внос на бмв от САЩ , транспорт,ддс,акциз...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

внос на бмв от САЩ , транспорт,ддс,акциз...

Мнение от torre » 17 Мар 2011, 16:51

Здравейте,
Предварително искам да се извиня,че пускам нова тема по тези въпроси,но изчетох цялата информация от старите теми и тъй като те са от миналата година,а имам и още няколко въпроса,пускам тази...
Идеята ми е следната...имам роднини в сащ,намирам си кола по интернет,пращам ги да я видят...харесват и купуват.
Регистрират я в сащ (американски граждани са) и ми я пращат за БГ като тук аз да си я карам с пълномощно и с уса регистрация. ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ... ? Ще имам ли ядове с кат... снимките от камерите в сащ ли ще отиват :mhihi:
още няколко въпроса колеги :oops:
Застраховка на колата (ГО и каско) в БГ ли трябва да се направи или в САЩ ?
Ще плащам ли ддс,акциз,мито и др.... или само транспорта ?
Ако някой е внасял на скоро да каже за транспорт колко трябва да предвидя ?
Става въпрос за е63 - 645 или 650 , от България няма да купя в никакъв случай,в Германия 2005-2006г. вървят по около 25-30.000евро ,а си мисля,че от щатите ще мога да си намеря за около 25-28.000$
благодаря на всички отговорили :bowdown:
и моля да бъда извинен за новата тема :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Re: внос на бмв от САЩ , транспорт,ддс,акциз...

Мнение от Gottlos » 18 Мар 2011, 0:53

....натоварване в контейнер и подготовка на документация за експорт – 800 долара, цена на транспортирането до Варна (ориентировъчна) – 3 200 долара, застраховка на транспорта (1.5%) - 400 долара, такса за влизане в европейското пристанище и изваждане на колата от контейнера – 250 долара, мито 10% - 2 600 долара, ДДС 20 % - 5 200 долара, стандартни промени по колата за да отговаря на европейските норми (ориентировъчно) – около 2 000 долара. Ако се наеме фирма, която да се занимава с това в Европа, цената е допълнителни 1 500 долара.

От тази статия http://www.automedia.bg/read/3943.html малко е старичка и посочените суми не са най-точните,но за ориентир какво те чака става

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 18 Мар 2011, 1:13

Ако тези твой познати имат и Българско гражданство и има вариант да купят колата и да я изпратят след 6мес. вноса е безмитен и без ДДС, за българи живеещи в чужбина имат право когато се прибират на безмитен внос на една кола, един мотор, една печка и тн. по един брой вещи които са били тяхна собственост 6мес. преди датата на прибиране в БГ, а колкото до транспорта има фирми които товарят две и повече коли или кола и други работи в един контейнер и транспорта се дели.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Мар 2011, 2:48

Никаква сметка няма, проверено !!!! Две коли пратих до БГ, пълна загуба ми излезе...То мита ли не беше, контейнери, такси митници, чудесии, отделно дето трябваше да ги изплатя предсрочно, за да им взема тайтъла, за експорт....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 18 Мар 2011, 10:31

За да я изнесеш с американска регистрация и да я караш така в БГ доколкото знам трябва да е регистрирана на фирма колата и трябва всеки 6 месеца да напуска страната за да подновяваш временния внос. Ако се възползваш от този вариант автомобилът не е нужно да минава технотест, няма да плащаш данъци, само трябва да го застраховаш в БГ. Това което споменаха колегите е така, но ако искаш колата да е на БГ табели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 18 Мар 2011, 15:01

Ако е от Източния бряг (Ню Йорк да речем) цената за 20' контейнер който е 6 м дълъг и събира 32 кубика (идеален за един автомобил и малко друго боклуци )
цената ти е: 1800 $ докаран до пристанище Варна. Тук имаш 330 евро пристанищни такси и митница (това не включва мито и ддс, което си зависи от конкретните параметри на автомобила).
От западното краибрежие (Лос Анжелис) цената ти е 2700 $ / 20'
От Ню Йорк Пътува 30/35 дена, от ЛА 60/65.
Имай предвид, че при всички положения ще ти бъде необходима фирма или агент там в USA, която да извърши контейнеризирането (вкарването на колата в контейнера) и митническото оформяне на докумените, което също струва някакви пари, но не мога да ти кажа колко.

това е написано от един колега който бях помолил за информация и който се занимава и работи в такава фирма.

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 28 Мар 2011, 22:12

благодаря за отговорите,но общо взето не разбрах дали ако си взема кола с usa регистрация и си я карам в БГ ще трябва да плащам мито,ддс,акцизи и др. ... Дали ще имам проблеми като си карам из БГ с американските номера :?: много ми е интересно дали снимки от кат ще заминават за щатите или ще се разминавам с ударите на закона :mhihi:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 28 Мар 2011, 22:18

torre написа:благодаря за отговорите,но общо взето не разбрах дали ако си взема кола с usa регистрация и си я карам в БГ ще трябва да плащам мито,ддс,акцизи и др. ... Дали ще имам проблеми като си карам из БГ с американските номера :?: много ми е интересно дали снимки от кат ще заминават за щатите или ще се разминавам с ударите на закона :mhihi:

Забраяш за камерите, но до колкото помня имаш право до 3 месеца да караш колата с чужди номера без да излизаш от БГ. Поправете ме, ако бъркам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 29 Мар 2011, 0:09

Само внимавай като ти я пращат, документите да не са в контейнера пломбирани, че ще се видиш в голямо чудо. NTZ са перфектни в оправянето на документите на българско пристанище.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 29 Мар 2011, 0:09

6 месеци. След това я искарваш през граница (желателно Македония/Сърбия/Турция където може да добиеш черно на бяло че си излизал навън от митническа зона.)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 29 Мар 2011, 13:52

Зна4и смело да взимам едно БМВ и след 6 месеца да го пра6ам кам БГ....
:))да ама като харесвам старите... е 32 например...то 6е си е самоубииство................ :kuku: :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 17 Май 2011, 0:35

Ъпвам темата, за да попитам нещо: Ако някой досега е вкарвал кола от САЩ, може ли да сподели услугите на коя фирма е ползвал?
Засега съм се спрял на http://www.mobile-usabg.com, тези дни ще търся за отзиви или направо директен контакт с тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 17 Май 2011, 10:45

ecko_becko написа:Ако тези твой познати имат и Българско гражданство и има вариант да купят колата и да я изпратят след 6мес. вноса е безмитен и без ДДС, за българи живеещи в чужбина имат право когато се прибират на безмитен внос на една кола, един мотор, една печка и тн. по един брой вещи които са били тяхна собственост 6мес. преди датата на прибиране в БГ, а колкото до транспорта има фирми които товарят две и повече коли или кола и други работи в един контейнер и транспорта се дели.

не го лъжи.....ако роднините му вкарат безмитно колата,не трябва да напускат Бг в продължение на 6 мес.+1 ден......и не могат да му я прехвърлят или продават(тук за срока не съм сигурен)....
като временен внос може да я кара една година,като след това или трябва да я регистрира или да я махне от страната
поне така беше,като вкарвах моята
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 17 Май 2011, 19:21

M3 E92 написа:Ъпвам темата, за да попитам нещо: Ако някой досега е вкарвал кола от САЩ, може ли да сподели услугите на коя фирма е ползвал?
Засега съм се спрял на http://www.mobile-usabg.com, тези дни ще търся за отзиви или направо директен контакт с тях.

а кола намери ли си?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 17 Май 2011, 20:16

Манчев73 написа:
M3 E92 написа:Ъпвам темата, за да попитам нещо: Ако някой досега е вкарвал кола от САЩ, може ли да сподели услугите на коя фирма е ползвал?

а кола намери ли си?

Да, едно Е90 и една Е92 :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата