шерване на интеренет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

шерване на интеренет

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Окт 2005, 21:26

хора как мога да шерна нета си на още един комп без да давам още пари на интернет доставчика ми кзаха ми че с WINGATE става това ама аз немога да се оправа с нея :uups: та помагаите че ми е спешно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 29 Окт 2005, 21:41

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Окт 2005, 22:00

:yes: :yes: :yes: благодаря :D :D :ok:
ее то 2 лан карти ли се искат за 1 вия комп аз мисля че и с по една лан карта може виждал съм че става с WINGATE МА КАК с тава незнам :roll:
Последна промяна N.Mihaylovski на 29 Окт 2005, 22:07, променена общо 1 път
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 29 Окт 2005, 22:05

Екстра е така, тествано е, наистина е много удобно, е има някои недостатъци, но не са много, не можеш да ползваш Скайп и ICQ, ама се преживява.. 8)
И викни някой който разбира много от тия работи, че са едни настройки, едни инсталации... мани, мани.. :)

Успех! :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 29 Окт 2005, 22:25

Аз мога да ти настроя Уйнгейта. Не е много сложно. А ти как си представяш да шернеш интернет с 1 лан карта ми е много интересно...? :roll:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Окт 2005, 22:32

ми незнам аз не разбирам мислих си че и с една става ма уви нестава явно,аз имам ХЪБ чрез него нестава ли аз съм виждал и мисля,че ще стане :roll:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 29 Окт 2005, 22:51

Ако хъба, който свързва мрежата ви е при тебе опитай - този начин не ми е понятен. Много по-лесно е през твоя компютър да минава интернета, така хем ще можеш да ограничаваш скоростта, хем ще гледаш кой какво прави - абе пълен контрол.
Моя съвет е да избереш 2-рия вариант. И предлагам да шернеш нета или с Wingate, или без него - през уиндоуския шеринг.
Ако избереш варианта с Wingate ти ще трябва да инсталираш Wingate Server, а другите, към които ще отива нета Wingate Client - има ги в фрийтата. То това всъщност е една програма, но в началото на инсталацията избираш какво всъщност искаш да инсталираш. Не е кой знае колко голяма философия. После е въпрос на донастройване и всичко е перфект. По този начин шервах нет около половин година, но после махнах програмата. Тя каточали задръстваше интернета и го правеше по-бавен. Продължих да шервам прес Windows-кото шерване. И така нямаше проблеми.
Та имаш избор...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 29 Окт 2005, 23:37

alpina-ma6inata написа:... е има някои недостатъци, но не са много, не можеш да ползваш Скайп и ICQ, ама се преживява..

Няма невъзможни неща! :shock:
Всичко минава през wingate,дори аз лично играя онлаин

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 30 Окт 2005, 0:31

Е аз си взех един суитч и съм пей сърце ;) ама тоя нет, който ползваш сега трябва да се пусне и на другото айпи, с което е другият компютър, ама може да недоволстват или да се правят, че не знаят как става :)
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 30 Окт 2005, 6:19

шерна не е българска дума бе. то не е дума на никакъв език даже..

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :!:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 30 Окт 2005, 13:02

gyrate написа:шерна не е българска дума бе. то не е дума на никакъв език даже..

Хаха, окей май френд, сори за тоя шит!
Как да го кажем - споделям интернета ли? Много глупаво звучи - по-добре да си изполваш думата, която се явява като термин а не някакви бг измишльотини...
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 31 Окт 2005, 9:37

Scott написа:ми незнам аз не разбирам мислих си че и с една става ма уви нестава явно,аз имам ХЪБ чрез него нестава ли аз съм виждал и мисля,че ще стане :roll:

Става, става :) Прави каквото ти казвам и няма да сбъркаш :)
кабела на провайдъра във входа на хъба, кабели до двете машини(в случая са ти достатъчни по една ланкарта на машина), на едната машина оставяш АЙПИто, което ти е дал провайдъра. На същата машина инсталираш "PROXY+" (до три юзъра е фрее, за повече машини трябва да си го кракнеш), на другата слагаш настройките, които ги има описани в фелп файла(работи с тези дето са по дифолт). Има само два проблема: 1. опитно трябва да откриеш ИП дето не е активно в мрежата на провайдъра и да го сложиш него на втората машина и 2. понякога дава някакво съобщение за грешка (най-често при зареждане на PHP), решението е просто: в броузвачката си слагаш линк към админския панел и като ти забие (с форума става често) рестартваш проксито и си в бизнеса. (Може да го рестартнеш и от машината, на която е инсталнато, но идеята е да не се разхождаш до нея.)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 31 Окт 2005, 10:38

err0r написа:
gyrate написа:шерна не е българска дума бе. то не е дума на никакъв език даже..

Хаха, окей май френд, сори за тоя шит!
Как да го кажем - споделям интернета ли? Много глупаво звучи - по-добре да си изполваш думата, която се явява като термин а не някакви бг измишльотини...

then just type it out proper, you aren't impressing anyone.

писна ми всеки да сере върху българският навсякъде. нещата които вече се пишат в официалните медии минаха граници но както виждам то си има причина за това.

споделям изобщо няма нищо общо бре.. ти на "даскало" ходил ли си? я вземи един речник и пoтърси споделям..

деление е най близката дума за която аз се сещам. и ето: "как да си делим интернета"

имайте малко уважение за езика.. честит понеделник. :confused:

обратно към темата. не ти трябва proxy ако си вземеш един router. той си го прави за теб. иначе, ако бутнеш прост hub то всяко PC ще се опитва да тегли нов IP от доставчика което няма да стане...

hub/switch седят на вътрешната мрежа, така че машините на тях теглят адреси от DNS машината, а не от главната мрежа за интернет.

то си може и с proxy ама си е кофти работа. не ти го препоръчвам. минах през тези за 2 години и няма да се върна обратно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

RE:

Мнение от turboto » 31 Окт 2005, 10:49

Ако случайно си с XP Pro :-) става и без да инсталираш нищо допълнително (доинсталираш си IIS-а той си е част от XP-то), но аз така и не разбрах имаш ли последно hub/switch или не?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 31 Окт 2005, 12:16

TheBoss написа:
Scott написа:ми незнам аз не разбирам мислих си че и с една става ма уви нестава явно,аз имам ХЪБ чрез него нестава ли аз съм виждал и мисля,че ще стане :roll:

... 1. опитно трябва да откриеш ИП дето не е активно в мрежата на провайдъра и да го сложиш него на втората машина и ...

Най-добре за да не се меша в мрежата на провайдъра и така е по-малко вероятно да го усетят, е да си сложи на ПЦ-то, което ще се води 'сървър', освен IP-to което ти дава доставчика и второ IP (secondary IP address/alias) от някаква друга мрежа например 192.168.69.1 (със събнет маск 255.255.255.0 ти върши работа ;) ). А на компютъра който ще е клиент си слагаш по нормалния начин само 192.168.69.2 (пак със събнет маск 255.255.255.0) и другите неща са си същите..

тва при положение че имаш switch
secondary IP адреси на XP се слагат от properties на connection-а -> TCP/IP -> advanced и най-отгоре бутона add и си пишеш IP address-a и събнет маск-а
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Следваща

Назад към Извън Темата