За образованието..отново.
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За образованието..отново.
..но не в България.
От всички европейски страни харесах Германия,след Швейцария,но в последната е доста скъпо за живот.Интересуват ме контакти на всякакви 'агенций' ако се наричат така,които имат връзки с университети в Германия и работят пряко с тях.Ходих на място в 'Интеграл',но те предвид на очакванията ми са зачеркнали Германия тотално!
Става въпрос главно за уреждане на документите за кандидатстване,защото искам работата да се свърши 'професионално'.Предпочитам да се доверя на някои/й с опит точно в тази насока,отколкото да се лутам на база google и abv.bg mail.
Всякакви съвети и предложения са от полза,но търся главно контакт.Ако са 'от опит' ще е най-добре.
Предполагам темата ще бъде полезна не само на мен.
От всички европейски страни харесах Германия,след Швейцария,но в последната е доста скъпо за живот.Интересуват ме контакти на всякакви 'агенций' ако се наричат така,които имат връзки с университети в Германия и работят пряко с тях.Ходих на място в 'Интеграл',но те предвид на очакванията ми са зачеркнали Германия тотално!

Става въпрос главно за уреждане на документите за кандидатстване,защото искам работата да се свърши 'професионално'.Предпочитам да се доверя на някои/й с опит точно в тази насока,отколкото да се лутам на база google и abv.bg mail.
Всякакви съвети и предложения са от полза,но търся главно контакт.Ако са 'от опит' ще е най-добре.
Предполагам темата ще бъде полезна не само на мен.
- Alpina_fanatic
-
-
Re: За образованието..отново.
Slavi_m написа:..но не в България.
Защо ? Пернишкият университет бил квалитетен

п.с.Не се занимавай с фирми ами си действай сам!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
другата седмица ще ти дам връзка със сина ми и може да си поговорите. той в момента е в някакъв университет по тяхна покана канят кандидатстуденти да ги зарибяват да учат там и всичко е на техни разноски...!
не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат.
иначе от наште проучвания в германия е безплатно ,но не е престижно,в швейцария е адски, ама адски скъпо, във франция и англия е добре ,но скъпо, в белгия и дания е евтино, общо взето зависи какви специалности търсиш и езика ,който знаеш....
не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат.

иначе от наште проучвания в германия е безплатно ,но не е престижно,в швейцария е адски, ама адски скъпо, във франция и англия е добре ,но скъпо, в белгия и дания е евтино, общо взето зависи какви специалности търсиш и езика ,който знаеш....
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
SKISA написа:не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат.![]()
И не се нарича "някой", а "някого".

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
err0r написа:SKISA написа:не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат.![]()
я ми състави изречението с "някого" на мястото на "някой"!!! :
"-Някой трябва да излезе и да смени гумите!"

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
http://www.darbi.eu/
Към тях се обърни. В "Интеграл" са доста...незаинтересовани към клиентите си принципно и правят всичко през просото.
В Германия не е баш безплатно, ами се плаща по 500 еуро на семестър, но пък те следят супер изкъсо дали посещаваш лекции, какви са ти резултатите и т.н т.е ако не учиш, изхвърчаш.
Дания ще стане доста престижна дестинация за образование, първо защото образованието е безплатно, второ животът там е добър.
В Англия дигат таксите, а съм сигурна, че ще има рестрикции към кредитите т.е мисля, че вече няма да е толкова лесно да ти дадат кредит за образование.
, а и надали на някой ще му е кеф на 23-4 години да излезе с 10-20к задължения и то към държава
За мен тая държава е отвратителна, не знам как още седя там /не в момента де/, но ако знаех, че е такова никога не бих отишла
В Швейцария наистина е скъпо, но пък ще ти е кеф да седиш там. Ако имаш възможност да си плащаш таксите, работа там се намира колкото да се издържаш.
Към тях се обърни. В "Интеграл" са доста...незаинтересовани към клиентите си принципно и правят всичко през просото.
В Германия не е баш безплатно, ами се плаща по 500 еуро на семестър, но пък те следят супер изкъсо дали посещаваш лекции, какви са ти резултатите и т.н т.е ако не учиш, изхвърчаш.
Дания ще стане доста престижна дестинация за образование, първо защото образованието е безплатно, второ животът там е добър.
В Англия дигат таксите, а съм сигурна, че ще има рестрикции към кредитите т.е мисля, че вече няма да е толкова лесно да ти дадат кредит за образование.

В Швейцария наистина е скъпо, но пък ще ти е кеф да седиш там. Ако имаш възможност да си плащаш таксите, работа там се намира колкото да се издържаш.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
SKISA написа:err0r написа:SKISA написа:не се наричат "агенций"- "агенции" се наричат.![]()
я ми състави изречението с "някого" на мястото на "някой"!!! :
"-Някой трябва да излезе и да смени гумите!"
![]()
Едното е в деятелен, а другото в страдателен залог.
Викси,много силно включване,благодаря.
Скис..става въпрос за master,не за бакалавър
но не отказвам да си поговорим разбира се.Мен обаче Франция хич не ме привлича,както и Англия,(за втората даже е прилично++ скъпо)усещам ги нещата по-навреме от Викси
За Дания бих се замислил...фаворитите обаче са ясни и съм ги написал.
Добавям и това че някои от университетите там (не 1 и 2) са топ 50 на Европа,така че покриват 'престиж'.
Пернишкият университет много ме привлича,но възможностите и умственият ми капацитет недостигат за там
Скис..става въпрос за master,не за бакалавър

Добавям и това че някои от университетите там (не 1 и 2) са топ 50 на Европа,така че покриват 'престиж'.
Пернишкият университет много ме привлича,но възможностите и умственият ми капацитет недостигат за там

- Alpina_fanatic
-
-
Slavi_m написа:.....става въпрос за master,не за бакалавър...
Master of Arts ?

Мога да ти дам информация за Германия, аз самият съм завършил висшето си образование там. Образованието никога не е било абсолютно безплатно, просто преди таксите бяха от порядъка на 80-90 евро на семестър. Сега ги вдигнаха на 500-600, но все още има области, където си на старата такса. Поне така беше преди две години, когато аз завърших. Не се плаши, не те следят дали ходиш на лекции както е написала колежката.
Даже напротив - имаш достатъчно свобода да си правиш сам програмата и да решаваш кои изпити през кой семестър да вземеш. Имаш възможност да работиш и да се издържаш сам. И както някой написа - не се занимавай с агенции, а си подготви всичко сам без да даваш пари за глупости. Никак не е сложно. 

Slavi_m написа:dimodi,доста ще ми е полезно да те поразпитам за подробности
Няма проблем, питай каквото те интересува. Ако искаш и на лични.

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Какъв мастер искаш да правиш? В момента карам Мастер оф Сайънс по Софтуер Систем Енджинийринг. (мързи ме да превключвам латиницата
)
Найдобре е сам да си оправиш документите, изобщо не е трудно, ама си изтървал сроковите за някои от университетите.

Найдобре е сам да си оправиш документите, изобщо не е трудно, ама си изтървал сроковите за някои от университетите.
((:BuKcu:)) написа:За мен тая държава е отвратителна, не знам как още седя там /не в момента де/, но ако знаех, че е такова никога не бих отишла![]()
малко не по темата, но... аз лично мисля, че албиона е кенефа на европата (до колкото се води "европата")... мое си мнение де... аз толкова мизерна и едновремено скъпа друга държава в западната европа не знам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
По добре кандидатствай сам, без агенции. Незнам какво разбираш под професионално, но ти можеш да си подготвиш всичко сам. Най-добре се свържи с университетите по телефона и виж за изискванията им и разбира се за сроковете, защото ми се струва, че вече е твърде късно за есенния семестър.
Освен Дания, и в Швеция образованието е безплатно. Можеш и за там да провериш нещата. Разбира се има и друго нещо - щом си избрал Германия значи си наясно с немския. А ако решиш да идваш в Скандинавието можеш да учиш на английски и да се оправиш навсякъде с него, но все пак за престижна работа си трябва местния език.
А за какви специалности се интересуваш?
За мен Швейцария е рая, но разбира се парите...
п.п. Ако имаш някакви въпроси за Дания мога да се опитам да ти отговоря
Освен Дания, и в Швеция образованието е безплатно. Можеш и за там да провериш нещата. Разбира се има и друго нещо - щом си избрал Германия значи си наясно с немския. А ако решиш да идваш в Скандинавието можеш да учиш на английски и да се оправиш навсякъде с него, но все пак за престижна работа си трябва местния език.
А за какви специалности се интересуваш?
За мен Швейцария е рая, но разбира се парите...
п.п. Ако имаш някакви въпроси за Дания мога да се опитам да ти отговоря

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2