Акт - проблем с полицата на Гражданска отговорност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Акт - проблем с полицата на Гражданска отговорност

Мнение от Totogada » 17 Мар 2011, 15:30

Колеги снощи ме спряха за проверка в едно село до Димитровград (бях на оглед на един автомобил на колега от форума)
Полицаите ми съставиха акт за липсваща полица на Гражданската отговорност.
Трябва да изпратя копие от полицата в 7 дневен срок до КАТ Стара Загора за да ми падне акта... тук идва проблемът,че Гражданската отговорност е била на вноски ( объркал съм се ,че всиките са платени,защото имам издадена Зелена карта за чужбина)
Имам ето този документ от Застрахователната компания http://totogada.snimka.bg/graduates/dok ... 754848.big
Познат ми е , който ми прави застраховката и каза,че дори и да съм само с този документ няма да имам проблем пред органите на реда.
Явно в случаят аз съм кривият и вероятно ще трябва да си платя акта, тъй като никой няма да ми направи Гражданска отговорност със задна дата.
Въпросът ми е към по запознатите...може ли актът да падне с прилагането на този екземпляр? и биха ли установили КАТ,че е възможно Гражданската ми отговорност да е анулирана (все още не съм посетил Застрахователната компания! където е застрахован автомобилът)
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар

Re: Акт - проблем с полицата на Гражданска отговорност

Мнение от Kris » 17 Мар 2011, 15:36

Пробвай може и да ти свърши работа.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Мар 2011, 15:39

Вероятно ше искат да покажеш и "зеленото картонче"... с тия "ГО на вноски", реално няма как да удостовериш, че към момента имаш ГО само по полицата... затова ти искат и картончето, което показва, че си си платил вноската и ИМАШ ГО..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Totogada » 17 Мар 2011, 15:44

Mollov написа:Вероятно ше искат да покажеш и "зеленото картонче"... с тия "ГО на вноски", реално няма как да удостовериш, че към момента имаш ГО само по полицата... затова ти искат и картончето, което показва, че си си платил вноската и ИМАШ ГО..
Зеленето ми картонче е дупчено до датата на която е вписана в документа (но пуста му работа в създалата се ситуация не го видях къде беше в документите, но след като вече ми бяха нашарали и си бях тръгнал го намерих. Ще го сканирам и изпратя заедно с другият документ!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Мар 2011, 17:19

Totogada написа:Полицаите ми съставиха акт за липсваща полица на Гражданската отговорност.

Актът за липсваща полица ли беше, или за несключена застраховка? Или с други думи- нарушената разпоредба долу в акта по ЗДвП ли е, или по Кодекса по застраховането?
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Totogada » 17 Мар 2011, 17:24

saleen написа:
Totogada написа:Полицаите ми съставиха акт за липсваща полица на Гражданската отговорност.

Актът за липсваща полица ли беше, или за несключена застраховка? Или с други думи- нарушената разпоредба долу в акта по ЗДвП ли е, или по Кодекса по застраховането?

Липсваща полица!
Ще напиша след малко по кой член е нарушението. Помня,че пишеше от КЗ - вероятно Кодекс по застраховането ще означава това.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Мар 2011, 17:35

Да точно това означава, вероятно членът е 259 ал.1, макар че малко е странно като формулировка-първо липсва полицата, второ-няма застраховка, а това са доста различни неща, т.е твое право си е да го обажалваш, пък и глобата е солена.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 17 Мар 2011, 17:40

Приложи това което си снимал по-горе (полицата) + картончето ако го имаш и акта ще падне, не се притеснявай, никой няма да те проверява в ГФ.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 22 Мар 2011, 22:53

ако си пропуснал да платиш някоя вноска имаш 14 дена срок.Мен са ме проверявали на пътя с 10 дневно забавяне и са ме пускали.
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

Назад към Извън Темата