Шок! Осъдиха Мануела Горсова да плати 21000 лв. на максим!!!
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Шок! Осъдиха Мануела Горсова да плати 21000 лв. на максим!!!
Състав на Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки „Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв. След проточилото се - многократно отлагано - близо две години дело, председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определя иска като неоснователен и недоказан. Заедно с това Мануела, която тежко пострада при пътния инцидент край Ропотамо, е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи. Припомняме, исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.
Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.
Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения.
Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".
Юристи, пожелали анонимност, коментират съдебното решение като „пълна правна перверзия с гражданското право". Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му. Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и застрахователната компания.
Семейството твърдо е решено да обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние, предвид ежедневните скъпоструващи грижи за Мануела. Единствено финансовата помощ на техни приятели позволява тя да получава задължителните за състоянието й медицински и рехабилитационни манипулации.
Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.
Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения.
Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".
Юристи, пожелали анонимност, коментират съдебното решение като „пълна правна перверзия с гражданското право". Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му. Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и застрахователната компания.
Семейството твърдо е решено да обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние, предвид ежедневните скъпоструващи грижи за Мануела. Единствено финансовата помощ на техни приятели позволява тя да получава задължителните за състоянието й медицински и рехабилитационни манипулации.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Re: Шок! Осъдиха Мануела Горсова да плати 21000 лв. на максим!!!
Всъщност, не да ги плати на максим, а да плати разноските по делото
А до там се е стигнало според мен, не заради корумпираната ни съдебна система, а заради некадърни адвокати 

Не Мы такие, Жизнь такая
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
И после искаме справедлив съд.. България страната на абсурдите.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...ще бъде много гнусно ако Ставийски наистина вземе парите!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Оф, четете малко преди да пускате теми с подвеждащи заглавия, бе - РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО - не са за Ставийски парите
Освен това и не е крайна инстанция 

- Alpina_Johnnie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по Аутобан А14 и А9
- Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Съществуват още инстанции, респективно и още възможности за обжалване, така че не бива да се заблуждаваме, че това е крайното решение на делото. Мисля, че темата е със заглавие, което леко подвежда и провокира тълкуване в по-различен смисъл.
Относно постановеното решение, мнението ми е че е неправилно. Най-вероятно следващата инстанция ще го отмени и съдебните разноски няма да бъдат заплатени от потърпевшата от инцидента.
Относно постановеното решение, мнението ми е че е неправилно. Най-вероятно следващата инстанция ще го отмени и съдебните разноски няма да бъдат заплатени от потърпевшата от инцидента.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Maverick_VS написа:Оф, четете малко преди да пускате теми с подвеждащи заглавия, бе - РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО - не са за Ставийски паритеОсвен това и не е крайна инстанция
Колега, нестава дума за това дали са РАЗНОСКИ по делото, или са за Ставийски..., а става въпрос за самото Решение на съда!
Мисля, че решението е позорно за нашата правосъдна система!!!

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Максим Стависки е нещастник и го показа с липсата на каквато и да е съпричастност.
Но има Господ и той гледа и рано или късно всичко ти се връща.
За съжаление живеем в "уникална" държава с липса на всякъква справеливост и законова уредба.

Но има Господ и той гледа и рано или късно всичко ти се връща.
За съжаление живеем в "уникална" държава с липса на всякъква справеливост и законова уредба.

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
made in bulgaria
Боклуци, не ги е срам, тоз долен руски пердашко осакати момичето и кво, той навънка, тя осакатена че и да плаща.....дае***, мръсните им боклуци
. Това само тука го има.

Боклуци, не ги е срам, тоз долен руски пердашко осакати момичето и кво, той навънка, тя осакатена че и да плаща.....дае***, мръсните им боклуци

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
пропуснете ги тея коментари за Ставийски- че сте прави- прави сте, а и аз съм съгласен с вас, но не е там въпроса...
да го погледнем леко отстрани;
заведено е дело за нанесени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди за 190 бона- толкова е струвало лечението в Израел и за тази сума пари се отнася иска... Макар да звучи грозно съда е отсъдил правилно, лечението е платено от дарителските сметки, тоест родителите не са давали свои средства- къде видяхте ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ касаещи лечението в Израел
Проблемът не е съда, корупцията или к'вото друго решите- проблемът е в адвокатите на семейството които са подали съответният иск... не става да решиш, че делото е автоматично спечелено щото Ставийски е виновен и да пуснеш няк'ъв иск за пари- виновен е едно, взимане на пари от застрахователя е съвсем друго
А застрахователя разбира се ще се хване и за сламката за да НЕ плати дори и стотинка, а онея са им оставили направо спасителна лодка с оборудването...
Аз едно просто гражданско дело (за дребни суми) съм водил и адвоката ми 3 пъти поне променя иска за да няма и запетайка заради която съда да се хване и да отсъди в моя вреда...
заведено е дело за нанесени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди за 190 бона- толкова е струвало лечението в Израел и за тази сума пари се отнася иска... Макар да звучи грозно съда е отсъдил правилно, лечението е платено от дарителските сметки, тоест родителите не са давали свои средства- къде видяхте ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ касаещи лечението в Израел

Аз едно просто гражданско дело (за дребни суми) съм водил и адвоката ми 3 пъти поне променя иска за да няма и запетайка заради която съда да се хване и да отсъди в моя вреда...
ms написа:пропуснете ги тея коментари за Ставийски- че сте прави- прави сте, а и аз съм съгласен с вас, но не е там въпроса...
заведено е дело за нанесени ИМУЩЕСТВЕНИ вреди за 190 бона- толкова е струвало лечението в Израел и за тази сума пари се отнася иска... Макар да звучи грозно съда е отсъдил правилно, лечението е платено от дарителските сметки, тоест родителите не са давали свои средства- къде видяхте ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ касаещи лечението в ИзраелПроблемът не е съда, корупцията или к'вото друго решите- проблемът е в адвокатите на семейството които са подали съответният иск... не става да решиш, че делото е автоматично спечелено щото Ставийски е виновен и да пуснеш няк'ъв иск за пари- виновен е едно, взимане на пари от застрахователя е съвсем друго
А застрахователя разбира се ще се хване и за сламката за да НЕ плати дори и стотинка, а онея са им оставили направо спасителна лодка с оборудването...

Не Мы такие, Жизнь такая
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
направо като гледам снимките ще кажа виждам две различни момичета..
просто нямам думи найстина живота е несправедлив..колкото и съдебни битки колкото и пропиляни средства да са отишли по това глупаво дело
нищо неможе да се върне назад..
карайте внимателно хора снимките сами говорят

просто нямам думи найстина живота е несправедлив..колкото и съдебни битки колкото и пропиляни средства да са отишли по това глупаво дело
нищо неможе да се върне назад..
карайте внимателно хора снимките сами говорят

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Alpina_Johnnie написа:СМЪРТ за тоя руски педал!!!
![]()
Nikito_nn написа:made in bulgaria![]()
Боклуци, не ги е срам, тоз долен руски пердашко осакати момичето и кво, той навънка, тя осакатена че и да плаща.....дае***, мръсните им боклуци. Това само тука го има.
По 1 седмица почивка... ако има и други желаещи - да заповядат....
61 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5