За образованието..отново.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

За образованието..отново.

Мнение от Slavi_m » 08 Апр 2011, 15:34

..но не в България.
От всички европейски страни харесах Германия,след Швейцария,но в последната е доста скъпо за живот.Интересуват ме контакти на всякакви 'агенций' ако се наричат така,които имат връзки с университети в Германия и работят пряко с тях.Ходих на място в 'Интеграл',но те предвид на очакванията ми са зачеркнали Германия тотално! :shock:
Става въпрос главно за уреждане на документите за кандидатстване,защото искам работата да се свърши 'професионално'.Предпочитам да се доверя на някои/й с опит точно в тази насока,отколкото да се лутам на база google и abv.bg mail.
Всякакви съвети и предложения са от полза,но търся главно контакт.Ако са 'от опит' ще е най-добре.
Предполагам темата ще бъде полезна не само на мен.

Аватар

Re: За образованието..отново.

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Апр 2011, 15:37

Slavi_m написа:..но не в България.

Защо ? Пернишкият университет бил квалитетен :yes:

п.с.Не се занимавай с фирми ами си действай сам! :winky:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Апр 2011, 15:44

другата седмица ще ти дам връзка със сина ми и може да си поговорите. той в момента е в някакъв университет по тяхна покана канят кандидатстуденти да ги зарибяват да учат там и всичко е на техни разноски...!
не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат. ;)
иначе от наште проучвания в германия е безплатно ,но не е престижно,в швейцария е адски, ама адски скъпо, във франция и англия е добре ,но скъпо, в белгия и дания е евтино, общо взето зависи какви специалности търсиш и езика ,който знаеш....

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Апр 2011, 15:48

SKISA написа:не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат. ;)

И не се нарича "някой", а "някого". :)
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Апр 2011, 15:50

err0r написа:

я ми състави изречението с "някого" на мястото на "някой"!!! :
"-Някой трябва да излезе и да смени гумите!"
:smoke: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Апр 2011, 15:53

http://www.darbi.eu/

Към тях се обърни. В "Интеграл" са доста...незаинтересовани към клиентите си принципно и правят всичко през просото.
В Германия не е баш безплатно, ами се плаща по 500 еуро на семестър, но пък те следят супер изкъсо дали посещаваш лекции, какви са ти резултатите и т.н т.е ако не учиш, изхвърчаш.

Дания ще стане доста престижна дестинация за образование, първо защото образованието е безплатно, второ животът там е добър.
В Англия дигат таксите, а съм сигурна, че ще има рестрикции към кредитите т.е мисля, че вече няма да е толкова лесно да ти дадат кредит за образование. :mhihi: , а и надали на някой ще му е кеф на 23-4 години да излезе с 10-20к задължения и то към държава ;) За мен тая държава е отвратителна, не знам как още седя там /не в момента де/, но ако знаех, че е такова никога не бих отишла :banghead:

В Швейцария наистина е скъпо, но пък ще ти е кеф да седиш там. Ако имаш възможност да си плащаш таксите, работа там се намира колкото да се издържаш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 08 Апр 2011, 16:06

SKISA написа:
err0r написа:

я ми състави изречението с "някого" на мястото на "някой"!!! :
"-Някой трябва да излезе и да смени гумите!"
:smoke: :winky:

Едното е в деятелен, а другото в страдателен залог.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 08 Апр 2011, 16:09

Викси,много силно включване,благодаря.

Скис..става въпрос за master,не за бакалавър ;) но не отказвам да си поговорим разбира се.Мен обаче Франция хич не ме привлича,както и Англия,(за втората даже е прилично++ скъпо)усещам ги нещата по-навреме от Викси :mhihi: За Дания бих се замислил...фаворитите обаче са ясни и съм ги написал.
Добавям и това че някои от университетите там (не 1 и 2) са топ 50 на Европа,така че покриват 'престиж'.

Пернишкият университет много ме привлича,но възможностите и умственият ми капацитет недостигат за там :(

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Апр 2011, 16:12

Slavi_m написа:.....става въпрос за master,не за бакалавър ;) ...:(

Master of Arts ? :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Апр 2011, 16:14

Мога да ти дам информация за Германия, аз самият съм завършил висшето си образование там. Образованието никога не е било абсолютно безплатно, просто преди таксите бяха от порядъка на 80-90 евро на семестър. Сега ги вдигнаха на 500-600, но все още има области, където си на старата такса. Поне така беше преди две години, когато аз завърших. Не се плаши, не те следят дали ходиш на лекции както е написала колежката. :) Даже напротив - имаш достатъчно свобода да си правиш сам програмата и да решаваш кои изпити през кой семестър да вземеш. Имаш възможност да работиш и да се издържаш сам. И както някой написа - не се занимавай с агенции, а си подготви всичко сам без да даваш пари за глупости. Никак не е сложно. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 08 Апр 2011, 16:22

dimodi,доста ще ми е полезно да те поразпитам за подробности :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 08 Апр 2011, 16:44

Slavi_m написа:dimodi,доста ще ми е полезно да те поразпитам за подробности :winky:

Няма проблем, питай каквото те интересува. Ако искаш и на лични. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 08 Апр 2011, 23:05

Какъв мастер искаш да правиш? В момента карам Мастер оф Сайънс по Софтуер Систем Енджинийринг. (мързи ме да превключвам латиницата :mhihi: :mhihi: :mhihi: )

Найдобре е сам да си оправиш документите, изобщо не е трудно, ама си изтървал сроковите за някои от университетите.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Апр 2011, 23:24

((:BuKcu:)) написа:За мен тая държава е отвратителна, не знам как още седя там /не в момента де/, но ако знаех, че е такова никога не бих отишла :banghead:

малко не по темата, но... аз лично мисля, че албиона е кенефа на европата (до колкото се води "европата")... мое си мнение де... аз толкова мизерна и едновремено скъпа друга държава в западната европа не знам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 08 Апр 2011, 23:53

По добре кандидатствай сам, без агенции. Незнам какво разбираш под професионално, но ти можеш да си подготвиш всичко сам. Най-добре се свържи с университетите по телефона и виж за изискванията им и разбира се за сроковете, защото ми се струва, че вече е твърде късно за есенния семестър.

Освен Дания, и в Швеция образованието е безплатно. Можеш и за там да провериш нещата. Разбира се има и друго нещо - щом си избрал Германия значи си наясно с немския. А ако решиш да идваш в Скандинавието можеш да учиш на английски и да се оправиш навсякъде с него, но все пак за престижна работа си трябва местния език.

А за какви специалности се интересуваш?

За мен Швейцария е рая, но разбира се парите...

п.п. Ако имаш някакви въпроси за Дания мога да се опитам да ти отговоря :)

Следваща

Назад към Извън Темата