Съвети относно избор на пътя Германия-България
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Съвети относно избор на пътя Германия-България
Здравейте колеги, другия месец ми предстои да се прибирам в Бг и понеже обмисляме с жената тоя път от къде да минем, реших да питам тук.
Кой път ми препоръчвате?
- Freiburg (югозападна Германия на 50 мин от Базел), Австрия, Унгария, Сърбия, България
- Freiburg (югозападна Германия на 50 мин от Базел), Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия, България
Февруари месец избрахме първия и приблизително стигнахме за 22-23 часа.
Някои хора ми казаха, че втория е бил по-къс и наистина така изглежда в Google Maps, но пък имало някакви тунели в Австрия които се плащали и излизало по-скъпо, плюс това има и една граница повече.
Някой знае ли как е в Словения и Хърватия, щото мен ме притесняват цигански изпълнения от рода сръбската и българската граница, дето те гледат като полезно изкопаемо?
Словения са в ЕС и това до някъде ме успокоява, щото до Унгария включително всичко беше супер на отиване и връщане на границата, а и пътя е перфектен, но знае ли човек, то и ние сме в ЕС ама...
А за Хърватия хептен се чудя?
Обмислям сериозно този път да мина през втория път, щото наистина искам да си спестя 2 часа и нещо път през Сърбия, понеже там в горната част пътя е отврат, а сега ще я прекося през средата. А и наистина 7 часа път през Сърбия ти ебава майката и имаш чувството, че тая държава край няма като минеш от горната част.
Кой път ми препоръчвате?
- Freiburg (югозападна Германия на 50 мин от Базел), Австрия, Унгария, Сърбия, България
- Freiburg (югозападна Германия на 50 мин от Базел), Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия, България
Февруари месец избрахме първия и приблизително стигнахме за 22-23 часа.
Някои хора ми казаха, че втория е бил по-къс и наистина така изглежда в Google Maps, но пък имало някакви тунели в Австрия които се плащали и излизало по-скъпо, плюс това има и една граница повече.
Някой знае ли как е в Словения и Хърватия, щото мен ме притесняват цигански изпълнения от рода сръбската и българската граница, дето те гледат като полезно изкопаемо?
Словения са в ЕС и това до някъде ме успокоява, щото до Унгария включително всичко беше супер на отиване и връщане на границата, а и пътя е перфектен, но знае ли човек, то и ние сме в ЕС ама...
А за Хърватия хептен се чудя?
Обмислям сериозно този път да мина през втория път, щото наистина искам да си спестя 2 часа и нещо път през Сърбия, понеже там в горната част пътя е отврат, а сега ще я прекося през средата. А и наистина 7 часа път през Сърбия ти ебава майката и имаш чувството, че тая държава край няма като минеш от горната част.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
Re: Съвети относно избор на пътя Германия-България
Австрия, Унгария, Сърбия, България - това е пътя. Наистина е малко по-дълъг, но са по-малко на брой граници. Моята препоръка е да минеш Сърбия през нощта. Последния път ми се наложи по принуда и бях приятно изненадан колко бързо и спокойно премина всичко. Аз лично взех разстоянието Манхайм - Стара Загора за около 24-25 часа без да спя.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
И аз съм за първия вариант.
По-евтино и по-малко загубено време по граници.
Хърватска не са в европейски съюз и може да е тегаво на границите и.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
smg написа:И аз съм за първия вариант.
Не е тегаво изобщо в Хърватска по границите,но таксата за магистралата беше скъпичка.Иначе пътищата им са съпер и няма никакво движение

В словения също е перфектно.
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Аз втория вариант не съм го минавал, но минавах първия няколко пъти и след 1 седмица пак ще го минавам. И аз както каза колегата, гледам да минавам Сърбия през нощта. До сега никакви проблеми не съм имал през Сърбия.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Аз също не съм имал драми през Сърбия.
Минавал съм доста пъти и като спазваш ограниченията за скорост всичко е наред.
Нито е имало излишно протакане по границите.
След две седмици ще го минавам пак този маршрут, та ще е любопитно ако решиш да минеш през Словения да споделиш впечатления.
Минавал съм доста пъти и като спазваш ограниченията за скорост всичко е наред.
Нито е имало излишно протакане по границите.
След две седмици ще го минавам пак този маршрут, та ще е любопитно ако решиш да минеш през Словения да споделиш впечатления.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Ще пътувам най-вероятно на 13ти август събота и мисля да тръгна от тук кум 9-10 вечерта.
Мен не ме бърка дали е нощем или денем през Сърбия, просто гледам да карам веднага една цяла нощ, щото съм по-свеж и втората част от пътя да ми се падне през деня.
Февруари на връщане направих огромната грешка да тръгна сутринта в 9 и 30 и до през ноща вече бях изморен, а нощем тялото иска да спи и има повече вероятност да заспиш тогава, а като втората половина от пътя ти е през деня, ще си само изморен, но няма да ти се доспива, поне при мен е така.
До сега не ми се беше случвало, но тогава толкова ми се приспа, че чак не ми се вярваше. Спирах на 2 пъти да поспя по 40 минути, щото си не е шега работа, за миг става всичко и...
Иначе за пътя не знам, ще го обмисля добре и ще реша, то има време до тогава.
А някой знае ли за средата на август как е положението с трафика, щото казват, че турците се прибират и те и имало опашки??
Мен не ме бърка дали е нощем или денем през Сърбия, просто гледам да карам веднага една цяла нощ, щото съм по-свеж и втората част от пътя да ми се падне през деня.
Февруари на връщане направих огромната грешка да тръгна сутринта в 9 и 30 и до през ноща вече бях изморен, а нощем тялото иска да спи и има повече вероятност да заспиш тогава, а като втората половина от пътя ти е през деня, ще си само изморен, но няма да ти се доспива, поне при мен е така.
До сега не ми се беше случвало, но тогава толкова ми се приспа, че чак не ми се вярваше. Спирах на 2 пъти да поспя по 40 минути, щото си не е шега работа, за миг става всичко и...
Иначе за пътя не знам, ще го обмисля добре и ще реша, то има време до тогава.
А някой знае ли за средата на август как е положението с трафика, щото казват, че турците се прибират и те и имало опашки??

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
еми що не минеш да поразгледаш Австрия-на смешно разстояние са Братислава и Виена,аз посл път не минах,щото имаше европейско там и се досетих какъв трафик ще има..Сега основният такъв е от комшулуците от северна и северозаоадна еуропа- още един + да пробваш 2рия вариант
П.П ако можеш не зареждай в Сърбия- след зареждане около 80 процента от резервоара сякаш бях дръпнал ръчната спирачка

П.П ако можеш не зареждай в Сърбия- след зареждане около 80 процента от резервоара сякаш бях дръпнал ръчната спирачка

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:еми що не минеш да поразгледаш Австрия-на смешно разстояние са Братислава и Виена,аз посл път не минах,щото имаше европейско там и се досетих какъв трафик ще има..Сега основният такъв е от комшулуците от северна и северозаоадна еуропа- още един + да пробваш 2рия вариант![]()
Е аз Виена може винаги да я поразгледам, то аз съм на такова място, че за 30 мин. съм във Франция, 45 в Базел и Цюрих за 2 часа. За гледане колкото искаш, но не искам да губя време тогава, щото трябва да се връщам към края на месеца, може би началото на септември.
Пък и то това не е никакво гледане - да търчиш с багажа из Виена. Това е добре да се направи, но да се планира предварително и да няма за къде да бързаш.

- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
по добре е да минеш Сърбия през ноща,заради трафика в Белград през деня се губи много време там,понякога и 3 часа,че може и повече,и внимавай много с ограниченията в Белград 

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
driftxtreme написа:по добре е да минеш Сърбия през ноща,заради трафика в Белград през деня се губи много време там,понякога и 3 часа,че може и повече,и внимавай много с ограниченията в Белград
Аз на всяко ограничение си слагам темпомата...

- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Миналата година минавах втория вариант. В австия има много тунели, и някои се плащат. Словения имаш винетка, маи 10 евро беше, иначе към края, магистралата сваршва и става обикновен път. Харватска може и да се заядат на границата. Тая година пак го минавах ( от БГ за УК) и в Харватска ми преровиха абсолютно целия багаж, като чак ми вадеха блистерите от опаковките на хапчетата. 1 час ми загубиха мамицата им. Иначе в Хърватска магистралата е платена и нямаше почти никакво движение. 5 часа супер скука! След седмица се прибирам към бг и мисля да мина тоя пат през Унгария-Сърбия. Според мен е по удачен.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега, турците се прибират цяло лято...
Аз в началото на юли чаках 4 часа на унгарско сръбската граница, ако нямах климатик ,пиши ме бЕгал...
И приятелски,а не настойнически казано-гледай да си отпочинал,защото аз Дания-БГ с 50 мин има няма "сън" в Унгария и преди Ниш почнах да сменям ленти без да искам (заспивах..)

Аз в началото на юли чаках 4 часа на унгарско сръбската граница, ако нямах климатик ,пиши ме бЕгал...

И приятелски,а не настойнически казано-гледай да си отпочинал,защото аз Дания-БГ с 50 мин има няма "сън" в Унгария и преди Ниш почнах да сменям ленти без да искам (заспивах..)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Колега маршрута ти е по-добре да го направиш през Унгария, не за друго, ами защото е магистрала навсякъде чак до Ниш в Сърбия.
През Словения и Хърватска се пътува приятно и таксите не са кой знае какви за тунелите, около 20Е ще платиш повече, но има едно 200-300км. без магистрала, вярно пътя е първокласен и хубав, но има ограничения и много цивилна полиция, та като цяло неможеш да караш бързо.
С 160км. ти е по дълго през Унгария 1830км.
1670км. през Словения и Хърватска, тоест парите за магистрала и тунел ги даваш за бензин.
Колкото до границите не са проблемни през тези страни.
Ако не спираш често и караш прилично бързо 17-18 часа са ти предостатъчни за тая дестинация.
Аз бих тръгнал около 4.00 сутринта за да мога да карам през по голямата част от пътя по светло.
През Словения и Хърватска се пътува приятно и таксите не са кой знае какви за тунелите, около 20Е ще платиш повече, но има едно 200-300км. без магистрала, вярно пътя е първокласен и хубав, но има ограничения и много цивилна полиция, та като цяло неможеш да караш бързо.
1670км. през Словения и Хърватска, тоест парите за магистрала и тунел ги даваш за бензин.
Ако не спираш често и караш прилично бързо 17-18 часа са ти предостатъчни за тая дестинация.
Аз бих тръгнал около 4.00 сутринта за да мога да карам през по голямата част от пътя по светло.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
vld написа:Колега маршрута ти е по-добре да го направиш през Унгария, не за друго, ами защото е магистрала навсякъде чак до Ниш в Сърбия.
17-18 часа до къде, до границата в Бг или София, щото аз ще карам за Брацигово, южна България и до там са ми 2-3 часа от границата.
Аз прилично бързо карам само в Германия, защото ми е позволено, а в Австрия абсурд да превиша, там има камери и ако те спрат глобите са солени и не искам излишни проблеми за глупости.
В Унгария също си карам 130 на темпомат, щото забелязах, че никой не смееше да изпреварва и сигурно има за какво. Даже на няколко пъти се опитваха да ме изпреварват някакви със 135км в час и накрая все се отказваха, явно ги е шубе и знаят къде има камери и полиция.
А и съм установил, че разлика няма между карането по знаците и бузенето за тия 2000км. Най-много да пристигнеш 1 час по-рано в най-добрия случай, за сметка на повече разход и възможността някъде да те спрат или снимат.
А за тръгването мисля вечерта към 10 да тръгна и да мина нощта докато съм свеж, че ако тръгна в 4 сутринта после след толкоз път, нощта ти ебава майката. Последния път и отворен прозорец не помагаше, направо си заспивах и трябваше да се спирам.
Последна промяна makaveli316 на 23 Юли 2011, 14:38, променена общо 3 пъти

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2