Обжалване акт от стационарна камера!
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Обжалване акт от стационарна камера!
Колеги има ли някой, който е обжалвал акт от стационарна камера и какъв е бил резултата? Че при мен пак пристигна някаква снимка от преди 1 година ............, няма ли някакъв срок в който трябва да пристигне тази честитка ....?
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Обжалване акт от стационарна камера!
срок няма за получаване, иначе за обжалването, какво по-точно искаш да жалиш, след като си виновен, единственото което можеш да направиш е да представиш СУМПС на някой друг... 

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Ами реално колата си не я карам само аз, и поради тази причина аз как да си спомня кой ми е карал колата преди една година
може да съм бил аз, може приятлката ми, брат ми ........ 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
водиш тоя дето най-малко му трябва книжката да му я вземат- друг начин няма... е, ако се вижда на снимката кой кара няма мърдане...
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
По принцип на снимките предното стъкло е черно с цел да не предизвикат някое бракоразводно дело
а в конкретния случай снимката е отзад, което е долу горе същото........

- ms
-
-
значи хващай някой дето не кара кола и книжката не му трябва- пишат му акт, взимат му книжката, а ти плащаш акта и го черпиш после... то просто няма к'во да обжалваш- засечена е скоростта, има снимка с колата и някой ще го отнесе... въпроса е кой да е тоя някой...
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Виж датата на снимката дали е в периода когато камерите не бяха калибрирани от експертите от института по метеоролигия и други глупости и дали тази камера е минала това калиброване..., тогава имаш шанс с обжалването 

- ms
-
-

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Бе те ги оправяха началото на тази година, ама не бяха оправяни доста време преди това
- все пак да провери, нищо няма да му коства 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Projektzwo написа:срок няма за получаване, иначе за обжалването, какво по-точно искаш да жалиш, след като си виновен, единственото което можеш да направиш е да представиш СУМПС на някой друг...
Aйде да не стряскате толкова колегата:
Ето какво пише в Закона за административните нарушения и наказания:
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението
Освен това, административно наказателната отговорност е лична, тоест неможе да те накажат за нещо което не си извършил ти(а предполагавемият шофйор който е карал тогава колата

Освен това има противоречие за видеоконторола, в ЗДВП и в още няколко закона и европейски директиви.
Така ,че им нарисувай един к"р на тая снимка и толко.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
И за моята служебна кола имам честитка, но още не съм ходил да видя снимката. Проблема е в това, че колата я карат няколко човека и, ако на снимката не се вижда кой е водача какво правим? Ако се вижда кой е няма да се занимаваме в обжалване
Само не разбрах задължително ли взимат книжката?

Само не разбрах задължително ли взимат книжката?
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
armagedon01 написа:Ами реално колата си не я карам само аз, и поради тази причина аз как да си спомня кой ми е карал колата преди една годинаможе да съм бил аз, може приятлката ми, брат ми ........
Ето какво се случва като не си спомняш кой е карал колата ти:
Чл. 188. (1) (Предишен текст на чл. 188 - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Аз бях попаднал на някво съдебно решение, в което е обжалвана такава снимка и поради факта, че е минало доста време водача твърди, и че не могат да докажат вината му защото на снимката не се вижда кой кара ..........а той не може да си спомни кой е карал ..... не може така да идват снимки след една година и аз да знам кой е карал ..........???
- ms
-
-
е ти точно мнението над твоето не прочете ли
глобата автоматично е за СОБСТВЕНИКА на колата, освен ако той не посочи на кого е дал автомобила за да го глобят него... тоест- ако не се намери кой да се яви и да заяви "аз карах тогава" и да го глобят го отнася собственика... има нарушение- трябва да има глобен...
друг въпрос е дали камерата е била наред, дали е допустимо да ти идва снимката толкова късно, но ако нещата от страна на кат са редовни не виждам как ще се измъкнеш... или ти, или друг ще го отнесе- все някой ще го отнесе...

друг въпрос е дали камерата е била наред, дали е допустимо да ти идва снимката толкова късно, но ако нещата от страна на кат са редовни не виждам как ще се измъкнеш... или ти, или друг ще го отнесе- все някой ще го отнесе...
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Да де то основния въпрос, който ме вълнува е има ли някакъв закоустановен срок, който трябва да ми се връчи въпросната снимка???
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2