Съвет при купуване на скутер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Съвет при купуване на скутер

Мнение от tisho281 » 14 Юли 2011, 23:04

Добър ден колеги.Навит съм да си взема едно миксерче(скутер) до 50 кубика,защото имам М категория :D .Та въпросът ми е какво скутерче бихте ми предложили като марка и модел. Поразрових се в сайтовете за продан на мотопеди и видях ,че са сравнително евтини за нови около 1500-1600 лв. Както много от вас и аз предпочитам новото пред старото,но искам и да издържа моите килца който не са никак малко(95кг. :mhihi: ) и да върви сравнително добре-70-75км. Моля ви дайте ми някакви съвети относно тези китайските скутерчета който ги гледам за да преценя дали ще мога да си ги карам с удоволствие 8)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Съвет при купуване на скутер

Мнение от Kroki » 14 Юли 2011, 23:22

Не си взимай четиритактово, че те са много умрели. Според мен, погледния няколко втора ръка. Имаш + от мен за Yamaha BWS, май така беше. Доста стабилен скутер, един приятел имаше такъв, направи си сам основен ремонт, смени ролки ала бала, карбуратор от 75цц и спортен филтър и си дигаше преспокойно 90 км/ч. Вече зависимост от ролките, можеш да си го направиш да набира по-бързо, или да бъдеш с по-висока максимална.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 14 Юли 2011, 23:27

Като моторист и колега мога да ти кажа да бягаш надалеч от всичко китайско ;)
Are you /// M enough ?

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 15 Юли 2011, 7:50

///M fanatik написа:Като моторист и колега мога да ти кажа да бягаш надалеч от всичко китайско ;)

С 2 ръце съм и аз за това...

иначе огледай се за някоа априлия.. по далеко стой от пежата.. но ако искаш скутер който може и внуците ти да карат.. ама не ти пука външен вид.. хонда дио.. :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 15 Юли 2011, 10:38

1. Само не и китайско ;)
2. Ако искаш да ти харчи малко гледаш четиритактов, обаче поне 75цц нагоре. Понеже 50цц четиритактов хич не върви ;) Е да, ама имаш само М категория, за това 50цц двутактов, ако го караш стабилно и си дава стабилен разход.
3. Скутерите са:
- Yamaha Aerox
- Aprilia Sr
- Malaguti F12
Трите са с един и същ двигател ;)
Влез в скутер форума има хубави на добри цени, регистриран, пък може и да вземеш някой с тунинг кит (повече кубици) което означава че ще въврви повече (но пък и ще подхарчва повече)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Юли 2011, 11:00

Четритактов скутер - "качваш се и караш", верно не вървят! Двутактов скутер - трябва да имаш поне малко техничарска мисъл! Тоест - трябва да свикнеш с мисълта, че ще си преглеждаш свеща, карба и т.н, а освен това трябва да имаш едно наум за дребни ремонти и, че често ще бъдеш с омаслени ръце! ;)

Ф12-ката е по-тънкия вариант, мен рокса лично не ме кефи, но пък е уникално скутерче! :) Sr-ката не ща да я коментирам, че до ся не съм виждал една читава, все нещо са изгустирани! :mhihi:

Земаш си едно малагути ф12, слагаш му китче 75-ца и си ти!
Без страх, без спирачка!

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Юли 2011, 11:12

MatriX_Fucked написа:Четритактов скутер - "качваш се и караш", верно не вървят! Двутактов скутер - трябва да имаш поне малко техничарска мисъл! Тоест - трябва да свикнеш с мисълта, че ще си преглеждаш свеща, карба и т.н, а освен това трябва да имаш едно наум за дребни ремонти и, че често ще бъдеш с омаслени ръце! ;)

Ф12-ката е по-тънкия вариант, мен рокса лично не ме кефи, но пък е уникално скутерче! :) Sr-ката не ща да я коментирам, че до ся не съм виждал една читава, все нещо са изгустирани! :mhihi:

Земаш си едно малагути ф12, слагаш му китче 75-ца и си ти!

Е ти пък това да сваляш свеща да я почистиш ако е цапане :lol:
Тука всеки втори си сменя 16ката с 28ца сам ти за една свещ :mhihi:

п.с. Що па не те кефи аерокса :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Юли 2011, 12:22

Абе, едно е в гаража, друго е на Цариградско... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Рокса не ми харесва заради гардовете за краката...Знам, че са много готинки, не ти духа, ама аз лично се чувствам некомфортно на рокс...
Без страх, без спирачка!

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Юли 2011, 13:15

MatriX_Fucked написа:Абе, едно е в гаража, друго е на Цариградско... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е и аз говоря за "полеви" ословия :mhihi:
Винаги трябва под седалката да има ключ за свещта :mhihi:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Юли 2011, 13:25

Ако искаш наистина съвет :arrow: ИЗОБЩО не го търси в интернет :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Бягай при някой майстор на скутери като си харесаш той да ти даде съвет :yes:

Иначе колегите са прави за китайчета изобщо не си и помисляй :yes:

Пежо съм купувал чисто ново от София Франс Ауто 2005г - немогат да правят скутери :yes:

Априлята е СР - читави има тря търсене

Ямахата е МБК Бустер или Аерокс :yes:

Хонда няма пропуск :yes:

Незнам защо никой не спомена Пиаджо-Джилера модела Рънер също много сполучлив :yes:
имам такова на 48000км без ремонт :mhihi: :mhihi: :mhihi: пролетта му направих :yes:
продавам го но е скъпо :idea:

Малагути Ф12 - :yes:

Сузуки големите са шест :yes:

има и други читави няма да споменавам марки...че ще се объкаш

незнам за свеща ма мой скутер не ме е оставял на пътя :shock:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 15 Юли 2011, 13:36

Аз съм имал две Пежа и съм доста доволен. Разхода винаги ми е бил 2,5-3,3л, и то 3,3, с двама човека по баирите на Драгалевци, като живеех там. Говоря за 2тактови. Единият беше ХПС 90а, другият - Вивасити 2006а. като Виваситито беше на 17к км! За 1500лв може да вземеш някое Пежо на 2-3години, докато за китайските една дума добра не съм чул, карат първото лято и до там...

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Юли 2011, 19:06

madpetio написа:Хонда няма пропуск :yes:

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Първия ми скутер Хонда Дио (по-новото) е няма такава жележна машина, пък как вървеше (еххх спомени :lol: )
Лошото е че не се сещам за някаквъ по голям 50цц скутер на 'онда :roll:

pazo02 написа:Разхода винаги ми е бил 2,5-3,3л, и то 3,3, с двама човека по баирите на Драгалевци, като живеех там.

3/100 по баири с газ просто не мога да го повярвам. Може с некво много леко каране по равно, обаче ако го караш "газ - спирачка" просто 3/100 никакъв шанс :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 15 Юли 2011, 19:33

Bavarcho написа:1. Само не и китайско ;)
2. Ако искаш да ти харчи малко гледаш четиритактов, обаче поне 75цц нагоре. Понеже 50цц четиритактов хич не върви ;) Е да, ама имаш само М категория, за това 50цц двутактов, ако го караш стабилно и си дава стабилен разход.
3. Скутерите са:
- Yamaha Aerox
- Aprilia Sr
- Malaguti F12
Трите са с един и същ двигател ;)
Влез в скутер форума има хубави на добри цени, регистриран, пък може и да вземеш някой с тунинг кит (повече кубици) което означава че ще въврви повече (но пък и ще подхарчва повече)

:yes: така си е ,но мога да добавя също ,че и ПИАДЖО ЕНЕРДЖИ много са здрави и понавървяват.И ако ходиш да вземаш някой ролка по добре отиди с някой приятел,познат който разбира за да няма после недоволни . :mhihi: Успех! :lalala:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 16 Юли 2011, 23:20

С китайско 50 кубика не се занимавай,с тези 4 тактови двигатели ще умира яко и са си боклуци.Най-добре се насочи към италиански и японски моторчета.Ямаха Аерокс е много хубаво моторче,доста масово и има части бол.Априлия Ср също става,но от версията със инжекциона се оплакват доста.Пиаджо Енержи е също добро моторче,но няма много части за него.Малагути Ф12 също е доста добра алтернатива,но май бяха с въздушно охлаждане,което не е фатално.Хонда Дио е най-железния,но може да ти идва слабичък.Пежаците не струват,вярно ,че са новички и прилични на външен вид,ама са си кенефи.Хубаво си е ролката,хаби малко,лесно придвижване в града,ако те хване крастата може да го наточиш с кит да стане 75,ама ще ти хаби повече и ще почне да се бъгва повече.Това което ти написах съм го чувал от хора,който са имали такива машини,най-добре хвърли едно око на скутер форума. :yes:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 17 Юли 2011, 0:45

:OT:
И аз проучвам нещата за скутер да ходя до работа с него. И с моторите ме няма грам никъв. Чета на madpetio мнението, проверявам за Yamaha Aerox и какво откривам :shock: Вие виждали ли сте такова нещо?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Изображение

ONTOPIC:
То не е ли по-добре да се вземе някаква пистарка 250сс 4т за парите на скутера? :dunno:

Следваща

Назад към Извън Темата