въпрос за Кипър

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: е39 523i (2,5) 1997г.

въпрос за Кипър

Мнение от btbogdanov » 19 Мар 2011, 0:07

Здравейте колеги, искам да попитам някой знаели колко време е разрешен престоят на автомобил с чужда регистация на територията на Кипър (БГ регистрация в частност).

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за Кипър

Мнение от kulov » 19 Мар 2011, 1:40

Що пък да трябва да има ограничение във времето? Ако ти е валидна застраховката+зелена карта в бг си караш и това е. Поне така разсъждавам аз.
Живях 5 мес. в Агия Напа, Там управителя на местния Бъргър Кинг е българин, и си пердаши с един цитроян със бг регистрация, а човекът си живее постоянно там.
В Швеция също доста българи си карат с бг. регистрациите (ама там има един вид облагане, като минаваш през определени места като те щракне камерата всяко минаване ти е 10крони, около 2.20лв., които после ти се удържат от еди-къде-си, а на бг. колите ще им удържат оная работа :driving: )
Много се отплеснах. По същество, ако си документално изряден, може да си я държиш постоянно, така мисля аз.

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 19 Мар 2011, 1:50

здр,колеги та по по темата.Работих В КИПЪР,година и половина и да ви кажа нз,за валидност на номерата доста сънародници си карат така.според мен наистина ако си изряден невиждам къде е проблема :paranoid:Все пак нали сме в ЕВРОПА :roll:
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 19 Мар 2011, 4:17

Аз докато бях там,се говориха някакви периоди от 6 месеца.Но колко е така,не съм сигорен :dunno:
По добре си купи една англичанка,закарай си я там и като си тръгваш,ще я продадеш в пъти повече :mhihi:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 19 Мар 2011, 6:47

От тази година има нов закон специално за чужденците и техните автомобили.. тоест, ако си работиш там и си законен (осигуровки и вписан в договора за жилището в което живееш и т.н.) всичко ако ти е ОК, нямаш право с Бг нонера повече от 6 месеца да пребиваваш... ако те спрат за проверка и видят че си редовен от към документи и си бачкаш легално ще имаш проблем, но не знам какъв( май само предупреждение да смениш номерата с гръцки). Имаш два варианта, ако мислиш да стоиш по дълго там и да караш с Бг номера :arrow: прехвърляш МПС-то на някой роднина или познат без документи ( такъв който не се води, че живее и работи в Кипър) или сменяш номерата с Гръцки, ако искаш да нямаш проблеми :)

Успех :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 19 Мар 2011, 13:18

Ако си редовно пребиваващ,нямаш проблем ...но къв е зора да закараш бг кола с ляв волан,като за парите за транспорт ще купиш там среден клас кола каквато искаш там коли бол...повечето са внесени от Япония,т.е имат клими и всичко ел. :driving:

Потребител
Аватар
Кара: е39 523i (2,5) 1997г.

Мнение от btbogdanov » 19 Мар 2011, 17:37

благодаря за инфото

Назад към Извън Темата