поддръжници ли сте на теорията за глобалното затопляне?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

поддръжници ли сте на теорията за глобалното затопляне?

Мнение от steeN » 22 Мар 2011, 7:50

което тактично беше преименувано на climate change или промяна на климата.

edit:
steeN написа:като казвам теорията за глобалното затопляне имам предвид теорията, че C02 е причината за промяната на климата и трябва да се ограничи.

а в теорията за peak-oil ( че добива на петрол е минал своят връх и вече постепенно намалява и ще свърши след 30-40 години? )
Последна промяна steeN на 23 Мар 2011, 0:06, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci

Re: поддръжници ли сте на теорията за глобалното затопляне?

Мнение от kalkana » 22 Мар 2011, 9:00

За климатичните проблеми, не съм много запознат, но вярвам че е така. Също така обаче мисля, че тази теория за peak-oil е също вярна и със сигурност по обезпокояваща. Има един филм казва се Collapse (Разруха), има го в замунда, изключително интересен филм, за петрола става дума в него.Дразнещо е, че няма абсолютно никаква яснота поне за мен колко са останалите залежи в света на петрол които има как да се използват, на 10 места да търсиш 10 различни работи ще прочетеш. Знае се обаче, че има големи залежи под полярните шапки, както и на такива на много голяма дълбочина.На полярните шапки е невъзможно към момента строенето на каквото и да е понеже те се мърдат.Затова някой петролни магнати се радват на топенето на ледовете :mhihi: .А петрола от голяма дълбочина е не рентабилен, влага се повече енергия да се изкара и преработи отколкото се получава след изгарянето му.И въпреки, че тези находища са неизползваеми засега света ги брои в залежите и си ползва нефт все едно го имаме този нефт.

Преразказах, част от филма, на който доста вярвам защотото вътре са изложени доста неуспорими факти, трябва да го видите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 22 Мар 2011, 11:42

нищо не е вечно на тази земя :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Мар 2011, 13:42

achobre написа:нищо не е вечно на тази земя :|

:yes: Аз лично вярвам в тези неща. А по въпроса за глобалното затопляне предполагам сте гледали филма "След утрешния ден" (The day after tomorrow). Там доста конкретно е посочена и терминологията, и последователността на нещата, които била се случили, ако климата се затопли до определено ниво. Дали е точно така обаче? Аз нямам причина да не го вярвям, не ми се струва само заради единия филм да се показват подобни неща (вярно и такива филми има :mhihi: ама тоя специално според мен е доста реален). Та кажете какво мислите вие.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2011, 13:52

Аз не вярвам , щото Януари в КнежЪ си е -20 до -28 , така че тия филми ... А и до колкото знам , най-студени и същевременно най-топли са били годините 1940-1944та .
За журналистите обаче ако един от 365те дни е рекорден ... е те това е уникална благодат , веднага започват да говорят за глобално затопляне , за апокалипсис , световен глад ... абе смрадно племе са си ...

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 22 Мар 2011, 15:06

Снощи по Тодор Александров прехвърчаха ситни снежинки, а миналата седмица бяхме по тениски, явно пак са играят с ХААРП-а :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 22 Мар 2011, 15:11

Определено не. Според мен всичко, или поне до голяма степен, е измислица.
Неотдавна даваха по Дискавъри, че Земята, от създаването си, е минавала през цикли на затопляне и застудяване. Това е естесвтен феномен и според предаването, просто в момента сме в период на затопляне. След време това ще се промени и ще дойда период на застудяване, който ние разбира се няма да доживеем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Мар 2011, 15:17

lowrider написа:Снощи по Тодор Александров прехвърчаха ситни снежинки, а миналата седмица бяхме по тениски, явно пак са играят с ХААРП-а :mhihi:

На джъмбото край Люлин си бяха цели парцали , но бързо спря :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Мар 2011, 19:28

като казвам теорията за глобалното затопляне имам предвид теорията, че C02 е причината за промяната на климата и трябва да се ограничи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Мар 2011, 20:06

Мисля, че СО2 има някакво влияние, но чак пък толкова... по-скоро според мен има циклични периоди на затопляне и охлаждане на Земята и в момента сме в период на затопляне...
Si non confectus, non reficiat.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Мар 2011, 20:16

steeN написа:което тактично беше преименувано на climate change или промяна на климата.
а в теорията за peak-oil ( че добива на петрол е минал своят връх и вече постепенно намалява и ще свърши след 30-40 години? )

не разбира се. че има затопляне- има, но не мисля, че е причинено от нас... исторически погледнато в едър план периоди на затопляне и на застудяване винаги е имало... въпрос на цикъл

разбира се... много силно подозирам, че много от информацията не се споделя и затова мнението ми е... точно такова каквото е и основния аргумент- спекулация ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 22 Мар 2011, 21:14

Един мой любим преподавател в университета - проф. Божидар Маврудчиев, винаги е казвал, че на милата ни планета се редуват периоди на затопляне на климата с такива на застудяване. Според мен да мислим, че ние оказваме някакво влияние на планетата с производството е меко казано несериозно. Да, такова влияние има, но то не е така мащабно както се описва. Имаше едно видео на големия George Carlin по темата - http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw, ако не сте го гледали, вижте го... Колкото до нефта, за пика не знам дали е минал и к'во се има предвид под "пик", но, че се изчерпва - да, изчерпва се... ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от ФЕРАРИСТ » 22 Мар 2011, 21:28

Не си върлям и хартишката дори извън кошчето, но категорично не вярвам в глобалното затопляне......не че не се осира планетата с сичките тия газове, но предполагам малко от вас са се запитвали какво перо е екологията в световните бюджети, икономики и парични потоци.....и колко пари текат по тоя параграф........
Още по малко вярвам в тва че ресурсите на планетата от петрол се изчерпват, или дори са на пика си.......петрола е нещото което движи света, от петрола зависи дори и монитора който гледате в момента докато четете тва.....резнете петрола на една държава и не е нужно да я бомбандирате дори......който владее петрола, владее всичко......
В тая връзка - аз, Сулю и Пулю сме на самотен остров, всеки произвежда и търгува с нещо с останалите двама, и така преживява.......аз правя подпалки за огън, без него С и П не могат да си сготвят манджичка......дезинформирам двамата че изпражненията от прилепи от който правя подпалките са на изчерпване, и затова стоката става все по дефицитна и по скъпа.....Сулю вярва, Пулю тоже.......аз вдигам цените щото имам повод, те не мрънкат щото разбират "трудностите" ми.......елементарно е......
Пазара на една стока може да се определи и от предлагането и от търсенето поотделно......но само дефицита на тая стока може да приобщи и двете накуп(или да ги изключи) в определянето на цената......
Ся не ми се коментират докладите за изследванията на група платени еколози или учени, щото в петрола пеят много пари, и т.н....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 22 Мар 2011, 21:31

Някъде се твърдеше, че все още може да се извлече петрол от вече пресушени кладенци, като се вкара въглерод под налягане :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Х5 - Е53

Мнение от boregepco » 22 Мар 2011, 21:37

Може да прочетете романа на Майкъл Крайтън "Състояние на страх".
Вярвам, че човечето е доста дребно, за да успее да промени нещо толкова голямо.
К'ви сме въшки, а с к'ви големи претенции...
Ужас!

Следваща

Назад към Извън Темата