Проблем с рутер и wireless интернет
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Здравейте,
с рутер D-Link DI-524 съм. Проблемът е следния - има компютър с wireless флашка, компютър с кабел директно в рутера и лаптоп, който взима нет пак през wireless. Този с флашката няма почти никакъв нет, когато е пуснат лаптопа. Когато е изгасен и работят само 2та настолни няма никакъв проблем. Като се пусне лаптопа проблемът се появява само при компа с флашката, а при този с кабела пак всичко си е ОК.
Моля, помощ!
с рутер D-Link DI-524 съм. Проблемът е следния - има компютър с wireless флашка, компютър с кабел директно в рутера и лаптоп, който взима нет пак през wireless. Този с флашката няма почти никакъв нет, когато е пуснат лаптопа. Когато е изгасен и работят само 2та настолни няма никакъв проблем. Като се пусне лаптопа проблемът се появява само при компа с флашката, а при този с кабела пак всичко си е ОК.
Моля, помощ!
- FreeSpirit
- Потребител
-
Re: Проблем с рутер и wireless интернет
Двата компа (лаптопа и този с USB WiFi) може да си пречат само ако ползват един и същ IP номер. Как са им мрежовите настройки? Динамично ли си вземат IP от рутера или имат статични?
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
В настройките на лан картите на тези 2 компютъра няма нищо записано, както и в настройките на wireless адаптерите им. Взимат си динамично IPта от рутера.
П.С. Сега си направих експерименти
1. Лаптопа дори като е с кабел компа с флашка няма нет почти изобщо.
2. Сега сложих компа с флашка да е директно с кабел, пуснах лаптопа на wireless и си сложих флашката на компа, който до сега беше с кабел и на всички имаше нет!!! Но това решение не ме грее за жалост
2. Сега сложих компа с флашка да е директно с кабел, пуснах лаптопа на wireless и си сложих флашката на компа, който до сега беше с кабел и на всички имаше нет!!! Но това решение не ме грее за жалост

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
я задай на всеки МАК адрес да получава винаги едно и също ИП от рутера...
аз съм със същият рутер и грижи нямам дори и при 3 устройства вързани през Wi-Fi... ако трябва нещо да обяснявам казвай- ще обяснявам с картинки при нужда...
аз съм със същият рутер и грижи нямам дори и при 3 устройства вързани през Wi-Fi... ако трябва нещо да обяснявам казвай- ще обяснявам с картинки при нужда...
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
Нова информация - при пуснат лаптоп и дори не съм влязал в някакъв акаунт, т.е. няма логнат акаунт, нет-а на компа с флашка изчезва мигновено!
- FreeSpirit
- Потребител
-
пусни двата компа едновременно и погледни какви IP адреси са си взели. Дали са различни?
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Флашката я забравяш и си взимаш една PCI карта с антенка
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
weedminer написа:В настройките на лан картите на тези 2 компютъра няма нищо записано, както и в настройките на wireless адаптерите им. Взимат си динамично IPта от рутера.
Значи така, както го обясняваш за мен възможните проблеми са 2:
1:USB порта на първоначалния комп с флашка е прецакан или изобщо всички портове са прецакани. Ако не си пробвал всички портове изреди ги един по един да видиш.
2.Драйвери на флашката на първия комп - махни ги, ресни един път и ги сложи пак и пак ресни ако иска. Ако си със уин 7 виж намери драйвери специално за седмица(или виста едно и също ще са, само да не е за ХР)

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Влез в BIOS и турни usb тата на 1.0, а не на 2.0 да видиш к'во стаа 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Хплод, той е написал, че като изключи лаптопа и ПЦто с флашка бачка.
Това ми прилича на някакъв конфликт между флашката и лаптопа или някакви настройки по дефолт да го забраняват.
При разместване на нещата нета се появява на всички.
Интересен проблем
Това ми прилича на някакъв конфликт между флашката и лаптопа или някакви настройки по дефолт да го забраняват.
При разместване на нещата нета се появява на всички.
Интересен проблем

weedminer написа:... Лаптопа дори като е с кабел компа с флашка няма нет почти изобщо....
Колега много странна е дефиницията "почти изобщо" ....
Ако съм разбрал правилно искаш да има нет "съвсем изобщо"

1. Не става ясно дали се вързваш по Wi-Fi с локалната мрежа и нямаш интернет или нямаш достъп въобще до мрежата?
2. LAN връзката няма нищо общо в случая (освен адресирането от DHCP) и за това най-добре му задай фиксиран (статичен) адрес - и без това се предполага че е непрекъснато свързан.
3. Задай фиксиран адрес и на втория десктоп (предполага се че и него не го местиш а просто нямаш кабел до рутъра или си делите интернета с комшията/комшийката

4. Провери DEFAULT GATEWAY е зададен коректно (адреса на рутъра) или си повторил IP-то дадено от провайдъра
5. Провери какъв е началния IP-адрес който дава DHCP-то (трябва да е с поне 1 след адреса на рутъра и да е от същата мрежа) и броя адреси, които раздава (макс. брой компютри, които могат да се вържат едновременно)
6. Провери дали не филтрираш достъпа по MAC-адрес или IP-адрес (ако е статичен)
6. Провери типа на криптирането и дали се поддържа от всички Wi-Fi адаптери, както и паролите ако си задал такива ....
Настройките на вътрешната мрежа трябва да изглеждат подобно на това:
DNS: Auto Settings
Local IP: 192.168.001.001
SBM: 255.255.255.000
GW: 192.168.001.001
DHCP
Starting IP: 192.168.001.004 ***
SBM: 255.255.255.000
Относно настройките за начален IP-адрес, 2 и 3 ги остави за десктопите - фиксирани и при това положение лаптопа ще вземе първия даден по DHCP - 4.
Броя на възможните адреси ги направи поне на 3 (все пак може да включиш и още някой клиент по Wi-Fi)
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
tsb_bg, мисля, че той не е наясно с нищо и малко обяснението е никакво.
Но е написал, че като е разменил местата и нета се появил.
След това като пусне лап-а и нета на флашката изчезва.
Дори и да зададе статични ИП-та това какво ще промени?
Аз не виждам никакво логично обяснение това да се случва , дори да има проблем в ип-та,гетове и други.
Най-малко нямаше да бачка нета като ги е разменил.
Нещо се бута като пусне лап-а и флашката на въпросното пц.
Или по скоро настройките в него се бутат с лап-а.
След като по кабела си имат, а флашката е на другото пц.
Чакам края на досиетата Х
Но е написал, че като е разменил местата и нета се появил.
След това като пусне лап-а и нета на флашката изчезва.
Дори и да зададе статични ИП-та това какво ще промени?
Аз не виждам никакво логично обяснение това да се случва , дори да има проблем в ип-та,гетове и други.
Най-малко нямаше да бачка нета като ги е разменил.
Нещо се бута като пусне лап-а и флашката на въпросното пц.
Или по скоро настройките в него се бутат с лап-а.
След като по кабела си имат, а флашката е на другото пц.
Чакам края на досиетата Х

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Направи един лек дизейбъл на уайърлесс-а на лаптопа и пробвай пак. Може да се бият за честота 

- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
има някакъв конфликт между лаптопа и пц-то с флашката. Аз имах същия рутер и ако някой си пуснеше лаптопа близо до рутера нета на всички прекъсва. Много кофти беше така наще като си пуснеха лаптопите в хола където е рутера си имат нет обаче на мен ми спираше нета в стаята. Не знам как се оправя обаче го махнах тоя модем и си взех от бтк безжичен обаче и той е малко прецакан нещо много често ми спира нета и трябва да го ресвам..няма оправия
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Ми да вземе да пробва тогава да изреди каналите на рутера. Аз вкъщи съм на 6-ти и няма грижи с 3 клиента безжични. За България каналите мисля, че бяха 6 и 7 ако не се лъжа, но ако не става с тях пробвай ги всички отначало, може да си в ебати облъчения район знам ли.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2