Препоръка за джип СУВ до 7000лв
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Препоръка за джип СУВ до 7000лв
Здравейте колеги,моля за мнения за джипки до 7000лв.
Критерий:
-след 98ма
-климатик
-бензин /заради възможноста към преминаване алтернативно гориво ГИ/
-ще се кара предимно по асфалтови пътища и за черни /демек 80% от Софийските
/.Но не за оф роуд!
Интересува ме къде са най-честите и слаби места на следните модели и кой е по-надежден.
За сумата между 6000-7000 съм се ориентирал към Опел Фронтера 2.2 спорт/късата база/ след 99та - 2001 или Фрилендър 1.8 пак тези годинки.
Истина ли е,че Фрилендъра е много не маневрен?

Критерий:
-след 98ма
-климатик
-бензин /заради възможноста към преминаване алтернативно гориво ГИ/
-ще се кара предимно по асфалтови пътища и за черни /демек 80% от Софийските

Интересува ме къде са най-честите и слаби места на следните модели и кой е по-надежден.
За сумата между 6000-7000 съм се ориентирал към Опел Фронтера 2.2 спорт/късата база/ след 99та - 2001 или Фрилендър 1.8 пак тези годинки.
Истина ли е,че Фрилендъра е много не маневрен?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Препоръка за джип СУВ до 7000лв
Значи паркетник си търсиш
Фрилендъра давал проблеми с раздатката, иначе е хубав.
Фронтерата на външен вид повече ми харесва, по изглежда като джип, казават че 2.2 бензина е добър и позволява ГАЗ.
Бих погледнал и Мицубиши Пинин, също по-малък нещо като фрилендъра, отдоло си е кажи речи като голямото паджеро, като имат бързи и бавни (което вземеш ли си джип вярвай ми на по-ниска кола трудно ще слезнеш, пък и гората си влече)
Хонда хрв също може да ги погледнеш.... (те са нещо като повдигнато комби, отвътре поизцията на седене е като лека кола, но има не малки гуми и добър клиеренс)

Фрилендъра давал проблеми с раздатката, иначе е хубав.
Фронтерата на външен вид повече ми харесва, по изглежда като джип, казават че 2.2 бензина е добър и позволява ГАЗ.
Бих погледнал и Мицубиши Пинин, също по-малък нещо като фрилендъра, отдоло си е кажи речи като голямото паджеро, като имат бързи и бавни (което вземеш ли си джип вярвай ми на по-ниска кола трудно ще слезнеш, пък и гората си влече)
Хонда хрв също може да ги погледнеш.... (те са нещо като повдигнато комби, отвътре поизцията на седене е като лека кола, но има не малки гуми и добър клиеренс)

За мен Freelander е много симпатично и прилично возило.
Някои модели дават дефект в раздатката след 120 000 км, но пак малко си е до късмет и до бройка.
Има прилично поведение на пътя и върви горе долу добре.
Ако съм на теб, такъв ще взема.
Някои модели дават дефект в раздатката след 120 000 км, но пак малко си е до късмет и до бройка.
Има прилично поведение на пътя и върви горе долу добре.
Ако съм на теб, такъв ще взема.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Хонда HRV както и преди мен казаха. 1.6 , харчи малко, върчи прилично, 4х4 и е сравнително висока 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Чета в момента в нета и се информирам яко. Принципно и двата ми наресват,но като че ли Фронтерата късата база седи по като джипка.Обаче и Фрилендърчето ме радва. Е то ясно,че ще е много над 120 000 обаче к'ви пари ще ми струва цялата работа.
За Фронтерката не намирам отрицателни мнения в нета.
За Фрилендърчето има некви проблеми с гарнитура на глава,машинка заден джам и нек'ва раздатка? И това ,че не бил маневрен?
Паджеро Пинин нещо не ми е по вкуса.Хондата ЦР-В също не ме радва,въпреки че много я хвалят.
За Фронтерката не намирам отрицателни мнения в нета.
За Фрилендърчето има некви проблеми с гарнитура на глава,машинка заден джам и нек'ва раздатка? И това ,че не бил маневрен?
Паджеро Пинин нещо не ми е по вкуса.Хондата ЦР-В също не ме радва,въпреки че много я хвалят.
Проблемите, които изброи на Freelander-a са най-вече при първите модели и после са оправени. За Фронтерата не мога да кажа нищо - нямам наблюдения.

- blackrider
- младши ентусиаст
-
MCar написа:Проблемите, които изброи на Freelander-a са най-вече при първите модели и после са оправени. За Фронтерата не мога да кажа нищо - нямам наблюдения.
Т.Е. до коя година? Аз търся след 98ма до 2002ра.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
C-RV или H-RV бих избрал аз...
Много здрави и хубави джипки са и двете..
Много здрави и хубави джипки са и двете..
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
blackrider написа:За Фрилендърчето има некви проблеми с гарнитура на глава,машинка заден джам и нек'ва раздатка? И това ,че не бил маневрен?
"нек'ва раздатка" моли се само да не ти се счупи... за маневреността нямам преки наблюдения от фрилендъра, но имам от други представители на ленд роувър главно дискавъри, не е много маневрен да.
Фронтерата на вид го докарва повече като джип, по широчка е, торсионно окачване отпред (ще си поддрусва), парт тайм 4Х4... при оглед виж задния диф да нима течове.
Щом не те кефи ЦР-В погледни ХР-В...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И хрв не го кефи 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bavarcho написа:Бих погледнал и Мицубиши Пинин, също по-малък нещо като фрилендъра, отдоло си е кажи речи като голямото паджеро, като имат бързи и бавни (което вземеш ли си джип вярвай ми на по-ниска кола трудно ще слезнеш, пък и гората си влече)
калник 500лв
подкалник 300лв
климатичен радиатор 1000лв
и ги няма втора ръка!
недей с тоя Пинин, че направо ще му се иска да се самоубие после

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Мерси колеги,посъветва ме дружка запален по оф роуда да се ориентирам към Фронтерата но дизел.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
за тея пари нещо японско,щом хондата не те кефи,виж гранд витарите-влизат ти в бюджета,имат си екстри и наи важното щом е предимно за града не е постоянно 4х4,имам такава и съм супер доволен
тая фронтера 1во е тромава,харчи доволно,вози като каруца,изобщо дървена ми е от всякаде+това тоя дизел май е на исузу и прецака ли се нещо не знам има ли части за него
тая фронтера 1во е тромава,харчи доволно,вози като каруца,изобщо дървена ми е от всякаде+това тоя дизел май е на исузу и прецака ли се нещо не знам има ли части за него
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
преди 3г имах фронтера спорт 2001г 2,2 дти 116кс,мноооого добър имаше всичко квото се сетиш разход ми даваше от 6,5 на дълго до към 9,5 градско става и за магистрален джип и за горски изпълнения,при това автоматик вдигаше до към 180км на магистрала и подържаше 150 без да се товари наблюдения към бензина нямам но дизела е супер успех
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2