защо отново и отново купуваме собствените си липсващи части

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

защо отново и отново купуваме собствените си липсващи части

Мнение от Alexi » 30 Юли 2011, 8:24

Гледам всяка 5та тема е "разбиха ми колата и откраднаха това и това ,застрахователя няма да ми ги плати" .. застрахователя трябва да плаща но това е отделна тема .. направо ми дожалява за някои колеги с обезобразени коли .. след щетата обаче всеки тръгва да търси липсващите неща втора ръка ,и най често ги намира на изгодна цена ,търговията с тях процъфтява .. трябва да е ясно ,че докато има търсене ще има и предлагане ,а предлагането става по един начин - разбива се кола и се обират ценните неща - М волан ,нави ,ксенонови фарове ,халогени ,лайсни и т.н. .. та докога ще купуваме по няколко пъти собствените си части ? и дали цената им втора ръка е изгодна като знаем че са откраднати от колега ? Ако никой не ги купува ще спрат да се крадат ,просто няма да има търсене ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: защо отново и отново купуваме собствените си липсващи части

Мнение от Е.Димитров » 30 Юли 2011, 8:41

Според мен,когато обират някой автомобил за определени части,става въпрос за "поръчка" от някой,на някой му трябва 3 лъчев волан,казва на айдуците и те гепат (аз така,след като разбрах че се "търсят" такива волани,говорих с моят застраховател да дозастраховам волана или да ми напише че при кражба ще ми го възтановят/платят и нямаха проблем застрахователите по тоя казус,то за късмет и никой не ми е посягал на предишният автомобил),значи по автоморгите,внасят/изкупуват доста автомобили,разпарчетосват ги и така се продават,да не мислиш че некой дето държи магазин ще поръчва на айдуците огледала и лайсни,взима един автовоз и на символични цени карат автомобили от италия и далеч по-евтино ги разпарчетосват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 30 Юли 2011, 11:24

Нали знаете, че и да си изтъркаме клавиатурите от писане тук, няма да се промени нищо.
Определени части ще се крадат и ще се търсят втора ръка, без да се интересуват от произхода им.

Нали се сещате, че един М-волан струва колкото 1/4 от цената на цяла Е46ца :mhihi:
Да не говорим колко струва един оригинален халоген ZKW, чисто нов
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Юли 2011, 11:35

да де, ама воланче по воланче, лайсничка по лайсничка, хората цели коли си сглобиха...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 30 Юли 2011, 13:15

Те ще продължават да си сглобяват, други ще продължават да си пишат.
Кой за какво е учил ..
И ББ не може да спре кражбите .. и ще си ги има докато и нас ни има ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: само на хляб!
Мечтае да кара: и на вода!

Мнение от Bruno » 04 Авг 2011, 8:27

Нормално е всеки да иска "дефицитни" части в колата си... но неможе всички да ги имат....
Имах един познат страшен наглец, открадна едни джанти от една кола в неговия квартал, пръсна ги черни и си ги сложи на колата на 2рия ден! :kuku:
Опазия от идиотите няма!!! :nono:

Назад към Извън Темата