Въпрос за капаро?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Въпрос за капаро?
Когато се дава капаро ходи ли се при нотариус да се завери с подпис и печат от нотариуса че лицето Х е дало на лицето С капаро в размер на 100лв?Защото лицето С може да се покрие?Просто информативно питам 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Re: Въпрос за капаро?
Документ се издава! При нотариус не но ако е по-голяма сума минете и драснете една запис на заповед че да го имаш черно на бяло! Капаро доста трудно се връща така че измисли нещо по различно! Просто да не се води като капаро! Ако капарото обаче е описано в договор можеш да бъдеш спокоен но щом питаш едва ли ще има договор! 

Договор без нотариална заверка пред никой не важи.А и в него трябва да е описано при какви условия се дава капарото,до кога трябва да дадеш останалите пари и т.н.

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
zzuzi написа:Договор без нотариална заверка пред никой не важи.А и в него трябва да е описано при какви условия се дава капарото,до кога трябва да дадеш останалите пари и т.н.
НИщо не каза ама не ми се спори защото си лягам! В един договор се изписва всичко! и когато всичко е добре описано и как трябва да се случи стъпка по стъпка но не стане след това всичко отива при нотариус за нотариална покана и ако тогава не стане - на съд! При добре направен договор делото се печели! Личен опит! Договора беше само с подписи и печати!

4 мнения
• Страница 1 от 1