Канада

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Канада

Мнение от driver69 » 14 Мар 2011, 20:59

Добър вечер от мен.
Гледам различни теми за емиграция, но не намерих за такава в Канада.
Какво мислите за емиграция в Канада?
Някой знае ли процедурата, а може и да имаме колега, който е живял или все още живее там?
Надявам се да се получи интересна и полезна дискусия!

Потребител
Аватар
Кара: настръхнал
Мечтае да кара: кабрио М6 560hp

Re: Канада

Мнение от vladatm » 15 Мар 2011, 1:11

:yes: Канада е най гостоприемната държава за емигранта.
Подготвяш си документите и чакаш да те поканят за интервю с емиграционен офицер, който преценя дали ставаш.
Трябват им най-вече, млади, образовани, семейни, адаптивни, предприемчиви и ако може, финансово независими заселници.
Огромна, богата държава, слабо населена.
БМВ е масово продаван автомобил в Канада.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Мнение от KEVIN-30 » 15 Мар 2011, 4:25

КАНАДА няма посолство в БГ , а в БУКУРЕЩ и БЕЛГРАД.
От ГУГЪЛ намери сайтовете им ,имат страници с точковата система и се тествай .Тогава подавай документи и ходи на място в ПОСОЛСТВОТО.Стига дане са още старите тестове.
Тук има доста и разнообразна информация за КАНАДА:
http://canada.start.bg/
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 15 Мар 2011, 4:52

Има ЦЯЛ сайт за емиграция в канада потърси в гугъл че ся не ми се търси за да ти го напиша точно как се пише нещо бг канада ала-бала беше ;)
канада е супер поне според това което съм чел от този сайт наред с всичките съвети и т.н.
Уредена бомба държава по-добре от щатите и по-спокойно.
Единствената бариера е езиковата! Ако говориш ФРЕНСКИ перфектно или поне да можеш да си намериш бачкане ЩЕ СЕ ОПРАВИШ! Не си мисли че с английски ще се оправиш защото няма такива филми. Уж и двата са официални , но Френския натежавал. Поне така пишат хората!

УСПЕХ КОЛЕГА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 15 Мар 2011, 10:15

ето малко информация за заинтересованите относно канада
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1%86%D0%B0
дано да ви е полезна :yes: :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 15 Мар 2011, 21:27

Да, бгканада сайта го знам от преди време. Благодаря ви за отговорите!
А има ли някой запознат със самата процедура, който да е минавал?
Вие на какво мнение сте, струва ли си да се замине?

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 15 Мар 2011, 22:55

Ryapoff написа:Да, бгканада сайта го знам от преди време. Благодаря ви за отговорите!
А има ли някой запознат със самата процедура, който да е минавал?
Вие на какво мнение сте, струва ли си да се замине?

Това което знам за процедурата мисля , че пак е от там. Ходи се на интервю в Букурещ и ако те одобрят се ходи в Виена ли беше нещо такова. По това което съм чел съм си изградил мнение, че си струва да се емигрира там ако говориш Френски най-важно и разбира се да имаш някаква професия специалност да не си хамалин , но то това е навсякъде по света де :) Като отиде човек в чужда държава се налага да спазва техните привички, правила и начин на живот и отношение едни към други. Това се свиква а пък и ползите са повече от някой и друг дискомфорт. Вчера гледах 2-3 серии на емигранти в ютюб даже мисля, че пуснах линковете в една тема за протеста мисля беше. Та мисълта ми е, че тук само си тровим живота сами едни на други защото държавата е против народа. Вижте сериите с участието на Емил забравих му фамилията този с механата и пайнерките къде организира в Лондон , вижте епизода озаглавен "Плевелите на Европа" и някой други и ще осъзнаете, че това което казват интервюираните емигранти е много вярно. Аз самия съжалявам, че още първия път като бях в Англия не останах 2002 година. Финансово съм окей в БГ за стандарта , но всички други фактори тази омраза това безхаберие и всичко състаряват и убиват хората тук. Аз лично съм с 2 ръце за Емиграция. Те си го казват чистосърдечно хората България никога ням да се оправи. Това е и моето мнение. Не казвам за съжаление незнам защо. Просто няма такава измислена държава, а и ние не сме по-добри щом сме на това дередже!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: настръхнал
Мечтае да кара: кабрио М6 560hp

Мнение от vladatm » 15 Мар 2011, 23:03

Дали си струва :dunno: , само ти ще кажеш, зависи какво очакваш и от какво бягаш,
Там бачкат яко и затова е кеф. :yes: Е... и имат по умни политици, които мислят за икономиката и хората.
Френския се ползва единствено в провинция Квебек, въпреки че за цяла Канада официалните езици са английски и френски.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chegevara1 » 16 Мар 2011, 11:05

В този линк който съм постнал по отгоре има описано всичко стъпка по стъпка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от feel » 16 Мар 2011, 11:59

За мен сборът ми е 62 точки за сам човек, без оферта за работа. Това като цяло добър резултат ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chegevara1 » 16 Мар 2011, 16:16

за квебек няма точки - или ставаш или не (пише само текст)
за федералната е с точки но трябва да имаш ниво IELTS поне 5 ниво на 3-те спецификации и сам кандидат трудно
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Мар 2011, 16:44

Колега, провери във "вики"-то каква е цялата процедура в момента и разгледай темите във форума:

http://www.bgcanada.com/phpBB2/index.php

В последните години попромениха процедурите и като цяло много ги улесниха и ускориха. Сега ти трябва по-малко от година между изпращането на първите документи и пристигането тук. Говоря за Квебек. Френският за тук е задължителен и без него няма да минеш интервюто.
Ако имаш конкретни въпроси, питай. Ще ти помогна, каквото мога.
Поздрави от Монреал!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Мар 2011, 22:20

Да. За кебек френския е задължителен. За торонто мпже да минеш и без него.

На мене лично америка ми харесва много повече от канада. Ако нямаш инициатива канда е по- доброто място защото държавата се грижи за тебе. Но ако си инициативен в америка можеш да постигнеш много повече.

За всеки влак си има пътници.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Назад към Извън Темата