Въпрос за прехвърляне?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Въпрос за прехвърляне?
Значи става дума за префърлена кола при нотариус на името на новия сабственик.Та въпроса ми е: казаха че има две седмици в които трябва да се отиде в кат и да се направят новите регистрации и нов талон.Но до 3-4месеца няма да стане то има ли няква глоба за закъснението 

Последна промяна krika на 18 Ное 2005, 16:42, променена общо 1 път
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
ре
Има глоба, но не е голяма! Съставя ти се АКТ за 20лв., обикновенно! По-големия проблем е да я регистрираш в данъчното навреме, че после м***та си е е**ло!!!
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
Re: Въпрос за префърляне?
krika написа:Значи става дума за префърлена кола при нотариус на името на новия сабственик.Та въпроса ми е: казаха че има две седмици в които трябва да се отиде в кат и да се направят новите регистрации и нов талон.Но до 3-4месеца няма да стане то има ли няква глоба за закъснението
В КАТ е така,а в данъчното до 2 месеца трябва да е регестрираш
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
И аз така карам, но вече 9-ти месец
Колко лева са глобите в данъчното и как ги начисляват на месец, или след като мине срока и това е

Колко лева са глобите в данъчното и как ги начисляват на месец, или след като мине срока и това е

- gego_n
- младши ентусиаст
-
- Кара: бавно
- Детайли за колата: нищо особено
Преди време закъснях с регистрацията на една е34 в данъчното с 6 месеца да подам регистрацията по чл.54 от ДПК / при допустими два месеца / . Имах уважителни причини
за това и глобата ми беше 30 лева . Глобата се определя в зависимост от причините за закъснението и от самия период от време на закъснение , зависят като размер от това на какъв амин са юриста и началника /приподписващ наказанието / на самото Данъчно подразделение .
Що се отнася до пререгистрацията в КАТ , наскоро посъветвах приятел купил кола и почнал веднага ремонт по нея да поиска от КАТ удължаване срока за предприемане на прарагистрация , като за целта пуска молба и води техник - представител на КАТ на место при колата , хвана декиш с вде такива продължения и без налагани глоби.
Друг за закъснение 6 месеца плати символичните 20 лв в КАТ !

Що се отнася до пререгистрацията в КАТ , наскоро посъветвах приятел купил кола и почнал веднага ремонт по нея да поиска от КАТ удължаване срока за предприемане на прарагистрация , като за целта пуска молба и води техник - представител на КАТ на место при колата , хвана декиш с вде такива продължения и без налагани глоби.

Друг за закъснение 6 месеца плати символичните 20 лв в КАТ !
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
Еми и аз карам със договор, ама несъм я прехвърлял. Трябваше тва да стане февруари миналата година
Говорих с един авер от КАТ, и той ме посъветва като реша да я прехвърлям, да се срешна с предишния собственик и да ми я прехвърли пак..........абе същия договор кат стария, само с нова дата. Така излизало по - евтино от глобата
А тва, че не е регистрирана в данъчното..........пак не е проблем, щот си плащаш по банков път 20-тина лева в студентска община, и си минаваш кат с тея документи
Псле требе да си луд да търчиш у данъчното да я регистрираш
Аз за 6 години 1 лев данък не съм платил
, а съм карал (купил/продал) 3-4 коли от как имам книжка 

Говорих с един авер от КАТ, и той ме посъветва като реша да я прехвърлям, да се срешна с предишния собственик и да ми я прехвърли пак..........абе същия договор кат стария, само с нова дата. Така излизало по - евтино от глобата

А тва, че не е регистрирана в данъчното..........пак не е проблем, щот си плащаш по банков път 20-тина лева в студентска община, и си минаваш кат с тея документи

Псле требе да си луд да търчиш у данъчното да я регистрираш

Аз за 6 години 1 лев данък не съм платил

- gego_n
- младши ентусиаст
-
aleko написа:споко никой в данъчното няма да ти обърне внимание,че така караш колата кофти става ако тръгнеш да я продаваш
Би могло да стане така ако бившия собственик не представи договора за покупко-продажба на МПС-то в данъчното за отчисляване на същото от негово име или при това са задремали данъчните , иначе как ще стане ......... ?
Другия момент е , че ще искат документ за платен данък , а плащане без нова данъчна регистрация няма как да стане , респективно и даване на квитанция за платен данък . Това води по-късно и до затруднения при минаване на ГТП .
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
GEGO_N написа:aleko написа:споко никой в данъчното няма да ти обърне внимание,че така караш колата кофти става ако тръгнеш да я продаваш
Би могло да стане така ако бившия собственик не представи договора за покупко-продажба на МПС-то в данъчното за отчисляване на същото от негово име или при това са задремали данъчните , иначе как ще стане ......... ?
Другия момент е , че ще искат документ за платен данък , а плащане без нова данъчна регистрация няма как да стане , респективно и даване на квитанция за платен данък . Това води по-късно и до затруднения при минаване на ГТП .
Като отдеш у КАТ, отиваш при некой от тея дет кибичат пред масички със пишещи машини

Преди един месец така си прехвърлих ДЕДРА-та, на новия й собсетвник без никъф проблем и без да са чували за нея от данъчното, а я карах 4 години

- gego_n
- младши ентусиаст
-
Valio23 написа:GEGO_N написа:aleko написа:споко никой в данъчното няма да ти обърне внимание,че така караш колата кофти става ако тръгнеш да я продаваш
Като отдеш у КАТ, отиваш при некой от тея дет кибичат пред масички със пишещи машинии му казваш къв ти е случая.........даваш 20 кинта, и те ти носят бележка (НЕ ФАЛШИВА), за платен данък в студетска община по баков път
Абсолютно оргинален докумет. Просто тва е вратичка в закона и светнатите я използват
![]()
Преди един месец така си прехвърлих ДЕДРА-та, на новия й собсетвник без никъф проблем и без да са чували за нея от данъчното, а я карах 4 години
Съгласен съм с тебе , има доста начини и вратички , но по темата - крика пита и се опитваме да му отговориме за нещата като общ случай.
Но ти сам спомена - не са и чували в данъчното........

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Крик, проблемът ти е като те спрат катаджиите и почнат да се заяждат. По принцип вече не е нужно да имаш пълномощно за да управляваш чужд автомобил. Така че можеш спокойно да им казваш да се справят със българското законодателство. Пълномощно обаче ти трябва за да ти важат ГО и Каското. Във всяка полица пише, че важи само, ако МПС е управлявано от собственика или упълномощени от него лица. Та моя съвет е следния: пази си договора за покупко-продажба за да не стане после фал, идете до някой нотариус и направете пълномощно(струва 5-6 лв. не помня точно), че можеш да правиш всичко с тази кола, вкл. да я продаваш (в случая ще си я продадеш на себе си след 3-4 месеца), а когато решиш да я оправяш документално ще се набуташ още един път за договор(гадно, но няма друг начин). Плащането на данък може и сам да си го направиш, не е необходимо да пълниш гушите на мошениците. От Инет намираш всички данни на ТДА по местодомуване на МПС-банков код, БИН и т.н. и после отиваш в някоя банка (Бакна ДЗИ работи направо с ГДА) и превеждаш колкото ти сърце позволи 

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Интересно ми беше в кат кво ще стане ма щом с 20кинта минаваш начи няма проблем
Па за данъчното сега се сещам че за Е36цата не съм ходил въобще да казвам че я имам..........и ся кво
За Е30ката си направих сичка ток ма кат зимах и20то нещо ме грабна живота и забравих....ше ме клатят ли много че въобще не съм ходил щото в тоя случай май няма да стане с плащане по банков път 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- gego_n
- младши ентусиаст
-
TheBoss написа:Крик, проблемът ти е като те спрат катаджиите и почнат да се заяждат. По принцип вече не е нужно да имаш пълномощно за да управляваш чужд автомобил. Така че можеш спокойно да им казваш да се справят със българското законодателство. Пълномощно обаче ти трябва за да ти важат ГО и Каското. Във всяка полица пише, че важи само, ако МПС е управлявано от собственика или упълномощени от него лица. Та моя съвет е следния: пази си договора за покупко-продажба за да не стане после фал, идете до някой нотариус и направете пълномощно(струва 5-6 лв. не помня точно), че можеш да правиш всичко с тази кола, вкл. да я продаваш (в случая ще си я продадеш на себе си след 3-4 месеца), а когато решиш да я оправяш документално ще се набуташ още един път за договор(гадно, но няма друг начин). Плащането на данък може и сам да си го направиш, не е необходимо да пълниш гушите на мошениците. От Инет намираш всички данни на ТДА по местодомуване на МПС-банков код, БИН и т.н. и после отиваш в някоя банка (Бакна ДЗИ работи направо с ГДА) и превеждаш колкото ти сърце позволи

БОССА е прав с пълномощното, в случай , че не си я регистрирал в КАТ , като изрично се отбележи в пълномощното , че имаш пълното право да се разпореждащ вещно с колата дори да я продаваш сам на себе си . Преди време продадох по този начин кола на съпругата ми

С данъчното в моя случай минах по начина дето посочих , но в твоя случай , мисля , че ще трябва да провериш и евентуално да търсиш "вратички" ако се наложи .
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Абе и пълномощното е малко кофти, защото важи само до края на календарната година, в която е издадено. Това е заради ония тъпи декларации, че собственикът не дължи данъци по смисъла на незнам си кой член. Ако го направиш сега, ще ти трябва ново след 1.1.догодина.
It's not who You are, it's who You know...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2