Шок! Осъдиха Мануела Горсова да плати 21000 лв. на максим!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Шок! Осъдиха Мануела Горсова да плати 21000 лв. на максим!!!

Мнение от Демирев » 14 Юни 2011, 15:05

Състав на Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки „Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв. След проточилото се - многократно отлагано - близо две години дело, председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определя иска като неоснователен и недоказан. Заедно с това Мануела, която тежко пострада при пътния инцидент край Ропотамо, е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи. Припомняме, исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.

Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.

Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения.

Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".

Юристи, пожелали анонимност, коментират съдебното решение като „пълна правна перверзия с гражданското право". Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му. Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и застрахователната компания.

Семейството твърдо е решено да обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние, предвид ежедневните скъпоструващи грижи за Мануела. Единствено финансовата помощ на техни приятели позволява тя да получава задължителните за състоянието й медицински и рехабилитационни манипулации.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар

Re: Шок! Осъдиха Мануела Горсова да плати 21000 лв. на максим!!!

Мнение от stefanoff » 14 Юни 2011, 15:20

Всъщност, не да ги плати на максим, а да плати разноските по делото ;) А до там се е стигнало според мен, не заради корумпираната ни съдебна система, а заради некадърни адвокати ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 14 Юни 2011, 15:44

Наистина без думи... :censored:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 14 Юни 2011, 15:51

И после искаме справедлив съд.. България страната на абсурдите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 14 Юни 2011, 15:54

...ще бъде много гнусно ако Ставийски наистина вземе парите!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 14 Юни 2011, 16:03

Оф, четете малко преди да пускате теми с подвеждащи заглавия, бе - РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО - не са за Ставийски парите :!: Освен това и не е крайна инстанция :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 14 Юни 2011, 16:10

СМЪРТ за тоя руски педал!!!

:censored: :ranting:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 14 Юни 2011, 16:25

Съществуват още инстанции, респективно и още възможности за обжалване, така че не бива да се заблуждаваме, че това е крайното решение на делото. Мисля, че темата е със заглавие, което леко подвежда и провокира тълкуване в по-различен смисъл.
Относно постановеното решение, мнението ми е че е неправилно. Най-вероятно следващата инстанция ще го отмени и съдебните разноски няма да бъдат заплатени от потърпевшата от инцидента.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 14 Юни 2011, 16:31

Maverick_VS написа:Оф, четете малко преди да пускате теми с подвеждащи заглавия, бе - РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО - не са за Ставийски парите :!: Освен това и не е крайна инстанция :winky:

Колега, нестава дума за това дали са РАЗНОСКИ по делото, или са за Ставийски..., а става въпрос за самото Решение на съда!
Мисля, че решението е позорно за нашата правосъдна система!!! :banghead:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 14 Юни 2011, 16:38

Максим Стависки е нещастник и го показа с липсата на каквато и да е съпричастност.
Но има Господ и той гледа и рано или късно всичко ти се връща.
За съжаление живеем в "уникална" държава с липса на всякъква справеливост и законова уредба. :( :( :(

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 14 Юни 2011, 16:39

made in bulgaria :kuku:

Боклуци, не ги е срам, тоз долен руски пердашко осакати момичето и кво, той навънка, тя осакатена че и да плаща.....дае***, мръсните им боклуци :evil: . Това само тука го има.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Юни 2011, 17:04

пропуснете ги тея коментари за Ставийски- че сте прави- прави сте, а и аз съм съгласен с вас, но не е там въпроса...

да го погледнем леко отстрани;
заведено е дело за нанесени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди за 190 бона- толкова е струвало лечението в Израел и за тази сума пари се отнася иска... Макар да звучи грозно съда е отсъдил правилно, лечението е платено от дарителските сметки, тоест родителите не са давали свои средства- къде видяхте ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ касаещи лечението в Израел :?: Проблемът не е съда, корупцията или к'вото друго решите- проблемът е в адвокатите на семейството които са подали съответният иск... не става да решиш, че делото е автоматично спечелено щото Ставийски е виновен и да пуснеш няк'ъв иск за пари- виновен е едно, взимане на пари от застрахователя е съвсем друго :roll: А застрахователя разбира се ще се хване и за сламката за да НЕ плати дори и стотинка, а онея са им оставили направо спасителна лодка с оборудването...
Аз едно просто гражданско дело (за дребни суми) съм водил и адвоката ми 3 пъти поне променя иска за да няма и запетайка заради която съда да се хване и да отсъди в моя вреда...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Юни 2011, 17:22

ms написа:пропуснете ги тея коментари за Ставийски- че сте прави- прави сте, а и аз съм съгласен с вас, но не е там въпроса...

да го погледнем леко отстрани;
заведено е дело за нанесени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди за 190 бона- толкова е струвало лечението в Израел и за тази сума пари се отнася иска... Макар да звучи грозно съда е отсъдил правилно, лечението е платено от дарителските сметки, тоест родителите не са давали свои средства- къде видяхте ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ касаещи лечението в Израел :?: Проблемът не е съда, корупцията или к'вото друго решите- проблемът е в адвокатите на семейството които са подали съответният иск... не става да решиш, че делото е автоматично спечелено щото Ставийски е виновен и да пуснеш няк'ъв иск за пари- виновен е едно, взимане на пари от застрахователя е съвсем друго :roll: А застрахователя разбира се ще се хване и за сламката за да НЕ плати дори и стотинка, а онея са им оставили направо спасителна лодка с оборудването...
Аз едно просто гражданско дело (за дребни суми) съм водил и адвоката ми 3 пъти поне променя иска за да няма и запетайка заради която съда да се хване и да отсъди в моя вреда...

:yes: Точно нека да гледаме обектнивно на нещата. А и делото не е срещу Максим, а срещу застрахователя на Максим - Дженерали. Аман и от журналисти и "сензационни" заглавия
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 14 Юни 2011, 17:26

направо като гледам снимките ще кажа виждам две различни момичета.. :|
просто нямам думи найстина живота е несправедлив..колкото и съдебни битки колкото и пропиляни средства да са отишли по това глупаво дело
нищо неможе да се върне назад..
карайте внимателно хора снимките сами говорят :bcry: :bcry:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Юни 2011, 17:52

Alpina_Johnnie написа:СМЪРТ за тоя руски педал!!!

:censored: :ranting:

Nikito_nn написа:made in bulgaria :kuku:

Боклуци, не ги е срам, тоз долен руски пердашко осакати момичето и кво, той навънка, тя осакатена че и да плаща.....дае***, мръсните им боклуци :evil: . Това само тука го има.

По 1 седмица почивка... ако има и други желаещи - да заповядат....

Следваща

Назад към Извън Темата