Въпрос за пътуване до Гърция
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- IVAN_1
- Потребител
-
- Кара: нещо което другите само мечтаят
Въпрос за пътуване до Гърция
Колеги налага ми се да пътувам до Гърция, и искам да знам дали, ще ми правят проблем заради затъмнените стъкла на автомобила, и дали ще ми трябва пълномощно за колата защото се води на баща ми на името.Благодаря Предварително! 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Въпрос за пътуване до Гърция
Няма проблем за пълномощно, освен ако не стане ПТП / да не дава Господ /.
Зависи стъклата колко са затъмнени и кои са. На джипа ми са фабрично затъмнени задните и не съм имал проблеми, но не са ме спирали гръцки катаджии
Зависи стъклата колко са затъмнени и кои са. На джипа ми са фабрично затъмнени задните и не съм имал проблеми, но не са ме спирали гръцки катаджии

Един познат изгърмял 3000 Евра за радар детектор в багажника (неработещ разбира се)
Друг го отнесъл, щото заобиколил паркирана на улицата кола и така нарушил маркировката (а е трябвало да мине под или над паркираната кола)
Тия изчадия на природата могат за всичко да се заядат като видят БГ номер

Друг го отнесъл, щото заобиколил паркирана на улицата кола и така нарушил маркировката (а е трябвало да мине под или над паркираната кола)

Тия изчадия на природата могат за всичко да се заядат като видят БГ номер

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Едно от 26те неща които трябва да имаш наум за Гърция и трафика там е че:
"You must always keep in mind that you may be the only person on the road who actually took and passed a road test."
Цитирано от т.1 в този сайт -> http://www.athensguide.com/driving/gree ... -rules.htm
"You must always keep in mind that you may be the only person on the road who actually took and passed a road test."
Цитирано от т.1 в този сайт -> http://www.athensguide.com/driving/gree ... -rules.htm
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Стъклата ако не ти са затъмнени фабрично също ще имаш проблем. Глобата беше около 300 евро ли нещо такова. Тия са изруди! 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
научи спешно и следните изрази! спазвай ударенията,където е главна буква е ударение ,щото е важно....:
- Ела ,ре малАка... пу Исе.
-Асе ме на фИго ,ке ми му лес архИдиес.
-стархИдия му оти та грАфис.
-Ела на то фисАс ,Отан Исе тОсо анихтОс...!
- гамО ти панагИя су!
-Егине!
/ къде си бе ,куре !? къде одиш!?/
/остаи ме да си одим ,не ми говори глупости/
/през кура ми е ,че ще пишеш/
/ела да го духаш,щом си толко отворен/
/ти ева майката /
/стаа..../
и да ни пращаш картички от затвора.
иначе наистина не взимай антирадар или бъди готов да го смоташ в гащите си ако те спрат.имай впредвид ,че гледат на стъклото дали има стойка и дори следи от вакумчета от стойка и ако видат ще ти бръкнат и в гащите ,за да го намерат. не давай кинти ,а се прави на несретник и полуумрел от глад ,та евентуално да те пуснат.не спирай в градчетата на забранено или трета редица кола ! те могат, ти не! ще осъмнеш без номер и ще плащаш. ползвай изразите по-горе само в краен случай или ако вече си минал с една крачка в наша територия....ако са те одрали с глоби изчакай да се прибереш ,аресай си някой грък тука и го направи див и щастлив. оплачи се на приятел-полицай ако са те драли и го насъскай на гръцко да дере.....
общо взето тва е. и спазвай ограниченията.
- Ела ,ре малАка... пу Исе.
-Асе ме на фИго ,ке ми му лес архИдиес.
-стархИдия му оти та грАфис.
-Ела на то фисАс ,Отан Исе тОсо анихтОс...!
- гамО ти панагИя су!
-Егине!
/ къде си бе ,куре !? къде одиш!?/
/остаи ме да си одим ,не ми говори глупости/
/през кура ми е ,че ще пишеш/
/ела да го духаш,щом си толко отворен/
/ти ева майката /
/стаа..../
и да ни пращаш картички от затвора.

иначе наистина не взимай антирадар или бъди готов да го смоташ в гащите си ако те спрат.имай впредвид ,че гледат на стъклото дали има стойка и дори следи от вакумчета от стойка и ако видат ще ти бръкнат и в гащите ,за да го намерат. не давай кинти ,а се прави на несретник и полуумрел от глад ,та евентуално да те пуснат.не спирай в градчетата на забранено или трета редица кола ! те могат, ти не! ще осъмнеш без номер и ще плащаш. ползвай изразите по-горе само в краен случай или ако вече си минал с една крачка в наша територия....ако са те одрали с глоби изчакай да се прибереш ,аресай си някой грък тука и го направи див и щастлив. оплачи се на приятел-полицай ако са те драли и го насъскай на гръцко да дере.....
общо взето тва е. и спазвай ограниченията.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ivo_Borisov написа:Стъклата ако не ти са затъмнени фабрично също ще имаш проблем. Глобата беше около 300 евро ли нещо такова. Тия са изруди!
Добре ще е да уточниш кои стъкла, понеже много хора имат затъмнени задни странични и панорамно - и досега са нямали проблеми.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Питах през лятото български полицай дали са забранени тъмните стъкла в Гърция и той ми отговори: Да, на всички стъкла са забранени!
Преди това говорих с познат който е беше глобяван за тъмни стъкла към 300 евро някъде, не помня точно. Аз ходих юни месец до Кавала ама след това разбрах за глобите и не съм излизал с колата. Не ми се дават излишни пари. Добре ще е някой колега който живее в Гърция ни разясни дали са забранени или разрешени!
Преди това говорих с познат който е беше глобяван за тъмни стъкла към 300 евро някъде, не помня точно. Аз ходих юни месец до Кавала ама след това разбрах за глобите и не съм излизал с колата. Не ми се дават излишни пари. Добре ще е някой колега който живее в Гърция ни разясни дали са забранени или разрешени!

- Alpina_fanatic
-
-
Забранени са ! - Даже си пише в "Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας"
За справка - http://www.sefeaa.gr/downloads/2009/KOK.pdf

За справка - http://www.sefeaa.gr/downloads/2009/KOK.pdf

най интересното е, че има много коли техни със затъмнени всички стъкла 

www.bmwпрофесори-bg.net
- Alpina_fanatic
-
-
benzin написа:най интересното е, че има много коли техни със затъмнени всички стъкла
Аз не съм ги видял тези "многото коли"

Alpina_fanatic написа:benzin написа:най интересното е, че има много коли техни със затъмнени всички стъкла
Аз не съм ги видял тези "многото коли"Я кажи къде се подвизават да ида да хвърля едно око
подвизават се в...... Гърция, успех
www.bmwпрофесори-bg.net
- Alpina_fanatic
-
-
benzin написа:Alpina_fanatic написа:benzin написа:най интересното е, че има много коли техни със затъмнени всички стъкла
Аз не съм ги видял тези "многото коли"Я кажи къде се подвизават да ида да хвърля едно око
подвизават се в...... Гърция, успех
И аз там се подвизавам често

п.с.Благодаря за пожеланията

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Това лято няколко пъти бях на море и нямаше проблем със стъклата.
Знам и познати дето ходиха и пак са със затъмнени.
Просто споделям.
Знам и познати дето ходиха и пак са със затъмнени.
Просто споделям.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
То и аз ходих и нямаше пролблеми ама защото не ме спираха
Иначе не ми се дават пари и да ми свалят номера. Щом пише че са забранени очаквайте че точно с българи ще се заяждат най много! 

57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4