих и повече не искам да ги видя. С тях не се захващай! Що се отнася до таксите, всички банки ти бъркат в джоба, но гръцките ти бъркат най-дълбоко. За Прокредит и ПИБ мога само добро да кажа, но ти препоръчвам ПИБ, защото:
1. Ориентирани са към физическите лица повече, отколкото другите банки!
2. Картите им работят навсякъде, за разлика от на някои други банки!
3. Имат голяма клонова мрежа и банкомати в страната!
4. Имат гъвкаво работно време (7 дни в седмицата) за разлика от ОББ, Пощенска и не знам още кои, при които трябва да избягаш от работа ако ти се налага да ги посетиш!
5. Те са сред първите (да не кажа направо първите), които въвеждат всяко нововъведение в банковия сектор. За пример ти давам картите с чип, а сега и pay pass картите за безконтактно пазаруване!
6. Сайта им е интуитивен, направен да се ориентираш и банкираш лесно сам.
За другите банки нека другите колеги да ти кажат.
Измежду ПИБ, ПроКредит и гръцките (ОББ, Пощенска, Пиреус и Алфа Банк), препоръчвам ти една от първите две и да бягаш далеч от последните.

неснижаемият лимит е 0, ако е толкова важно.

+ нямат такси за транзакции в чужбина. + перфектно обслужване.

:yes:

най-добрата българска банка от няколко години насам...
Последна промяна steeN на 09 Мар 2011, 22:32, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към Извън Темата