инавалид?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
Мечтае да кара: E30 M5 :)

инавалид?

Мнение от BMWIKTOR » 18 Ное 2005, 19:22

моита кола е на инвалид!!!искам да я прехвурля ама маи инвалида е починал (ЕГН 07...........!!!!!)няма ли начин някои нотариус да драсне договор вместо бабата и да не се занимавам!?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD
Мечтае да кара: самолет

Мнение от 2COOL » 18 Ное 2005, 19:41

Допреди седмица можеше и да стане, но сега много се разсмърдя с тея нотариуси и всички са наплашени, по добре задръж малко. А като умре инвалида е лошо, защото трябва да платиш всички митнически сборове и налози, освен това всякакви договори и пълномощни които си имал от него вече нямат сила.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 18 Ное 2005, 19:47

Ако имаш нотариално заверено пълномощно нямаш проблем,кара6 колата докато изтечат 3 те години и продаваш без проблеми.
Ако нямаш - лошо,трябва да се разбереш с наследниците,дали нямат някакви апетити към колата ти и да изчакаш докато минат 3те години от копуването и тогава те могат да я продадат от твое име без да се плаща мито.
Само ми е чудно как IS-ка е вкарана на ивалид?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWIKTOR » 18 Ное 2005, 21:29

ами това е било преди 5 години!сега всичко е изтекло а имам генерално пълномощно с печт от нотариус и всичко си е редовно!в краина сметка да търся инавалида или наследници и да ми я продадат с договор за покупко продажба?даваите съвети че си е е...ло мамата :help: :( :uups: :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 18 Ное 2005, 21:55

Значи като решиш да я продаваш отивате с копувача при нотариус, с пълномощното и му я прехвърляте

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWIKTOR » 18 Ное 2005, 22:00

значи аз колата я искам на мое име!сега имам пълномощно а ми трябва договор за покупко продажба?с пълномощното не мога да я прехвурлям а мога само формално да я продам!аз питам няма ли начин без да ходя до инвалида да ми се направи договор и уж да се подпише онвалида и да си я прехвурля в кат?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 18 Ное 2005, 22:09

Ако в пълномощното си упълномощен да я продаваш от името на инвалида,можеш да си я прехвърлиш на които искаш.Аз съм копувал кола от човек с пълномощно и нямах проблем с нотариуси или регистриране в КАТ,без дори да съм виждал истинския собственик

Назад към Извън Темата