Къде да правя каско?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Къде да правя каско?

Мнение от zzuzi » 03 Май 2011, 0:47

Та мисля да правя каско на е30ката и се чудя при кои да ходя.ГОто ми е в Лев Инс,но няма голямо значение.Кои плащат добре и не се дръвчат,защото смятам да не пропускам и драскотина?И горе долу колко може да е цифрата на година за такава кола?
п.п.Потърсих из форума и имаше 1-2 теми по въпроса,но бяха ограничени до избор между 2-3 компании и се питаше за доста по-нови коли.
Изображение Изображение

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Re: Къде да правя каско?

Мнение от e 46 maniq » 03 Май 2011, 0:51

INTERAMERICAN-аз съм доволен :P
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW

Мнение от BlueSkyUnder » 03 Май 2011, 1:18

Колега, В повечето ЗК основно значение ще има марка, модел, година на производство , стойност, премия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Май 2011, 1:29

Където и да го правиш си прочети много внимателно общите условия и се запознай подробно с термините "подзастраховане" и "надзастраховане" ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 03 Май 2011, 9:31

където имаш познати :idea:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 03 Май 2011, 9:33

Дженерали плащат добре, но сега съм в Армеец :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 03 Май 2011, 9:45

За тая стара кола кадето и да идеш ще ти се смеят и трудно ще намериш застраховател който да ти плати коректно. В повечето компаний минималния праг на застрахователна премия е 300-400лв, в Армеец е 300лв. В Алианц не ходи защото там ще ти кажат поне 400лв, а ще ти я оценят на 1000лв, казвам ти го на 100%, политикататам е такава да "гони" колите преди 2001г.
Моята кола е 92г и е в Лев Инс и за сега съм доволен, минималната премия е 250лв, толкова плащам и аз /предполагам и за тебе ще е толкова/. Съветвам те да идеш там. За по-нова и скъпа кола може би не е най-удачния варинат, но за такива коли е добър компромис цена/полза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Май 2011, 9:54

Всичките са едни и същи нещастници, има ли начин да не платят ще го направят задължително.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 03 Май 2011, 10:06

bum_bum написа:Всичките са едни и същи нещастници, има ли начин да не платят ще го направят задължително.

То тогава по добре да не си застраховаме колите! :evil: :evil: .

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 03 Май 2011, 10:23

Krasimir19 написа:
bum_bum написа:Всичките са едни и същи нещастници, има ли начин да не платят ще го направят задължително.

Да ви кажа колеги, за стари коли именно това е решението. Къде е кирията за кола с оценка 1500лв пр. да набиеш 300лв за премия по каско :dummy: . За по нови и скъпи коли не говорим- там без каско си е самоубийство. А иначе колегата ако е решил да си я застрахова е30ката- няма лошо, обаче моят съвет е да гледа много внимателно условията на дадената компания и каква премия ще му ударят, и не на последно място- ако имаш човек който да ти е ,,гръб,, в компанията е най-добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 03 Май 2011, 10:34

dbanchev написа:
Krasimir19 написа:

Да ви кажа колеги, за стари коли именно това е решението. Къде е кирията за кола с оценка 1500лв пр. да набиеш 300лв за премия по каско :dummy: . За по нови и скъпи коли не говорим- там без каско си е самоубийство. А иначе колегата ако е решил да си я застрахова е30ката- няма лошо, обаче моят съвет е да гледа много внимателно условията на дадената компания и каква премия ще му ударят, и не на последно място- ако имаш човек който да ти е ,,гръб,, в компанията е най-добре.

При такова положение това е решението. При мен колата е оценена на 3000лв и плащам 218лв /с отстъпката/, което е приемливо, но падне ли с 5-600лв застрахователната стойност, смисъла се губи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Май 2011, 10:36

В никакъв случай в лев инс,ама в никакъв случай-се едно ако се случи нещо-нямаш каско!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Naskosf » 03 Май 2011, 11:56

И аз като теб се чудих къде и приятели ми препоръчаха да направя каското в Армеец. Мога да кажа, че съм доволен, след като ми изплатиха вече две щети и то добре.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 03 Май 2011, 13:28

vankatagsi написа:За тая стара кола кадето и да идеш ще ти се смеят и трудно ще намериш застраховател който да ти плати коректно. В повечето компаний минималния праг на застрахователна премия е 300-400лв, в Армеец е 300лв. В Алианц не ходи защото там ще ти кажат поне 400лв, а ще ти я оценят на 1000лв, казвам ти го на 100%, политикататам е такава да "гони" колите преди 2001г.
Моята кола е 92г и е в Лев Инс и за сега съм доволен, минималната премия е 250лв, толкова плащам и аз /предполагам и за тебе ще е толкова/. Съветвам те да идеш там. За по-нова и скъпа кола може би не е най-удачния варинат, но за такива коли е добър компромис цена/полза.

1. Точно в Лев Инс и нивата на село няма да си застраховам...
2. Как точно разбра каква е политиката на Алианц, при положение че са единствената ЗК, която ти предлага сервиз до 16лв/ч.ч. (БЕЗ ДДС), независимо автомобила дали е на 5 или на 25год.?

Всеки изказва мнение, но на базата на какво?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW

Мнение от BlueSkyUnder » 03 Май 2011, 17:03

Е.Димитров написа:В никакъв случай в лев инс,ама в никакъв случай-се едно ако се случи нещо-нямаш каско!!!

Добре де ми аз като съм застраховал 20 коли в Лев Инс и досега всички възникнали проблеми за разрешавани. Ето застраховах там Каптива в гаранция, последва челн ..колата я взеха директно в София Ауто и я направиха, Е90, 3 пъти ходи за щети, правят си я, дават оборотна кола Lexus, единствените затруднения са с по-старите коли, където е голям % на овехтяване и никой не иска да разбере, че за кола на 15 години няма как да ти платят сервиз като за кола на 3 защото ти не застраховаш новити части а стари, овехтени..... Аз мога да кажа същото за ДЗИ, Армеец и Виктория! Колите ми са били там и никъде не са ми дали достатчно пари, че да отремонтирам. Единствено Виктория по регресна щета ми вкараха колата в доверен сервиз но после една скоба ми потроши генерацията и някой др неща за което ми изписаха 20 лв труд.

Следваща

Назад към Извън Темата