Безводното миене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Безводното миене?

Мнение от blackrider » 08 Юли 2011, 9:21

Колеги интересувам се къде в София мога да си закупя препарати за безводно миене? Имам 3 автомобила които ги мия всяка събота с водоструйката,но бих желал да пробвам този начин на миене в гаража без да мокря. Има ли ефект при по -силно замърсен автомобил или е ташак работа? Някой мил ли си е колата по този начин и какъв бе ефекта след това?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Re: Безводното миене?

Мнение от Бай Митьо » 08 Юли 2011, 11:08

Пред нас миха една кола безводно - казано честно найстина колата се изми и стана все едно е на автомивка, но доста подробно гледах как я мият, то това си е живо надраскване на боята - поне според мен, не съм мнг запознат. Но какъвто и да е парцала, защото бил някъв специален и тн. Пръскат с препарата и после забърсват.
Последна промяна Бай Митьо на 08 Юли 2011, 11:29, променена общо 1 път
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Юли 2011, 11:26

При по-силно замърсена кола е по-различно... тогава трябва да пръскаш от препарата като луд, че да не надереш боята при забърсването с "кърпата". Този тип миене е по-приложим при не чак толкова мръсни автомобили... без наслагване от кал, или други мръсотии...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 08 Юли 2011, 13:53

Сори за офф-а

Какво е безводно миене , винаги съм се чудил :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Юли 2011, 14:02

vvaskoo написа:Сори за офф-а

Какво е безводно миене , винаги съм се чудил :roll:

еми кажи речи да си измиеш колата с мокри кърпички :mhihi:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 08 Юли 2011, 15:15

Чета ,че тези препарати били еко? След 2 миения се наслагвал филм ,колата изглеждала като нова? А относно дрането- се пръскало с препарат ,след което с 1 микрофибърна напоена с препарат кърпа се забърсвало и с 2-ра суха такава се повтаряло? Нямам идея ,но намерих вносител и си поръчах един препарат + кърпа. Утре ги чакам да видим после к'во ще сътворя :)

От фирмата казаха ,че много замърсена кола пак се чисти но съответно с повечко препарат.Когато пробвам ,ще пиша после какъв е резултата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 08 Юли 2011, 15:47

Хм, стана ми чудно - ако имам една повърхност и абразивни частици на нея (мръсотията в случая) какъв ще е тоя препарат и каква ще е тая кърпа, че да не се надере. Колега, може ли да кажеш марка или нещо такова, към което си се ориентирал, за да поразгледам и аз ?
Think. Believe. Dream. Dare...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Юли 2011, 16:42

колко струват тези препарати и за колко миенета стигат , колеги ? Дайте линк , нещо...

мерси
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 08 Юли 2011, 16:48

Аз знам и за друго подобно миене, то е с една машина дето прави пара и с парата мият и се стича от колата съвсем малко вода, имаше такава автомивка на Билата в Младост, обаче вече я няма
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Юли 2011, 17:01

Kristopher написа:Аз знам и за друго подобно миене, то е с една машина дето прави пара и с парата мият и се стича от колата съвсем малко вода, имаше такава автомивка на Билата в Младост, обаче вече я няма

един приятел каза че от тази мивка доста са изревали :mhihi: за мен лично разликата между едното и другото миене си е, като да си измия ръцете на чешмата със сапун или да ги забърша с мокри кърпи
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Юли 2011, 17:22

benzin написа:
Kristopher написа:Аз знам и за друго подобно миене, то е с една машина дето прави пара и с парата мият и се стича от колата съвсем малко вода, имаше такава автомивка на Билата в Младост, обаче вече я няма

един приятел каза че от тази мивка доста са изревали :mhihi: за мен лично разликата между едното и другото миене си е, като да си измия ръцете на чешмата със сапун или да ги забърша с мокри кърпи

Само дето ръцете ти не са покрити с емайл лак и не се драскат.

Цялата щуротия е хора които са се опитали да внедрят идея от чужбина, само дето там колата като седи 1 седмица и хваща прах и размазани буболечки, тука 15 мин след като си я измил става отново на г"з.
Незнам за мен това е неприложимо за БГ и както каза колегата имаш движение с кърпа и абразивни частици.
Извади си водоструйката и един хубав шампоан и бъди истински авто ентусиаст. Ако не ми вярваш потърси в ютуба един дето едно миене му струва 5000 паунда и виж ,че и той започва с вода гъба/лапа и шампоан.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 08 Юли 2011, 17:34

Най-хубаво си се мие с течаща вода и гъба, даже преди гъбата с ръка се маха грубата мръсотия, естествено пак с течаща вода. След като си махнал мръсотията я сапунисваш с шампоан.И не се подсушава а се чака да си изсъхне.
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Юли 2011, 17:40

като я измиеш с тия препарати и сваляш ваксата..

а идеята е друга- миеш хубаво с вода/сапун, пастираш и след това само миеш с вода и мек сапун за да не свалиш ваксата... като престане водата на капака да я гони ваксата- време е за ново миене и пастиране.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 08 Юли 2011, 21:32

На Газкома между билата и кауфланд предлагат такова миене ако не се лъжа, бая машинки имат там.
Изображение

Назад към Извън Темата