Софтуер за визуализация на баня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Софтуер за визуализация на баня

Мнение от alexsch » 30 Юни 2011, 14:57

Колеги, някой знае ли какъв софтуер ползват т.нар. "проектанти" или "дизайнери" на баня? значи те снимат плочките и после задават размерите на помещението и ги подреждат по стените- тука такъв цвят-нам онакъв, между тях фриз...тука кенефа, там мивката- айде дай 100 кинта! е да де ама аз се колебая между 5 различни вида плочки и няколко различни подребдби на помещението. и за да не се уточняваме непрекъснато искам аз да си го направя това чудо....та някой може ли да помогне с софтуера....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Софтуер за визуализация на баня

Мнение от Nukem » 30 Юни 2011, 15:03

3Ds Max, препоръчвам ти 9-та, защот свясно кракнат и съответно работещ прилично Vray за по-горните няма!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Юни 2011, 15:13

Koлега, по добре си свали последната версия на играта Sims . С 2 кликвания на мишката ще си направиш и баня и кухня и всекидневна и каквото ти е на душата. А с 3Д макс , докато направиш дори и една плочка, ще загубиш време не за 100, ми за 1000лв ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 30 Юни 2011, 15:23

...благодарско! а само извинявай за въпроса- там мога ли да снимам плочката с фотоапарата и после по тази снимка да направи модела?

упс! сори- разбрах какво е Vray
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 30 Юни 2011, 15:37

3d max няма стане ей така, сам да почне да си прави баните :mhihi:
Потърси нещо такова (готово приложение) за някакъв ориентир все пак -> http://www.arcbath.com/configurator.aspx
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 30 Юни 2011, 16:06

верно за 3Ds си трябват сериозни познания....
my mods:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Юни 2011, 16:12

хахахаха 100лв е малко дори ... ;)
Изглежда простичко отстрани, но ми е интересно колко време ще загубиш за да си го направиш сам.

Пустия Български манталитет да си правите всичко сами ... Големи сте всезнайковци ;)

Имам приятели проектанти, и е няма толкова досадна работа ... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 30 Юни 2011, 16:28

колега, а дали ако звъня на проектанта през 5 минути и му казвам- смени сега това с онова той ще се навие да ми го направи? а като му кажа, че искам да направи проекти от 5 различни серии плочки с 2 различни лейаута всеки по колко ще ме таксува?!
при условие, че съм пестил за тия пусти плочки сума ти време искам да стане както трябва! затова искам да мога аз да си ги правя визуализациите, щото знам какви са дизайнерите- даваш 100-ка и получаваш боклук. после не искакат елементарни промени да направят.
и да- ще изгубя колкото време и сили е необходимо!
my mods:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 30 Юни 2011, 17:08

ти искаш 5 варианта, според теб за колко трябва да платиш?

като влезнеш в магазина и искаш 5 вафли, които дори са едни и същи, колко плащаш, за 1 ли ? :mhihi:

Не, говори така за всички дизайнери - едва ли е в тях проблем, че ти НЕ знаеш какво искаш. Те са длъжни да те ориентират и помогнат в решението и избора. Много време ще ти отнеме да нагласиш нещата на 3Д макса - дизайнерите си имат готови неща и затова изглежда, че се справят бързо ;)

Можеш да опиташ 2Д с Photoshop или да платиш за един дизайн и да си поискаш source файла ;)

Още един съвет - опитай да го експлоатираш, бъди честен с него - и кажи, че искаш да видиш всичките 5 варианта като сменяш само плочките. Конкретно за мебелите цената за дизайн /такъв малък/ се приспада от покупката в последствие ;).

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 30 Юни 2011, 17:11

Направи си банята, където няма да ти вземат пари за проект. Моята я правихме поне 4 пъти и накрая се замотах и като отидох да поръчвам плочките се оказа, че са свършили и тогава на място направихме нов проект :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Юни 2011, 19:40

http://www.amazon.com/Home-Design-Hobbi ... ode=229630

ето от тук може да вземеш идеи.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 30 Юни 2011, 19:44

SpUd3r написа:Направи си банята, където няма да ти вземат пари за проект. Моята я правихме поне 4 пъти и накрая се замотах и като отидох да поръчвам плочките се оказа, че са свършили и тогава на място направихме нов проект :mhihi:

Точно, и аз преминах през нещо подобно :mhihi:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Юни 2011, 21:39

проект на баня
ми седни и го начертай на хартия, сметни размерите и използвай въображение
ако ще влагаш под 5-10К за банята, не виждам защо ще използваш чак 3Д проектиране
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Юни 2011, 22:32

Ей големи сте баровели :mhihi:
Човека пита за програма, не кой е баровец и хвърга пари на проектанти и прочие...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 30 Юни 2011, 23:59

Виж и тук колега -> http://www.articad.cc/articad/products/bathcad.htm/
http://www.chiefarchitect.com/kitchen/

Трябва да имат поне демота или триал версии.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Следваща

Назад към Извън Темата